hej då bloggen i två dagar.

SKRIVET DEN: 2010-09-29 KLOCKAN: 08:09:42
Nu åker jag, Lily och pappa till Arjeplog. Vi hade egentligen tänkt ta bussen men min pappa skulle också dit så vi åker med honom!
Vi hörs..
Kram!

Min Ängel

SKRIVET DEN: 2010-09-28 KLOCKAN: 15:57:58
Du betyder allt för mig.

Vintermössan

SKRIVET DEN: 2010-09-28 KLOCKAN: 15:56:15



Den här fina vintermössan köpte jag på en loppis i Piteå då jag väntade Lily. Men hon hann aldrig använda den eftersom den passade perfekt i sommar.. så hon fick ha den i några minuter i juli medan jag fotade. Synd att den var i just den storleken. Skulle vilja hitta en likadan fast större... Någon som vet vart man kan få tag i en sådan mössa?

På tur..

SKRIVET DEN: 2010-09-28 KLOCKAN: 15:13:10
Idag har jag, mamma, Lily och Sofie varit några mil utanför vår hemort och hälsat på en av mamma och Sofies jobbar kompis Sigbritt.


Hon bodde så mysigt. Där fick vi mackor och äppelpaj - MUMS!


Hon hade jätte fin utsikt från sitt hus! :) Detta är taget från köksfönstret, med mobilen såklart!
Tack för besöket Sigbritt!

Sovardag?

SKRIVET DEN: 2010-09-28 KLOCKAN: 00:22:35
Denna dag har varit ganska mystisk. Vi steg upp kl 6.. jag var jätte trött eftersom jag bara sovit fyra timmar.
Vi lekte lite grann, fikade och kollade på tv.. Ja jag kan väl erkänna att jag bara satt och väntade på att hon skulle bli trött igen så att jag fick sova en stund till.. Jag har bara sovit ja (max) 3-4ggr på dagen sedan Lily kom till världen. Men idag kände jag att det verkligen behövdes efter att jag bara sovit några få timmar varje natt i snart en månad.




Strax innan elva blev hon grinig så jag värmde en flaska och hoppades på att hon skulle somna.. och det gjorde hon, mitt i maten dessutom. Tror jag också hann slumra in medan jag matade henne. Ställde ifrån mig flaskan och alldeles snart var jag också i drömmarnas land. Jag vaknade av Lilys busljud och kikade på klockan och fick en chock. HALV TRE!!!! Men gud så skönt det var. Var dock orolig att Lily skulle vara vaken halva natten i natt, för hon har aldrig någonsin sovit så många timmar på raken mitt på dagen. Jag tog en dusch och sedan bar det bara att he sig iväg till morbror Marcus med familj. Där bjöds det på middag och fika. MUMS! Också fick Lily ärva  barnkläder som Linnea haft då hon var liten . En massa var i strl 90 och större så det kommer användas då hon blir äldre! Alltid tacksam över kläder till min lilla gumma.


Sedan var det bara att traska hemåt med vagnen. En promenad på ca 30min?! Kallt har det blivit på kvällarna nu. Nästan minusgrader. Och säkerligen några minusgrader på nätterna. Lily somnade i vagnen påvägen hem.. (sov ca 40min) och nu var jag riktigt orolig över att jag inte skulle få någon sömn alls natten till imorgon. Hon vaknade efter ca 10 min då vi landat hemma.

TÄNK jag fick henne upp i lägenheten utan att vakna. Det händer aldrig.
Sedan såg vi lite idol också fick Lily bada och äta. Det är ett himla projekt nu för tiden att få i henne fast föda som hon inte kan äta med egna händer. Allt jag stoppar in i hennes mun åker ut nästan på en gång. Antligen spottar hon ut det eller så tar hon ut det med händerna.. Så det blir mest välling nu för tiden..
Jag tror att det beror på att hon vill känna vad hon äter.. se och känna.. men ja.. det går ju inte så bra.. Kladdigt blir det då!!



Nu har hon somnat, och hunnit vakna två ggr.. så vi får väl se hur natten blir..

Byebye!

Hur gör ni?

SKRIVET DEN: 2010-09-28 KLOCKAN: 00:07:31
Så här gör vi när mamma ska duscha. - hur gör ni?

Lily får en massa brödbitar att underhålla sig medans jag duschar. Men det gäller att försöka hinna duscha klart innan hon ätit upp alla, eller blir less! Förut hade jag henne i gåstolen, men då började hon ju komma in i duschen. Före det så fick hon ligga i babygymmet ( när hon va ca 1-3 månader) Men det gick ju bara tills hon började rulla ut och gråta. Ett tag körde vi även med gungan..Den hon nu är alldeles för stor för.



Morgontrött

SKRIVET DEN: 2010-09-27 KLOCKAN: 08:54:02
Jag har alltid varit en nattmänniska, och varför skulle det hipsvips ändras nu bara för att man har barn?
Ja man kan ju alltid önska att kroppen skulle ställa om sig och att man kunde gå och lägga sig inom en rimlig tid någon kväll.. men nej, inte jag! =(

Sen är jag så fruktansvärt trött på morgonen, så trött att jag oftast vaknar med att jag börjar blöda näsblod. Lily tycker att det är jätte kul när mamma har papper i näsan och försöker dra i det hela tiden, inte lika kul tycker jag! Omen jag lägger mig sent, får sova fyra timmar på hela natten så kan jag ändå inte somna kvällen efter. Men jag är sååå fruktansvärt morgon trött. Imorse vaknade Lily kl 06:10, för att hon somnade så tidigt som kl 20.00 igår kväll.. Jag somnade väl strax efter 02... 

Tycker egentligen inte om när hon somnar så tidigt för det innebär mindre sömn för mig. Somnar hon vid 23-00 så sover hon till nio iaf.. 

Nåväl... bara hoppas att jag kan börja lägga mig tidigare någon gång. Jag har försökt många ggr men kan inte somna, så det slutar med att jag försöker läsa mig trött, men istället så fastnar jag i boken och läser ut hela boken och hipsvips är kl 02-03 i alla fall.. :S

Så här hittade jag henne för någon kväll sedan då jag skulle lägga mig. Hon är vig min lilla Lily, men att sova i nästan spagat kan ju inte vara skönt?! haha..



Min lilla tjej håller på att bli stor...

SKRIVET DEN: 2010-09-26 KLOCKAN: 20:08:56
Någon håller på att bli datanörd :P


min lilla busunge.. =)

Med vintern på glänt...

SKRIVET DEN: 2010-09-26 KLOCKAN: 11:51:49


Sakta sjunker solen ned
i skymningsdis
och förebådar kväll.
Med ens visar höstens färgpalett
ståndaktigt valda delar av livet
som runnit

och bjuder frossan fäste i själen.
Den stundande vintern öppnar
dörren på glänt.
vinden söker
och finner
vind
såsom
vindar i
alla tider funnit varandra.
Och vi människor har
bara att dra täcket över oss.

Seg...

SKRIVET DEN: 2010-09-26 KLOCKAN: 11:46:26

Igår var en riktig stressig idag, varför vet jag eg inte men fullt upp hade jag från det att jag vaknade tills att jag gick och la mig vid två i natt. Sista två timmarna låg jag och läste pojken som kallades det.. Fy vilken hemsk bok.. Man vill ju bara åka in i berättelsen och ha ihjäl morsan. Tänk att det finns så jäkligt folk här i vår värld.. Det har man svårt att tro.

Igår gick vi en promenad på fem km.. sen hade vi fullt upp här hemma med att vika tvätt och andra hushålls sysslor. Sedan for vi en sväng till Annika och hälsade på. Där var också min kusin Johanna, Annikas lillasyster & lilla Helmer såklart.

Efter det var det bara iväg och stress handla och sedan hem och börja laga mat. 
Idag har jag diskat all disk sen igår och dammsugit lite.. Roliga vardagssysslor va? Lily hon kryper omkring och leker mellan varven av skrik. Hon har en enooooorm volym på sin röst. Operasångare nästa?
Dessutom är hon förkyld efter att vi varit på badhuset... men man hade ju inte förväntat sig annat.


Läskiga svampar jag fann i gräset igår.

Ottos dop

SKRIVET DEN: 2010-09-25 KLOCKAN: 20:49:40


På detta dop dog kameran, så hann inte knäppa några bra bilder :S

Hösten

SKRIVET DEN: 2010-09-25 KLOCKAN: 14:55:37

bilder.

SKRIVET DEN: 2010-09-24 KLOCKAN: 23:02:52
Har framkallat en massa bilder på lill buppan.
Och nu fungerar kameran igen så nu hoppas jag på att få ta fler. Har även förstorat några.. Men vart ska jag hänga dem? Har fullt med bilder överallt. haha!

Mobilbilder.

SKRIVET DEN: 2010-09-24 KLOCKAN: 22:10:41
såhär ser det ut en vanlig dag i vagnen.

Såhär en lite kallare dag.

På våran promenad sträcka..

syns att det är höst nu.
Lily studerar höstens tecken.
Lily har på sig en overall och handskar som jag hade när jag var liten. Och åkpåsen är också sen dess om inte ännu äldre. Tycker det är kul att kunna bevara sådant i generationer!

Dagarna..

SKRIVET DEN: 2010-09-24 KLOCKAN: 21:59:41


TJAA!


Onsdagen:
Spenderades med Jenny. Först fikade vi på greya, sen gick jag och Lily med barnvagnen hem till henne och Robin i deras nya hus. Robin jobbade dock. Där försökte vi oss på lite photoshop och annat. Sedan vandrade jag och Lily vidare till pappa med familj och var där tills efter Idol. På vägen hem var det bara 3 grader ute. Som tur var fick Lily en overall som min bror kasper hade för 4,5 år sedan. Så hon var varm hela vägen hem. Mörkret har också kommit i smygandes fart.. Mysigt tycker jag! Men snart har vi mörkt redan kl 14 på eftermiddagarna.. då brukar man bli så jäkla trött.

Lily äter smörgås.

Torsdagen: Ja vad gjorde vi då? en promenad blev det iaf.. sen tror jag vi mest gjorde sysslor här hemma.

På OK


Fredag, idag: Först kan jag börja med att jag hann ta en dusch i morse, Lily satt så snällt och tittade på tv under tiden. Sedan fick hon äta gröt och macka till lunch. Första gången hon åt mjukt bröd och det gick kanon. Hon fick lite räkost på och det gillade hon. Lily åt upp en hel macka helt själv. Sedan var vi ut på samhället. Först på Ica och köpte snus och lite mat till Lily. Var så snussugen då jag vaknade och upptäckte att det bara var en snus kvar i dosan. Efter Ica drog vi till OK och sa hej till Jenny. Drack en kaffekopp och pumpade däcken på vagnen där två hjul hade nästan helt slut luft. Sen hem igen och väl hemma somnade Lily och sov tills kl 15 då Sofi & otto kom. Vi drog på badhuset och badade. Vi har bara varit där en gång tidigare då Lily var tre månader. Lika skönt varje gång. Förutom dem där jäkla duscharna som är så varma att vi vuxna bränner oss. Dem vill man ju inte duscha sina barn i precis. Var jätte mycket folk där dessutom så man får alltid vänta på duscharna.

Lilys "dopoutfit"

Sen åkte vi hem.. och efter ca 40 minuter kom pappa med familj på besök och med sig hade dem köpt Thaimat. GOTT!! Sen har vi tittat på idol och nu slumrar Lily så gott. Hon har börjat somna nu vid 21-22 och vakna sju. Sover en gång per dag. Skönt med lite rutiner nu.
"så här ser man ut då man fått äta vällingen själv"



SVAR PÅ "GISSA BILDEN".

SKRIVET DEN: 2010-09-24 KLOCKAN: 19:29:19
Vad tråkiga ni är som inte vågar gissa :P Nåväl fick ju in ett par få gissningar. Dem flesta verkade tro att det hade något med urin eller provrör att göra. Men om det vore så, hade ni nog inte velat dricka ur detta rör, för det är just det ni gör?

Eller har ni aldrig druckit cola? fanta? sockerdricka? hallonsoda osv osv osv..

Japp.. så här ser alla flaskor ut innan dem blåses upp och blir en halv liter, liter en och en halv liter eller två liter, ifyllda med dricka!!
=

Men HÖRNI

SKRIVET DEN: 2010-09-21 KLOCKAN: 21:56:28
VÅGAR NI INTE GISSA BILDEN?
kom igen.. en gissning har ni väl?

Vänner.

SKRIVET DEN: 2010-09-21 KLOCKAN: 15:28:58
Jag är så glad över dem få vänner jag har. Jag har många bekanta men har väl aldrig varit bortskämd med riktiga nära vänner som finns där för en oavsett. Sen jag flyttade tillbaka från skåne känns det som jag börjat komma några vänner närmre igen, som jag kanske tidigare försummat. Ni får förlåta mig men jag är så jätte dålig på att ta kontakt. Jag tänker på er ofta om det är till någon tröst. Jag ska bli bättre!!!!
Några vänner är nyfunna,

som Sofie - jag gillar dig för att du är den raka, den ärliga, den som säger vad du tycker. Även om vi inte alltid tycker lika är jag glad över att du är den ärliga. Dig vet jag att jag kan få ett rakt svar av. Du ljuger inte för att göra någon glad utan går hellre på sanningen. Det avundas jag dig. Jag vill också kunna vara lika rak. Du försöker finnas där för mig även om vi inte känt varandra länge. Du är givetvis så mycket mer också. Men det är en av sakerna varför jag gillar dig för den du är :)

Och Sara, som jag umgicks en del med under gymnasiet men vi hittade olika vägar att gå och valde helt olika håll. Det var nog jag som valde det dåliga valet av väg. Jag är så glad att vi kommit närmre varann igen och återtagit vår kontakt. Du är den där glada tjejen, hon som får mig att vilja så mycket mer med mitt liv. Tjejen som jag ser upp till, avundas för att du klarar så mycket på en och samma gång. punktlig, intelligent, smart och omtänksam. Du är tjejen som också ger mig hopp om att framtiden kan se ljus ut. 

Jenny - min barndomsvän. Vi har gått igenom mycket tillsammans, hemska saker, roliga saker, saker som fört oss närmre varandra och saker som fått oss att inte umgås på olika långa perioder. Men vi har ju alltid haft uppehåll å vår relation, vår vänskap. Även när vi var små. Vi umgicks så mycket ibland att vi blev less på varandra och behövde en månad eller två utan varann för att sedan kunna leka och busa lika mycket igen.
Jag minns första gången vi träffades, vi hade åkt skoter med våra föräldrar till andra sidan arvidsjaursjön. Sedan fick jag följa med dig och din familj hem till er också lekte vi i ditt rum. Det var början och vi hade inte ens börjat sexårs.. Jag vet inte exakt hur gamla vi var.

Nu umgås vi väl inte så jätte mycket. Men jag känner ändå att du är den vännen som alltid finns där för mig, för mig och Lily i vått och torrt. Jag önskar att jag också kunde finnas där på samma sätt och hoppas att jag en dag får visa det. Med dig kan jag fortfarande prata om saker som jag inte känner att jag kan prata om med andra. 
Hoppas du vet att du betyder en hel del.

och Annika, mina kära kusin. Det var jag och du väldigt mycket och väldigt ofta under våra skolår. Vi var ju kusinerna som var så lika men ändå väldigt olika!! Du var den försiktiga, den tysta.. den som tänkte före du handlade. Jag var nog helt tvärtemot. Jag var inte blyg, även om många uppfattat mig som det pga av min ljusa röst. NU vet ni.. jag är INTE blyg. Men ibland kanske jag önskar att jag vore, eller varit. för det verkar ha gått så mycket bättre i livet för dem blyga.. Dem aktsamma. Jag har hela tiden varit steget före.. och ja.. ni ser ju vart jag står nu. Men jag är glad över att ha haft dig Annika under min uppväxt och skolgång. För mig kändes det som att vi var en person ibland. Jag antar att när du flyttade ner till halmstad så fick jag någon slags separationsångest eller nått. för jag märkte att jises - jag är ju jag. Jag är ju inte oss.
Men vi hade mycket roligt för oss, och jag tror vi fortfarande har lite samma humor. Vi kanske inte umgås lika mycket nu. Vi är inte heller lika nära varandra som förut. Men vi alla blir ju äldre.. hittar nya vägar. Men bara så du vet så finns jag här om du behöver mig.!! Min allra bästa kusin.


Jag är så dålig på att kunna visa mina känslor för er med ord - muntliga sådana. Ja på det sättet kommer jag nog alltid vara lite tillbakadragen. När det gäller känslor av alla olika slag så är jag rätt inåtvänd. Men jag ville iallafall att ni skulle få en liten glimt av att jag tycker om er -att jag bryr mig om er!!!


Tisdag.

SKRIVET DEN: 2010-09-21 KLOCKAN: 14:40:07
Hej och hå.
Hur står det till med er läsare en dag som denna?
Här är det hyffsat!!!
Har kommit hem från mammaträffen för en stund sedan. Vi var inte som vanligt vår "lagom" stora grupp och hemma hos någon, nej denna gång var vi två grupper tillsammans på församlingshemmet. Det var väl trevligt att å träffa lite nya mammor och barn, men det kändes kanske som att det blev lite väl många. . jag vet inte.. hur som haver så gick det då bra.

Nu tar Lily sin sovstund. Hon har börjat att sova en gång per dag och då sover hon oftast en timma. Så det är ju bra. istället för två ggr och 20min varje gång. Hon blir dessutom mycket tröttare tidigare på kvällen vilket också är positivt. Nu slipper jag vara vaken till 01 på nätterna!!!:) Igår somnade hon så tidigt som kl 20:00, dock vakna hon en halvtimma efter som somnade om igen efter 25min. Sen sov hon till 03:40 då hon bestämt skulle göra morgon. Jag var inte riktigt lika pigg på det. Jag hade ju fastnat i en bok och läst från kl 22 till 02.. så där blev det ju inte mycket sömn. Nåja- bara kliva upp och ge henne mat. sedan busa vi lite och gick sedan tillbaka till sängen vid fem och efter ett tag somna hon om och sov till 09:25. SKÖÖÖNT!

Jag har annars inget nytt på hjärtat. Som sagt är kameran trasig så inga nya bilder heller :(
Jag vill ha en 50d.. Så när jag börjar jobba ska jag börja spara till en sådan!
Lämnade in dagis ansökan igår. Så nu är det äntligen gjort. Då är det bara att vänta och se om hon får någon plats där jag vill ha henne.



Lily och hennes yngsta morbröder. (tror bilden är tagen i början av augusti)

VAL!

SKRIVET DEN: 2010-09-19 KLOCKAN: 21:27:52
Sitter och tittar på valvakan. HOPPAS HOPPAS dem rödgröna vinner.
Ser dessvärre ut som att SD kommer in i regeringen - urs!
Förstår inte hur folk kan rösta på dem, tror mycket det hänger på grupptrycket. Hörde tidigare att en hel klass hade röstat på dem bara för att - Hur sjukt är inte det!?

Sen säger dem ju att man ska rösta  för sitt eget bästa. Hur egoistiskt är inte det?
Jag röstar för mina barns framtid. Jag röster för sverige - för jämnlikheten. Att alla ska behandlas lika.
Såväl dem sjuka som dem rika. Dem sjuka ska inte hamna längst ner på vår trappa bara för att dem blivit sjuka. Alla ska ha rätt till ett värdigt liv. 

Jag tror personligen att om Aliansen får sitta kvar så kommer dem driva sverige rakt ner i skiten. Vi kommer få ett land som liknar usa. Där dem rika är jätte rika och dem fattiga bor på gatan. 
Och om vi inte ändrar det snart - väldigt snart så kommer det bara bli svårare att laga sverige igen. Ju mer dem förstör ju mer måste dem rödgröna kämpa för att få oss upp igen. Och vi människor är så trångsynta - vi tror att allt ska gå att fixa direkt. det gör det inte.

Har en massa åsikter gällande detta, men nu får det vara nog med dem. Resten håller jag för mig själv !



Snart är vintern här.

SKRIVET DEN: 2010-09-19 KLOCKAN: 11:10:50

Augusti

September.

 

- Lite skillnad på hur man måste klä sig.
Om en månad har vi mest troligt snö - jippi.

 


Gissa bilden.

SKRIVET DEN: 2010-09-19 KLOCKAN: 10:23:40
Kan ni gissa vad detta är?
våga gissa! - rätt svar kommer senare


Lily rädd

SKRIVET DEN: 2010-09-19 KLOCKAN: 10:20:48
Jag har ju alltid påstått att det spökar i min lägenhet. Ni vet saker som händer som inte kan förklarars, det skyller jag på spöken. Som när mobilen till sängen startar av sig själv, sovrums dörren som öppnas då man ligger i sängen, konstiga ljud och blinkande lampor..
Men sen har jag försökt tänka att det är ett snällt "spöke" som är här för att se till Lily.

Idag blev dock Lily jätte rädd. Hon tittade mot en vägg i sovrummet och hoppade till. Sedan började hon skrika och trycka sin kropp mot mig, så där som hon gör när hon blir rädd för någon annan människa. Sedan tittade hon dit igen.. gjorde samma sak.. om och om igen. Till sist fick jag ta ut henne från sovrummet för att hon skulle sluta vara rädd. 

-" går härifrån, vi kan inte hjälpa dig", sa jag med lite ironi i rösten till spöket. Jag har hört att man ska säga så till dem för att dem ska förstå att vi inte vill ha den här. Men egentligen tror jag ju inte på spöken, så det kändes lite fånigt att säga det.

Men samtidigt tror jag att om man tror på dem och öppnar sig så kan man se dem om man vill tillräckligt mycket. Jag vill absolut inte se någon ande eller annat som inte är förklarligt för jag skulle bli så jäkla rädd och måste flytta på störten! Därför vill jag inte heller tro på sådant, för tänk om jag tror på det och sedan får se.. Nej huva det vill jag inte.

Tror du att det finns "andar" ?



Bilder från mobilen.

SKRIVET DEN: 2010-09-18 KLOCKAN: 20:24:02

Kameran dog.

SKRIVET DEN: 2010-09-18 KLOCKAN: 20:00:28
Idag på Ottos dop så dog kameran :( Vet inte riktigt vad som är felet men död är den..
Så nu får man se om det är dyrt eller billigt att fixa...

Dopet var jätte fint och jag är lite ledsen över att jag inte kunde fota.. =( Men men.. vad gör man.


Lily gjorde sig illa igen när hon kröp.. hon kröp två meter och sedan landade hon på näsa och mun.. och hennes skrik gjorde mig lika stum som igår. Stackars lilla sötnosen..
Hon är ju jätte feg då det gäller krypningen och detta kommer ju inte göra det bättre för henne. Om hon ska göra sig illa varje gång hon väl vågar..

Annat hon är rädd för är håriga saker, skägg och tex denna apa som finns hos pappa och familj.
Kortet är taget i början av augusti om jag inte är helt ute och cyklar.



Lily har förresten fått fyra nya tänder denna vecka. Hon är extra extra skrikig just nu alltså!!
Fyra i övre käken.. tänk att alla ska komma på samma gång. Så nu har hon sex tänder totalt.


hej i all hast...

SKRIVET DEN: 2010-09-17 KLOCKAN: 11:26:45
Hej!
Idag fick vi lite sovmorgon, sov till 08:10. Härligt.. Dessvärre känner jag mig aldrig utvilad längre..
Försökte just logga in på libero för att samla lite mer poäng, men jag tar mig inte in.. måste ha blivit nått fel. För det står att jag loggas in och sedan hamnar jag på logga in sidan igen. . :S Någon mer som har det problemet?

Lily kikar på svtB. Hon blir riktigt glad när det spelas någon form av musik.. Då sitter hon och hoppar och viftar med armarna. :)


HOPPAS att korten kommer idag.. jag behöver dem nämligen..
Vi får höras senare för nu blev snuttan gnällig.


ett snabbt inlägg.

SKRIVET DEN: 2010-09-16 KLOCKAN: 22:08:26
Nu startade jag min dator.. NU! det är olikt mig. Jag brukar hinna kolla nätet minst 10ggr innan denna tidpunkt på dygnet. Men idag har jag inte hunnit. Och dem få gånger Lily varit nöjd och belåten har jag läst istället. SÅ nu är en bok utläst. Får berätta om den imorgon . NU? Försöka söva LILY!

Läsdax!

SKRIVET DEN: 2010-09-15 KLOCKAN: 23:36:02
Då sover Lily.. tredje nattningen GILT! - efter en alvedon igen.
Urs vill inte att alvedon ska bli en vana för att kunna somna. Men samtidigt förstår jag om hon har ont då det är så många tänder som kommer på samma gång. Egentligen ska man väl vara glad för det, för då kanske det bara blir några få jobbiga perioder med tänderna. Menar, kommer dem en och en och det ska vara jäkligt.. varför inte ta den hårda smällen på en gång!?

Nåväl.. Ikväll har jag haft besök av Stina.. Vi kikade på idol.. eller kikade och kikade, det är ju mest pinsamt så oftast vill man bara borra ner huvudet i en kudde för att man skäms åt andras vägnar. 
Förstår inte hur vissa tänker - man måste ju tycka att man är bäst för att söka, tycker jag. För vad ger det att söka till ett program där dem vill hitta den absolut bästa om man själv tycker att man är sådär?


Imorgon kanske man skulle ha gjort lite ärenden, som att lämna in dagisplats ansökan och rösta inför valet. Jag är fortfarande i valet och kvalet på hur jag ska rösta. Men det lutar mot dem röda..  Jag är som sagt inte rik och då känns det som att det inte är någon ide att rösta på moderaterna för vad dem gör är ju att göra dem rika rikare och dem fattiga fattigare. 

Nu - läsa.. sen sova!
Dessa tutti-frutti kulor kan jag starkt rekommendera er. Används i dammsugaren och det luktar UNDERBART när man dammsugit.

REGN & VIND

SKRIVET DEN: 2010-09-15 KLOCKAN: 17:07:57


Vakande kl 07:25 imorse efter att ha stigit upp ett flertal ggr då Lily sov väldigt oroligt och vaknade titt som tätt. Kände mig väldigt trött, ja alldeles för trött för att siga upp så vi låg i sängen i två timmar.. Lyckades inte söva Lily dock, hon var alldeles för pigg för att sova. Men vid 10 någon gång så somnade vi båda och sov nästan i en hel timma. Det var superskönt.

Sedan fick Lily äta och ta ett bad. Efter det har hon suttit på golvet och lekt, samt farit runt på rumpan i tv-rummet. mest baklänges. Jag tror att hon är för feg för att krypa? eller så har hon bara inte kommit på hur man gör riktigt.
Hon kan stå på alla fyra, ja till och med på tårna på fötterna och lyfta sig upp med hela kroppen så att det nästan ser ut som när man går skottkärra. Men att krypa? nej då

Hon ser så rolig ut då hon ska ta sig upp från liggande till sittandes. Vet inte hur jag ska förklara.. så får visa någon video någon dag. Jag har ju fulla mobilen med saker jag tänkt visa.. men det blir ju aldrig..
Kanske få passa på att föra över dem bilderna nu medan Lily sover.

Vi har varit ute på en liten promenad och sedan handlat. Det regnar och blåser ute så det blidde ingen långpromenad.
Och vet ni vaad? Mina kära böcker har kommit :) Så gissa vad jag kommer göra ikväll då Lily somnat?? :)





och snuttans böcker!

dåligt på bloggen..

SKRIVET DEN: 2010-09-14 KLOCKAN: 22:51:32
Hej..
Som ni kanske har märkt så hinner jag inte med datorn så mycket längre.
Man trodde ju kanske att man skulle få mer och mer tid med tiden, men haha så fel man kan ha. Ju äldre dem blir ju mindre tid får man för sig själv!

Har just framkallat en massa bilder.. hoppas dem kommer fram i tid.
Idag har vi varit på mammaträff & det var trevligt som vanligt. förutom då att Lily var så trött och gnällig. Men hon somnade påvägen hem i bilen. Sen har hon inte sovit mer idag. Men nu.. nu sover hon! Dock i min säng så ska försöka lyfta över henne till spjälsängen utan att väcka henne. Jag hoppas att jag kommer somna tidigt ikväll. Är så jäkla trött på morgonen och förmiddagarna. Men det är ju inte så konstigt då man somnar efter 02 på nätterna och måste upp tidigt.

Mina böcker har inte kommit ännu..GGRR!!!!!!

Ne.. nu blir det att släcka törsten med nått kallt.. har dock inget annat än vatten så det får blir det helt enkelt.
Åhh.. jag vet inte hur jag ska rösta i valet heller.. alla har så många nackdelar som väger.. :S


Natti natt.



bjussar på en Lily-cowboy från mobilen!!

God natt!!!!

SKRIVET DEN: 2010-09-14 KLOCKAN: 00:14:53
Denna dag har också varit händelserik! Först upp på vårdcentralen, sen lunch på greya med Sofi och Otto. Sedan promenad med Sara och Joar. Efter det ett möte som tog två timmar. Sen kom Jenny med pizza till middag. Och sist men inte minst så har jag varit och hälsat på Stina som fyller år idag :) GRATTIS!

Har föresten också insett varför jag TROR att Lily skriker så mycket (förutom att hon är i den perioden)
Det är fem tänder som håller på att bryta fram i övre käken.. och alla samtidigt.:S Stackars stumpan!
Har just redigerat lite bilder som jag nu ska bränna ut på skivor till några i mammagruppen. Sedan - sova!!!


VERA!

En fullspäckad dag!

SKRIVET DEN: 2010-09-12 KLOCKAN: 23:42:02
Har inte hunnit med så mycket dator idag.. haft en massa annat för mig. Och trevligt har det varit!
Imorgon ska vi till vårdcentralen en sväng på morgonskvisten.. Sen får vi se vad dagen bjuder på!




Har just tagit en lång-låååång dusch! - som vanligt tog det över en timma att söva Lily. Just när man tror att hon somnat så börjar hon busa.. suck! Hon har dessutom klöst mig i hela ansiktet. Gjorde jäkligt ont att tvätta sig i ansiktet då man har en massa sår där. Försökte klippa hennes naglar , men haha.. ja det går ju som det går. 2 naglar tar nästan 10min.. sen får man ta resten någon annan dag. Det är INTE lätt de där..




Nej nu ska jag släcka lampan och försöka slumra in! Ska som sagt upp tidigt imorgon.. 
HOPPAS HOPPAS att mina böcker kommer imorgon, för det är så svårt att somna utan att läsa..

Natti.



EN FRÅGA TILL ER!

SKRIVET DEN: 2010-09-12 KLOCKAN: 00:24:28
Hej i natten.

Lily somnade 23:40 ikväll... Tror hon hade ont någonstans, för man såg verkligen hur trött hon var, men varje gång hon höll på att somna så skrek hon till. Så efter en alvedon tog det bara 20min så sov hon.
Däremot undrar jag en sak: Hon började klia sig över hela kroppen efter ca 10min då hon fått alvedonen, är det någon allergisk reaktion? Någon som vet?

Nu ska jag slänga mig i säng. Har inte blivit mer än 3-5h per natt i en veckas tid nu. Börjar kännas i kropp & knopp.
Får hoppas på mer sömn i natt.

kram på er.

Då var det lördag igen..

SKRIVET DEN: 2010-09-11 KLOCKAN: 16:39:04
Men det har då ingen större betydelse.. dagarna ser ändå likadana ut. Kunde lika gärna varit en måndag :P
Dåligt med sömn blev det inatt.. :S Jag har varit trött i flera dagar nu. TROR det är tanden i övre käken som jävlas med "oss"...

Sänkte spjälsängen igår, det tyckte inte Lily om. Men tur jag gjorde det för nu reser hon sig mot spjälorna..( på knä).

Idag har vi gått en promenad med Sofi & Otto.. på dollars.. och matat idas katt!
Sen drack vi lite kaffe hos Sofi och stefan, men stefan är ute och jagar ÄLG! 
Lily är grinig idag med.. som vanligt. Undra när grinperioden ska gå över? Den tär på oss båda! Tror Lily är lite små less på sin mamma också..

Just nu försöker jag lära henne att allt inte är Okej, typ nypas och klösas. Ibland skrattar hon bara åt mig när jag säger "aj-aj" och "NEJ".. Ibland börjar hon grina. Jag tror hon förstår lite grann.. men ändå inte. Ibland gör hon bara ännu mer. Tror det kan vara bra om hon lär sig innan dagis så inte alla där blir gul och blå pga henne.
Tack och lov sover hon nu. DET BEHÖVDES!!!


Av mormor

SKRIVET DEN: 2010-09-11 KLOCKAN: 16:07:01


Hur gulligt som helst, och perfekt till höst/vintern!

SUCK SUCK!

SKRIVET DEN: 2010-09-10 KLOCKAN: 21:07:36
ÅHH.. Min dator håller på att ge upp och är endast en månad gammal.. why?
Alla mina datorer har det varit något fel på.



Lily har varit grinig hela dagen.. äntligen somna hon i min famn för 15min sen.. 
30 min blev all sömn denna dag, men nu har hon ju inte ätit sen kl 18 så hon lär väl vakna snart och vara hungrig.
Har räknat ut att jag totalt spenderar minst 3h varje dag med att FÖRSÖKA söva henne..

TAND NR 3

SKRIVET DEN: 2010-09-10 KLOCKAN: 18:02:42
Jo föresten.. Lily har fått sin tredje tand. Höger framtand uppe. Märkte den igår, men den kom säkert upp någon dag innan. Den har ju varit på G länge.. En till liten grej att borsta då ;P

hej...

SKRIVET DEN: 2010-09-10 KLOCKAN: 17:56:28
Hade tänkt uppdatera med en massa roliga inlägg. Men Lily har en vägra sova dag. Hon har förvisso sovit ca 30min då jag var hos Sofi och Otto. Men 30min på en hel dag är alldeles för lite för henne. - hon blir så sur och gnällig resterande timmar. :S Försökte söva henne nyss.. eller nyss & nyss kl 16:45. Och kom just tillbaka från sängen, försökte i över en timma men hon vägrade.. så nu är det väl bara vänta ut nattsömnen. Skulle inte förvåna mig om hon då istället somnar 19 och vaknar typ 21 och tror hon sovit sin middagslur då. LIIIITE jobbigt när det blir så.

Tycker att ni är lite snåla med kommentarer där ute.
Vart är ni alla 45 styckena som kikar in här varje dag?
Och vad tycker ni om bloggen? ska jag skriva om andra saker? Mer eller mindre bilder? Vad tycker ni är intressant?

Det är så mycket roligare att logga in om någon lämnat ett spår efter sig...

Vera - med Srgb

SKRIVET DEN: 2010-09-10 KLOCKAN: 16:50:05
Tänk att en sådan liten inställning kan göra att färgerna ändras så!
Snart har jag ändrat alla bilder.. puh. Tänk om jag aldrig fått nys om detta, då hade alla fått kassa bilder utan att jag visste om det, för att för mig så såg jag det med Srgb..

JAG HAR GLÖMT ATT KONVERTERA TILL SRGB..

SKRIVET DEN: 2010-09-10 KLOCKAN: 01:26:32

FÖRE SRGB:



Efter SRGB:


Faaan... nu har jag 50 bilder att ändra..
Därför alla bilder är helt fel i färgerna.

Mjuk bild

SKRIVET DEN: 2010-09-10 KLOCKAN: 01:01:18
Tyckte dessa bilder på Vera blev så mjuk och "soft" i färgerna. Jag gillar dem!

Vera - hon med dem förtrollande ögonen.

SKRIVET DEN: 2010-09-09 KLOCKAN: 22:17:35
( Edit: Jag hade råkat fiffla med någon inställning så alla bilder såg helt grå gröna ut, när jag ändrade den så blev dem ju som jag såg dem, här ser ni skillnaden på bild 1 och 2) 1:an är som JAG såg den, och tvåan som alla andra såg den...

Sixten

SKRIVET DEN: 2010-09-09 KLOCKAN: 22:14:53

9 månader

SKRIVET DEN: 2010-09-09 KLOCKAN: 15:16:35

Idag den 9/9 blir Lily 9månader :)
Hur häftigt är inte det! Det är ingen ide att skriva att tiden gått så fort, för det har jag väl nämnt 100ggr förut. Ska däremot försöka filma hennes nya sätt att ta sig framåt..

Hon sitter på rumpan, har benen rakt ut (i splitt) och sedan sicksackar hon med benen och hoppar med rumpan, medan hon viftar med händerna. Den du! ;)

GRATTIS HJÄRTAT MITT! Nu är det bara tre månader kvar tills du blir ETT HELT ÅR!

En ny mössa?

SKRIVET DEN: 2010-09-09 KLOCKAN: 15:11:11


Lily har jätte fina mössor här hemma. randiga flodhästar, bilar med husvagnar och vovvar, rosa med vita moln..
Dessa mössor syr mina yngsta syskons mamma. Hon har färdig sydda och syr också efter beställningar och önskemål. Det finns en massa fina tyger att välja bland. 100kr för en mössa och 60:- för en dregellapp. Kika in vet ja!

Innan man fick barn...

SKRIVET DEN: 2010-09-09 KLOCKAN: 13:29:12
Jag fastnade i en bok i natt.. O.s.a som jag lånat av Lisa.. jag har själv beställt den, men den har inte kommit ännu och jag MÅSTE ha något att läsa på kvällarna. Dessvärre så fastnade jag i boken och läste ut hela direkt. Så när jag kikade på klockan innan jag slöt mina gröna, var klockan 04:45. 

Steg upp strax efter 08 imorse, men känner mig inte sådär jätte trött, lyckligtvis.
Har busat med Lily i tre timmar. Sedan tog jag fram städgrejerna och dammsög samt skurade alla golven i min trea. Lite dammtorkning blev det också. - disken är dock kvar. Lily satt snällt i poolen och tittade på medan hon tuggade på ett rån. Har tvättat och hängt två maskiner också! Känner mig lite på alerten idag. Det kan man inte tro att man ska göra när man sovit så få timmar.


Nu tar Lily en tupplur så därför passar jag på att skriva lite här. Känns som jag inte hinner med datorn så mycket nu. Men hallå, den kommer ju i allra sista hand! Men ibland kan det vara skönt att få göra annat än att vara mamma och hushållerska hela tiden.  

Ibland känner jag mig som en kärring, en riktigt gammal kärring som inte gör annat än vardagssysslor. Städar och tar hand om barnen (barnet i detta fall) .. kamma håret och ta på sig fina kläder händer mycket mer sällan än ofta. Trots allt är jag bara 22år. Men oavsett min ålder så har jag alltid känt mig lite lillgammal.


När jag var liten så ville jag inte leka med dem andra barnen om vi hade främmande, hellre satt jag med dem vuxna som drack kaffe vid bordet, för att höra vad dem pratade om. Visst har jag också haft en tonårsperiod då man  försökte hitta sin identitet. Men den perioden höll tack och lov inte i sig så länge, jag menar en del håller ju på så tills dem är 25. Min period höll nog på från 14-17. Sedan blev allt sånt tråkigt. Visst kunde jag ändå gå ut ibland på krogen då jag blivit åldersmogen för det.. men dem sista åren har det inte blivit mycket sånt. och helt ÄRLIGT, jag saknar det inte.  Däremot kan det vara roligt att träffa lite tjejkompisar och svänga rumpan på dansgolvet, men lika gärna nyktert för mig.

Och nu när man fått barn, så känns det inte alls okej att dricka alkohol. Vet inte om det bara är nu det känns så för att hon fortfarande är så liten, eller om det bara hipsvips ändras för att jag nu älskar någon så mycket att sånt bara faller bort.?!

EN sak är säkert, hon ska aldrig någonsin få se mig onykter!!!!

Ibland saknar jag tiden då man kunde duscha varje dag om man så önskade, eller gå ut på en lågpromenad på kvällarna då man inte kunde somna. Då man kunde ligga i soffan och glo på tv en hel dag då man kände sig matt och slut i hela kroppen, för att inte tala om dem gångerna man är sjuk.. och dessutom ska ta hand om ett sjukt barn, då saknar jag den tiden, då man bara kunde försöka sova bort bassiluskerna och virusen. Men hur mycket jag än saknar sånt, så vill jag ABSOLUT inte byta bort det mot Lily. Hon har fört så mycket ljus i mitt liv. Så mycket kärlek.


Tänk så konstigt, att man kan känna så mycket kärlek som man gör när man får barn. Och tänk - den kärleken kommer barnet själv aldrig känna för någon förens denne själv får egna barn! För hur mycket jag än älskar mina föräldrar så känner man inte samma sak för dem, eller för en vän, syskon, pojkvän, man eller livskamrat som man känner för sitt barn. Så känner i alla fall jag. Och det är först när man får barn man förstår hur ens egna föräldrar känner för en själv - om allt står rätt till vill säga. För jag kommer älska Lily lika mycket oavsett vad som händer, hur illa hon kommer bete sig. Jag kanske inte skulle acceptera eller godkänna allt hon gjorde eller kommer att göra i framtiden, men oavsett kommer jag älska henne lika mycket.



Igår vill jag inte uppleva igen.

SKRIVET DEN: 2010-09-09 KLOCKAN: 12:57:42
Igår just innan vi skulle fara på vårdcentralen för att Lily skulle ta prover så hände något som fick mitt hjärta att hoppa ur kroppen.

Lily ramlade ner från skötbordet. Hon låg på rygg och sen sprakade hon sig neråt på en enda spark. Hon flög rakt ner och hamnade på magen och ansiktet. Jag såg hur allt hände på en nanosekund. Sen låg hon bara där, helt platt (det kanske låter som att jag ingenting gjorde, men allt detta hände på bara någon sekund). Hon skrek inte, hon lät inte. Jag skyndade mig att ta upp henne i min famn, kände hur mitt hjärta slog trippla slag och försökte få henne att andas. Hennes läppar var helt blåa.. Urs den synen vill jag ALDRIG mer se. Hon började så småning om få luft och sedan kom gråtet. Det var inte ett gråt som jag hade förväntat mig, ingen gallskrik. utan ett gällt gråt och säkert också en chock för henne. MIN LILLA STUMPA! Jag vyssade henne tätt intill mig och fösökte se till att hålla henne lugn och koncentrerad på att få luft. Efter några minuter andades hon normalt, men jag hade hela tiden tanken på att ringa 112. Jag fick en sån chock.. 

- Det gick bra allt. Hon kunde röra alla lämmar och inga ytliga skador. Men man blir ju så rädd. Jag ringde min vän Jenny som skjutsade oss till sjukhuset. Hon skulle ju lämna prover och jag tänkte att det var lika bra att gå förbi akuten och höra vad dem säger. Dem gjorde ingen kontroll eftersom hon nu var glad och mådde bra. Jag höll henne vaken några timmar för säkerhets skull. Man vill ju inte att hon ska somna ifall hon fått någon hjärnskakning.


Jag tror jag var skakig resten av dagen.. all nervositet för blodproverna var totalt borta.. istället var jag så glad över att allt hade gått så pass bra. Tur dem är mjuka dem små. Sen blir man ju så arg på sig själv.. VARFÖR I ALL VÄRLDEN har jag inte köpt ett redigt skötbord med kanter på alla sidor? ELLER varför har jag inte börjat byta blöjan på golvet nu när hon blivit för stor för att ligga där på bänken.. 

Nu har jag tagit bort skötbordet HELT! Nu blir det golvet som gäller.

Proverna gick bra igår. Jag hade fått en salva (emla) som jag skulle smörja hennes armveck med, men dem tog inte proverna där för inga ådror syntes. Istället tog dem ett vanligt stick i fingret och pressade ut blod i fyra olika rör. Det tog ju sin tid, men det blev inte lika mycket gråt som jag hade trott. Sen fick hon ju ett roligt plåster att bita på ;) Det plåstret satt inte på länge vill jag lova. 



Älsklingsgumman med emla.




Vackraste Vera.

SKRIVET DEN: 2010-09-08 KLOCKAN: 13:19:42

Gruvar mig

SKRIVET DEN: 2010-09-08 KLOCKAN: 12:44:42
Snart ska vi till vårdcentralen, Lily ska fylla två rör med blod. JAG VILL INTE..
Hur ska dem ens få in en nål i hennes armveck, hon ligger inte stilla mer än en sekund.
Nej.. urs.. Jag kommer börja gråta.


En bild på Lisas vovsingar.

Borta ur tid och rum

SKRIVET DEN: 2010-09-07 KLOCKAN: 22:08:32

FYRA TIMMAR gick lika snabbt som en och helt plötsligt hade Lily sovit från halv fem till halv nio.. Då hon bara skulle få sova 20min.. Så nu är hon PIGGELIN! Jag satt och redigerade bilder.. har hur många som helst att redigera. kommer aldrig bli klar..


Men nu ger jag upp för ikväll.. jag måste ha mat. Har inte ätit sen 11:30..
Mammaträffen idag var jätte bra och GOOOOD paj bjöds det på.

Natt sen..



Framåt - men ändå bakåt

SKRIVET DEN: 2010-09-07 KLOCKAN: 10:20:39
Idag vaknade snuttan halv åtta.. alltså sov hon en halvtimma längre än igår. Men då har jag ju inte nämnt att hon somnade vid 23.. Hon var svår sövd igår. Tog över en timma. När hon äntligen föll in i drömmarnas land så låg hon tvärs över hela sängen. Jag vågade inte lägga till dig rätt - ifall du då skulle vakna, som tidigare. 

När hon somnat såg jag en film. August Rush. DEN VAR UNDERBAR!! Den måste ni se..
Den handlar om en pojke som bor på barnhem. Han vill inte flytta därifrån, för tänk ifall hans föräldrar kommer och ska hämta honom, också finns han inte längre där. På barnhemmet blir han mobbad, kallad för missfoster, för att han säger sig ha en gåva. En gåva han faktiskt har, men som ingen varken ser eller tror på. Men gåvan kommer ni att få se om ni ser filmen.


Nu nalkas det snart mammaträff för vår del. Idag ska vi vara i Akkavare. :)
Vi hörs.


Jag är beroende, men denna gång behövdes det.

SKRIVET DEN: 2010-09-06 KLOCKAN: 18:06:46
Jag måste erkänna att jag är beroende av att handla kläder till Lily. Sen hon kom är det skittråkigt att handla till sig själv. Denna månad är jag urfattig och hade inte tänkt att lägga ner en enda krona på kläder eller nått annat som inte var väl behövligt. Men när jag gick igenom och rensade Lilys garderob så är det bara två bodys som dessutom är kortärmade som hon kan ha.. :S Sen har hon en massa fina klänningar som hon aldrig hann använda i sommar pga att dem var i för stor strl. Så jag var "tvungen" att plocka på mig lite när vi gick förbi varuhuset på vår promenad idag.. TUR det var rea!

Det är bra med bodys - då kan hon ju ha klänningarna i höst och vinter ovanpå :)

Lilys första namnsdag!

SKRIVET DEN: 2010-09-06 KLOCKAN: 17:32:30
Idag har ju lilla pluttan namnsdag, hon har faktiskt haft en tidigare.. bara för några veckor sedan med namnet Lovisa, som hon heter i mellannamn, men det glömde vi helt bort. Men idag har hon ju sin riktiga namnsdag i namnet "Lilly" - samma som Lily!

Stort Stort Grattis min kära lilla dotter.


Lily - Från det engelska substantivet för lilja, som härstammar från latinets "lilium". Lilja var en symbol för renhet och oskuld.


Namnsdags presenter från mamma:




BOLIIBOOMPAA

SKRIVET DEN: 2010-09-06 KLOCKAN: 09:32:41
Varje gång Lily hör att det är bolibompa på tv så skyndar hon sig att kasta blicken dit. När det är hela låten sitter hon och "dansar" och blir jätte glad. När hon sitter i gåstolen och exempelvis är i kökset så ruuusar hon in till tvrummet när dinosaurien dyker upp på tvrutan och låten börjar :)

Böcker:

SKRIVET DEN: 2010-09-06 KLOCKAN: 08:58:40
Igår beställde jag hem lite böcker:

Pojken som kallades Det -en självbiografisk bok av Dave Pelzer
Pojken som inte fanns - (av samma författare)
Glömde pojken som överlevde men får ta den då jag läst ut dem andra.
Sen tog jag Livets möjligheter - av samma författare.

Sen blev det: Flickan från ovan - Alice Sebold & Bara inte du - av Katarina von Bredow

Till Lily blev det två barnböcker varav en var en klassisk Totte bok, som man själv bläddrade i när man var liten.


Sen ville jag tipsa er om denna bok:


Denise Rudberg - Vänninan.
Den fastnade jag i totalt och sträckläste tre kvällar i rad tills den tog slut.

Ska beställa hem två andra böcker som hon skrivit:
O.s.a och Storlek 37!
Så nu har ni lite boktips också :)

Någon annan som vill tipsa om en bra bok??




klockan sju!

SKRIVET DEN: 2010-09-06 KLOCKAN: 08:58:15
Klockan var sju.. på pricken då Lily vaknade. Hon har ätit och fått ren blöja sen har vi lekt lite. Jag sitter fortfarande i morgonrock. Min plan är att Lily ska bli trött igen efter klockan 09-10 och då tänker jag också sova en snärt.

Är alltid så jäkla trött den här tiden, undra hur trött man kommer vara då man ska jobba hela dagarna.. urs.. det vill jag inte ens tänka på!



Igår beställde jag hem lite böcker. Har ju läst ut den jag höll på att läsa.. den var faktiskt ganska bra den också!


Helgen i kort..

SKRIVET DEN: 2010-09-05 KLOCKAN: 22:25:42
...har varit bra. Skönt att komma ifrån lägenheten en sväng. Var hos min mor som bor en bit utanför samhället i en liten "stugby" bredvid en sjö/älv. Vi har käkat god mat, plockat blåbär, och bara umgåtts. Idag har vi varit en hel del utomhus. Lily somnade ganska tidigt igår. strax innan 22.. och vaknade 07 imorse :) Jag var ganska trött.. eftersom jag la mig efter tolv någon gång. Men som tur var så somnade vi båda om efter 09 någon gång och fick sova 1,5 h.

Mycket skönt.

I veckan har vi ganska fullt upp känns det som, men det kanske bara är som det känns?
ett inbokat möte, Lily ska till vårdcentralen och ta dem där blodproverna (i armvecken, hur tusan det ska gå), mammaträff, sen kanske vi ska fota lite, undra om jag också skulle till sjukan i veckan eller om det var nästa vecka? Vad var det mer? haha
Egentligen skulle jag till frissan men det har jag avbokat då min ekonomi blev sämre än vad jag hade trott. Men det gör inget.. hår är väl inte det viktigaste!!!

Nu ska jag snart sätta mig och se en film, vilken det är och om den var bra kan jag skriva imorgon.

Natti natt..

Åker bort.

SKRIVET DEN: 2010-09-04 KLOCKAN: 11:52:42
Nu åker vi till min mamma, där ska vi käka grillat ikväll :)
Jag hoppas på någon långpromenad med Lily också..
Har så ont i huvudet idag.. :S

JÄÄRN!

SKRIVET DEN: 2010-09-03 KLOCKAN: 16:39:12
Känner att jag behöver mera järn.. mera energi! Ida, min kusin tog hit färsk broccoli för några veckor sen som vi dippade. - tro det eller ej, hur gott som helst.. så när Lily vaknar ska jag handla det. Man blir så hård i magen av dem där järntabletterna så dem har jag inte velat äta. . 

Färsk broccoli alltså.. supergott precis som det är.

Ett steg i rätt riktning.

SKRIVET DEN: 2010-09-03 KLOCKAN: 16:00:09
Jag har vågat berätta det nu. Vågat öppna upp mig totalt och berättat vad den där klumpen innehåller. Det känns lite lättare nu. Nu kommer jag att försöka bearbeta den, få den att en vacker dag försvinna. En gång i veckan kommer jag få arbeta på just detta och det känns bra.. det känns som en lättnad.
Förut hade jag alltid tänkt säga det, men när jag väl satt där i stolen blev jag stum.. nickade.. höll med. Och klumpen växte. Det känns som en befrielse att ha fått det att komma ut.


Lily har just somnat, sin första sovstund för dagen.. Hon är nog alldeles för nyfiken av sig för att kunna sova då hon hör att det är andra människor här. Hon är ju trots allt van att det bara är hon & jag.
Det märker man.. Som igår när vi gick till BVC och ett helt gäng av dagisbarn gick över vägen.
Då tittade Lily med stora ögonen och sen skrek hon ut: daaaaaaaaaaaa... tittade på mig och skrattade. :)

Lily smakar glass förra veckan!


4:a timmar sammanlagt.

SKRIVET DEN: 2010-09-03 KLOCKAN: 11:08:10
Det blev fyra timmars sömn.. allt som allt. Inte sammanhängande...
Lily sov ändå ganska bra.


Det var jag som hade klumpen i magen, kallsvettades, hjärtklappning och oro.
Jag var så trött igår kväll när jag la mig.. men.. klumpen kom fram.. Jag hatar klumpen.


Idag har jag grinat.. vet inte om det är för att jag fått så lite sömn.. Men det kändes skönt att släppa ut det lite.
Jag tror det är dags att prata med någon, någon professionell människa som kan hjälpa mig förstå och reda ut den där klumpen..




BRA DAG!

SKRIVET DEN: 2010-09-02 KLOCKAN: 21:39:34
Dagen idag har varit ganska bra för både mig och Lily. Hela eftermiddagen har hon varit på bättre humör! Nu efter kl 18 har hon varit lite tjurigare och skrikit en del, men inte alls mycket i jämnförelse till dagarna innan.

nu sitter hon HÖR OCH HÄPNA på golvet utan att skrika - jippikaajeee

Hon har till och med tagit sig framåt på rumpan - nästan två hela meter.

Annika och Helmer har varit här och hälsat på. Helmers mamma Annika har en liten bebis i magen, och hon är ganska stor för att vara i den veckan hon är (var det 22?) så jag FÖRSTÅR verkligen hur jobbigt det måste vara för henne att konka på en 16 snart 17månaders bebis hela tiden..  Helmer var ensamen här en liten stund så jag fick prova på att ha två barn.. det var inte det lättaste haha! Jag tror jag kommer vänta ett tag innan jag skaffar en till.. minst 5år iaf..

Men Helmer är så söt. Han pratar ju så mycket - längtar tills Lily också gör det :)


Tack för alla fina kommentarer och ord!

Ska nog skita i städningen ikväll också och göra en tidig kväll i kväll med.. om Lily vill sova snart.
Natti




"ThaiGryta"

SKRIVET DEN: 2010-09-02 KLOCKAN: 20:30:41
Igår blev jag så sugen på nått starkt, så när jag var på Ica inhandlade jag lite glasnudlar och fick iden till att göra en thairätt. Vet inte om den får kallas thairätt egentligen då jag gjorde receptet i huvudet - men gott blev det!




Jag använde mig utav detta:

  • 1 paket glasnudlar
  • 1 paket äggnudlar
  • Thaiwook
  • Strimlat fläskkött
  • Thai sour and sweet marinad.

Stekte fläsket och la sedan på grönsakerna och stekte dem med. Sist i med marinaden.
Nudlarna ska ligga i vatten som just kokat 3min (som dras bort från plattan i samma veva som man lägger i nudlarna)

Sedan i med allt i en form och rör om. KLART !! Lätt som en plätt och GOTT!  tar ca 8min att göra denna rätt. Perfekt om man är mamma, och less på den vanliga korv och mackaron rätten.
Själv föredrar jag ostronsoya, japansk soya (den som är till kött-fisk och nudelrätter) och Thai sötsur sås.



FARBROR DOKTORN!

SKRIVET DEN: 2010-09-02 KLOCKAN: 18:04:43
Nu har vi varit hos farbror doktorn på BVC. Vi var där pga hennes förstoppning, men enligt honom var det inge farligt om hon inte bajsade på 14 dagar (??) 
Däremot tycka han att det var konstigt att hon sov så pass lite. 12h per dygn skulle ett barn i hennes ålder minst sova sa han. Lily sover ca 9h per dygn, med sovstunderna. 

Så nu ska vi ta blodprover nästa vecka, i armvecken.. jag gruvar mig redan! Han trodde inte att det var något allvarligt, men eftersom jag har en sjukdom som kan vara ärftlig så var det bästa att ta det säkra före det osäkra tyckte vi båda. Tydligen kunde symtomen på denna sjukdom vara just förstoppning och överaktivitet. 

Sen skulle dem ta ett glutenprov också..? Varför inte ta ett laktos också? Men nej...


Jag tror inte heller att det är nått sånt.. jag tror det är en fas hon har just nu.
Doktorn tyckte också att jag skulle ignorera när hon skrek hela tiden, låta henne vara kvar på golvet och inte bära omkring på henne hela tiden.. (?) Men tillslut orkar man inte höra när hon bara skriker - då är det ju faktiskt en självklarhet att man tar upp henne och omfamnar. . eller vad tycker ni?
Idag har Lily varit ovanligt snäll ;-)

Sötaste Joar.

SKRIVET DEN: 2010-09-02 KLOCKAN: 17:45:05
Sara & Nicklas lilla ögonsten - söt som socker!!



YES!

SKRIVET DEN: 2010-09-02 KLOCKAN: 12:21:05
Fick Lily att sova sin förmiddagslur före kl 12!!! Återstår att se hur länge hon kommer sova. Dock vaknade hon kl 06 imorse så jag HOPPAS på att hon sover en timma. Jag har redan hunnit duscha, tänka sig vad snabb man blir på sånt där när man har barn. Förut kunde jag stå nästan en timma i duschen - bara för att det skulle vara så kallt att kliva ur. Nu tar det inte mer än 10min med påklädning och hårborstning.

Idag har jag hunnit mycket - även fast Lily varit en gnällspik. Hunnit diska berget, vika tvätt, plocka bort allt som låg på golvet . Okej det kanske inte var så jätte mycket men mer än vad jag brukar hinna innan klockan slagit tolv.

Just nu håller jag på att föra över lite foton från kameran till datorn, skulle ha behövt göra samma med mob för den har varit full sen vi var i norge.. :S 

I eftermiddag ska vi till BVC så att farbror doktorn får kolla Lilys mage då hon jämt är förstoppad.
Såhär kan det se ut när Lily masar omkring. Hon tar sig bara bakåt än så länge. Oftast sjukter hon ifrån med händerna då hon sitter på rumpan och efter några "knuffningar" så hamnar hon på mage...

Att kunna släppa allt..

SKRIVET DEN: 2010-09-01 KLOCKAN: 23:00:01
Lily har just somnat.. Förstår inte varför hon inte kan somna tidigare? Kanske för att hon sover sin middagslur så sent? Men hon vill ju inte sova tidigare så vet inte hur jag ska göra. Hon somnar vid 22:30 - 23:00, vaknar mellan 08-09. Sover sin första lur mellan 12-14 ( oftast 45min) sin andra tupplur har hon vid 17-18 då sover hon ca 30min.

Nu är jag JÄTTE TRÖTT. Blir bara tröttare och tröttare var dag som går.. Lily har kommit in i något jag bara hoppas är en jobbig fas. Man får bära henne HELA tiden. Hon vill aldrig gå i gåstolen, aldrig sitta på golvet och leka.. Nej inte ens i matstolen är hon nöjd. Hon skriker och skriker och skriker.. till och med när man håller i henne. Mina öron värker! Dem enda gångerna hon är nöjd är då hon får mat, men då kan hon skrika mellan tuggorna. Snart köper jag mig öronproppar, men det skulle ju kännas hemskt.. Däremot får jag käka ipren hela tiden mot min ständiga huvudvärk som uppkommer då hon skrikerkonstant - finns det kolik i denna åldern? för om det fanns så skulle det kunna liknas mot detta!!!. Jag får också gå och bära på henne konstant - ja hela tiden. Mina armar värker.. min rygg värker, och detta blev plötsligt ett super tråkigt klago-inlägg...

Jag hoppas hon inte har ont någonstans bara - min lilla älskling.


Jag hinner ingenting längre. 
Nu sover hon - och det är då jag måste göra allt det där jag inte hinner på dagarna..
Tvätta - städa - plocka leksaker som ligger överallt - diska ett diskberg som hinner bildas under dagen - duscha som jag sist gjorde i söndags..
Men ikväll är jag alldeles för trött.. Så jag tror jag måste släppa allt. Inte tänka på alla grejer som MÅSTE göras.. Jag vet att det kommer bli dubbelt så jobbigt imorgon att göra det, men får jag bara LITE mer sömn kanske jag orkar.

Jag längtar tills man hinner få egentid några timmar per dag - då hon lägger sig kl 19 och jag kan lägga mig kl 22 och ändå vara pigg då hon vaknar. Men det lär väl ändå aldrig hända.. som att hon skulle sova 12h? Nej...
Nu blir det sängen direkt!!!!

Skönt med sömn.

SKRIVET DEN: 2010-09-01 KLOCKAN: 11:45:15
I natt blev det nästan 8:a timmar. och GUUUD så skönt det var!

Lily har på sig sina mockasiner, hon är inte riktigt van vid dem så det enda hon vill göra är att slita av sig dem.


Såhär ser en Lily ut som spänner sig.