Rörelser!

SKRIVET DEN: 2009-07-24 KLOCKAN: 19:58:07
Idag har jag för första gången känt fostrets röresler och verkligen kunnat konstatera att det var fosterrörelser. Känades underbart! Har känt lite då och då.. svagt svagt svagt, men inte kunnat vara helt hundra på att det varit fosterrörelser och inte typ bubblor i magen. Men detta kändes rejält och just där den lilla/lille ligger. Gissa om jag blev glad!=)

Just nu gör jag bilder i photoshop och äter på en massa onyttigheter som kexchoklad, godis, surabjörnar och cola..
Yummiii!=)

Hej så länge!







Fakta om fosterröresler:
De första fosterrörelserna brukar man känna runt halva graviditeten, runt vecka 18-22, om man är förstföderska och något tidigare om man är omföderska. En del kvinnor kan känna fosterrörelser redan i vecka 13-14 medan andra inte känner av dem förrän i vecka 26. Det är mycket individuellt och inget är rätt eller fel. Dessutom så inverkar barnets placering inne i magen, samt moderkakans placering, på när man känner av fosterrörelserna första gången.

I början kan det kännas som lite bubblor i magen eller kanske fjärilar eller små sprattlande fiskar. I början känner man oftast heller inte av bebisen varje dag. Det kan gå flera dagar, tom veckor, mellan rörelserna. Det i sig är inget konstigt eller ovanligt, om än lite läskigt så klart. Det beror på att bebisen fortfarande är så liten att den lätt kan hitta en ny favoritställning djupt inne i livmodern. Kanske sparkar den mot din rygg – då känner du den inte. Det är först efter vecka 26 som du bör känna av bebisen ett par gånger per dygn.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback