Lilla vita..

SKRIVET DEN: 2010-06-30 KLOCKAN: 21:26:23
Igår fick jag äntligen ett kort på tanden, ser ni det? Den lilla vita :)

Gårdagen!

SKRIVET DEN: 2010-06-30 KLOCKAN: 11:34:16


Igår var jag först på mammaträff.. sen fotade jag en liten Mio i dopklänning.
Efter det gick vi en stund på samhället. Fick sedan ett samtal av Sara som syns på bild här ovan!. Hon bjöd på mat så jag och Lily åkte dit och käkade :) Väl hemma igen var vi kl 19..

kl 20 så somnade Lily.. för NATTEN! Hur ofta händer det.. ALDRIG! Så skönt.. en massa egentid på kvällen och jag la mig före kl tolv! Hon vaknade igen kl 09 imorse.. åt lite mat och somnade sedan om till 11. Världens bästa natt alltså.



Hon som ger mig liv.

SKRIVET DEN: 2010-06-28 KLOCKAN: 23:01:27

Gubbar från midsommarhelgen:

SKRIVET DEN: 2010-06-28 KLOCKAN: 22:53:01

Resultat från IKEA!

SKRIVET DEN: 2010-06-28 KLOCKAN: 22:46:37
Till Lilysrum:

En "byrå" med fyra fack. två korgar (av mormor) tre runda lådor som står ovanför. En blomlampa.


En matta format som ett hjärta, en korg för leksakerna, en mjuk fotboll (av marre) en skallra och en bitelefant.

Till hemmet:



Röda grejer till hyllan i tv-rummet. ett överkast till sängen. två kuddfodral till sägen. två små kuddar till soffan.



Tallrikar, djupa och vanliga.. skålar (ej med på bild) plastskålar till lilys barnmat, två trattar, en "tillbringare"  6 runda "plast skålar" 2 hakklappar, matstol till lily med dyna och bricka, bordsunderlägg, ljuslykta..

Tyvärr var mycket av det jag skulle handla på barnavd. slut.. Men man ska väl dit någon fler gång?! Synd det är så långt bara. Men Lily var då så duktig hela tiden. hon grina bara en gång och det var inne på ikea då hon var jätte trött. stackarn satt i bilbarnstolen från kl 10- 21 igår.. bortsett från blöjbytena och när hon skulle äta..
Vi åkte bil i nästan 8 timmar och shoppade i tre.. haha knäppt!!
Påvägen hem körde vi förbi en bilolycka.. hoppas dem klarade sig såg gode hemskt ut.. bilarna var i princip mosade..

ILLA!

SKRIVET DEN: 2010-06-28 KLOCKAN: 19:14:03
Tog en morfintablett mot min mensvärk som gör att jag knappt kan gå för att jag har så ont. Tog den vid ett och vid sex först började den värka. FYFAN säger jag bara.. mår så illa så illa så illa. Och allt snurrar å man ser suddigt. .
Har hellre ont...
Well well..
Idag har jag varit med Sofi.. fick knäppa lite kort på henne och magen:
Senare ikväll när tabletten slutat värka så ska jag visa er vad jag handlade på ikea..
Nu? Typ kräkas eller nått...

IKEA!

SKRIVET DEN: 2010-06-26 KLOCKAN: 23:57:37
Imorgon åker vi på ikea.. Imorgon åker vi på ikea..Imorgon åker vi på ikea.. ;)
Det blev lite sådär spontant bara! Jag, mamma, marre och Lily! Hoppas bara det kommer att gå bra för Lily att sitta i bilen 4h dit och 4h hem.. :S


Och vad ska handlas?
  • en liten vägghylla till Lilys rum.
  • 2 små vägghyllor (tavelvägghyllor)
  • matskedar till Lily
  • skålar till Lily
  • stol till Lily
  • matbricka till lily
  • lampa till lily
  • pall till hemmet
  • bitsaker till Lily
  • skötdyna till Lily
  • vägglampa
och lite smått och gott som säkert impulsköps på plats!

Hej!

SKRIVET DEN: 2010-06-26 KLOCKAN: 13:10:53
Lily sover just ute i vagen. Gårdagen tillbringde vi med att vara ute och gå med vagnen. Vi satt en stund i marklundsparken.. sedan gick vi till kyrkogården och kollade på alla gravarna. Sedan for vi hem och käkade jordgubbar, godis och såg på film!


Idag är det också varmt ute, men inte lika.. mer skugga också. Jag blir lite småsur då det aldrig.. och då menar jag ALDRIG är sol på min balkong. Den ligger jämt i skuggan. Är gode sugen på att byta lägenhet.. till en med egen ingång och altan. Det hade varit guld värt då man har barnvagn. Tänk då behöver man aldrig väcka Lily då hon sover för att vi måste gå in. Då är det bara att låta hon sova på altanen..


Har tagit en massa nya foton, men jag orkar inte hålla på att redigera och greja nu så dem kommer väl upp så småning om. Nu är det ett mygg här som surrar runt runt mitt huvud..

Vi hörs.

Midsommar?

SKRIVET DEN: 2010-06-25 KLOCKAN: 11:36:40



Förra midsommaren så grät jag bort hela dagen typ. Just blivit dumpad med ett barn i magen och visste inte vad jag skulle göra eller vart jag skulle ta vägen. Satt inomhus i en tom liten etta i skåne som luktade skunk. Jag svor på att nästa midsommar skulle bli MYCKET BÄTTRE. Att jag skulle äta sill och potatis.. midsommar mat, ha trevligt och vara ute i solen..



Jaha då var vi där, ett år senare..
Jag tänker inte gråta bort denna dag, för jag har ju världens finaste underbaraste dotter som jag älskar mycket mer än allt annat.
Dock är jag väldigt avundsjuk på alla som har en familj att fira midsommar med, ja högtider överhuvudtaget.
Jag är avundsjuk på folk som åkter till en stuga, äter god mat, är utomhus, har en midsommarstång, eller iaf en midsommar krans, är glada och firar denna dag.
Idag firar vi inte, vi är inte ute, vi är inte med någon familj. Vi är inte glada, vi är bara vi två.
Inne i en lägenhet, ingen midsommar mat, solen lyser ute och jag vill gå UT! Men jag vill inte gå omkring som igår.. runt runt på samhället bara för att vi inte har någonstans att vara......



JÄVLA HÖGTIDER!!!!!!!!!!!
och kul att man blivit bjuden att komma någonstans..
Ibland har man bara lust att flytta till okänd ort!

Äntligen sol!

SKRIVET DEN: 2010-06-24 KLOCKAN: 17:44:13
Idag har vi äntligen fått lite sommarvärme. Så härligt.
Jag får panik när det är sol ute, måste ut ut ut. Men vart ut? Finns ju som inga ställen att sitta på eller bara vara häromkring där jag bor. Därför tog vi barnvagnen och bara gick omkring i fyra timmar. Dessutom blev det att handla en massa på konsum, köpa jordgubbar på Ica och till sist äta en burgare på sibylla. Vem orkar stå och laga mat i fint väder?

Lily satt för det mesta i vagnen, hon har blivit så stadig nu att hon kan sitta själv väldigt långa stunder, och i vagnen hela tiden. Men efter 1-2 h blev hon trött och somnade :) Vi var också och hälsade på alla på ålderdomshemmet. Dem tycker ju det är så kul när dem får se ett litet barn. En tant fick till och med tårar i ögonen.


(Någon annan än jag som har problem är på blogg.se med att göra nya rader? Jag måste trycka ctrl + enter 4-5 ggr för att få ett mellanrum mellan raderna..)


Nu har Lily just käkat spagetti & köttfärsås och snart ska vi åka bort en sväng..
Måste bara sätta på både jag och lily rena kläder.. hon kräktes nämligen upp ganska mycket mat på oss båda nyss. Så vi sitter här utan tröjor båda två.. :P
Vi höres..




Kärleken till sina barn..

SKRIVET DEN: 2010-06-23 KLOCKAN: 16:32:55
...Måste ju vara den starkaste kärleken som finns på denna jord? Jag har svårt att känna sån kärlek för någon annan. Ja, jag vet inte ens om jag kan känna kärlek för något annat bara för att min kärlek till Lily slår all kärlek jag någonsin känt. Hur ska man känna sig belåten på en annan kärlek då man redan har en sån stark känsla av den kärlek man har till sitt barn? 

Ska man ibland nöja sig med sådant som känns halvdant? Eller ska man kämpa för att få känna den bästa kärlek?
Jag är nog en sådan som vill känna det direkt. Inte jobba på det, inte nöja mig med något som inte känns 100% bra!

Nåväl nog om detta..
<

Idag har vi varit ut på promenad, som jag skrev i inlägget nedanför. Lily sov i vagnen ca 20min men nu vid kvart i fyra blev hon så trött igen så hon bara gnällde och skrek. Fick till slut henne att somna i min säng.. Hon vaknade nyss! 

Nu ska vi ta och käka något, men vad? Jag har så dålig fantasi då det gäller mat, speciellt när den ligger i frysen, då känns allt tusen gånger jobbigare. Jag är hungrig NU, och då ska maten vara klar NU.. typ! Ahh.. nu vet jag, idag blir det nudlar, det går ju fortare än fortast!

Jag har ingen aning om vad vi ska göra på midsommar än :S Känns ju inge kul att bara sitta här hemma vi två.
Nått måste vi hitta på!!
Vi hörs..

Hej sommar!

SKRIVET DEN: 2010-06-23 KLOCKAN: 16:23:58
Jag och Lily var ute med vagnen en sväng efter lunch.
Jag tog med mig systemkameran för att fota lite sommartecken..

sååå trött..

SKRIVET DEN: 2010-06-22 KLOCKAN: 15:19:39
Hade en såndär "kunde inte sova natt" i natt.. Somnade vid halv fyra. . Lily vaknade också några ggr under natten. Vet inte vad det berodde på heller. Kan ha varit mardrömmar för hon tjöt som en galen åsna några sekunder och sen somna hon om också hände det igen efter 10min.. Efter 6 tjut så tog jag upp henne och vyssade lite osv och sen sovde hon faktiskt lite bättre. Där vid sju vaknade hon och ville ha mat sedan somna hon om och vaknade halv tio. Jag tog henne till min säng och då somnade vi båda en timma, sen blev det brottom till mammagruppen som vi skulle vara på halv tolv. 

Som tur var fick vi skjuts dit, vi var i Ulrikas stuga borta vid sågen. Var mycket trevligt och go mat & tårta som hon hade gjort.

När jag kom hem så såg jag att mina foton som jag framkallat hade kommit! :) Så har just kikat på dem. Men nu blev jag såååå trött. Lily sover ute på balkongen.. känns nästan som att jag också skulle kunna somna nu.

God kväll

SKRIVET DEN: 2010-06-21 KLOCKAN: 19:48:13
Ja då var denna måndagen strax över. Dagen har väl inte varit den mest spännande. Var ute och gick en sväng. Träffade Stina och snackade lite med henne.. sedan for jag och Lily på mammas jobb och hälsa på. Vid fyra for vi och handlade på konsum, så nu har jag en massa saker att göra puréer av till lily. Sedan mötte vi upp min kusin Ida.. beställde mat från Afrodite och åt här hemma hos oss. Ida har just åkt och lily är tjurigare än en tjur.

Vill som inte att hon ska somna än för då vaknar hon på 2h och är pigg och vägrar sova förens kl 02..


Imorgon är det mammaträff som gäller, det ska bli trevligt!! :)


Vink vink.

SKRIVET DEN: 2010-06-21 KLOCKAN: 13:26:00
Lily vinkade 4ggr imorse när jag vinkade till henne + att hon låg och sa tuutee, tutt tutt.. i sängen imorse. Nu börjar det hända grejer här. :)


Lily har hicka och hoppar i hoppgungan! Hon har sovit kanonbra i natt.. somnade strax efter 22 igår och vaknade kl 7. sen efter hon hade ätit så somna hon om och sov till 11.. :)


Snart ska vi gå och handla!
+ att jag fick se solen imorse.. det ni!

Varsegod therese.

SKRIVET DEN: 2010-06-20 KLOCKAN: 14:25:59

Prickar..

SKRIVET DEN: 2010-06-20 KLOCKAN: 14:10:26
Lily har fått prickar igen.. det började i onsdags.. då fick hon fem stora på benen. I torsdags hade hon fyra till i ansiktet. Det är inte små prickar.. utan ganska stora. Inga hormonprickar. Ser nästan ut som myggbett fast större.
Någon som sett sådana prickar och vet vad det beror på?

Nu blir det hemlagad barnmat.

SKRIVET DEN: 2010-06-20 KLOCKAN: 13:57:00
För jag har köpt en sån här:

Regnig söndag..

SKRIVET DEN: 2010-06-20 KLOCKAN: 13:51:26
Ja det verkar som att regnet aldrig vill sluta falla här.. På vädret ser det ut som det ska fortsätta regna några dagar till. Hoppas vi iaf kan få fint väder till midsommar! Jag kunde inte somna i natt heller. Lily somnade 24:20.. jag somnade 06:10. Lily gjorde morgon 08 och var vaken till 10:40 då vi båda sov i ca en timma. Så ungefär tre timmars sömn i natt.. det syns i mina röda ögon.. nu får man bara hoppas att man får sova i natt.. Får väl be om sömntabletter eller nått snart. Kan ligga och vrida och vända på mig i 4h sedan får jag nog och stiger upp..


Ibland är jag trött vid 21.. men det är ju inte Lily så jag kan ju inte gå och lägga mig när hon är vaken.. Och sen när hon somnat så är jag pigg igen (eller övertrött som en del kallar det)..


Vet inte vad vi ska hitta på idag? Kanske ut och gå i regnet?


Det här är boven!

SKRIVET DEN: 2010-06-20 KLOCKAN: 13:43:46
Jag var på dollar och expert i fredags. På dollar köpte jag bla ett gossedjur till Lily.. Och sen i fredags har det legat små små kulor överallt i lägenheten och jag fattade inte alls vart dem kom ifrån. Men imorse när Lily vaknade (efter att jag fått 2timmars sömn förövrigt) så hade hon två må kulor i munnen.. :S Jag plockade ut dem och hittade sedan en som fastnat på läppen som jag fick blöta bort.. Vart tusan kom kulorna ifrån, är dem giftiga? Min första tanke var att dem kom ifrån en sådandär liten påse som man brukar få med när man köper skor eller nått annat. Men dem är ju jätte giftiga vad jag vet så blev jätte rädd! hur många har hon fått i sig? Måste jag på sjukan?


Bredvid henne låg vovve-gul. Den jag köpte i fredags.. den var helt slemmig och blöt på foten, alltså.. Lily har sugit på den. En aha-upplevelse senare så upptäckte jag hålet också.. och självklart låg hundratals små kulor där i.Någon som vet om dem är farliga? Kan inte tänka mig att man stoppar giftiga kulor i gossedjur som små barn ska ha?


Lördag.. och regn igen.

SKRIVET DEN: 2010-06-19 KLOCKAN: 16:01:53
I natt fick jag sova dunderbra. somnade för 02 och Lily vaknade inte förens strax före kl 09! Fortsätt så gumman! Sedan somnade vi om vid 10 och sov lite mer än en timma.
Hann till och med duscha nu på förmiddagen. Sedan kom Sara, underbara sara och bebis i magen. Som förövrigt snart det är dags för att flytta ut ur sitt hotell magen och komma ut till vår värld. Är så spännande när ens vänner ska ha barn. Man funderar ju i samma banor som när man själv skulle ha sin bebis, hur hon/han kommer se ut, vem hon/han är lik, vilket kön det blir osv. Det är verkligen spännande. 


Sen man blir lite avundsjuk, man tänker: - oh dem ska ha barn, så mysigt, så kul.. jag vill också ha!
Fastän man redan har en liten, som man själv inte alls tycker är liten längre. Jag vill ha en till bebis, en pytte pytte. Men samtidigt är jag så nöjd.. jag har ju redan det finaste jag någonsin fått.. ska en till få plats i vårat liv? Ja då den dagen kommer så kommer man nog inte tänka samma sak. Men det är långt.. långt bort i framtiden. Och tills dess så ska jag och Lily njuta av vår egna tid tillsammans! Jag är kanske lite optimist. Men man kan ju inte vara annat :)
Ikväll blir det grillat och det ska bli sååå gott!
Vi hörs..

Jag är så sur då jag inte får sova...

SKRIVET DEN: 2010-06-18 KLOCKAN: 13:30:49
Speciellt efter en natt som denna. Har själv sömnproblem, spelar ingen roll hur lite timmar jag sov natten innan, kan ändå inte somna natten efter. I natt somnade jag halv tre. Kl 04 vaknar Lily och skriker som en göök. Inte ens min väckarklocka tjuter som henne. Nåväl bara stiga upp och ge henne mat. kl 05 somnar hon om. Tröttast i världen är jag och ser fram emot att få sova åtminstonde till kl 09 då hon brukar vakna. Men nej imorse bestämde hon sig för att göra morgon 06:10.. ojojoj vad jag var trött.. steg upp.. gav henne mat igen.. lekte lite osv.

Vid 08 blev hon grinig och säkert trött också så vi la oss i soffan och somnade båda två. 08:40 vaknar Lily.. piggare än piggast. Jag ska fanimej sova mera tänkte jag. Vi förflyttade oss till sängen och somnade båda om vid 10 och sov en timma. Nu känns det lite bättre men jag känner mig fortfarande som en zombie. Nu vilar hon igen.. men gör jag detsamma så blir jag så trött att jag inte kommer orka med dagen. Nu hoppas jag att jag kommer sova innan 02 i natt!!!
Inga planer idag heller.. har som aldrig några planer numera? Kanske därför man aldrig blir trött på kvällarna? För att man bara går hemma och gör hushålls-sysslor hela dagarna. Ni vet.. diskar bort från middagen och kvällfikat dagen innan.. gör mer disk åt senare på dagen.. ger lily mat, nya blöjor, nya kläder, busar med henne.. viker tvätt.. tvättar.. stökar undan, bäddar sängen osv osv.. Idag har jag inte gjort nått av dem sakerna.. bara det med Lily då förstås! Har redigerat bilder från min lillebrors student.. 46 bilder totalt.. bjuder på en här:

Tror jag ska ta och framkalla lite bilder att sätta i Lilys album nu, dem förra blev ju i helt fel storlek. :S
Annars blir nog detta ännu en slapp dag.. iaf som det ser ut nu.

Bye!

Lily 6månader och en vecka!

SKRIVET DEN: 2010-06-17 KLOCKAN: 18:16:00
Jag älskar dig!

Fullt upp idag.

SKRIVET DEN: 2010-06-17 KLOCKAN: 18:05:22
Hade ju egentligen tänkt laga chili con carne med tzatziki igår.. men det blev aldrig av, därför har jag gjort det idag istället.. det tog då tid.. Tur Lily sov medan jag hackade alla grejer. Nu har jag mat för en vecka! haha..
Sedan fick Lily smaka torsk & potatis med morötter. Det tyckte hon inte alls var någon höjdare. Det enda hon tycker är gott är gröt verkar det som.. och frukter.

Min och Lilys mat.

Lily har bajsat varenda gång jag bytt blöjan idag.. alltså 5ggr. Men hon är  stenhård i magen så det kommer bara en massa klumpar.. Kan det vara majskrokarna? Hon är ju iof väldigt hård i magen i vanliga fall också men igår åt hon säkert 8 majskrokar + att hon smakade banan för första gången och båda är ju kända för att göra en hård i magen. Så idag har jag gett henne laktulos.. hoppas det hjälper.

Har också duschat henne idag, i matstolen. Haha. Går inte bada henne länge i badbaljan, så min nödlösning blev att sätta henne i en handduk i matsolen och ställa allt i duschen. Hon ville helst bara titta neråt för att undvika att få vatten i ögonen men hon tyckte att det var ganska roligt ändå. Jag försöker spola henne lite ansiktet ändå för att hon inte ska bli rädd för vatten. :)

Sen har jag diskat ett BERG med disk, samtidigt som jag försökt underhålla busungen,.
Har en hemma dag idag.. gått runt i min lillebrors sidenboxer karlsonger som jag lånade då jag var gravid.. Skönt ändå! Att bara vara hemma en dag och slippa tänka på att man ska se anständig ut. 

Nu är det bara jag som behöver duscha så är dagen fulländad! Och äta.. har inte hunnit smaka ännu om maten blev bra. Men jag får matsällskap i eftermiddag så jag väntar tills dess!


Grattis!!

SKRIVET DEN: 2010-06-17 KLOCKAN: 17:45:21
Grattis till min kusin Annika som fyller 22 år idag. Och grattis till lillebror Anton som tog körkortet idag!
Nu är det bara jag som inte tagit nått körkort.. när ska det bli? Nästa sommar kanske. Skulle ändå vara skönt att ha ett.

Lily bloggar för första gången:

SKRIVET DEN: 2010-06-16 KLOCKAN: 18:19:09
Öäåpö99lkk,g iimjmjnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn2z3<jan<nat 1222222222222222T2GGGGGGG§ § § §§§1111111111111§KG87MMMMMSQma<M2  W tttttgbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
mmbh bbbbbb f       cccccccyz                       nuynnj   lop09.9lllllllllllllll,.klvvebkk


översättelse:
Jag är lite grinig och trött men jag vägrar sova. Har just ätit spagetti och köttfärsås för första gången. Det smakade Huva tvi och blä.

HOPP HOPP!

SKRIVET DEN: 2010-06-16 KLOCKAN: 17:56:59







Nu blir det en skylt på min dörr..

SKRIVET DEN: 2010-06-16 KLOCKAN: 15:10:12
Där det står: PLINGA EJ FÖR FAN! eller nått i den stilen.. gah, blir tokig på riktigt.
Är det ingen som förstår att ett barn sover även på dagen.. och att en del barn som ex Lily inte sover bra alls på natten? Jag vill gärna ha besök, men ringa helst före så att jag vet att ni kommer och plinga INTE ifall hon sover. Är jävligt jobbigt som det är att söva henne så när hon väl sover så vill man inte att hon ska bli väckt tio minuter efter att hon somnat...

Och folk som är sjuka MÅSTE dem komma hit? Jippi vi är sjuk vi åker till Malin och Lily och smittar dem..?
Jag är less på att vara sjuk.. är förkyld i flera månader när jag väl blir förkyld och samma med Lily. Det går ALDRIG över. . Har ingen lust att vara sjuk hela sommaren heller. Så sjuka människor välkomnas EJ!
Känner att jag inte är på mitt bästa humör idag. För det första hade jag inget snus imorse när jag vaknade och det gjorde ju inte det hela bättre.. sen kommer förkylda människor hit och hostar lite. JIPPI! Tyck va ni vill om mig, att jag överreagerar, är dum i huvudet .. ja vad ni nu tycker. Men att vara ensam med ett sjukt barn och dessutom vara sjuk själv det tär så jäkulst på en. Man får inte sova när man behöver det som mest. Måste springa och kolla så att sitt barn andas stup i kvarten, kan inte gå ut, kan inte göra någonting. Och krävs det att jag ska måsta skicka ut folk eller bli förbannad så är det värt det för att få vara frisk!!!!

Fyra timmars sömn..

SKRIVET DEN: 2010-06-15 KLOCKAN: 17:29:37
.. Japp det är vad jag fått sova i natt! Och inte var dem sammanhängande heller. Först lite i soffan sen lite i sängen.. Sista gången vaknade jag av ett skrik och när jag skulle se vad som stod på så var inte Lily i sängen längre.. nej hon låg på golvet.. :S Snacka om att man får panik då man inser att ens barn ramlat ner från sängen. Först trösta sen se om något är brutet och efter det kolla bulor och att ingen hjärnskakning blivit följden.  Hon grät inte länge och verkade inte ha ont, men hon kräktes som bara den. Men det gör hon ju i vanliga fall också, dessutom hade hon ätit två timmar tidigare utan att rapa så jag vet inte om det berodde på fallet eller det andra alternativet. Höll hon iaf vaken några timmar i fall att. Men hon verkar då må toppen.. PUH!Det är tur att dem är så mjuka dem små. Man tror jag hjärtat ska dunka ur kroppen när sånt händer. Och inte minst känner man sig som en dålig mamma.. Nä.. en större säng måste inhandlas!! För nu när hon vaknar någon gång i timmen orkar jag inte springa till spjälsängen hela tiden. Då är det lättare att ha henne bredvid sig!





Kl 11:15 åkte vi till akkavare på mammaträff hos Lisa. Det var riktigt trevligt! Som alltid på mammaträffarna!
Kom hem vid 15:30. Igår fick vi låna en hoppgunga av Annika, min kusin. Lily bara älskar att hoppa i den! Måste nog införskaffa mig en sådan ändå. Det enda felet är att hålen för armarna är så högt upp på den så hon måste hålla armarna rakt ut och då får hon nästan ingen cirkulation och armarna blir kalla. Så det blir inga långa hoppstunder. Hade det varit min egen hoppgunga hade jag sprättat upp och sytt om den. Men ska kika om det finns någon på blocket.

Bilder kommer upp sen någon gång.. är alldeles för trött idag..

Blir så irriterad på folk som PLINGAR på dörren tusen ggr när Lily sover.. Vet folk att man har barn behöver man väl ändå inte plinga... GRR! Hände just.. JUST då Lily somnat... självklart vakna hon och vägrar somna om men är jätte trött....... folk alltså..........

Gooood morgon!

SKRIVET DEN: 2010-06-14 KLOCKAN: 12:56:25
Lily har vaknat flera ggr i natt. Klockan 03 fick hon mat.. kl 07 igen och sen sov vi faktiskt till 10.. sen var det matdags igen.. sen somna vi båda om tills kl 11:40.. DÅ var det dags att stiga upp! Tror det är tanden/tänderna som gör att hon vaknar hela tiden nu. Men så länge hon sover så bra på förmiddagen så gör det absolut ingenting.

Nu har hon fått gröt och sitter i sin gåstol! Vad händer idag då? Väntar på att få lunch besök och sen kommer nog min morfar och moster på besök.. ? Efter det ska vi nog ta och städa lite här hemma!


Vad ska ni göra idag?

Söndag och regn..

SKRIVET DEN: 2010-06-13 KLOCKAN: 21:20:01
Regnet slår i backen och det är söndag, kunde det bli mer passande? Menar.. söndagar är ju ändå vilodagen och då passar det väl bra med lite regn!? :)

Har varit i moskoträsk och käkat mat, gott var det! och trevligt som vanligt.

Nu då? Klockan är mycket.. men det känns inte som det.. Kanske för att jag sov till 13 idag? Steg upp 9 första gången och gav stumpan mat.. men sen somna vi båda om och det var mycket skönt. Hennes lilla tand syns knappt i munnen så blir svårt med bild, men den har brutit igenom och känns som en vass glasbit. Så nu gör det ont när hon biter en i fingret.. 

Självklart borstade vi tanden idag, Men Lily kan själv..
Två bilder sen i fredags på mig och stina i caben:

Första tanden.

SKRIVET DEN: 2010-06-12 KLOCKAN: 15:16:32
Lily fick sin första tand igår :) Där nere.. Har inte sett den ännu. Mamma ringde och berättade det igår kväll. Ska bli spännande att se. Nu vet jag varför hon vaknat på nätterna. Min lilla gumma.

Huvudvärk.

SKRIVET DEN: 2010-06-12 KLOCKAN: 15:14:14
Var ute igår med Stina, Lisa och Ida.. Började kvällen hos stina, åkte sedan nån cab och sedan for vi på lappis. Efter Lappis hamna vi på sibylla och sedan gick jag hem. kl 8 imorse mådde jag inge bra alls.. men nu är man som vanligt igen.. nästan, lite huvudvärk..   Nu ska jag inte dricka på minst ett år igen.. eller kanske aldrig någonsin mera! Har kommit till insikt att det faktiskt inte är något för mig. Nyktert är bra.. också mår man inte skit dagen efter. :)
Snart kommer Lily hem igen. ohhh vad jag saknat henne!!


dagen har gått för fort idag!

SKRIVET DEN: 2010-06-11 KLOCKAN: 00:15:37
Ja det kan man lugnt säga.. förutom att min broder är här från sthlm så har jag haft MASSOR att göra. Nu är det bara duschen kvar! Min lillebror tar studenten imorgon så vi ska till skolan och kika klockan 13. Sedan åker Lily till sin mormor och ska sova över där en natt. Var så länge sedan hon sov borta att jag nästan har lite ångest. Jag ska nämligen ut för första gången på 1 och ett halv år.. och det känns aningen.. pirrigt. eller pirrigt och pirrigt. Känns lite jobbigt faktiskt. Är rätt så säker på att det kommer bli kul men 70% av tiden kommer jag nog tänka på min lilla fina söta älskling.


Spelar ingen roll vem som skulle vara barnvakt åt henne, man känner sig ändå lite orolig. Inte orolig så.. men att hon kanske kommer gråta och jag inte kan trösta henne.. Men hon kommer ju på lördag igen och då jäklar ska vi mysa hela dagen lång!


Jag måste sola imorgon. Jag är lika vit som bakgrunden jag skriver på.. och det är inget skämt. Inte för att jag kommer bli brun av en solning, men jag kan väl inte bli vitare? Jag vet inte vad jag ska ha på mig imorgon heller? Jises.. aja.. bara vi har kul så blir allt bra!! :)


Nu ska jag ta en snabbdusch.. måste ju ändå duscha imorgon också.. sen blir det nog kanske, möjligtvis sängen!
Natti natt

BVC 6månaders besök.

SKRIVET DEN: 2010-06-10 KLOCKAN: 14:17:02

Just varit på BVC med min stora gumma. Hon väger numera 7355gr och är 64,5cm!

huvudomfånget ligger på 42,0.



Lily 6 månader

SKRIVET DEN: 2010-06-10 KLOCKAN: 01:06:05
Idag/igår.. den 9:onde så blev min lilla docka 6 månader... och ja.. jag hade helt glömt det =/ Men jag får fira henne imorgon istället! Har varit en ganska stressig dag idag.



Lily har lärt sig jätte mycket på ett halvår, nu senaste tiden:


- greppa saker
- försöka kravla sig framåt
- gå i gåstolen
-äta massa fast mat.
- Äta majskrokar helt själv
- säga baba, bubbu, göra en massa konstiga ljud.
- vända sig åt båda hållen.
- dra i mammas halsband
- älskar att titta på tecknat på tv:n
- sitta själv korta stunder
Ja och en massa massa mer...

Balen..

SKRIVET DEN: 2010-06-10 KLOCKAN: 00:52:16
Har varit och tittat på balen idag.. 



Gladfis

SKRIVET DEN: 2010-06-08 KLOCKAN: 18:02:29
5 månader och några veckor

Någon som..

SKRIVET DEN: 2010-06-08 KLOCKAN: 16:42:07
Fått sina skattepengar?



Jordgubbsmössan!

SKRIVET DEN: 2010-06-07 KLOCKAN: 12:49:31
Här är den fina jordgubbsmössan som pappas fru stickade åt Lily:

Visst blev hon fin i den?!! :)

God morgon.

SKRIVET DEN: 2010-06-07 KLOCKAN: 11:40:12
Såg film i natt.. till 02:nått och kunde inte somna heller då jag la mig. Vet inte vilken tid jag somnade men det jag vet är att jag idag är väldigt trött av någon anledning. Nåväl.. Jag undrar om Lily tog sovmorgon idag? Hon kan ju inte ha sovit till 10:20..? Vet att jag hörde när hon åt, men somna hon sen? Vilken tid åt hon? ja.. konstig dag idag..



I lördags hade jag barnvakt några timmar. Jag gick  och käkade god mat på en restaurang med Sara. och sedan satt vi hemma hos henne och bara svamlade om lite allt möjligt. Var ganska skönt att slippa ha med sig Lily.. Kan bara tänka mig vilken katastrof det skulle bli om hon följde med.. en trött gnällig bebis i knät, nej tur jag fick barnvakt - barnvakter. Kändes ganska konstigt att gå omkring utan vagn, man visste som inte vart man skulle sätta armarna.. (?) Skulle dem bara hänga och dingla där vid sidorna? Var det så man hade det förr?



Igår hade jag besök av några kusiner och deras mor. En av mina kusiner har ett barn på 3 veckor som hon också hade med sig. Dem bor i Köping och hade bilat upp hit allesammans. Kul att ses när man typ ses var 3dje år eller nått sånt.
Sen var ju pappa med familj också här igår. Och tessan hade gjort en jätte fin jordgubbs mössa till Lily. Måste fota den så ni får se senare! Sen hade jag inget mer att dela med mig av i bloggen just nu. Har ni haft en bra helg?

Lily

SKRIVET DEN: 2010-06-07 KLOCKAN: 11:26:15
Gullegumman.

Söndag!

SKRIVET DEN: 2010-06-06 KLOCKAN: 23:28:41
Har inget skrivsug just nu, men en massa nya bilder. Lite tråkigt att lägga upp alla nu så jag spar på allt till senare. Helgen har varit toppen.. Tar allt mer ingående imorgon. Skulle bara säga:
Visst är Lily en söt tuff tjej i denna basker?! :)

God kväll i stugan!

SKRIVET DEN: 2010-06-05 KLOCKAN: 02:00:33
Måste bara få berätta lite om Lily.. Hon lär sig så mycket nytt nu varje dag. Antar att det är en sådan fas just nu, men så himla kul det är :) Ena stunden önskar man att allt bara kunde stanna.. att det inte skulle gå så fort. Hon får ju gärna vara min lilla plutt flera flera år till.. Men eftersom jag vet att det inte kommer hända så får man väl försöka se fram emot allt annat kul som händer dem kommande månaderna - åren. Som idag tex. när jag duschade så kom hon in med gåstolen i duschen. Gissa om jag blev chockad. haha. Blöt blev hon om sockarna men jag hann skjuta undan henne så att inte hon också skulle få sig en dusch. Hade varit lite onödigt kanske.




Igår badade hon i baljan, och sprakade och plaskade vatten överallt så hela jag, golvet och mattorna blev sjöblöta! Brukar gruva mig över hennes badningar eftersom hon vägrar ligga ner i baljan och dessutom när hon då ska sitta så blir det halkigt att hon bara åker omkring. Hade varit mycket lättare om vi hade ett badkar. . Men man kan ju inte få allt här i världen. Såg dessutom igår att badbaljan börjar bli väldigt liten. När hon sparkar så sparkar hon i kanten hela tiden. Så får se hur vi kommer lösa badningarna i framtiden.. Någon som själv inte har badkar? hur gör ni?


Lily har börjat med en massa nya konstiga ljud också.. som DAADDA och baaaba osv. ibland Mama men det har jag bara hört två ggr. Vill ju att hon ska säga mamma snart ;)
Nu äter hon gröt istället för ersättning det andra målet om dagen. Vill inte byta ut en massa mål för snabbt. Hon har redan så känslig mage och är fortfarande stenhård så jag får ge en massa plommon och ibland också laktulos, men vill gärna undvika det så gott som det går.



Idag har hon ätit en massa majskrokar helt själv. lägger bara en i handen på henne så suger hon på den tills ingenting finns kvar. Och fort går det vill jag lova. Ja det är en massa nytt som händer hela tiden. Omen det är små små saker så är dem så stora för mig. Ja säkert för alla mammor som upplever samma sak med sina småttingar.



Redigerar..

SKRIVET DEN: 2010-06-04 KLOCKAN: 16:10:17
Sitter och redigerar lite bilder.. Lily tar sig en tupplur & jag har till och med hunnit göra lunch idag. :)
Imorgon hade jag tänkt ha barnvakt några timmar, så ska jag och Sara ut och äta. Hade varit kul om det var någon bio eller nått också men den jag ville se visades då inte..
Är så sugen på att gå ut och fota. Alla bilder blir tusen ggr bättre utomhus.. önskar dock att det fanns en massa fina blommor och annat somrigt. Desto vackrare då! Men blir nog en hel del bilder i sommar kan jag tänka mig.

Kräk kalas

SKRIVET DEN: 2010-06-03 KLOCKAN: 21:59:33
Varje dag kräks Lily fyrahundraelva ggr minst. Nu när hon har gåstolen så hamnar det oftast på bordet till den. Men då har hon ju upptäckt att det är jätte roligt att smeta ut det med händerna

MYGG!

SKRIVET DEN: 2010-06-03 KLOCKAN: 21:55:12
För någon dag sedan när jag var hos mamma så berättade jag att det var en massa mygg överallt.
Tog kort med mobilen.. men man ser bara svarta små prickar. men det är iaf myggen..



Mobil bilder..

SKRIVET DEN: 2010-06-03 KLOCKAN: 21:41:26
Här kommer lite mobil bilder från senaste veckan.



.....

SKRIVET DEN: 2010-06-03 KLOCKAN: 00:46:57
Ibland blir jag lite fundersam över hur en del föräldrar är med sina barn.. Ibland blir jag arg, som när jag läser om barnmisshandel, svält och andra sådana hemskheter.. Jag kan ibland också tycka att vissa inte borde få ha barn. Kan man inte ta hand om sitt barn.. ska man inte ha barn.


Jag diskar min egen disk, jag lagar min egen mat, jag städar och tvättar och får tillbringa varje sekund med mitt barn. Jag skulle aldrig kunna be någon göra allt det åt mig. jag skulle skämmas livet ur mig om jag bad någon i min familj komma hem till mig varje dag och göra sådana saker åt mig. Jag är vuxen och har satt ett liv till världen. Jag prioriterar mitt barn framför nöje & kärlek. Jag förstår om folk behöver avlastning ibland. Det ser jag inte som något som helst problem, särskilt om man är ensamstående. Men att ha någon hemma hos sig varenda minut för att man inte är mogen nog att sköta sig själv och sitt barn som man själv satt till världen.. ja då är man faktiskt inte mogen!

Jag vill vara självständig och sköta mig själv. Visst behöver jag också avlastning ibland.. men inte varje dag.. inte varje vecka.

Trött i båda ögonen.

SKRIVET DEN: 2010-06-03 KLOCKAN: 00:23:25
Blev en promenad med Sara runt halva Arvidsjaur sådär cirka 5km. Sen tog vi en fika på Greya. Satt sedan i solen och bara snackade i flera timmar så folk som gick förbi frågade, men sitter ni kvar än, satt inte ni där då jag gick till gymmet.. osv. :) haha.. har man mycket att snacka om så har man! 



Strax innan sex kom jag hem igen.. då var Lily hungrig så hon fick mat. Sen bara mös vi i soffan. Vid sju tiden kom Anderas och Anna förbi. Mycket trevligt.


Sedan såg jag Greys med Lily. det var också supermysigt för hon satt i mitt knä hela tiden. Inte ofta hon vill göra det precis. Sen har vi busat en del.. hon och jag. Kl 23:40 somnade hon för natten.. (hoppas jag) Man hör hur hon gnyr och rör sig ibland. har hunnit dit en gång och stoppat in tutten och styrkt henne på magen så hon somnade om. Tror det är tänder som spökar. Annars vet jag inte vad det är med min lilla snutta. Idag var hon jätte prickig i hela ansiktet. Kanske något hon inte tål.. men vad? äppelgröten?


Har suttit och redigerat lite bilder på en liten Vera i dopklänning.. Men nu är jag trött i båda ögonen så blir nog sängen alldeles strax.

Natti

Strålande sol.

SKRIVET DEN: 2010-06-02 KLOCKAN: 12:03:05
Är jätte fint väder ute så snart ska vi ut på en promenad med Sara som nu äntligen gått på mammaledigt, eller "havandeskapsledigt". Nu är det INTE länge kvar tills hennes bebis kommer :)

Blev väckt av vaktmästaren imorse.. Inge kul uppvaknande då någon öppnar ens sovrumsdörr och säger : - ojfan.


Måste dem komma så tidigt på morgonen då man har barn. Hade fått ett brev där det stod att dem skulle komma mellan den 1-4 juni mellan 07-16. Kunde dem inte komma efter 12 då?
Nåväl nu ska jag göra mig och lilla stumpan klar. som förresten sitter helt själv i soffan och käkar på en majskrok.

Ingen snö kvar? nästan inte i allafall..

SKRIVET DEN: 2010-06-02 KLOCKAN: 00:32:15

STOLT STORASYSTER!

SKRIVET DEN: 2010-06-01 KLOCKAN: 23:00:31
Jag är storasyster till 4 pojkar. 4 underbara söta pojkar.
Mina två yngsta bröder och min pappa var och hälsade på här ikväll och jag fick knäppa lite kort.
Dem här pojkarna kommer bli överlumpade av tjejer sen, så söta som dem är. Riktiga charmtroll.

Mammaträff..

SKRIVET DEN: 2010-06-01 KLOCKAN: 14:23:40
Har just haft mammaträff här hos oss. Det gick bra trots lite plats.
Nu har jag snart tänkt ut och promenera med vagnen i det härliga vädret. Man måste passa på när det ändå är skapligt väder för det händer ju inte så ofta numera..
Urs vad trött jag är idag. Kunde inte somna i natt.. somna vid 4-5 och vaknade vid 9 av att Lily gjort ett stort blött bajskalas i hela sängen.. inte kul sätt att vakna upp på!
Skulle kunna sova några timmar nu känner jag. Men det går ju inte när man har en Lily-liten som vill busa hela tiden.
Ska nog ta och hälsa på Stina också i hennes nya lägenhet.
vi hörs.