Valborgs..

SKRIVET DEN: 2010-04-30 KLOCKAN: 23:30:46
Lily & mormor
Min mamma - Lilys mormor

Bild inlägg..

SKRIVET DEN: 2010-04-30 KLOCKAN: 02:02:24

 

Och jag.. jag sitter här, tiden går så fort när man håller på med bilder. Tokigt.
Men nu blir det nog sängen.

Imorgon åker vi nog till mamma..

Natti natt


FOTON!!!.

SKRIVET DEN: 2010-04-30 KLOCKAN: 01:09:50
Eftersom både datorn & internet verkar hålla på att kracha så har jag mest suttit i Lightroom och fixat lite med foton. Har dock en massa mobil bilder från dagen som jag planerar lägga upp.. Jag har så svårt jämt att bestämma mig för om jag ska göra korten i svartvitt eller färg, eftersom alla kort oftast får sin egen charm i svartvitt..

Lily i sin bumbo

Lily med sitt nya ansiktsuttryck!
Tremeningarna Lily (snart fem månader) & Helmer 1år.
Finaste Helmer.
Lily på golvet.
Sötisen i bamsetröja.


Lily i morgonljus.


Mitt älskade hjärta. (Visst vill man nästan försöka peta bort hårstrået under ögat..)


Helmer underhåller Lily som just vaknat.

Angående gåstolar.

SKRIVET DEN: 2010-04-28 KLOCKAN: 12:43:37
Tänkte köpa en gåstol till Lily nu. Egentligen borde jag väl ha gjort det för länge sedan men min ekonomi är väl inte på topp just nu. Ska köpa en begagnad på blocket hade jag tänkt.. Men vilken gåstol ska man ta? Finns det några som är bättre än andra? Kan ni andra mammor rekomendera nått visst märke eller tipsa om något som är bra med just en viss gåstol? Ska man ha mycket saker på dem eller lite? Ljud eller inte.. kan alla sänkas och höjas? osv..

TIPSA GÄRNA!!


Två små blå.

SKRIVET DEN: 2010-04-28 KLOCKAN: 12:33:32
Finns det nått bättre än att vakna upp med världens sötaste lilla tjej vid sidan om en. Som tittar upp med sina två blå och ger mig ett stort leende när jag öppnar mina ögon.



Sitter här med en the kopp och bara är just nu. Har faktikst hunnit ringa det viktiga samtalet och ÄNTLIGEN också kommit fram. Sedan blev det en härlig varm dusch medan Lily låg inne på toan i sitt babygym och lekte. Medan jag tog på mig mina kläder hade hon somnat. Såg dock inte så bekvämt ut så bar henne till spjälsängen, där hon senare somnade om. Nu hör jag att hon håller på att vakna. Men inget rop ännu. Lily har börjat suga in underläppten och göra lite M-ljud. Så nu försöker jag lära henne att säga mamma. Haha. Men det tar nog någon månad till innan man får höra det vackra ordet komma ur hennes mun, men oj vad jag ser fram emot det.



Har som inga speciella planer för dagen. Ska nog betala mina räkningar och ta med Lily på en vagntur, samt springa in på banken! Kanske handla nått till ikväll.. för ikväll är det väl ändå Greys?!
Kanske ringer Annika och hör vad hon och helmer gör..

Vad blir det för er andra?

(tråkigt då jag har över 200 läsare vissa dagar men inte en enda kommentar, skriv nått så jag får lite roligt att läsa)


(kolla Lilys uttrycksfulla ansikte)

Angånde det så kanske jag sätter lösenord på bloggen igen... Känns som jag skulle vilja skriva om lite mer privata saker än bara vardagen & då känns det inte bra om man inte vet vilka som läser den, får se hur det blir. ska klura på det veckan ut.

Kram

Nu vet jag..

SKRIVET DEN: 2010-04-28 KLOCKAN: 00:20:16
Hur jag får mina blåmärken. Det är av liggdelen till vagnen som jag bär upp och ner i trapporna med Lily i. Den väger ju några kg och idag kände jag att den tog precis där blåmärkena är.



Skönt då vet man ju att man inte går i sömnen i allafall! :)

Morbror kasper

SKRIVET DEN: 2010-04-27 KLOCKAN: 23:55:17
Som Lily berättade i inlägget tidigare så var vår morgon inge vidare alls. Men dagen gick an i allafall. Vid ett begav vi oss till Kaspers dagis som ligger ca 2km bort. Hämtade den lilla solstrålen och gick sedan ca 2km till varuhuset eftersom jag lovat kasper en födelsedagspresent då han inte fick någon då han fyllde år. Vi hade en ståplatta på vagnen som kasper stod på så vagnen gick ganska tungt. Jag fick ta av mig jackan för att jag svettades så mycket. Lilyskruttan sov så gått hela tiden. Väl inne på varuhuset så valde kasper leksak och jag köpte två sådana bitsaker till Lily som jag hemma kokade.. och vad hände? Jo dem smälte sönder.. jädrans skit!!! Varför stod det inte på paketet att man INTE skulle koka dem då? Menar saker som är meningen att barnen ska ha i munnen, ska man inte koka dem? Nåväl gjort är gjort!




Efter varuhuset så gick vi kanske 2.5 km hem igen. I en blåsig blåsig halvtimme. Motvind dessutom. Kl 15 var vi hemma och Lily fick välling av kasper. Men Lily har ju blivit så tung så efter 1min så orkade kasper inte hålla henne längre så då tog jag över. Efter lite tv-tittande på olika barnkanaler och byte av Lilys blöja. Samt lite lek med kaspers bil var klockan 16:10 och vi drog oss mot frasses för mat. Där mötte vi också upp Sara och "magen" :) Blev att äta och sedan for vi hem till oss. Kasper spela nå spel på datorn och la ett pussel som han fick i ett kinderägg. Också lekte han med Lily. Han är en så gullig morbror. :D



Vid 19:30 kom Kaspers mamma och hämtade honom. Jag och sara tog oss en kopp the och snackade lite med tv:n på i bakgrunden. vid 21:30 for hon hem och Lily har varit lite grinig sen hon vaknade från hennes tupplur kl 20. Men efter mat och en torr blöja somnade hon om i min säng vid 22:15. Lily har blivit mycket mer svår sövd nu sen hon var sjuk. Man måste sjunga, vyssa, vagga och gumpa på rumpan. Men till slut så somnar hon iaf. Ibland är man påväg att ge upp då man hållit på i över två timmar. Försökt med allt men inget funkar. Idag var det dock lite lättare som tur var för jag är ganska slut. Ska faktiskt försöka göra en "tidig" kväll ikväll. Imorgon har jag inga planer så ska nog ta och gå på banken då!



Vad händer valborgs för alla?


Lily om vuxna:

SKRIVET DEN: 2010-04-27 KLOCKAN: 12:41:11


Morgonen började med att jag vaknade kl 06.30 och var lite grinig. Men som vanligt så sov mamma och hade nästan just gått och lagt sig. Hon hade besök av min gudmor igår kväll och dem satt uppe till kl 03 i natt och surrade som några gamla kackerlackor! Jag själv var trött och grinig hela kvällen, men ville absolut inte sova, varför ska jag sova om dem får vara uppe? Dessutom ville jag ju höra vad dem sa. Vuxna är lite roliga för dem tror att vi bebisar inte förstår ett skvatt och sitter och pratar om saker och ting som jag nu har lagt på minne och kommer ta upp lite senare med min mamma, typ när jag lärt mig att prata.

Jag fick iaf bara nappen i munnen, jag som hade tänkt mig en stor god flaska välling, men icket. Aja, orkade inte protestera , man tager vad man får liksom. Så jag lyckades då somna om. Vid 10:40 vaknade jag ingen och var vrål hungrig. så jag skrek allt vad jag hade och mamma bara rusade upp ur sängen. Men inte hörde jag någon micro som sattes igång? Nej.. istället hör jag hur någon kissar på toaletten. Jäkla mamma.. Men hon drack ju iof en liter dr pepper innan hon skulle lägga sig. Och inte är hon lika smart som mig och använder blöja.. då är det ju bara kissa när man känner för det. Men nä.. vuxna dem förstår ju ingenting. Till slut fick jag iaf min goda välling. Mamma var jätte stressad för vi skulle på en mammagrupp för första gången idag kl 11:30. Men det fatta väl inte jag då hon inte sagt något så jag bestämde mig för att retas lite med henne. Först kräktes jag på mammas kläder som hon kämpat att leta efter i sin garderob. Sen när hon borsta tänderna släppte jag en storskit överallt som rann utanför blöjan, utanför mina kläder och in i babygymmet. Då såg mamma inte nå vidare nöjd ut. Men jag.. jag skrattade som bara den :D Sen när hon tvättat av mig och gjort mig fin, fick jag ligga utan blöja på mammas matta medan hon bara skulle skölja munnen ren från tandkräm. Men då kissade jag på hennes matta ! Det var också superkul. Sen när jag var ren och fin och påklädd så kräktes jag en gång till i mammas soffa och på hennes byxor. Då bestämde sig mamma hade vi inte skulle hinna gå några km på mindre än 10 minuter. Så det blev ingen mammagrupp för oss. Men lika glad är jag för det för jag är jätte trött nu efter allt jag hunnit göra på någon timma. Så nu håller jag på att somna.



Min mamma tror att jag håller på att få tänder. Jag dreglar och har händerna i munnen hela tiden. Dessutom är jag lite extra grinig. Själv har jag ingen aning, eftersom jag aldrig haft tänder och är inget jag planerar att skaffa mig! Varför ska man ha sånt egentligen. Det ser ju inge vidare snyggt ut med en massa vita klumpar i munnen, som man dessutom ska dra en borste över för annars får man troll i dem. Knasigt. Nej jag klarar mig lika bra utan. Utan gör dem inte ont och man måste inte hålla på att ta hand om dem heller. Tänder är sååååå för vuxna. Dem ska alltid skaffa sig en massa problem. På det sättet tycker jag att det är jäkligt skönt att vara liten. Man slipper alla dem där konstiga problemen som dem sitter och beklagar sig över. Nej jag ska ALDRIG bli vuxen. Jag hörde min mamma säga att hon ville att jag skulle vara bebis hela tiden också.. så hon kanske är snäll och låter mig vara det ? :)

Snart ska vi hämta min morbror kasper på dagis. Mamma har ont i magen för tantröd passade på att säga hej idag när vi ändå hade så stressig imorgon. det underlättade kanske inte för mamma heller.
Nu ska vi ut med vagnen.

hare bra alla små söta barn där ute.
Kramkram

Öron inflammation?

SKRIVET DEN: 2010-04-26 KLOCKAN: 18:41:39
Hur vet man om sitt barn har fått öroninflammation?
Lily är geggig i öronen och förra veckan drog hon i sitt öra hela tiden, slog mig nu att det kanske kan var det?
Eller ska dem ha feber och sånt för att ha just det?



Fina barn..

SKRIVET DEN: 2010-04-26 KLOCKAN: 15:35:37

Julstjärnan!

SKRIVET DEN: 2010-04-26 KLOCKAN: 15:34:44
Snart är det första maj och min julstjärna sitter fortfarande kvar i fönstret i sovrummet. haha..
Den sattes upp ungefär 2 veckor innan Lily kom till världen och har inte släckts en enda gång sen den sattes upp & lyser fortfarande. Tycker den ger sånt mysigt sken .. Kanske får den sitta kvar tills nästa år?! :D


Lily berättar.

SKRIVET DEN: 2010-04-26 KLOCKAN: 15:19:12

God morgon kära läsare. Idag sov jag ändå till kl 10:30, nog för att jag somnade jätte sent i natt men mamma blev ändå chockad då hon tittade på klockan. När jag vaknade hade jag inte ätit sen kl 02 i natt och var jätte hungrig. Jag kikade på mamma men hon bara snarkade.. Försökte att säga "mamma, titta jag är vaken" Men hon hörde inte nått och bara fortsatte sova vidare. Till slut blev jag less och gav till med det högsta vrål jag kunde. DÅ öppnade mamma sina ögon och tittade konstigt på mig. Såg ut som att hon var en zombie.


Sedan började jag grina, fast utan tårar.. Bara för att mamma skulle skynda sig upp och göra mat till mig. Det gjorde hon, men hon vinglade ganska mycket då hon gick. Hon kanske halvsov fortfarande. Sedan kom hon med mat till mig. Medan jag åt blundade jag. Mamma verkade tro att jag var trött bara för att jag vilade ögonen lite och försökte få mig att somna om, men det ville ju absolut inte jag. Bara för att mamma inte kan somna då jag somnar så tänker jag då inte sova länge på morgonen bara för att hon är trött. Mamma gav upp och bar mig till toan där hon böt min blöja och gav mig kläder. Sedan satte vi oss i soffan och såg lite tv. Sen fick jag sitta i bumbon medan mamma gjorde mackor till sig själv. Jag ville ju också pröva käka dem där konstiga hårda sakerna men jag fick inte smaka ändå.



Sedan låg jag i baby gymmet ett tag medan mamma fotade lite. Jag tycker inte så mycket om att bli fotad, nej jag skulle hellre stå bakom kameran jag också men det fattar ju inte mamma.
Jag har blivit så duktig på att greppa saker nu, så när jag vill ha nått så tar jag det. Som exempelvis mammas hår. Det är roligt att slita i. Ibland kan man råka slita lös en massa hårstrån, då ler mamma inte.. förstår inte varför för det är ju ganska roligt. Man behöver ju faktiskt inte ha en massa hår på huvudet. Och jag tycker att mamma kan dela med sig lite för hon är ju mycket mer än mig.



Sedan blev jag hungrig och trött igen så jag fick mat och sedan somna jag en stund. Nu har jag alldeles nyss vaknat och mamma har inte hunnit göra nått medan jag sov. Hon ser ganska risig ut. Hon har inte ens kammat håret och går runt med mjukisbyxor och en t-shirt som jag råkade kräkas lite på imorse.



Nu är jag uttråkad och less.. Det verkar mamma också vara, men hon verkar också vara för slö för att hitta på något idag. Hon skulle nog behöva duscha.. men jag orkar inte vänta på att hon ska göra det så hon får se ut som hon gör.

hejsvejs!!!

En ängel till en ängel.

SKRIVET DEN: 2010-04-26 KLOCKAN: 14:48:02


Den här fina ängelflickan fick Lily igår av Kerstin.

Den fick sin plats på den enda hyllan som sitter uppe än så länge i Lilys rum:


Hej natten.

SKRIVET DEN: 2010-04-26 KLOCKAN: 02:28:01
Klockan är 02:26. Har just gett Lily lite ersättning igen. Hon har bajsat 5 eller 6 gånger idag, håller inte riktigt räkningen.. Nåväl skönt att hon äntligen kan bajsa... men 6 gånger.. det är första gången i hennes snart 5månaders långa liv. Förut var det 1-2ggr i veckan. Vilken vändning.. är hon sjuk eller är det normalt?

I natt blev det 2-3 timmars sömn för mig, och det var totalt självförvållat då Lilybus sov så gott, men jag bara låg och vred mig i sängen i flera flera timmar.. till slut såg jag att solens strålar trängde sig genom persinerna och rätt in i mitt öga. Nu jäklar måste jag sova.. Sömnade efter en stund och vaknade av en hungrig Lily någon timma senare. Men denna morgon/förmiddg vägrade Lily somna om eller ens ta en liten tupplur. Typiskt då man själv är så trött att man skulle kunna somna stående. Nåväl inget att göra åt saken. Hoppade in i en iskall dusch för att försöka piggna till medan Lily låg i babygymmet och sprattlade nakenfis. Försökte fördriva förmiddagen så smidigt och lättsamt sm möjligt. Undra om jag inte slog på en tvättmaskin(?) kom jag på nu.. får gå och kika det sen. haha..
Sen vid 14-14:30 somnade Lily och jag gjorde henne sällskap och vi sov i två timmar tills telefonen började ringa och väckte oss båda. Efter fyra någon gång kom mamma hit lite varor jag beställt med henne.. så som snus och smörgåspålägg. Sedan kom Kerstin hit och hälsade på till klockan 19. Strax efter det kom min kusin Andreas och hans flickvän Anna och dem for hem bara för en timme sen ungefär. Imorgon har jag några måsten, viktiga telefonsamtal & bankärenden. Sen blir det nog mest att försöka vila.



Har ju tagit lite kort idag med systemkameran, men jag orkar inte lägga in dem i datorn nu för den är alldeles för seg för det så skulle ta minst en timma.

Har förresten fått konstiga blåmärken på båda sidorna av benen. Började med högra benet för ca 3-4 veckor sen med tre blåmärken. Vi trodde då att jag kunde ha fått dem av mammas hund för det såg nästan ut som en tass. Men nu har det ökat till ca 15 blåmärken på höger sida av benet. Och på det andra benet har jag fått ca 7-9 st också?! får fler och fler varje dag och jag har ingen aning om vart dem kommer ifrån? På exakt samma ställe på båda benen.. men på utsidorna? små blåa runda blåmärken. och jag inte inte ens varit i närheten av en hund.


Ska nog ta och gå till sängs nu.

Sov så gott.

Helmer 1 år.

SKRIVET DEN: 2010-04-24 KLOCKAN: 20:22:06
Idag tog jag & Lily en rejäl sovmorgon. Första gången vaknade hon ungefär halv nio.. sen somna vi om vid tio och sov till 12:40.. Hur kan Lily sova så mycket?? Tycker det är lite lustigt faktiskt..

Sedan var det bara skynda sig på med kläder osv, ja precis som igår & he sig ut i det fina vädret. Vi packade med bumbon så att Lily kunde sitta i den hos Helmer. Vi var tvungen in på affärn först och köpa ett grattiskort. Också gick jag in på Änglafröjd och köpte ett litet gossedjur och fotohörn till mina kort.

Sedan mötte jag upp Ida & Sara också knatade vi till Helmer.
God tårta, söta barn och en massa folk.

TÄNK, REDAN ETT ÅR SEN HELMER FÖDDES!! Känns som det var alldeles nyss faktiskt. Tiden går ju alldeles för fort. snart är ju Lily 5månder också.. ojojoj.. Man vill så gärna stanna tiden.. vara hemma och mysa i flera år. Vill ALDRIG att mamma dagarna ska ta slut. Men eftersom jag måste ta ut 7dagar i veckan så kan jag bara vara hemma tills December.. känns surt!! Lily passade på att släppa en brakskit som åkte genom blöjan & bodyn också.. Ska det vara kalas så ska det vara kalas, tänkte nog Lily. Så klänningen åkte av ganska snabbt.

Här kommer lite bilder från kalaset, dock mobilbilder eftersom jag inte hade med mig systemkameran.



nu ska jag och Lily busa.

Heeeeeeeeeeeeeeejs!

Rösta på mig i veckans blogg.

SKRIVET DEN: 2010-04-24 KLOCKAN: 18:18:25
Rösta på mig & Lily i veckans blogg HÄR!



En tung dag.

SKRIVET DEN: 2010-04-24 KLOCKAN: 01:10:23



...Steg upp i god tid
med tanke på att vi skulle på barnkalas kl 14. Upp mata lily, byta lilysblöja, ta på henne finkläder, som hon efter 15min hade kräkts ned totalt, ta på henne nya, göra henne nöjd och glad. Lägga henne i babygymmet inne på toaletten, in i duschen med mig själv.. råkade duscha alldeles för länge. Skynda att torka sig och klä på sig. Hinner inte torka håret, upp med allt i två toffsar och en mössa på det. Ringa runt och höra om någon kan vara så snäll att skjutsa mig och Lily på nån affär för att köpa present.. nej ingen kan. Hur ska vi hinna gå totalt 5km + köpa presnet på under en timma och vara framme i tid? Ringer en sista person.. Ida min kusin.. Nej hon jobbar, men påstår också att kalaset är imorgon. Haha ida.. din lilla vimmelkorv tänkte jag.. gick och kollade på inbjudningskortet. Jo.. 24:de.. det är ju imorgon.. PUST & Puhh.. jaha vad ska vi göra av dagen då?



På med alla ytterkläder & gå till ICA och hämta ut förstoringarna som kommit på Lily. Sen var planen att gå till dollar.. men på vägen dit så ringer Annika (min kusin) och frågar om vi vill följa henne på dollar. Ja, tänkte jag, varför inte vi är ju påväg dit. Men Annika ville ta bil eftersom hon hade en massa att göra idag på kort tid, som att baka smörgås tårta m.m.. Och ni vet kanske själva hur det är att baka ensamen med en ettåring?! Ja man kan ju bara tänka sig. Så vi gick hem igen, fick väcka Lily för att ta ut henne ur henne "overall utan ben" ( ser ut som en liten åkpåse nästan) som inte går att ha i bilbarnstolen. Så ta på henne andra ytterkläder och sätta henne i bilbarnstolen.. sen höll vi båda på att svettas ihjäl och det dröjde innan Annika kom så vi gick ut och vänta. efter 20min kom hon och sedan for vi på dollar. Där inhandlade jag ramar till korten och lite annat tjoller jag behövde.
Hittade förövrigt en handväska kvarglömd i kundvagnen jag tog som lämnades till kassan. Hur kunde man glömma en sådan stor handväska? aja..



Sen fick vi skjuts hem igen. Hann in och mata en jätte tjurig Lily. Fick också byta kläder på henne igen för att hon spytt ner dem hon hade på dollar. Tänkte att hon skulle få sova en stund men det tänkte inte hon.  jag började fixa lite med korten men hann inte långt. kl 16 kom Ida och hämtade oss.. på med kläderna igen då.. också for vi till varuhuset och handlade lite presenter åt Helmer... Vi var hemma igen vid 17tiden och nu var Lily jäkligt grinig. Hon grät och grät och grät. Men hon hade ju inte sovit mer än 10 min under hela dagen så jag klandrar henne inte. Prövade allt men hon vägrade somna. Hon blev tyst en stund då jag satte på tv:n. Medans hann jag stoppa in korten i ramarna.. hittade dock inga ramar som passade mina kort men.. det må då vara!



När jag skulle mäta upp dem på vägen började Lily stor tjuta igen.. gick omkring och vaggade henne och sjöng och ja.. försökte med allt. gav henne mat.. bytte till torra kläder (spytt ner dem hon hade.. igen) Men inget hjälpte. Var egentligen meningen att jag skulle äta hos sofie kl 18-18:30.. men kände att det skulle bli alldeles för stressigt att hinna dit också skulle jag väl inte få äta utan att lily skulle skrika heller så jag avböjde. Efter kl 07 någon gång så blev man bjuden på mat hos ida.. så la en grinande Lily i vagnen och tog en prommenad till Ida dem skulle grilla ute så kunde stå med vagnen och vagga Lily tills hon äntligen somna . vid 20tiden blev det mat och vi gick in och åt. Lily vaknade såklart och var inte på topphumör precis. Annika, Pär & Helmer var också där, samt Sara.  Varje gång Lily började grina så började Helmer också grina.. sympatigrät?!:P




Själv var jag så trött så trött så trött. Kändes som mina ögon bara ville falla igen, men maten.. mmm.. så gudomligt gott. Vi fick gå laget runt med barnen och turas om att hålla..
Helmer hade dock sin matstol med sig ! Lily fick en torr blöja och lite mat och sen gick vi hemåt igen. kände att jag blev kissnödig som tusan påvägen hem.. In med Lily.. ut igen.. hämta barnvagnen och dra upp den för trapporna. Ut igen och hämta skötväskan. Upp med Lily till lägenheten.. ner och hämta skötväskan.. och äntligen hemma. PISSNÖDIGARE än någonsin. sprang med skorna in till toan och... Åhh.. ÄNTLIGEEEEN. Fattar inte.. sen jag var gravid så kan jag bli kissnödig på 10sekunder och då är det jävligt brottom på toan för annars kan det hända en olycka. Men som vanligt blir man ju kissnödig som fasiken då man har en massa måsten innan man tar sig in på toan. Menar.. kan ju inte lämna Lily ute och springa in och kissa.. nä!!





väl hemma sov Lily så gott.. men var ju tvungan att få av henne jackan,mössan, vantarna, den blöta bodyn. och självklart blir hon pigg och börjar busa.. haha söt man får vara. Försökte söva henne igen i min säng men hon ville inte sova. Däremot låg hon helt tyst och kollade mot fönstret i ca 25min innan hon började protestera. Så sedan la jag henne i hennes egen säng och slog på Sängmobilen .. Men det verkade inte som att hon fick rätt sovställning för att kunna slå sig till ro. Varje gång jag gick därifrån och slutade stryka henne på magen så började hon skrika så har stått är i 35min vilket resulterade i en krokigrygg och ömma armar.

Jag är jätte trött nu så när jag skrivit klart detta inlägg så ska jag sova riktigt gott!!
Känner mig helt jäkla slut efter att ut & in idag.. på och av med kläderna osv. Ibland känns det faktiskt som att folk utan barn inte förstår hur det är att ha barn, att barnens behov måste få komma först vare sig man vill eller inte.. Man får helt enkelt sätta sig själv i andrahand. Man kan inte fara och flänga varje dag, som jag gjort idag tex. Barnet blir inte som barnet brukar. Inte Lily iaf. Här hemma är hon så snäll och gullig. Men åker jag bort en dag så blir hon inte alls samma Lily sen.. Hemma är det lätt, här har man allt. Man har ett skötbort med rinnande vatten bredvid. Man har någonstans att slänga bajsblöjor. Man har hennes gunga som hon kan gunga i när hon blir ledsen. Man har någonstans att sätta henne medans man ska äta, Hon har sin säng när hon känner sig trygg och blir inte störd mitt i sömnen. Klart man inte vill sitta hemma varje dag.. Men man kan ha planerat något till imorgon som inte alls går som man hade planerat för att barnet inte har en bra dag..



Något jag hatar.. verkligen Hatar.. är om man säger att såhär och såhär är det med mitt barn, också säger någon annan: Nej så är det inte alls för när jag var liten blablabla.. eller nej för min bror.. eller mitt barn är så.
Alla barn är olika... tänk på det! Bara för att du var så, så behöver inte mitt barn vara så. menar inte att just detta hänt idag, men det händer rätt så ofta så kände bara att jag behöver skaka av mig det lite.

Jag har alltid tänkt tanken att man inte alls har det jobbigare som ensamstående mamma än om man är två. Eftersom den ena jobbar ju och då blir man ju ändå själv. Men skillnaden som jag har förstått nu är ju att den som jobbar någon gång kommer hem, någon gång är ledig, någon gång kan byta av, hjälpa till, underlätta. Jag måste alltid laga mat, ge Lily mat, måste byta alla hennes blöjor, måste duscha när Lily är glad eller sover, det är jag som vyssar henne till sömns, jag som busar med henne och jag som tvättar, städar, handlar osv. Och tänk.. det finns folk som bråkar om vem som gör mest hemma! :D Jag hade varit glad om någon kunde göra nått, en dag i veckan. bara att gå ut med soporna hade underlättat rejält.  Men samtidigt är jag så glad & så lycklig att jag får göra allt det jag får göra med Lily. Hellre ALLT än INGET!!!

Oj.. nu blev det ett sånt där långt inlägg igen..

God natt på er.



Mitt i natta.

SKRIVET DEN: 2010-04-23 KLOCKAN: 00:37:44
.. hade som inget vettigt att skriva idag.
Dagen har mest spenderats i sängen.. förutom att Lily busat en massa har jag försökt sova, har varit så trött. Men fick väl 8h sammanlagt så jag är helnöjd. Vid 17-tiden for vi till Sofi och käkade palt, sen till Britta & Marcus och spela kort, gick inge bra för min del. Påväg hem bajsade Lily, så det kom en massa i hennes åkpåse :( Inge smarrig blöja att byta det inte !!

Imorgon måste jag kliva upp tidigt så ska försöka göra en tidig natt.. typ gå och lägga mig nu?? om det går.
Lily somnade för en timma sedan, men hon är dyblöt i svett :S Förstår inte varför hon svettas som hon gör.. rinner ner för ryggen och hela huvudet är blött. Ändå har jag inga element på och låtit balkong dörren vara öppen på dagarna.. ?

Imorgon ska vi på barnkalas:D

Natti.

Lim?

SKRIVET DEN: 2010-04-21 KLOCKAN: 23:01:51
Har ju som sagt framkallat en massa kort på Lily. Igår kväll klistrade jag fast några av dem i fotoboken som jag tänkt göra, eftersom korten var för stora för ett album. Men nu ser jag att dem flesta av korten håller på att lossna. Har användt fotolim. . alltså det blir inte snyggt för fem öre.. Jag vill ju ha ett fint album till korten på Lilybus.
Någon som har nått tips? scrapbooking eller vad det heter är ju jätte fint.. men det blir ju så jädrans dyrt.. :S
Ett blad kostar typ 30spänn och tillbehören är svinigt dyra. det är inget jag har råd med just nu.
Men någon som har nått tips, vad som helst???


Hjärtat???

SKRIVET DEN: 2010-04-21 KLOCKAN: 18:51:13
I natt vaknade jag av att jag hörde hur mitt eget hjärta bultade i otakt.. och snabbt gick det, svettades som fasiken gjorde jag också.. Blev skit rädd där ett tag och började fundera om man skulle ringa ambulansen eller vad tusan man skulle göra.., undrade om det var hjärtklappning eller om jag fått nått värre.. men efter att ha suttit och funderat i en halvtimma lyckades allt bli bättre och jag kunde somna om igen...

otäckt när sånt där händer.. wää

Tvätt..

SKRIVET DEN: 2010-04-21 KLOCKAN: 16:49:41
Hejhå!
Just nu sitter jag och ser på katastrofens hjältar på tv4 fakta. Handlar om två pojkar som farit genom isen och ligger nu på botten.. huva så hemskt.

Har vikit tvätt sen jag vaknade till nu. Förvisso så sov jag och Lily till 12 men ändå..
Lily vaknade halv 8 första gången och sedan somna vi båda om strax efter kl 09, och nu har hon sovit sen 14:30.
Vilken sömntuta hon är idag!

Angående tvätten så var det inte nådigt hur mycket tvätt det hinner bli på mindre än en vecka.
Jag snör bara all rentvätt på en madrass i Lilys blivande rum eftersom jag inte hinner vika den direkt den är torr pga att Lily oftast är vaken och grinig. Men idag var jag less på tvätthögen som legat där sen i söndags, så det var bara att ta ett djupt andetag och börja.. Vad jag nu vet är att både jag & Lily har alldeles för mycket kläder, eller alldeles för lite plats för våra kläder.

På en vecka hinner Lily använda såhär mycket kläder:

dem kläderna på undre bilderna ska jag lägga bort..


Har spikat upp några canvas barntavlor jag hittade igår för 30kr st. fyndigt!!

Nu vaknade Lily så hon sitter här med mig. ska väl busa lite med henne, så hejsvejs.








Idag...

SKRIVET DEN: 2010-04-20 KLOCKAN: 23:06:11
Idag har vi mest tagit det lugnt. Jag har faktiskt hunnit äta innan kl 18 också.. framsteg, framsteg.
Klockan 16 följde vi med mamma på Dollar och köpte lite små ramar & två fotalbum där man klistrar in korten själv, efterom korten var för stora för ett vanligt fotoalbum.

Har inte hunnit börja med det ännu, men tänkte iaf försöka hinna någon sida idag då Lily somnat.
Har dock satt in kort i fotoramarna och skruvat upp dem på väggen. Två i tv-rummet och tre i sovrummet, mitt emot sängen så jag kan se min sötnos då jag ligger i sängen.




pappa var hit ikväll också med lite smått o gott. också tog han alla mina sopor från balkongen så nu kan jag börja göra fint där tills i sommar :) tur man har en snäll pappa!



Lily har kräkts ovanligt mycket idag,, så maskinen har gått sen kl 8 imorse och går än..

Min lillebror kasper fyller fem år idag. GRATTIS KASPER. Men vi var tyvär inte där idag då Lily är krasslig & dem har magsjuka där.. typiskt. När jonte fyllde år för några veckor sen hade dem också magsjuka.
Får gratta honom i helgen istället.

Nej det var allt för mig. Nu somna just Lilybus. Så nu ska jag gå och klistra lite kort innan jag intar ryggläge.
Hejsvejs.




Bumbo.

SKRIVET DEN: 2010-04-20 KLOCKAN: 21:17:21
Många har frågat mig om bumbo stolen som Lily har så tänkte att jag skriver om den här istället.
Jag tycker att den är jätte bra! Lily tycker om att sitta i den, och det är faktiskt den enda stolen hon kan sitta bra i.
Den är lätt och mjuk och speciellt utformad för barn och kan börja användas så fort dem kan hålla sin nacke stabil.Studier har även visat att barn som sitter i bumbo ofta utvecklar en tidigare förmåga av att kunna sitta själva utan stöd.
Det jag kan tipsa er om är att bevaka barnet när dem sitter i bumbon, för dem kan fort bli trötta i nacken och som lily gör börja kasta huvudet bakåt. Då är det nog dags att hoppa ur den och vila ett tag.
Och när barnet sen blir mer rörligt  och stark, så får man också passa dem så dem inte försöker krypa ur den men istället tippar framåt.

Hittade denna produktbeskrivning:

"Bumbo är speciellt utformad för små barns ryggar, då öppningarna för benen sitter högre än barnets stjärt. Bumbos form avlastar ryggen!

Bumbo kan användas både utomhus och inomhus, från 3 månader, eller så snart baby kan stödja sitt huvud själv.

Bumbo skall användas på golvet på ett plant underlag, och stimulerar barnen och gör dem gladare.
Bumbo är gjord av ett mjukt skumplastmaterial, som är tåligt och lätt att torka av. Vikt: 1,5 kg. Mått: diam 35 cm, höjd 23 cm
."

Min bumbo är inköpt på barnens hus för 499kr (om jag inte minns fel)
Finns också på andra ställen såsom babyshop.se och säkert många andra sidor på nätet. Ett tips är att kika på blocket eller tradera, där brukar en massa "bumbosar" ligga ute till försäljning för mycket lägre priser.

Hoppas jag svarat på några av dem frågor ni undrat över:D


Är napp dåligt?

SKRIVET DEN: 2010-04-20 KLOCKAN: 21:00:23

Här kan du läsa om nappar. Studier har tex visat att det minskar risken för plötslig spädbarns död. Men ökar risken för infektioner/ inflammationer så som öroninflammation. Läs själva så kanske ni får svar på era funderingar.


En trött Lily..

SKRIVET DEN: 2010-04-20 KLOCKAN: 14:32:36




Lily ligger just nu och sover här bredvid mig. Min lilla mysgumma. Hon har faktiskt sovit rätt länge.. väldigt ovanligt att hon sover så HÄR länge då hon inte ligger i vagnen ute. Hon kanske blivit sjuk? Hon ser iaf jätte trött ut & grinar mest då hon är vaken. Hon sov ändå till klockan 7:30 imorse.. somnade 21:30 igår kväll.. vilken chock!

Känner mig dålig i magen idag.. kanske någon form av magsjuka iaf? Hoppas inte.

Lily var så söt idag på förmiddagen, satt i bumbon och "läste" bok. Och sedan såg hon barnprog också.
HAr inga speciella planer idag.. bara vänta på att mamma ska sluta så jag får åka på dollar och köpa lite grejer så jag kan fixa med mina foton.


GOODIEBAG!!!

SKRIVET DEN: 2010-04-20 KLOCKAN: 12:29:08

"Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se ,
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"

SÅ.... UTMATTAD!

SKRIVET DEN: 2010-04-20 KLOCKAN: 00:19:29
Jag känner mig som en värdelös mamma om jag klagar och säger att jag är sååå slut i kropp & själ. Men sanningen är den att det är just det jag är.  Mina händer skakar, mina ögon svider dygnet runt. Huvudet bultar och snoret rinner.. Kanske är jag bara så slut för att jag är förkyld och inte sover så många timmar per dygn. Ja kanske spelar också matintaget roll. som jag skrivit tidigare så glömmer jag helt bort att äta.. jävligt dåligt, jag vet. Har nästan ångest över det för jag vet ju hur viktigt det är att äta. Så det brukar sluta med att jag på kvällen innan jag lägger mig försöker trycka i mig nått nyttigt bara för att kroppen ska få näring. Ja ibland händer det också att det är onyttigt. Man tager vad man haver om vi säger så! Jag måste skärpa mig med måltiderna.. måste måste måste.. Men då jag väl får 15minuter över till mig själv så prioriterar jag alltid annat än mat.. tvätta..städa..duscha.. Jag borde prioritera maten, det vet jag. Dumma dumma mig!!!!



Imorse vaknade lily 3 timmar efter att jag lyckats rensa mitt huvud och få lite sömn. kl 6 med andra ord.. Ja vad gör man? bara att stiga upp och vara en "supermamma".. Tur att Lily vet hur hon ska charma mig med hennes grimager och leende.

Vid tio tiden tog jag en snabbdusch eftersom Lily vägrade ta en förmiddags lur. Hon fick ligga i babygymmet och halvt tjura medans jag försökte få bort så mycket spya och andra otrevligheter från mig kropp och knopp. Vid 11 kom min mor och lina för att hämta ett usb-minne med en massa foton på sen påsken. kl 12:30 somnade ÄNTLIGEN Lily.

det blev en halvtimmas sömn och jag klädde mig och borstade håret samt drog igång en tvättmaskin medans.
Tvättkorgen är alltid full.. inte konstigt då jag måste byta kläder på lily flera flera ggr per dag. På mig själv också för den delen då hennes spya flyger lite varstans. Nåväl.. hann iaf få i mig en filtallrik med müsli ungefär när den höll på att ta slut så vaknade lily igen.. dags för mat.. Gav henne mat och rapade henne. Självklart kräktes hon ner hela mig och sig själv så var bara att gå och byta kläder på oss båda. Efter det var Lily jätte gnällig så jag fick bära henne fram till halv två då vi skule börja bege oss mot vårdcentralen. Lily somnade i vagnen påvägen dit och sov kanske 20min när vi var där.. sedan var hon vaken till strax efter fyra då vi begav oss därifrån.. Kräktes gjorde hon också några ggr då vi var där, men inga större mängder. Fick iallafall byta kläder på henne innan vi for därifrån. Hon somnade ganska snabbt igen. Kände att jag absolut inte ville gå hem till min stökiga tråkiga lägenhet (jag vet jag är negativ idag) så ringde till min fader och sa att vi skulle komma på besök. 25 minuters promenad med skogen på ena sidan och sjön på andra, också var i framme.



Blev bjudna på mat, grillad kycklign & grillad karre.. just vad jag behövde.. energi!!!
Just innan vi skulle åka började pappas fru kräkas.. magsjuka, som mina småbröder hade förra veckan.
Jag BARA HOPPAS att vi inte får det på köpet också..
Väl hemma såg jag att korten som jag framkallat hängde på dörren.. snabbt in och kolla på dem innan lily vaknar. Men hann bara igenom några få kort så började hon tjuta.. samtidigt ringer också telefonen..
Gav Lily mat.. hon kräktes som en vulkan på både mig och henne så fick byta kläder IGEN.. eller byta.. Lily fick på sig en ren blöja och en pyjamas och jag går omkring med bh på överkroppen och shorts på underkroppen nu bara för att jag svettas som en gris. Efter det lägger jag Lily i babygymmet i hopp om att få kika klart på korten, men nej.. självklart är hon grinig. Hon var trött.. la henne i spjälsängen och gick tillbaka till köket.. hann sitta där 3-4 minuter då börjar hon stor tjuta igen. går tillbaka och tar upp henne.. vyssar henne i min famn och sjunger sånger så jag är alldeles hes.. hon slutar grina och gnuggar ögonen.. jag känner att jag bara MÅSTE få gå och kissa så lägger ner henne i sängen igen och när jag kommer tillbaka ligger Lily och sover.. 21:30.. rekord tidigt!

JIhooo egentid.. Sätter mig och kikar igenom alla foton.. sorterar eftersom det är dubbla kopior och mamma ska ha hälften av nästan alla. Några ska jag ge till pappa (där han och övriga familjemedlemmar är med) och några ska till lina och magnus från Jonnas dop.. ett till kharma och ett till lilla Lova. tar fram fotoalbumen som lily fick i doppresent och ska börja sätta in fotona.. så märker jag.. har beställt 600kort i fel strl. alla är FÖR stora.. jaha.. bara börja klippa då.. klippte till kanske 100 foton sen var jag så less att jag ville kräkas så nu tar jag en paus till någon annan dag istället. Nu har jag iaf Lily på några ställen i min lägenhet.. Måste köpa mer ramar imorgon.


Har haft sån huvudvärkt och mår lite illa.. kanske magsjuka.. men kanske också för att jag endast druckigt midre än ett halv glas whisey-vatten idag.. hur nu det stavas det vet jag inte.. Så nu sitter jag och smuttar på en dr pepper. För att dricka vätska är också nått jag är jävligt dålig på.. som sagt känner mig ALDRIG törstig och det är inte något som kommit nu, utan varit så i flera år.



Sitter och funderar om Lily håller på att vakna.. här några misstänksamma ljud från sovrummet.. Vaknar hon inte så lär hon vakna 4-5 imorgon på morgonen.. det ser jag inte fram emot..
Nu kanske ni undrar.. varför i helskotta går hon inte och lägger sig om hon är så trött.. Jo för att jag kan ändå inte sömna.. är helt spidad och även om jag känner mig skit trött så ligger jag bara och rullar runt, runt , runt i sängen i flera timmar. Men jag tror och HOPPAS att jag kommer att sova MYCKET tidigre i natt än natten till idag.

Jädrans vad jag har skrivit mycket nu.. jag börjar bli överdriven på detta.
Bäst att sluta..
Bye.


Vikta öron?!

SKRIVET DEN: 2010-04-18 KLOCKAN: 21:35:10
Haha.. Lily är så söt i sina halvt utstående öron. Varje gång hon ligger ner så viks örat på mitten.
Såg nu att det syntes ganska bra på denna bild:



Jag undrar vems öron hon har egentligen, för det är varken mina eller hennes pappas. Och båda öronen ser helt olika ut.

:)

Känslan av rädsla.

SKRIVET DEN: 2010-04-18 KLOCKAN: 20:43:04



Imorse/natt när jag absolut inte kunde somna satt jag och lästa denna blogg: Den starkaste stjärnan
Bloggen handlar om en mamma (familj) som förlorade sin son Viktor i cancer för ca 1år sedan. Man kunde följa en bit av deras liv i programmet sjukhuset som sändes i tv3 förra året. Jag såg programmet, tyckte det var så fruktansvärt hemskt och sorgligt att jag bara ville åka dit och hjälpa dem på något sätt. Victor blev inte ens två år gammal. Allt började med svettingar, kräkningar och senare svullen mage. Sådana symptom som man genast kan tolka som vardagsbekymmer. "han svettas för att det är så varmt", "han är nog förstoppad" osv..

Men det hela skulle resultera sig till något mycket mycket värre. Nått som ingen önskar sin värsta fiende...

Man blir så ledsen när man läser sånt här, ett litet oskyldigt barn. Kunde inte nån gammal farbror eller tant som ligger på ett ålderdomshem och bara längtar efter att få dö kunnat få det istället. Livet är verkligen orättvist.

Innan jag fick barn så kunde jag aldrig förstå att kärleken från en förälder till ett barn var så stark som jag nu bara 4 månader senare kan känna i varje minut, varje sekund och varje andetag.
Jag blir också så rädd när jag läser om cancer och andra allvarliga sjukdomar, dem kan ju faktiskt drabba vem som helst, liten som stor.


Lily är ju en riktig "kräk-bebis" hon spyr ju omkring 30ggr per dag. Spelar ingen roll om hon just ätit eller om det är 3 timmar sen hon åt. Hon kräks i massor. Får byta kläder på henne 5-6ggr per dag ibland. Oftast sitter jag med en handduk nedanför hennes haka så att det hamnar i den direkt, men det är ju inte alltid man är beredd på att det ska komma. Jag har tagit upp detta med bvc men sålänge hon inte tappar i vikt så ser dem det inte som någon fara alls. Men tänk om.. tänk om det är nått allvarligt.. jag blir så fånig & direkt jag läser om någon som har samma symptom som Lily och det visade sig vara nått jätte allvarligt så blir jag helt naiv och tänker hela tiden, men tänk om det är de Lily har? Svettas gör Lily hela tiden, spelar ingen roll om det är varmt eller kallt, men det har jag fått förklarat för mig att små barn gör. Så det ser jag inte som någon oro.



Har dock pratat med flera föräldrar som säger " så var vårt barn också".. så jag får väl lita på att det inte är någon fara och växer bort med tiden. Men som mamma/förälder så är man alltid orolig för sitt barn.. man vill ju inte att något ska hända sitt barn..

Jag har alltid undrat varför gör man inte en röntgen på hela barnet vid 1månaders ålder eller nyfödd? Jag menar några föräldrar får ju veta att deras barn är sjuka några veckor efter bb.. hjärntumörer, hål i hjärtat, lungor som inte är som dem ska.. m.m Är det för att det skulle bli så dyrt för sjukhusen? eller är det så att om det nu är något fel så märker man ju det??? Men tänk om det då redan är försent och kunde åtgärdas om man märkt det tidigare?! Ja det finns många tokiga tankar jag har då det gäller sjukvården..

Nåväl.. från det ena till det andra:
Lily är fortfarande rosslig i lungorna men hostar inte alls lika mycket. Jag snorar men känner mig inte lika krasslig i halsen. Blev två timmars sömn för mig detta dygn så nu hoppas jag verkligen på att få sova gott i natt. Imorgon klockan 14 ska vi på en föreläsning om barnmat som samordnas med bvc. Har tydligen varit två till sådana kurser som jag missat. Dessutom är det en barngrupps träff måndagar kl 11-13. Har inte varit på en enda på fyra månader så funderar på att kanske gå dit imorgon och se vad det är för folk där. . Känns dock lite pinsamt då man inte känner en enda människa där & alla är säkert mycket äldre än mig också. Dessutom är det barn födda från juli till december så Lily är ju en av dem minsta där. Inte som att hon får ut något av det.. Så får se hur det blir.. Känns ju lite jobbigt att vara på barngruppen i två timmar sen gå hem och i princip bara hinna in genonom dörren och sen gå till vårdcentralen (som ligger bredvid stället där barngruppen är)..



Idag har jag badat Lily. Hur gör ni när ni badar era barn? Tycker det är jätte svårt när man inte har badkar. Sitta på golvet med badbaljan får jag jätte ont i ryggen av och får inget stadigt grepp om lily så varje gång hon sprattlar lite så håller jag på att tappa greppet. Idag hade jag henne där jag brukar byta blöja. men det vart också vingligt. På köksbordet har jag också prövat. Problemet är det bara att jag inte orkar bära baljan med allt vatten till och från :S Måste nog köpa en sån grej man stoppar ner i baljan så att barnet sitter säkert..

Sen har vi inte gjort så mycket idag. Jag har nyss druckit min första kopp välling.. ja inte Lilys såklart utan "go morgons fullkornsvälling" .. Well.. hade inte nått nytt trevligt att berätta så nu får det vara nog.

Vi hörs!




p.s Lily har vänt sig både från mage till rygg och från rygg till mage idag! :)



Till Lily

SKRIVET DEN: 2010-04-18 KLOCKAN: 16:58:50
Att få vara din mamma är en ära för mig.
Vart enda andetag jag tar, är just för dig.
Du får mig att känna mig varm och lycklig
Att se dig växa, utvecklas och må bra är det finaste jag vet.
När du är ledsen blir jag ledsen, när du ler så vill jag le, så länge du finns så vill jag finnas.
All kärlek du i livet kommer att få se, känna, höra och vara med om, all den kärlek är du för mig.
Det finns inget som någonsin kommer att få mig att sluta älska dig. Vad du än gör, vad du än beslutar dig för i livet så kommer jag att finnas där för dig. Precis som du nu finns här för mig.
Utan dig är jag inget, utan dig hade jag inte varit den jag är idag.
Att vara mamma till dig är allt för mig.


Sömnproblem?

SKRIVET DEN: 2010-04-18 KLOCKAN: 04:17:05
Fattar inte.. har legat i sängen sen strax över ett tills nu. Trillat runt från sidan, till rygg, från rygg till mage.. till andra sidan.. verkligen FÖRSÖKT att sova.. men nej. Det värsta är att Lily kommer vakna vid 6 för att hon somna så tidigt. och jag? Ja.. jag kommer vara död hela dagen. Vad har jag för sömnproblem egentligen? Spelar ingen roll vilken tid jag stiger upp eller hur lite timmar jag får sova, lyckas aldrig bli trött på nätterna i vilket fall som helst..
Är så less på det här. Tänk om jag och Lily kunde somna samtidigt, då skulle jag ju vara helt utvilad på dagarna.

Vette tusan vad man ska ta sig till.. någon som har nått tips?

Då var det kväll..

SKRIVET DEN: 2010-04-18 KLOCKAN: 00:18:15
..eller natt för vissa. För mig helt klart kväll!
Har dragit dammsugaren några varv, och det mina vänner.. det behövdes för i varje hörn låg en dammelefant och sneglade på mig. Men jag bara skrattade åt dem och sög upp dem, där fick dom dumma ohyerna!

Tog en liten prommis med Lily bus. För jag blev så sugen på en dr. pepper. Först for vi på Ica och handlade tre drickor på burk. Dem har tagit hem amerikanska drickor nu som är super goda, så det blev tre stycken sådana. Pepper, pepper cherry och Cola Cherry! Mjummi. En är redan uppdrucken.. med sugrör. Har så ont i mina läppar pga munsåret och att dem är så torra då man inte kan andas genom näsan.



Sedan begav vi oss på statoil och hämtade ut paketen som kommit, det jag beställt på tradera. Påvägen från statoil började det snöa så blev raska steg hemåt igen. Lily sov så gott i vagnen, men det gör hon alltid! :)
Väl inkommen i porten så kom tanta under mig ut och skulle kika på "barnet" hon börja prata lite bebisspråk och gulligullade med henne. Haha.. Hon som alltid var så sur innan. Hon hojtade åt alla bilar som stannade utanför. och står alltid i fönstret för att se vad som händer. Jag började vinka åt henne varje gång jag såg hon stå där och stirra. I början drog hon bara igen parsienerna.. hon trodde väl inte att hon syntes då.. men sen började hon vinka tillbaka:P



Väl inne i lägenheten (efter att ha fått gå upp och ner i trappen 6ggr för att få upp allting) så började Lily stor tjuta. Gav henne mat innan vi for, men nä hon skulle ha mat igen.. glafsade i sig  120ml och skulle säkert kunna äta mer.. men sen blev hon då lugnare.. Jag öppnade kartongerna för att se vad jag fyndat och gillade allt :D
över 60 plagg för 300kr. Mest str 68.. var väl nån body i 62..  Jätte många par byxor också.. det behövs!
Nu är det bara de, att jag inte vet vart tusan jag ska he alla kläder.. är så fullt i alla garderober.. Hm det får jag lösa imorgon på nått sätt..



Lily ligger och snarkar i babygymmet igen.. men hon rör sig hela tiden så snart vaknar hon väl.. Hon ska väl äta igen innan hon gör natt..

Lily gjorde high five med mamma idag! Det ni...


Nu hade jag inget mer på hjärtat, så adjöken adjö!

Rubriklös.

SKRIVET DEN: 2010-04-17 KLOCKAN: 15:33:04
Hej och hå vad står på?
Lily har sovit från klockan 24 igår till 7:30 idag.. Nu börjar det gå åt rätt håll igen.  Härligt!
Något som dessvärre inte är lika härligt är vädret, snöar och regnar om vartannat. Jag som hade hopp om en tidig sommar i år, men snön lär väl ligga till i slutet av maj som vanligt. SUCK!

Har varit pissförbannad för att kläder jag köpt på tradera inte kommit trots att det var flera veckor sen..Men efter att ha läst några mejl och sånt SÅ VERKAR DET SOM ATT DEM REDAN LIGGER PÅ STATOIL? Men varför har jag varken fått ett mejl eller sms om att dem legat där en vecka? Så känner lite panik nu att fara dit och se om dem ligger kvar. Måste bara få snåla skjuts med någon dit.

Lily ligger just nu och sover i sitt babygym.. naw hon är bara för söt lillstumpan! Igår kväll skratta hon som tusan då jag busade med henne. Är så roligt nu när hon börjar förstå lite mera, och skratta.. finns ju inget härligare än att se & höra sitt barn skratta.


Tog några bilder på Lily imorse:




Över och ut!

Rösta

SKRIVET DEN: 2010-04-16 KLOCKAN: 21:25:10
Var snäll och lägg en röst på Lilys pyjamas (har gjort en ny).. är ju bara ett klick;)

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=244098
Kram

Lily är lustig ibland..

SKRIVET DEN: 2010-04-16 KLOCKAN: 20:47:43
Titta själva...


Har tråkigt som bara den..

SKRIVET DEN: 2010-04-16 KLOCKAN: 19:55:45
Är så tråkigt att vara sjuk.. Kan inte umgås med någon eller göra nått. Må denna förkylning gå över snart. Åtminstone för Lilyliten. Morgonen var bedrövlig. Kunde inte somna i natt dessutom vaknade Lily klockan halv fyra och var pigg.. men fick henne att somna om med hjälp av ersättningen efter en stund.

Själv så somnade jag väl vid 05 på soffan och Lily väckte mig med sitt tjuut kl 08:30. Trött som en gris fick jag göra mat åt henne och hoppades på att hon skulle somna om efter det men inte det nej.. vid 11:30 först somnade hon och jag lika snabbt bredvid henne, men det blev bara 25minuters sömn. Sen donade vi på med lite av varje. Men jag har varit trött hela dagen, först nu jag börjar piggna till .. typsikt då man egentligen borde börja bli trött.

Igår fick vi ett inbjudningskort till Lilys tremening Helmers kalas.

Blir Lilys första barnkalas. Inte för att hon kommer förstå vad det innebär osv, men ändå! :)

På eftermiddagen vid 15 så sov Lily en timma.

I vanliga fall hade jag satt mig vid datorn, men idag tänkte jag "Nu ska jag fasiken inte starta den där jäkeln förens ikväll, annars sitter jag fast" Istället gjorde jag detta:







Ja jag vet, jag tar kort på vad som helst. haha.. Men själv tycker jag att bloggar är så himla mycket roliga att läsa om det är lite bilder också! Fredag kväll.. vad på tv?


God natt snart..

SKRIVET DEN: 2010-04-16 KLOCKAN: 00:14:33


Nyvaken Lily och hennes slitna mamma






Sliten

SKRIVET DEN: 2010-04-15 KLOCKAN: 23:26:21
Känner mig sliten som fasiken. Orkar knappt gå mellan köket och tvrummet..
Skallen bultar och rösten håller på att försvinna. Lily äter som en VAL.. hon ska ha mat hela hela tiden. Vad har hänt? Nåja. . har inte hänt nått alls ikväll.. druckit blodapelsin juice & ätit mackaroner och köttfärsås..

Ne.. vi hörs nån annan dag!


såhär känner jag mig...

Vulkan?

SKRIVET DEN: 2010-04-15 KLOCKAN: 20:09:08
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6958567.ab


Hej torsdag!

SKRIVET DEN: 2010-04-15 KLOCKAN: 17:50:19
Var faktiskt tvungen kolla almanackan innan jag kunde skriva rubriken. Man är helt borta nu när man bara sitter hemma och inte gör så mycket. Somnade rätt sent igår, efter 03 någon gång. Strax efter kl 05 Vaknade Lillstumpan. Gav henne bara nappen och sedan somna hon om efter 10min.



06:30 var det dags igen.. Lilla fialotta var hungrig så gjorde mat till henne. Sen gick jag på toan och kollade mig i spegeln för jag hade så jävla ont i läppan. Japp.. bekräftat, ett munsår mitt i mungipan som sträcker sig både på den över och undre läppen.. AJ! och FULT! Nåväl inget att göra åt. Smörjde lite tandkräm på det (vet att det inte har någon vidare effekt, men då har man då gjort nått) Efter att Lily ätit, rapat, spytt och ja. . allt vad man nu gör så somnade hon om och vaknade igen vid halv tio. Hon skrek så gav henne yttepytte lite mat och sen steg vi upp för att byta blöjan.. som var full med baaajs.. igen!



Går mycket mer blöjor nu kan jag säga er. Efter bajsbytet så ville ju jag somna om igen, men det ville inte Lily.. försökte med allt i en timma men inget funkade så jag gav upp. La henne på skötbordet så fick hon va naken en stund medan jag borstade tänderna. Sedan donade vi på lite med tvätt å annat tråk. Efter det kom jag på att jag ville ta en härlig lång varm dusch och Lily var jätte trött, perfekt... trodde jag!



Men nej minsan inte ska Lily sova när hon är så trött att ögonlocken bara trillar ner.. Fick ta in gungan in till badrummet och sätta henne i den, först protesterade hon, men efter att jag började spola med duchen så hon fick se vattnet så blev det knäpptyst. I 25min satt Lily där nöjd och belåten och gungade fram och tillbaka. Sedan tog vi på oss rena kläder båda två.


(bild sen i lördags) kommer i mina gamla kläder igen.. Jihoo!

Tog temepen på Lily först och den visade 38,4.. vet inte om det är feber på ett litet barn men jag gav då henne en alvedon iaf! Dem är så konstiga dem där alvedon-supparna. Trasiga & taggiga å ja.. så dem kan ju int va roliga att ha i rumpan direkt. Den första hann då smälta sönder innan jag hann stoppa i den ens. :/? Sen vilken väg ska man stoppa in dem? På omvårdnadsprog. fick vi lära oss att man ska stoppa in den med den platta sidan först för att den då enklare stannar kvar där den ska sitta. Men gör inte det ondare? och varför skulle den stanna kvar enklare den vägen? det är ju inte ens logiskt. aja..


Fick av Sara.


13:30 somna Lily om och sov kanske 25min. Sara kom också hit ja, med en massa presenter till mig för att jag fyllt år? (hade verkligen inte behövts) Men det var bra grejer, sånt man behöver å lite ljus som jag verkligen "brinner" för!!! Och Lily fick sig våtservetter och en liten hundnalle :)



Lily vaknade då sara var här och passade på att kräkas ner dem nya kläderna.
Halv tre så gjorde vi oss i ordningen för att gå ut med vagnen.. på med rena kläder igen då.. ja just de, jag med för lily spydde över hela min tröja.. det var den duschen det. busunge..

Vi gick till konsum och handlade.. Lily somna i vagnen.. YES! och jag handlade lite av det ena och det andra.
Jag hatar att "storhandla" för det rymms ju inte i vagnen.. sedan blir det aptungt att köra den och man måste springa tusen ggr upp och ner i trappen för att hämta allt när man väl är hemma. TUNGT!


(bilden är inte från idag, Lily har MYCKET kläder på sig ute.)

Haha för någon dags sedan hämtade jag mitt usb minne hos min kusin Ida, och då väntate Lily i bilen med min mamma och Lina. Jäklar vad lätt det kändes att gå i en trapp utan bilbarnstol & Lily.. Känades som jag skulle kunna gå i 500 trappor utan att bli andfådd.

Lily vaknade direkt vi kom genom dörren (typiskt) Men somnade gott om efter några minuter (jihooo) Så jag kune lugnt packa upp alla varor & rensa kylen på allt som gått ut. Hm.. varorna blir ganska bucklade och fula när dem legat ihoptryckta under vagnen.




La ut Lilys liggbag på balkongen så hon inte skulle svettas ihjäl, klär jag av henne och lägger henne för att sova i sin säng så vägrar hon sova mer. Har balkongen öppen så att jag hör om hon vaknar. Men hon verkar då sova så otroligt gott. Har en jäkla massa kartonger, plast, papper och annat skräp på balkongen som varit där sen jag flyttade in. Har inte nått körkort så har som inte kunnat fara på tippen med det. Men de måsta jag försöka fixa innan sommaren är här för då vill man ju använda "ballen".. :)



Jäklar vad jag skrivit mycket nu?! oj.. vem ska orka läsa allt detta tråkiga vardagssvammel..?!
Har nästan noterat varenda minut nu ju.. var ju inte meningen. Och ne.. har varken druckigt eller ätit idag.
Jag GLÖMMER bort. och känner mig aldrig hungrig och då är det inte lätt att komma ihåg. Tur jag köpte en massa gott nu som jag ska försöka smälla i mig!


Tjingeling.

Gårdagen i bilder.

SKRIVET DEN: 2010-04-15 KLOCKAN: 16:59:29


I jonnas gåstol, Lily rörde sig faktiskt nån cm. ;)



Var trångt i basksätet på vägen hem, mitt mellan två bilbarnstolar fick jag sitta.

 


Dessa två sötknoppar satt i dem! :D


På kvällen:


Mamma mamma, ser tomten ut såhär?
Lilybus med kräk överallt.
(Efter att ha gnidigt sig mot mammas axel)




Babymassage, Min lilla michelingumma! :)



<

Titut



Dags att sova, på med pyjamasen.


sova??? va tusan säger du?
hmpf..




Bihålorna?

SKRIVET DEN: 2010-04-15 KLOCKAN: 02:00:47
Känner att det gör jäkligt ont under ögonen när jag tar där.. kan det vara bihåleinflammation eller vad det nu heter?



Urs.. Känns som man blir sjukare & sjukare varje dag. Lägger mig ner för att försöka sova och det slutar med en hostattack & nysattack på samma gång så man måste upp och snyta sig.. igen.. och igen.. och igen! Känner mig helt slut i kroppen ändå har jag ju fått sova ganska bra nu i två nätter. Men det känns ju INTE att man har sovit. Känns snarare som man varit uppe 4 dygn. Gud vad jag klagar.. stackars Lily då.. som varit sjuk mycket längre än mig..

Ikväll så gav jag henne mat just efter Greys.. hon somnade med flaskan i munnen men hade ätit upp allt ändå. Var ju tvungen att väcka henne för att rapa lill gumman, stackarn. Hon rapade.. och kräktes på hela mitt hallgolv och över min axel. Sen gnugga hon sig mot min axel vilket resulterade i en himla kladdig med söt Lily. Ja då var det bara av med alla kläder och tvätta henne. Hon fick ligga naken en stund på skötbordet och lufta medan jag borstade tänderna. Hipsvips så hör jag hur hon tar i och har tummen i munnen samtidigt. BAAAJS KALAS!



Fort under med en renblöja och den fylldes vill jag lova. tvättade henne och skulle precis sätta på henne en ren blöja men då kom det ännu mer baaaajs. Så tvätta igen... men bra att hon bajsar för det är ju något som hon haft ett helsike med, förstoppningen! Nu bajsar hon ju som varje dag, ibland 2ggr som idag! :) Efter tredje tvätten av Lilla Lilyrumpan så gav jag henne lite baby massage med olja och varmt vatten ( inte för varm såklart) och oj vad denna lilla bebis njöt. Hon låg helt stilla. Till och med när jag vände henne på mage för att massera ryggen. Ja hon spydde ju några ggr såklart (gör hon alltid då hon ligger på mage) men hon gnällde inte nått. Hon som hatar att ligga på mage. Sen var det en ren blöja och pyjamas på. La henne i spjälsängen som jag pallrat upp med en filt under maddrassen och böcker under sängbenens framsida så att hon kan andas lättare. Gjorde 60ml välling som hon drack upp med en slurk och sedan fick hon tutten och vipppppps så sov Lily. skönt!




Det blir en tidig natt tänke jag.
. men ikket. Här sitter jag kl 02 på natten och kan inte sova.. varför skrev jag ju längre upp. Sen är jag så satans mörkrädd så att det inte går att beskriva. -Vad gör man för att bota det?
Jag är liksom helt säker på att om jag sa : "hej där, vad vill du?" så skulle en ande svara mig. Men självklart frågar jag inte. jag är för rädd.. och jag vill INTE se nån död människa som spökar heller. Ja vet det låter urfånigt men.. så är det! Har hänt för mycket lustiga saker i denna lägenhet för att jag ska tro att allt är naturligt. Skulle heslt av allt vilja att någon jag känner sov på min soffa.. varje natt! haha.

Har en massa bilder på telefonen som jag skulle kunna ladda upp, men helt ärligt orkar jag inte. Får ta det imorgon istället. NU? se tv lr lägga sig och vara mörkrädd? kan inte bestämma mig. KANSKE KANSKE somnar jag i soffan framför tv:n.. är dock rädd att jag inte hör Lily när hon vaknar då? what to do.. ?

God natt.. och snart Godmorgon.. om sisådär 4-5h.
NU snyta sig!






Har suttit och redigerat en bild på min pappa och hans fru. fina!

Pyjamas.

SKRIVET DEN: 2010-04-14 KLOCKAN: 20:13:23
VAr snäll och rösta på min pyjamas ! Vinner man så får Lily ett exemplar och 4st som man kan ge bort:)

Rösta här: Malins pyjamas!

Skulle vara jätte snällt. ..

Hemma igen.

SKRIVET DEN: 2010-04-14 KLOCKAN: 18:03:12
Då var vi hemma i lägga-heta igen. Under den timmen vi hunnit vara hemma har jag startat en tvättmaskin, bytt blöja och matat Lily, sövt Lily och diskat mitt diskberg, allt förutom några bestick. Jag hatar att diska bestick finns inget tråkigare.

Nu vakna lily igen.. blev inte många minuter sömn.
Jag har tråkigt.. tråkigt tråkigt! BLÄÄÄ!


Jäklar...

SKRIVET DEN: 2010-04-14 KLOCKAN: 12:20:42
Näsan är täppt och snoret rinner, ont i halsen & hosta. Ja nu snackar jag om mig själv.. och på det hela är Lily lika förkyld fortfarande som för en vecka sen. Stackars stackars min älskling. Jag har haft tur nu i 2dagar då vi bott hos min mamma som tagit Lily på nätterna och morgonen. Jag har fått sova. Men idag åker vi hem för lilys mormor börjar jobba imorgon.. Hoppas inte det blir en jobbig natt.

Har tänkt på en sak, hur gör ensamstående mammor när dem själv är jätte sjuka & deras barn också är sjuk?
Man orkar ju inte med en vecka eller två helt ensammen om man själv ligger i feber och sedan måsta stiga upp flera ggr på nätterna, få lite sömn och ta hand om sitt barn... Det tar ju kål på en. Man får hoppas att dem liksom jag kan ta hjälp av sin släkt. Utan hjälp hade jag inte orkat!

Nu ska jag dricka lite kaffe..


Sommar med Lily

SKRIVET DEN: 2010-04-13 KLOCKAN: 21:42:41


Tiden rusar iväg..

SKRIVET DEN: 2010-04-13 KLOCKAN: 15:02:08








Mamma, mamma se så stor jag är!


Nu vet vi!:)

SKRIVET DEN: 2010-04-12 KLOCKAN: 23:53:48
Har prövat allt.. Nysningar, gäspningar, hosta, pruttar med mun..

Men ikväll så råkade min mamma rapa och då GAPSKRATTADE Lily.
Så vi testade igen.. och igen.. och igen och såhär blev resultatet:



Less..

SKRIVET DEN: 2010-04-12 KLOCKAN: 12:47:04
Är både less och tycker så synd om min lilla tjej..
Nu åker vi alldeles strax till min mamma.. där kan man iaf vara ute i solen. Och Lily blir nog inte sämre av att ligga nerbäddad i en skön vagn.. Bara man klär henne så!

Snoret rinner från min näsa idag.. vårförkylning?



Hoppas ni också får en fin måndag allesammans!

Fixar & Trixar

SKRIVET DEN: 2010-04-11 KLOCKAN: 19:53:56




Sitter och fixar & trixar med lite bilder. . Ja inte just dem hära. Gjorde bara dessa kollage så att ni skulle få se..
Lily är sämre idag. Är hon ännu sämre imorgon så åker jag till vårdcentralen med henne.
Tycker inte om när det låter som det gör ur hennes lungor.. nått borde det väl finnas som får henne att kunna andas lättare tycker man! Jag har också blivigt förkyld nu. Men inte alls som Lily.. stackars liten. Önskar jag kunde ta hennes förkylning också, bara hon fick vara frisk..

Har helt glömt bort att äta nått idag, gör jag oftast. Konstigt att man aldrig känner sig hungrig. :S
Får se vad som finns i frysen sen. Jises klockan är ju 20:00 snart.. Vart har dagen tagit vägen??!

Några bilder från Jonnas dop!

SKRIVET DEN: 2010-04-10 KLOCKAN: 21:49:58




Klicka på dem små bilderna för att se större.























:)

...

SKRIVET DEN: 2010-04-10 KLOCKAN: 20:51:32
Har varit på dop idag, lilla Jonnas dop.  Sov till kl. 11 imorse då väckarklockan ringde. Ville INTE stiga upp alls.. Men var så illa tvungen. Duscha, ta på sig nå finare kläder, ställa in kameran och bege sig till kyrkan.

Fick träffa min lilla gumma igen ;) Men hon sov så gott.
Dopet var fint & gick snabbt. Fotade en hel del.. väntar på tillåtelse att få lägga ut några av bilderna på bloggen..
Så ni kanske får se dem om vi har tur! ;) Lily är lika krasslig i sin förkylning, men ingen feber tack & lov.

Efter dopet for vi till forsheden och åt smarrig tårta å drack kaffe.
Nu sover min lilla gumma.. tog 2h innan hon somna från det att hon började gnälla och va ledsen. Gav henne mera mat.. funkade inte. Sen bajsa hon en jäkla massa å 30min efter det somna hon som på direkten.

Men nu har hon ju sovit någon timma så snart vill hon nog vakna, och det är ju inget annat än bra för annars sover hon väl inget i natt. Hon hade sovit jätte bra hos sin mormor.. typiskt. Men min mamma hade dock inte fått nå mycket sömn eftersom hon hade så jäkla ont. Stackarn. Får hoppas det går över! Imorgon finns inget planerat i min almanacka. . Borde fortfarande vika all tvätt som jag inte gjort ännu.. är väl uppe i 9-10 maskiner nu.. illa!

Hoppas alla får en trevlig lördagskväll!

Jag försökte..

SKRIVET DEN: 2010-04-09 KLOCKAN: 22:04:52
Haha.. Har försökt fota mig själv, men det är ju inte det lättaste då man varken har stativ eller en sån liten dosa till kameran. Sen väger ju kameran några kg, och man ska hålla in fokusknappen just innan man trycker av, och har ingen aning om vart man egentligen fokuserar.. resultet blev ömma armar! Och några mindre bra bilder..











Vovven!

SKRIVET DEN: 2010-04-09 KLOCKAN: 21:56:08
Sitter och längtar efter en ny dator.. efter att kunna pilla med mina kort i photoshop & slippa alla skitprog, som egentligen bara förstör bilderna!

Tyckte iaf att bilderna på lilla voffsingen blev coola!


Ett morgonstips!

SKRIVET DEN: 2010-04-09 KLOCKAN: 21:47:49

Min lilla sjukling.

SKRIVET DEN: 2010-04-09 KLOCKAN: 18:44:18


Några bilder från i natt.. Var ingen rolig natt.. :S

Marknan!

SKRIVET DEN: 2010-04-09 KLOCKAN: 18:33:43
Nu har jag och stina gått en snabb sväng på marknaden!
Var som vanligt inte så mycket att se. Var ju där igår också med Annika, Sandra, Kajsa & Helmer..
Nåja.. samma sak varje år. Efter snabbtitten så gick vi in på Stalo och käkade mat. Dem hade nå extra erbjudande för att det var marknad.

Kycklinfilé eller fläskfilé för 89:-
Så jag tog kyckling och Stina fläskfile. Hä va då mycke mat man fick..



Nu är vi hemma igen och jag försöker mig på Picasa 3.. men njaa..

Köpte en sjal till mig på marknan & två småa till Lily.





Min älskling är nu 4månader

SKRIVET DEN: 2010-04-09 KLOCKAN: 16:03:40
Idag blir Lily hela 4månader gammal. Jag har redan sagt det tusen gånger men jag måste säga det igen; vart tar tiden vägen? Är det bara jag som inte vill att den ska gå fort när man har små barn? Är det bara jag som önskar att dem kunde få vara småa i flera år, så småa att man kan lägga dem på sitt bröst och sova med dem där. Jag vill inte att Lily ska bli stor, kanske låter jätte dumt.. Men jag älskar den här tiden! Visst kommer det bli kul när hon kan prata och gå också, men jag har inte alls brottom dit. Jag vill vara här och nu jätte länge.



Ja kanske inte just denna dag, eftersom jag inte fått sova på två dygn och Lily är jätte förkyld. Men om man ser bort från att hon är sjuk så är allt perfekt.
Jag & Lilybus.


Tycker så synd om min lilla tjej.. rosslar i lungorna så man vill bara försöka hosta åt henne och få upp allt det där slemmet.Min mamma/Lilys mormor har just varit här och hämtat henne.. Jag behövde lite hjälp nu. Är så där trött att jag kan börja lipa av ingenting, bli sur jätte lätt och har ingen ork till något. Då är det bättre att lillstumpan får vara hos sin mormor och dem kan ha trevligt tillsammans så mamma får återhämta lite kraft för att kunna va den där mamman jag vill vara när jag är med min lilla tjej. <3
Hon ska vara hos mormor tills imorgon, eftersom vi då ska på dop. Lilla Jonna ska döpas och jag ska försöka ta nå fina kort på familjen & dopet.



Tänker inte gå och lägga mig nu, för att då vänder jag på dygnet totalt och är pigg sen i natt då jag borde sova. Nä, istället ska jag försöka hålla mig upp tills kl 21-22 och sen sova gott tills imorgon på morgonen.
Stina, en vän och släktning, kommer snart hit.. vi ska äta tillsammans.

Ska nog hoppa in i duschen nu, kan ju bara säga att jag inte ens minns när jag duschade sist... kan det ha varit i måndags kanske??.. piiii... tur man inte är bland folk!

Grattis min lilla älskling på 4månaders dagen & hoppas du blir frisk snart så vi kan busa tillsammans igen.

Jag önskar mig ett dygns sömn just nu..

SKRIVET DEN: 2010-04-08 KLOCKAN: 23:54:29
Fick sova 4 timmar natten som var.
Har varit helt död idag..
Varit på BVC.. Lily väger nu 6050 och är 60,8 cm lång.

Lilt hostar, hostar och hostar. Det rosslar i lungorna och hon sover inte långa stunder då hon väl sover.
Längsta studen var i vagnen då vi var på marknaden. Här hemma har hon sovit max 20min..

Nu har jag burit upp vagnen i lägenheten och försökt söva henne sen kl 21.. Nu kanske jag har lyckats. Enda problemet är att varje gång hon hostar så vaknar hon ;( Kommer nog bli lite sömn i natt också.. urs, man blir så slut, sur, orkeslös & utmattad då man inte får sova.

Ska skynda mig och lägga mig nu.. Ne nu vakna hon igen..

............

Så.. nu vilar hon ögonen.. hatar att hon är sjuk. Man blir så orolig.
Sånna här gånger önskar man att man var två.. och kunde byta av varandra så man får sova..

Här kommer en bild eller två sen i påsk..
har dock inget bra redigerings prog, så ni får nöja er med denna kvalla sålänge..





























HOST HOST!

SKRIVET DEN: 2010-04-08 KLOCKAN: 02:33:04
Mina vackra lilla tjej är sjuk.. eller hon hostar som bara den hela tiden.
Jag vågar inte somna.. tänk om hon inte får luft? eller halsen sväller igen? Tänk om hon har ont men inte kan förmedla det till mig? Tur vi ska på BVC på fredag.. får se om vi kan hålla ut tills dess. Hon är ju glad annars.. Bara den där jäkla hostan.

Ne ska se om jag inte får sova någon timma..
Natti.

God eftermiddag!

SKRIVET DEN: 2010-04-07 KLOCKAN: 17:57:01
Tjohej igen!

Det blev att jag tog med mig Lily på en promenad. Är ju så härligt väder, omen solen inte tittar fram är det milt och skönt! Inga minus grader :) Tror våren är här!!
Vi gick en bit och sen till konsum. Hon somnade redan i mitt trapphus och sov hela vagnfärden. Efter att vi handlat lite mat och annat nödvändigt så gick vi till Lilys mormors jobb och hälsade på. Där fick mamma kaffe och Lilybus busade! Efter att ha spenderat 40min där gick jag till Linkan och köpte ett par billiga legins och ett svart linne. efter det så gick vi hemåt.



Har tvättat och diskat.. Men sen orkade jag inge mer. Började fota istället och försökte komma ihåg hur man skulle ställa bländaren och ison för att få bra närbilder. Har testat mig fram och tror jag hajjar grejen nu.
Ska fota på Jonnas dop på lördag. Hoppas det blir bra bilder!


BYE!






Nån mer som är trött?

SKRIVET DEN: 2010-04-07 KLOCKAN: 11:02:39
Somnade tre i natt.. såg en massa tv och kunde inte somna. Till slut somna jag på soffan med kläderna på.
Vaknade halv sju av att Lily skrek.. HALV SJU?! Vad har hänt? Hon brukar ju vakna 10..
Nåväl var bara stiga upp ur sin skönhets sömn, göra en flaska ersättning och ge henne.
Hon fick äta själv i sängen, och jag somnade om medans. Vaknade efter 15min och såg att hon hade somnat med flaskan i munnen, lämnat 30ml. Tog bort flaskan och la en filt över henne å somnade om igen. Vaknade flera ggr fram till kl 09 och sov sedan en timma. Sen var hon hungrig igen. Stiga upp göra ersättning och ge henne. Sedan byta blöjan och klä på henne. Lily ska alltid ha fingrarna i munnen. Hon har det jämt. så hon är alldeles röd runt hela mun.. :S






Vad ska man göra idag då?
Finns en jäkla massa måsten hemma hos mig nu.
Dammsuga
Vika ett ton tvätt
Diska
osv..

Men jag är inte alls på humör för det, så istället ska jag nog slöa ett tag, sedan gå ut och gå.
Kanske ta en sväng förbi konsum och handla lite mat?!
Får se sen om jag orkar ta itu med hemmet...




Ikväll är planen att sola solarium & redigera bilderna sen påsk. Bara Lily är snäll så..
:)

4månader

SKRIVET DEN: 2010-04-06 KLOCKAN: 21:59:57
När din bebis är fyra månader så har magen blivit större och den behöver inte mat lika ofta -- bara fyra eller fem gånger om dagen. Den fortsätter att växa och öka i vikt, det är bara att behovet av mat börjar närma sig större barns. Bebisens uppmärksamhet kan börja dras till andra människor och saker under matstunderna och det kan bli lite störigt, även om det är roligt att den blir alltmer uppmärksam på sin omgivning. Om ditt barn är lättdistraherat, kan det vara värt att dra sig tillbaks till en lugn plats när du ska amma under en tid.



Nu när bebisen ligger på magen, kommer den att lyfta upp huvud och axlar med armarnas hjälp. Dessa mini-armhävningar stärker musklerna och gör att bebisen kan se sig omkring bättre. Den kanske överraskar både dig och sig själv genom att rulla runt från rygg till mage eller tvärtom. Du kan uppmuntra detta genom lek: Locka med en leksak på den sida bebisen normalt rullar mot, för att se om intresset är tillräckligt stort. Var generös med beröm; nya skeenden kan vara lite otäcka i början och din uppskattning kan hjälpa.

Nu kan din bebis sträcka sig efter saker och ta tag i dem, även om den kan behöva ett par försök. När den fått tag på vad den ville ha, kommer den att titta på det några ögonblick och sedan försöka stoppa det i munnen. Eventuellt har bebisen börjat dregla mer nu. För en del barn börjar tandsprickningen så tidigt som vid fyra månader, men för de flesta kommer inte tänderna fram förrän vid fem eller sex månaders ålder.

Uppmuntra ditt barns lek och undersökande verksamhet genom att se till att det finns många olika saker att undersöka. En liten frottéhandduk kan underhålla bebisen i flera minuter. Man kan suga på den, hålla i den och se vad som händer om man skrynklar ihop den. Skallror är en riktig klassiker som fortfarande roar. Babygym eller aktivitetsleksaker är ofta intressanta i den här åldern, eftersom din bebis nu börjar upptäcka konsekvenser av olika handlingar, som till exempel hur det ringer i klockan om man trycker på en spak.

Forskare tror, att bebisar vid fyra månaders ålder förstår alla grundläggande ljud i modersmålet. Mellan fyra och sex månaders ålder utvecklas förmågan att göra talliknande ljud, som "ma-ma" or "ba-ba". De är däremot ännu inte förbundna med verklig mening, som i betydelsen "mamma". Nu är bebisen förmodligen redo att delta i enkla härmlekar -- du säger "bu" och bebisen försöker härma dig och säga det tillbaks. Du kan stimulera ditt barns kommunikationsförmåga genom att imitera dess ansiktsuttryck och läten. Om du svarar när bebisen gör ljud och försöker kommunicera, så lär den sig om verbal kommunikation och börjar förstå orsakssammanhang. Påföljden är, att ditt barn förstår att det är av betydelse vad vi säger.

Lekar:

1-

Ditt barn lär sig lyssna, eller som experterna säger, "utvecklar ett receptivt språk" - lika fort som det lär sig kommunicera. Vänd på steken och låt bebisen lyssna på dig i babylarmet istället för tvärtom.

Vad som stimuleras: tal, förståelse av objektpermanens (att saker fortfarande finns fast de inte syns)

Vad som behövs: babylarm (elektronisk "barnvakt", babymonitor)

Lägg bebisen i sängen eller på ett mjukt underlag på golvet, en liten bit från avlyssningsdelen av babylarmet. Gå till ett annat rum med sändardelen ett par minuter och prata om var du är, om bebisen, om vädret eller vad som helst. (Det är extra roligt om någon annan också finns där, så ni kan ha en dialog.) Gå tillbaks till ditt barn och se reaktionen!

2-

Planet lyfter

Detta är en lek som bygger på fysisk rörelse och samvaro. Du stimulerar ditt barns koordination och styrka genom att hjälpa honom eller henne att "flyga".

Vad som stimuleras: grovmotorik

Vad som behövs: Inget särskilt

Sitt med benen i kors och bebisen i knät med ryggen mot dig. Håll ditt barn med ena handen och ta stöd av golvet bakom dig med den andra och lyft din korslagda ben med bebisen på. Säg "Nu lyfter planet!" och sedan, när du sänker benen igen, "Nu landar planet". Uppmuntra ditt barn att lyfta armarna som vingar. När ditt barn blir större, kan du lyfta och sänka benen snabbare.

Som variation kan ni leka denna lek i ett badkar som inte är fyllt alltför djupt. På så sätt kan du lyfta bebisen ur vattnet lite och sedan "landa" med ett plask, samtidigt som du säger "Nu lyfter raketen!" och "Nu landar raketen".


Mat för små magar .

SKRIVET DEN: 2010-04-06 KLOCKAN: 21:45:58
Snart är Lilybus 4månader gammal och får börja med smakportioner.
Jag tänker börja med gröt som ska spädas med ersättningen, för magens skull.
Hon ska få käka den i en vecka för att vänja sig. Sedan tänker jag testa potatis!

Tänkte tipsa er om en sida som jag blivit tipsad om, där finns recept och andra roliga saker som kan vara bra att veta när man ska börja ge sitt barn mat.

Kika in här: Mat för små magar.
Själv skrev jag ut alla sidor.. bra att ha!


Då var man ett år närmare 30..

SKRIVET DEN: 2010-04-06 KLOCKAN: 20:59:09
Ja man har väl sådana kriser i livet, det sägs att första kommer vid 30, 30-års krisen. Den hoppas jag slippa uppleva. Men jag ska inte ljuga för er, jag är redan rädd för att bli äldre, rädd för att bli gammal, rädd för att tiden går alldeles för fort, rädd för att jag snart ska sitta där på ålderdomshemmet och undra vad tusan jag gjort av mitt liv.
Men nu har jag iaf gjort EN bra sak, EN MYCKET värdefull liten sak, En underbar dotter. Ja, det är nog mitt mål med livet, att få ge så mycket kärlek till någon man bara kan ge, få älska, få uppleva, få känna, få vara mamma!




Visst finns det en massa annat man också skulle vilja hinna göra innan man ligger där i graven, men att få barn är nog det största för mig. Allt annat känns som små harlortar i jämförelse med att få skapa ett eget litet hjärta!

Dagen har varit bra. Lily vaknade 08 och var så söt. Låg och jollrade i sängen,annars brukar hon skrika efter mat direkt hon vaknar men inte idag... Hon kände nog på sig att det var min födelsedag och att hon skulle vara lite extra snäll mot sin mamma. Sötungen. Efter att ha gett henne mat somna vi båda. Jag vaknade med ett ryck ca 11. öppnade mina tunga ögonlock och såg min käre mor som sjöng -ja må hon leva, med sitt ansikte några cm från mitt. Hann bli lite rädd där ett tag, men det gick över lika snabbt. Fick rosor, trisslotter, 2 snusdosor, och pengar! :) Precis vad jag behöver. Efter 13 någon gång kom Ida, min kusin.. Vi tog med Lily i vagnen och begav oss till expert & Dollar store.. Handlade lite och gick sedan på konsum. Så vi fick oss en 5kms prommis, inte illa. så härligt att va ute och spatsera i detta vänder. Synd bara att det är så isigt.

Sedan for vi hem till mig. Sofi kom också hit.. vi kom på att vi var hungriga så vi beställde hamburgare som ida och sofie körde och hämtade. Ikväll kom också min pappa, tessan, Kasper & Jonathan. Fick pengar av dem också, så för pengarna ska jag nog göra nått för mig själv, kanske klippa mig.. för det BEHÖVS verkligen.

Vi åt frusen tårta (hann inte tina riktigt) å kasper å jonte fick blåsa ut ljus. Tre ljus på en tårta eftersom jonte fyllt år nyss och 5ljus på den andra för att kasper snart fyller år.


Nu är jag själv & Lily har just somnat.
Hon har inte sovit så bra idag.. bara när vi gick med vagnen och varit vaken sen 15:50 så hon är nog jätte trött. Det märks för att hon har varit så tjurig.

Däremot så har hennes mage kommit igång riktigt bra sen jag började med ersättningen från 4månader.
Hon bajsar varje dag nu, vilket känns otroligt skönt. slipper hon ha ont i magen och va förstoppad..


Byebye!

Kom just på...

SKRIVET DEN: 2010-04-05 KLOCKAN: 23:24:48
... att jag blir gammal imorgon.. haha. Eller snarare om sisådär 40min.. Guu..
Har man blivit så gammal att man glömmer sånt.. haha. Nu kretar allt runt Lily istället så kanske därför.
Har ju inte ens gjort någon tårta, får köpa en imorgon.

Natti natt på er.

Från lilla garderoben..

SKRIVET DEN: 2010-04-05 KLOCKAN: 23:21:51
Lilys mormor handlade tidigare sommar kläder åt Lily.. så här kommer några utav dem:





Söta va?!
Tycker den klänningen med svampar på från Me and I är gullig som tusan!!!
Jag gillar färg glada kläder till barnen.

Sneak peak från påsken..

SKRIVET DEN: 2010-04-05 KLOCKAN: 16:40:43
Hade ju några mobilbilder på telefonen så lägger upp dem så länge...


På dagen..


på kvällen..


Extra pappa Roger ;)


Lina solar


Lilybus


Kharma å Lily

ja.. det får ni nöja er med till dem bättre korten kommer. Nu är det mat!


Home sweet home..

SKRIVET DEN: 2010-04-04 KLOCKAN: 23:57:50
Ändå skönt att vara hemma, inte för att det är dåligt att vara borta men som sagt borta bra men hemma bäst!
Dessutom kan jag nu vara glad över det lilla, att tex kunna gå på toaletten som vanligt, kunna tvätta händerna direkt man spolat på knappen, slippa gå ut i mörkret för att gå på toa. Kunna spola i kranen hur mycket jag vill. Lily sover bättre på nätterna här hemma och man har allt man behöver. Bättre hemma praktiskt sett när man har barn.

Förut när man skulle någonstans
tjoppa man ner ett ombyte, en tandborste och en hårboste i bästa fall och sedan kunde man vara borta ett tag. NU är det andra bullar, Man ska ha blöjor, tusentals med ombyte till Lily, som kräks hela tiden. D-droppar,laktulos,välling, flaskor, nappar, filtar, resesäng, barnvagn, ytterkläder, extra ytterkläder, hakklappar, våtservetter, termometer, salvor, alvedon..osv..osv. Det rymmer man inte i en handväska! Ne nu måste man planera varenda minut, man kan inte vara spontan hur mycket man än vill...

Men måste ändå säga att vi haft det riktigt trevligt, varit ute i princip hela dagarna, mellan blöjbyten och matning. Lily har sovit flera timmar i vagnen, ja.. jag tror hon nästan sovit mer än varit vaken! Vi har varit mycket folk och det har varit trångt, men trångt på ett bra sätt. Men nu är vi hemma i lugnet igen. Lily har sina saker och vår dagliga rutin återgår till sitt vanliga igen. Idag har solen lyst och värmt våra näsor. Resultatet har blivit fräknar och röda kinder. Ja.. inte för Lily, hon ska ju inte vara i solen. Har också fotat en massa och kommer lägga upp några av dem bilderna så småning om.. Tar ju ca 10-20 min för varje bild och har dessutom alldeles för dålig dator för att göra det på denna. Men ska låna mig en imorgon kanske..

Man blir så slut av att vara ute, så är så himla trött nu..
Lily är grinig. Hon har kräkts JÄTTE mycket idag. Ibland kan det komma en massa massa vatten bara, undra va det beror på?

Sov gott



En snabb uppdatering...

SKRIVET DEN: 2010-04-03 KLOCKAN: 18:41:34
Tänkte bara hälsa lite snabbt och ännu en gång önska er en glad påsk! Idag lyser äntligen solen och vi har varit ute varenda dag i flera flera timmar. Barnen sover så bra i sina barnvagnar & vi är många här nere i forsheden.
Vi grillar mat där ute och äter alla våra  måltider där likaså.
Har fotad en jäkla massa så det kommer MASSOR med påsk-kort senare. Orkar nog inte redigera alla eftersom vi talar om 400-500 foton. Får väl lägga upp några favoriter här och sen alla på facebook eller något.
Nu är det mat igen.
Vi hörs.. och GLAD PÅSK!

Glad påsk från oss!

SKRIVET DEN: 2010-04-01 KLOCKAN: 14:29:55


Hej i nattens mörker!

SKRIVET DEN: 2010-04-01 KLOCKAN: 00:29:15
Jag har solat, idag också.. Jag har bränt mig, idag också.
Det gör ont på mina bröst.. aj.
Nu ska jag snart ta min efterlängtade dusch..
Inget greys idag, det får mig på dåligt humör. Men en pepper har just landat på mitt vardagsrumsbord. Då blir jag glad igen.

Lily har just somnat.
Imorgon drar vi till mamma för att fira påsk.
Natti natt.