en och en halv timma...

SKRIVET DEN: 2010-08-31 KLOCKAN: 23:09:27
.. är vad det tar att söva Lily för natten! Jobbigt är bara förnamnet, efter många sparkar i mammas  mage och ansikte, många skratt och tårar, vändningar åt alla olika håll, några klunkar välling var tionde minut, hopp, skrik och pratande, nappen som spottas ut och klös i mammas ansikte... så somnade hon till slut. Det gjorde nästan jag med.

Men innan jag lägger mig ska jag hänga upp tvätten, diska den sista disken, (ta en dusch?), kika diverse sidor på internet, diska vällingflaskan och göra iordning en ny tills morgonen.. läsa några sidor i min bok.. sedan sluta mina ögon och falla in i drömmarnas land.

Några saker gjorda.. andra inte.

SKRIVET DEN: 2010-08-31 KLOCKAN: 17:24:21
Mammaträff  √
Ringt CSN  √
Ringt vårdcentralen √
Ringa frisören och avboka - det får bli imorgon.

Imorgon måste vi gå på apoteket och gärna träffa Sara och Joar!!!!

Efter mamma träffen for vi till min kusin Annika och hennes lilla son Helmer - som inte är så liten längre.
1 år och 4månader. OCH OJ vad han kan prata.. jätte duktigt. Han härmar ord och säger nya saker hela tiden.
Han är så söt då han säger Lily! :)






Goder morgon!

SKRIVET DEN: 2010-08-31 KLOCKAN: 09:34:02
Lily vaknade ca 08:30 och har just fått en ren blöja och ätit sin frukost.  Idag är det mamma träff som gäller.


Jag har just ringt sjukrådgivningen eftersom jag har slut medicin och inget recept på apoteket.. (fick jag veta igår när jag var där) När jag blev gravid fick jag en ny läkare ang min "sjukdom" (har haft giftstruma så måste äta medicin resten av mitt liv) för att min gamla sa att dem på min ort fick ta över då jag var med barn. Sen hade hon inte berättat det för någon här så jag fick ta saken i egna händer och fixa mig en läkare (?) Dessutom kunde hon inte meddela den nya läkaren hur min sjukdomshistoria sett ut och hur det låg till med mina värden just nu. Hon hade bara sagt till mig att värdena var dåliga och medicinen behövde justeras, men inte med hur mycket? Så läkaren som jag sedan fick här blev inte så nöjd och ringde och skällde ut min andra läkare som sitter på ett större sjukhus 17mil härifrån. :)

Men min nya läkare har jag aldrig träffat (?) bara pratat med i telefonen två ggr så jag har ingen aning om vem han är eller vad han heter då det var 10 månader sedan jag pratade med honom sist.. ?
NU har jag två andra viktiga samtal att ringa... bla CSN. Hatar att prata med dem...
Vi hörs.


Vilken gillar du bäst?

SKRIVET DEN: 2010-08-30 KLOCKAN: 19:12:38

IDAG!

SKRIVET DEN: 2010-08-30 KLOCKAN: 16:10:56

kikar in.

SKRIVET DEN: 2010-08-30 KLOCKAN: 11:43:59
Jag är fortfarande trött.. det kommer nog inte ändras.
Lily har just ätit lunch och nu sitter hon i matstolen i tv-rummet och ses på svtB och bajsar (tror jag, hon tar då i så hon blir röd i ansiktet)  Ska snart ringa några samtal till csn. Tror inte jag kommer få det besked jag vill ha..

Har inget speciellt att skriva just nu - återkommer.

Helt slut i mammahuvudet.

SKRIVET DEN: 2010-08-29 KLOCKAN: 11:40:02
TRÖTT - är väl den korta sammanfattningen på denna dag.
Lily somnade HÖR OCH HÄPNA kl 20:15 igår..

Vaknade gjorde hon självfallet 23:30 - då jag hade tänkt gå och lägga mig. Men nej, hon skulle inte somna om, utan upp och hoppa! Strax innan 02 somnade vi båda och kl 07:nått så var det dags att göra dag..
Försökte få henne att somna om - men nej det ville hon absolut inte.

Minns inte senast man fick sova 8timmar en natt. 3-5 timmar är nog standarden i detta hus!
Nu ska vi gå och väcka grannen som beställt väckning!

Dålig anknytning skadar ditt barn för livet.

SKRIVET DEN: 2010-08-29 KLOCKAN: 11:34:46
En blogg-vän tipsade om detta inlägg hos en annan bloggare, och jag tyckte att det var en ganska intressant information så delar med mig om det här:

Bebisar vars föräldrar låter dem ligga kvar och skrika några minuter innan de plockar upp dem riskerar att få stora problem med framtida kärleksrelationer. Föräldrar som blir irriterade på sina bebisar och ignorerar deras behov av närhet lär sina barn att de inte kan lita på människor och att det är dåligt att visa sina känslor. Femminutersmetoden och andra skrikmetoder förstör barns tilltro och trygghet.

Just nu lyssar jag på en e-bok av Dan Josefsson (och Egil Ling) som heter ”Hemligheten – från ögonkast till varaktig relation”. Där beskriver författarna orsaken till att vissa människor har så svårt att få en hållbar kärleksrelation. De kan vara svartsjuka, kvävande, rädda eller alldeles för påflugna. Vissa vill flytta ihop direkt medan andra tackar nej efter tredje dejten. Andra människor fungerar utmärkt i kärleksrelationer och håller ihop i många år. Och nej, det handlar inte om att hitta rätt person – det handlar om hur man som barn knöt an till sina föräldrar under sina första 1,5 år i livet. Vilken relation fick man med sina föräldrar och hur lärde man sig att hantera närhet som en kärleksrelation innebär?

Anknytningen till föräldrarna är otroligt viktig. Den startar redan på BB och under det första 1,5 åren av barnets liv formas det beteende som man styrs av i relationer ända upp i vuxen ålder. Bebisar och barn behöver närhet, trygghet och omvårdnad. De signalerar vad de behöver genom rörelser och läten och om föräldrarna inte märker något börjar de skrika ut sina budskap. Föräldrarna hanterar dessa signaler antingen genom att tillgodose barnets behov eller genom att bli irriterade eller genom att ignorera barnet. Barnet lär sig snabbt vad det behöver göra för att få sina behov uppfyllda. Detta handlingssätt har barnet med sig och det påverkar barnet för resten av livet och specifikt i mötet med kärleksrelationer.

Författarna presenterar fyra olika anknytningsmodeller:

  • trygg
  • undvikande otrygg
  • ambivalent otrygg
  • desorienterad otrygg


    Trygga

60-70% av alla människor blev tryggt anknytna till sina föräldrar. Föräldrarna svarade på deras signaler och försökte uppfylla barnets behov. De tog upp barnet när det skrek, sov ofta tillsammans och gav barnet mycket närhet och trygghet. Dessa barn växer upp med en tro på att de är värdefulla och att de kan vara lyckliga och trygga i relationer med andra. När en annan människa vill ha närhet i en kärleksrelation så känns det inte skrämmande utan fullt normalt och härligt.


Otrygga undvikande


De otrygga undvikande utgör 15-25% av befolkningen. Dessa barn brukar ofta ses som självständiga och trygga. Men i själva verket är det precis tvärt om. När man gjort tester på ettåringar rör dessa barn inte en min om föräldern lämnar barnet ensamt. Barnet verkar t o m ignorera föräldern och blir inte ens glad när föräldern kommer tillbaka igen. Barnen vill inte bli burna, de gråter inte och klagar inte. De vänder sig bort och visar inga tecken på stress. Men i själva verket upplever barnen i en övergiven situation tyst panik. De har enormt höga stresshormoner och pulsen skenar.


Eftersom barnets föräldrar inte har kunnat hantera barnets behov av tröst och närhet så har barnet blivit avvisat gång på gång. Då har barnet lärt sig att närheten minskar när barnet visar känslomässiga behov. För att rädda den lilla närhet som barnet har möjlighet att få så lär sig barnet hur det ska göra för att erhålla åtminstone lite närhet. Föräldrarna har tydligt visat att barnet måste vara tyst och lugnt ochdölja sina känslor. Då kanske föräldrarna står ut med barnet. Detta blir det enda sättet att skapa närhet till sina ovilliga föräldrar.


Dessa barn blir rädda för närhet och vågar inte visa känslor i kärleksrelationer som vuxen. När en blivande partner blir sugen på att träffas oftare så drar sig den otrygga undvikande undan. Hon/han blir rädd för att bli sårad av närheten eftersom ett undermedvetet minne ligger kvar från hur föräldrarna betedde sig när hon/han var liten. Många otrygga undvikande börjar leta fel hos dejtingpartners för att kunna motivera för sig själv varför hon/han vill dra sig undan innan man ens lärt känna personen. Andra vågar inte ens stanna till morgonen utan ”nöjer sig” med one night stands. Vissa väljer att vara tillsammans med redan upptagna personer eftersom de då vet att relationen inte har någon varaktig framtid. Att ha en varaktig kärleksrelation blir oerhört svårt.


Otrygga ambivalenta


5-15% av befolkningen är otrygga ambivalenta. Dessa barn ses som besvärliga och klängiga. Om man gör tester på ambivalenta ettåringar där föräldern lämnar rummet så skriker barnen i panik och klänger på föräldern. När föräldrarna kommer tillbaka igen blir de inte lugna i föräldrarnas famn, utan de försöker åla sig ner på golvet igen. Väl på golvet vill de bli upplyfta och de skriker och gråter. De vet inte om de ska närma sig eller dra sig ifrån sina föräldrar.

 

 

Anledningen till att barnen blivit sådana är att deras föräldrar varit nyckfulla när det gäller respons på barnens signaler. Ibland har de gett närhet och trygghet och ibland har de bara satt sina egna behov före. Barnen är därmed väldigt osäkra på sig själva. De har lärt sig att föräldrarna ej går att lita på. Ibland har den ena föräldern varit trygg och den andra avvisande.

 

Dessa barn blir ibland oerhört ”klängiga” även som vuxna. De vill flytta ihop och gifta sig tidigt i ett förhållande för att på så vis försäkra sig om att den andra partnern kommer att stanna kvar. De är ofta svartsjuka och har dåligt självförtroende/självkänsla. De söker ständig bekräftelse och vill ha kärleksförklaringar och uppvaktning. Ibland kan de vara otrogna just i sitt sökande efter ytterligare bekräftelse.

Desorienterad otrygg

Barn som blivit fysiskt eller psykiskt misshandlade och skrämts av sina föräldrar är gravt desorienterade och har urusel anknytning. Deras föräldrar tolkar ej barnets signaler och barnet växer upp med att få kraftiga relationsstörningar. Denna variant är mer ovanlig och den hanteras inte i boken ovan utan detta kräver större insatser för att komma till rätta med.

Slutsats

Hur man tar sig an sin bebis är alltså oerhört viktigt för hur barnet kommer att ta sig an relationer i vuxen ålder. Hur ska man då göra för att ge sitt barn en trygg anknytning?

  • Lyssna på ditt barns signaler och uppmärksamma dem alltid. Försök att tillgodose ditt barns behov så omedelbart som det är möjligt (men se skillnad på nödvändiga behov och ”sug”, särskilt när barnet blir äldre eftersom det annars kan bli bortskämt).
  • Barn kan aldrig få för mycket närhet! Barn blir inte bortskämda av närhet. Bär ditt barn. Det finns många bra ergonomiska selar och sjalar som underlättar och ger dig fria händer. Under det första året är det en bra att man bär många timmar per dag. Låt din famn vara basen för ditt barn och babysitter/barnvagn/filt på golvet vara ”pauser”.
  • Sov tillsammans med ditt barn (såvida du inte råkar ha fått ett barn som trivs bättre med att sova själv). Om det inte fungerar att sova tillsammans är det bra om barnet säng står i direkt anslutning till föräldrasängen så att föräldrarna snabbt kan komma till undsättning om barnet vaknar och är oroligt.
  • Använd inte metoder på ditt barn och framför allt inte skrikmetoder som t ex femminutersmetoden, sova hela natten-metoden och liknande. Om sömnen är ett stort problem rekommenderar jag Elizabeth Pantleys ”Somna utan gråt”.

Om du vill ta del av kunskap kring anknytningsteori och nära föräldraskap så rekommenderar jag böckerna ”Nära föräldraskap” av Jorun Modén samt Tomas Ljungbergs ”Vad är naturligt för mitt barn”. Dessa böcker är lättlästa och handgripliga.


EN skit kväll -

SKRIVET DEN: 2010-08-28 KLOCKAN: 23:06:09
Urs.. mår inge bra ikväll. Tänker alldeles för mycket och har en stor klump i magen.
Den där klumpen som alltid finns där.. men vissa dagar känns mindre och vissa mer.
Ikväll är den enormt stor - kan inte sova, inte äta, inte vara glad.
TUR Lily sover..

Vill du läsa varför? Läs här.
Om ni vill ha lösenord skriv en kommentar.



RÖV!

SKRIVET DEN: 2010-08-28 KLOCKAN: 19:22:13
Fick en alldeles för låg mammapeng denna månad : - 1200kr.
resterande 2300 skulle komma i mitten på nästa månad.

har alltså en inkomst på 4300 denna månad. räcker ju inte ens till hyran? SKIT!
så jag måste försöka få sålt min moppe.. och det med detsamma.

Min bättre hälft.

SKRIVET DEN: 2010-08-28 KLOCKAN: 14:58:42

Förresten..

SKRIVET DEN: 2010-08-28 KLOCKAN: 11:41:04
Trots min jätte dåliga ekonomi just nu. . ( Ligger på mindre än minimumbelopp) så var jag tvungen att köpa en overall till stumpan på blocket. Hittade just en sådan jag letat och letat efter till henne. ytterkläder är ju inte billiga ny - så vilken tur att jag hittade en bättre begagnad. Den kommer nog vara varm och skön i vinter. Tog strl 80. Hoppas hon inte kommer drunkna i den - men bättre för stor än för liten.

Lördag!

SKRIVET DEN: 2010-08-28 KLOCKAN: 11:34:51
Inatt vaknade hon inte som hon gjort dem tre senaste nätterna. Hon vaknade till vid 01:30, vände sig på magen och började skrika men somnade om efter lite bök 20min senare. Sen sov hon gott till 06:30 imorse. Då var det dags för mat (välling) som hon knappt kunde få i sig pga att hon var helt tätt i näsan. Sen gillar hon inte den nya vällingen. Hon dricker fyra klunkar sen slår hon bort flaskan - så man får verkligen kämpa för att hon ska få i sig nått.
Just nu sitter hon och leker och tittar på djurens flykt på svtB - bästa barnkanalen !

Jag, jag skulle behöva ta en dusch, men det lär jag inte få göra förens ikväll då Lily somnat.
Igår hjälpte jag Marre att flytta lite saker i lägenheten, eller snarare packa upp saker.
NU? leka med Lily.

Vad har hänt?

SKRIVET DEN: 2010-08-27 KLOCKAN: 10:41:15
Dem senaste tre nätterna har Lily vaknat mitt i natten och trott att det varit morgon typ?
Inatt vaknade hon 00:30 och var vaken till 03:40 ?
Sen vaknade hon 08:30 imorse.. PIGG! Jag är jätte trött... hade kunnat sova till minst 13:00 om jag fick.

Jag hoppas hon vill ta sin sovstund innan kl 13 idag så hon inte är jätte tjurig på mötet idag kl 15..



Lekte

SKRIVET DEN: 2010-08-26 KLOCKAN: 23:02:50
satt och lekte lite i photoshop.. vill som få fram hur man göra olika saker och ting. Här har jag gjort hennes ögonfransar mörkare och fylligare. stackars min lily.. hon har ju redan jätte fina LÅNGA LJUSA ögonfransar. Men nu fick hon agera testkanin åt mamma.. sorry!

Ne alltså photoshop är svårt.. lager - lagermaskar och kurvor och ja.. ni vet tjoderittan hit och dit. Min skalle går av snart av allt tänkande. 
NU - DUSCH och sedan bok.. sen hoppas jag på att jag sover.



BVC

SKRIVET DEN: 2010-08-26 KLOCKAN: 18:16:14
stressade iväg på bvc imorse efter att Lily haft en dålig natt. Hon vaknade 02 (då jag gick och la mig) var pigg och klarvaken och vägrade somna om.. :S

Nåväl trötta som vi båda var imorse så vaknade vi 30 min innan hon hade sin tid.. Var bara ge henne mat och sedan springa med vagnen dit. Var helt slut när jag kom fram, svettig andfådd och rosslig i halsen. 

Hon har iaf växt..  från 64cm till 70cm på två månader.
Nya vikten är 8860 gr och huvudomfånget ligger på 44,1
(8:a månader och två veckor gammal)




MAMMAS SNUTTA!

SKRIVET DEN: 2010-08-26 KLOCKAN: 01:18:07
En glad och övertrött Lily! :) 2010-08-26



Mera på Otto.

SKRIVET DEN: 2010-08-26 KLOCKAN: 00:26:58
Idag har vi haft besök av Sofi och söta Otto.. han är ju för söt lillkillen!
Han fick agera lite testkanin framför kameran - där fick han för att han är så söt. 
Önskar önskar Önskar att jag hade bättre saker till kameran bara så man fick bättre bilder - men allt är sååå dyrt.


Har en massa massa mer kort, men dessa är dem enda jag hunnit med. Sen är han nakenfis på några och dem får hans mamma nog behålla för sig och välja vilka och till vem hon vill visa :)

Synd att bilderna inte går att ladda upp så dem är jätte jätte stora. för man ser ju inte alla små detaljer här, som man kan göra när man har bilden i fullskärm, men men.. i framtiden kanske.

Nu ska jag redigera nån bild på Lily och sen blir det att sova. kanske läsa lite först !
Hoppas alla haft en trevlig dag!


Morsning korsning.

SKRIVET DEN: 2010-08-25 KLOCKAN: 09:58:01
Önskar jag fick sova till 10.. men nej Lily skulle upp kl 09 - helst innan men hon fick allt ligga kvar och "mysa" med mamma sin. Mycket mys blev det inte.. mer vändningar och spark från hennes håll.

Nu då? Vad ska man göra nu? Förstår inte varför man ska gå upp så tidigt då man ändå inte har något att göra?
Skulle kunna diska.. eller duscha för det är väl dem två sakerna som behövs.. Men det är nog ingen ide att ens försöka då Lily bara skriker så fort man inte har ögonen på henne. Som nu tex.. 


Nu har jag iaf ringt och bokat tid med familjerätten. Imorgon blir det Bvc och fredag soc. yeeej.
Ikväll kommer eventuellt Sofi och Otto.

Vi hörs.

en aning tlött.

SKRIVET DEN: 2010-08-24 KLOCKAN: 23:54:21
tlött ja.. det är när man är lite sådär halvsömnig men inte kan sova ändå. Kanske dags att ta fram bok nr 2 lånad av Silje : -SMUTS - skriven av Katarina Wennstam. På baksidan hittar man " en spänningsroman och ett stark familjedrama som hamnar mitt i debatten om sex-köp och trafficking"


Ska bli intressant att se om man fastnar lika lätt i denna som i förra boken med titeln:  väninnan.
Hopp i säng och gå från tlött till trött genom att börja läsa boken.

Natti natt.

God eftermiddag!

SKRIVET DEN: 2010-08-24 KLOCKAN: 16:34:37
Har just haft mammaträff här hemma. Några var förkylda men vi blev iaf fem mammor med barn. Men en var tvungen gå lite tidigare. Nu är det tyst och lugnt här hemma.. Lily har just somnat efter att ha varit trött i tre timmar men varit alldeles för nyfiken för att kunna sova.

Nu har jag en massa disk att ta tag i.. men jag känner inte för att göra det just nu.. är lite för trött för det. Får bli ikväll istället. Har inga nya kort att bjuda på då kameran är tömd på batterier. Men ska ta och ladda den.
Medan bjuder jag på Lily & lilla Otto:






Jag är slut.

SKRIVET DEN: 2010-08-23 KLOCKAN: 23:00:39
Ikväll känns det som att det kommer bli en tidig kväll, tidig i Malin termer alltså!
Dagen har spenderats med att städa lite grann.. ska ju ha mammaträff imorgon. Har förberett lite och hackat sallad nu på kvällskvisten.

I eftermiddags så var vi och käkade hos Sofi & Otto med Sara & Joar! :) Riktigt go fisk blev vi bjudna på.

Annars har det inte hänt allt för mycket.. Har åkt med mamma till konsum och handlat. Riktigt skönt att handla utan vagn. Blir så mycket spring upp och ned för trapporna då!

Nej jag hade nog inget särskilt på hjärtat idag. Lily har just slocknat (förhoppningsvis, är då tyst från sovrummet) och jag ska strax försöka göra detsamma.

Natti natt.




Min snuttefia.

SKRIVET DEN: 2010-08-23 KLOCKAN: 01:01:02
Har era barn nått särskilt för sig då dem ska "snutta"?
Lily kan inte sova utan att ha en liten filt i handen som hon sedan lägger mellan nappen och munnen. Flera gånger råkar hon då dra ur nappen som hon sedan stoppar in igen.. detta gör hon tills hon nästan somnar. Då lägger hon filten för ögonen och vips så sover hon. Jag blir ju lite orolig att hon inte kan andas där under så jag går ju och drar undan den när hon sover. 

Idag har vi tittat en hel del på tecknat - och läst bok.
Lily är riktigt förtjust i tecknat.. hon kan sitta 10-15 min helt inne i tv:n. Ställer man sig för så blir hon arg och ska försöka kika runt en istället. haha sötfian.
Hon är också intresserad av bilderna i böcker. Säger man där är Pippifågel också pekar man så kan man sedan gå tillbaka till sidan och fråga.. vart är "pippi" så pekar hon på fågeln. Vet inte om hon bara har tur alla gånger eller om hon lär sig sådant riktigt snabbt..?


Lily verkar vara mer åt att försöka prata än att försöka krypa.. Där står det stilla. Kanske hoppar hon över det med krypningen helt? Eller så är hon bara lite "sen" på det stadiet. Mig gör det inget att hon är sen. Jag vet ju vart jag har henne.. men hon får gärna lära sig gå innan hon börjar dagis. Mardrömmen skulle ju vara att hon lär sig det på dagis.. Som förälder vill man ju se dem första stegen. Det vill då jag!


Ikväll har varit har jag haft en svårsövd Lilybupp. 23 somnade hon efter två timmars försök.
Hon somnade dock i bilen 20min påväg hem från moskosel.. så kanske var därför.
Var förresten jätte gott med grillat.. =)


Haha, måste också få dokumentera att lill gumman lärde sig att man kan spotta så tutten flyger iväg-
Detta tyckte hon var jätte roligt och roade sig med det i nästan en timma när hon skulle sova.






Nu blir det duschen för mig - sen är det Natti natt.

Plask Plask

SKRIVET DEN: 2010-08-23 KLOCKAN: 00:43:28
Hur kul är det inte att plaska? :)

En liten Otto

SKRIVET DEN: 2010-08-22 KLOCKAN: 13:36:12

GRILLAT

SKRIVET DEN: 2010-08-22 KLOCKAN: 12:38:43


Åhhh vad jag är sugen på grillat idag. Har bara ätit det två ggr detta år.. Jag som brukar äta det minst en gång i veckan på somrarna. Så nu har jag övertalat Marius att vi ska grilla i moskosel med hans familj... :)

I natt sov Lily bra.. hon somnade vid 22:45 och sov till 08:30 utan att vakna.. så det kanske är en såndär snabbförkylning som går över fort. Vi får då hoppas på det. Hon är fortfarande snorig och lite hostig men idag har hon ingen feber, inte nu i allafall.  Nu har Lillan slocknat framför barnkanalen. Hon är riktigt tv-intresserad denna unga dam!





Lily har lärt sig..

SKRIVET DEN: 2010-08-21 KLOCKAN: 20:26:53
- klappa händerna (7månader)
-säga tack tack (8 månader)
-dansa (8 månader)
-smacka när hon vill ha mera mat (7,5 månader)
Vet vart näsan sitter och pekar.
- tar pincett greppet. (7månader)
nicka (8 månader)


saker hon gör allt mer ofta:
- säger tutte
-pekar
- "pratar"
-vinkar
- ställer sig på alla fyra och gungar med kroppen.
-öppnar lådor.
-spelar på mammas mun
-vill att andra ska smaka.

Sjuklingen.

SKRIVET DEN: 2010-08-21 KLOCKAN: 20:01:32

Förkylning ?

SKRIVET DEN: 2010-08-21 KLOCKAN: 14:44:17
Tre timmars sömn blev det i natt.. Lily är mest troligt förkyld och har samtidigt en tand på gång i övre käken. Hon har/har haft feber och nyser å snorar.

Pappa med familj var just här.. Tessan passade Lily medans pappa skjutsade mig till apoteket för att inhandla lite olika preparat som behövs här hemma då man har en förkyld liten.. ex: Alvedonsuppar, nässug och koksaltlösnings-pimpetter.  Förra gången snuttan var sjuk så inhandlade jag mig en såndär grej som man suger i med munnen för att få ut snoret och jag måste säga att hur äckligt det än låter så är den 10000ggr bättre än en såndär vanligt orange grej man trycker på för att den ska suga ut snor.

Nu sover Lily.. helt utslagen efter att ha fått lite Alvedon. Jag hoppas det är en sån där förkylning som snabbt går över!!


rekommenderar den starkt!!

Haloj!

SKRIVET DEN: 2010-08-20 KLOCKAN: 17:01:24
Igår kväll hyrde jag och Ida film och dippade grönsaker - paprika, morot & broccoli. Mycket trevligt och mycket gott. Tror filmen vi såg hette Remember me , med Robert Pattinson som en av huvudpersonerna.
Filmen var sådär - inte jätte bra men inte dålig. Lite seg ibland. Och slutet var HELT oväntat!!!


När jag vaknade imorse vid kl 12 (sköööönt med sovmorgon) så var mamma och Lily redan här hemma.
Trodde först att jag drömde att hon skrek, men det var ju ingen dröm!

Första gången jag vaknade var kl 08 och det var bvc som ringde. Jag svarade trött som fasiken, tur att jag svarade! Så nu har vi fått en tid dit nästa vecka på torsdag!
Mamma berättade att Lily sovit jätte dåligt inatt och vaknat flera ggr. Kanske tanden som spökar eller så har hon börjat inse att hon inte sov hemma?



Lily åt mat och sov en stund medans jag duschade och gjorde mig klar. Sedan gick vi en sväng på marknaden. På medan hade med nått också så vi gick in dit och där fann jag en jätte söt norsk tröja. som mormor köpte till Lily. Den är fodrad inuti och riktigt varm. Ni vet vi "samer" här uppe behöver klä oss då det är -35grader.. :D 




Sedan for jag och klippte mig, vilket tog ca 1timma. Därefter gick vi igenom marknaden påvägen hem till mig. Varav vi köpte hem thai-mat som vi åt hemma. Nu vilar Lily och jag sitter här och nördar mig.

Har inga pengar på telefonen.. irriterande, men kan inte fylla på förens pengar ramlar in på kontot. Igår kände jag mig riktigt maktlös då både internet inte funkade + då att jag inte hade pengar på mobilen.. :S

Nu är det ÄNTLIGEN HELG också! :)


Avklippt.

SKRIVET DEN: 2010-08-20 KLOCKAN: 16:23:02
före & efter
Japp då var mitt kära hår kapat! Har inge hår alls känns det som nu, då jag före hade en hel kalufs. 
Jag har väl aldrig trivts så bra i kort och tunt hår, men nu ser håret mycket friskare ut än innan och jag behöver inte lägga ner timmar på att få det att se vårdat ut. 

Har bokat tid för slingor också..i sept. =)



Bye bye Hair.

SKRIVET DEN: 2010-08-19 KLOCKAN: 17:51:03
Just nu ser det ut såhär - kanske inte syns så bra, men är risigt och ruggigt.. Har det oftast bara i en toffs som på bild nr 1. Blir kul att se hur det kommer se ut imorgon.

Gumman hos mormor.

SKRIVET DEN: 2010-08-19 KLOCKAN: 17:12:00
Nu sitter jag här själv i soffan. Har tvättat, diskat och börjat att dammtorka. Men jag blev sååååå slut & trött. Skulle kunna sova några timmar nu. Men det tänker jag inte göra för då vänder jag ju dygnet igen.. Måste orka upp tidigt på lördag morgon!

Lillan är hos mormor och ska vara där tills imorgon. Idag har vi varit ute och gått med Sara & Joar. Sedan åt vi lunch på Greya Knut. Vi gick vid 11:30 och 14:20 var vi hemma igen.

Sedan var det bara ge Lily mat och byta hennes blöja. Sedan hann vi mysa en liten stund innan mormor kom för att hämta henne. Men då hann hon göra ett brak i blöjan just innan hon skulle fara - bara för att mamma skulle få torka bajs ;)

Nej nu måste jag rycka upp mig och försöka städa!
Skulle ha bakat något också.. ska ju ha mammaträff här på tisdag.. Men vad skulle man ha bakat? Tips?
Är egentligen för trött för att baka.. puh.. men ska göra det, om inte idag... i helgen!

Aj min snok!

SKRIVET DEN: 2010-08-19 KLOCKAN: 09:45:19
Sitter och har jätte ont i näsan.. aj.. Min busunge klöste mig både i och under näsan.. Varför får man naglar innan man vet hur man ska använda dem (klia mammas rygg ex) ..

Samma med mjölktänderna.. varför har man inte dem tills man är 30? Fatta  vad fina tänder man skulle få sen vid 30års åldern då dem gamla trillar av (vilket däremot inte skulle vara så roligt, gluggar i 30års åldern) Men det skulle det vara värt för att få nya fina vita tänder utan ett enda hål i. Då kanske man skulle slippa ha löständer då man blev 80 år.

Lily vaknade strax innan nio.. Jag gick inte och la mig innan tolv. Somnade vid 01.
Det är marknad här i helgen.. så man får väl gå en vända på den sen.. Först ut med sara och gå promenad!

Vi hörs.
Uppdatering: Såg just att Lily håller på att få en tand i överkäken... kan ju förklara hennes gnäll.

God kväll

SKRIVET DEN: 2010-08-18 KLOCKAN: 22:40:09
Har just tagit en lång lång härlig dusch - tänk så mycket man hinner på kvällarna då lilla stumpan somnar vid 21-tiden. Men jag är fortfarande helt död på morgonen då hon vaknar kl 08. Kanske för att jag oftast somnar vid 02-03 tiden. Ikväll har jag lovat mig själv att somna före 22.. det gick ju inte så bra. Blev så pigg av duschen. Men nu lovar jag att somna före kl 00 istället. Det låter mer rimligt.

Dagen idag har vi spenderat dels med att gå ut och äta med Sofi och Otto. Sen hängt lite med dem på samhället, och här en stund. Sedan efter att Lily sovit från kl 16:30 ungefär 40min så åkte vi till mamma och åt middag. Vi lämnade stället vid 20:30 och Lily gjorde natt direkt vi kom hem. Underbart att hon somnade så lätt. Andra kvällar har hon vägrat flaskan och blivit riktigt arg då man lagt ner henne i sängen. Man har fått sjunga och trixa med flaskan i 15minuter innan hon accepterat den och sen tagit några klunkar tills hon blivit mätt och somnat. Ikväll tog det max 5minuter. Hoppas det fortsätter såhär.

En annan sak om Lily är att hon fått ett jäkla humör. Hon blir jätte arg hela tiden, exempelvis idag hos hennes mormor så blev hon arg på en tavla. Hon spänner hela kroppen och skriker ut några ljud, sen gör hon det om och om igen. Man kan nästan tro att hon ska bajsa.. för hon blir röd i hela ansiktet. Samma sak när hon såg på tv:n. Ja det händer lite då och då under dagen, men tycker att det bara blir oftare och oftare.

Idag tog jag mig i kragen och gick å bokade klipptid också, så på fredag blir man av med alla kluvna toppar. Och dem är inte få vill jag lova. Sist en sax satte sina spår i mitt hår var i början av augusti förra året. Ett helt år sen alltså. skäms.. Men jag är alldeles för snål för att klippa mig var tredje månad. 420kr . . det har jag inte ens råd med. Ska bli skönt att bli av med allt risigt hår. Men jag har ingen aning om hur jag ska klippa mig. Jag blir oftast missnöjd då jag går ifrån en frisör. Jag vill absolut inte ha kort hår. Tycker mitt stora huvud blir ännu större då. Men jag orkar inte heller sköta mitt långa hår (som inte är så långt nu eftersom det inte växte nått under min graviditet).

Egentligen har jag ganska mycket och tjockt hår.. men nu ser det rätt tunt ut. Kanske för att jag tappar så mycket. Hittar alltid stora bollar med hår i tvättmaskinen och torktumlaren, och mitt golv ska vi inte ens nämna!
Nåväl vi får se hur det blir när jag väl sitter där på fredag.

Imorgon åker min lilla snutta till mormor och ska sova där över natten.. Kommer ju sakna henne som bara den. Var så länge sedan hon sov borta nu.. när var det? april? Jag hoppas det kommer att gå bra. Men Lily kommer säkert tycka det är jätte kul, det är nog mer i mitt hjärta det kommer svida. Men samtidigt måste jag ju erkänna att det kommer bli jätte skönt att få sova ut på fredag! Nu är dock min bok utläst.. måste nog på biblioteket imorgon och kolla om en ny. Måste ju passa på att läsa då jag kan!

Fick en räkning idag från bvc på 100kr för uteblivet besök.. satan! Skulle tydligen vart där den nionde.. Har försökt ringa dem i en vecka eftersom lappen jag fick i juni var spårlöst försvunnen så jag hade ingen aning om när vi skulle vara där.. men nu vet jag ju. Så imorgon ska jag försöka än en gång att nå dem för en ny tid. 

Håller på att föra över alla mina kort från lånedatorn till externa hårddisken så den kan lämnas tillbaka till expert. Sen imorgon ska jag bränna ut alla kort så man har ifall den skulle paja. Vet inte hur mycket jag skulle gråta om alla kort försvann.. alla underbara Lilybilder.

Marre och Lily



Lilla barn

SKRIVET DEN: 2010-08-18 KLOCKAN: 16:44:59
Stefan och lilla Otto



Sofi och lilla Otto.

God natt.

SKRIVET DEN: 2010-08-18 KLOCKAN: 01:07:17
Nu är det bara några få sidor kvar i min bok. Har nu sista timmen redigerat mer bilder till Sofie & stefan. Vilken skillnad det blir på bilderna med mina nya redigeringsprog. Samt nya dator som inte har en gul färg i skärmen.

Har som inte fått in mina fingrar i dem nya tangenterna ännu, så blir lite felstavning här och där.. 

Idag var det mammaträff och det var supertrevligt. Just innan vi skulle gå hem bajsade Lily... och riktigt rejält. Varit förstoppad i ca 5 dagar och nu kom ALLT.. hon hade bajs till nacken min stackars gumma.. och typiskt att det ska hända när man inte är hemma. 

Nej jag orkar inte skriva nått vettigt nu. Känns som man har så fullt upp med annat hela tiden, Lily är jätte uppmärksamhetskrävande och mammig, så det är inte alls som förr.
Dessutom somnar hon nu runt 21 och vaknar vid 8:a så inga mer sovmorgonar för mig, men destomer egentid på kvällarna. Dock är jag vaken alldeles för länge som ni ser.
God natt.

Ny dator.

SKRIVET DEN: 2010-08-17 KLOCKAN: 00:05:08
Idag fick jag min nya dator efter att ha haft en lånedator sen i maj(?)
Den är "bauta" stor och mycket mycket bättre än min förra.

Var till Sofie under eftermiddagen och fotade lite.. Kanske får ni se någon bild här framöver om dem tillåter det:P
Har en massa massa massa bilder att redigera nu, men som Lily är just nu blir det inte mycket tid framför datorn.
Har dessutom fastnat i en bok som jag fick låna av Silje - väninnan heter den och är skriven av Denise Rudberg. Så varje liten tupplur Lily tar så passar jag på att läsa nått kapitel.. Men nu är den snart slut.. och vad ska jag då läsa?

Hade helt glömt bort hur bra böcker kunde vara - och avkopplande. Mera läsa i fortsättningen! Har ni någon bra bok att rekommendera? och helst ingen som man redan sett film av. Tycker boken blir förstörd då eftersom man redan har sett karaktärerna och inte får fantisera om hur alla ser ut och hur allt verkar vara som när man läser det.
Lily somnade kl 21 ikväll, vaknade 08:30 och har bara sovit 45 min på dagen - i två omgångar så ca 20 min per gång. Tur hon somnade tidigt ikväll.. 

Nu ska jag läsa! Vi hörs imorgon.



Några bilder från senaste badet.. :D


Ny vecka - nytt liv.

SKRIVET DEN: 2010-08-16 KLOCKAN: 15:00:42
Då var det måndag -yes!
Idag har och snuttan bara myst sen strax innan kl 09 imorse. Vi går omkring i myspys kläder och känner hos lata.
Tyckte det kunde behövas efter denna stressiga helg med så mycket nytt. Lily sov inte så hårt i natt.. hon vaknade av mardrömmar hela tiden och skrek. Lustigt vilket sammanträffande.. för jag har också drömt mardrömmar.



Imorgon måste jag fasiken försöka stiga upp innan kl 08 för att ringa BVC och höra när vi skulle dit. Fick en lapp i början av juni men vart den har tagit vägen är det ingen som vet.


Ska bort till en vän sen och knäppa nå kort.

Undrar om det är någon mammaträff imorgon? Måste kolla om det också..






PUST!

SKRIVET DEN: 2010-08-15 KLOCKAN: 17:53:38
Då var denna helgen ÖVER och mest glad för det är nog JAG!
Det varade bara i två dagar.. två jobbiga dagar som ibland kändes som en vecka.



Kan inte beskriva känslan men när någon som känns obehörig ska berättiga sig "mitt" barn och verkligen bekräfta till alla att det också är "deras" är mycket mycket jobbig. Har haft ont i magen i 48h. Det känns så fel när någon/några som inte brytt sig alls helt plötsligt ska komma och bry sig mer än alla andra. "Pappas lilla tjej" "farmors lilla hjärta".. 
Det känns inte rätt.. det känns inte bra i mammahjärtat. Lily bryr sig ju självklart inte, och kommer heller inte minnas detta möte. 



En kommentar som både jag och min vän starkt reagerade på kom från Lilys far: - "Det här har vi gjort bra Malin"
Vad har han gjort bra? gjort mig på smällen och sen inte brytt sig mera?
En annan var: - " Jag kände att det var dags att träffa henne, 8:a månader är alldeles för länge.. minst en gång i halvåret skulle man ha sett henne"


Sen kom givetvis frågan om att ha delad vårdnad upp igen, denna gången vågade han väl inte ge sig in i diskussionen själv så hans mor var den som ställde frågan : - "varför får inte han ha halva vårdnaden"


Jag förklarade min åsikt.. han har ju ingen som helst aning om vårt liv och vad som är bäst för Lily så varför ska han då vara den som bestämmer det`?


Hans förklaring var följande: " När hon kommer och ska vara hos mig på somrarna ( vilket hon inte kommer att vara eftersom dem aldrig kommer kunna få den relationen) så måste jag ha halva vårdnaden för att känna mig säker och kunna ta hand om henne, lämna henne på sjukhuset om något skulla hända osv osv osv" .. Där någonstans slutade jag att lyssna.. jag låtsades så klart ATT lyssna men jag hörde inget bra resonemang som fick mig att haja till och tänka.. -ja han skulle nog haft halva vårdnaden..


Nu har dem åkt hem.. det blev en tvådagars visit. Det var ungefär vad jag klarade av innan jag skulle ha fått åka in med akut magsår..  Man kan nästan tro att Lilys pappa är 12 år. Alla saker han sa var så konstigt resonerade och allt han skulle säga var han tvungen ha hans mammas medgivande för innan. Sen allt det husliga.. Hur steker man köttfärs? smular man ner saker i pannan?.. Åh.. Ja ni vet säkert hur det är.. man stör sig på det mesta folk gör eller säger som man inte tycker om..


Andra saker som var jobbiga är när dem ska komma och säga hur jag ska sköta Lily.. som faktiskt gjort det helt ensam i 8:a månder. När jag skulle lägga henne ex så kan man inte ta upp henne direkt hon gör minsta lilla ljud ..



Nu är det iaf över för denna gång och det är jag otroligt tacksam för.

FREDAG DEN 13:onde

SKRIVET DEN: 2010-08-13 KLOCKAN: 15:17:49
Detta kommer bli den värstaste av dem värsta dagarna i mitt liv
SÅ FREDAG DEN 13:ONDE.. JAG HATAR DIG!!



Lilys farmor (som hon aldrig träffat, och jag absolut inte vill ha någon kontakt med överhuvudtaget, varför kan ni läsa HÄR) och hennes pappa.. som jag tycker lika illa om.. varför? nej inte för att han lämnade mig när jag var gravid utan för allt annat, ska också komma.. IMORGON!


Och det enda jag fick var ett röstbrevlådemeddelande där hon säger: - jag och danne kommer upp imorgon vi hör av oss när vi är framme. (170mil)


Jag vet att Lily är för liten för att själv kunna bestämma om sådana saker som att ha kontakt med dem, och att jag inte kan välja bort dem för henne. Men samtidigt så tror jag att hon själv skulle ha valt bort dem om hon visste hur dem är. Nåväl är väl bara att gå igenom denna skiten, får se det positivt.. då kanske det är jätte jätte länge kvar innan jag måste träffa dem igen, innan vi måste träffa dem igen..

SUCK!


Jag antar att mina tankebanor går i denna bana: Vad tusan ska dem komma och förstöra våra rutiner när dem själva sa att jag förstör deras liv om jag inte gör en abort..? Det är ju inte precis så att dem har en relation till henne så att dem saknar henne och det är därför dem kommer upp..



Handla

SKRIVET DEN: 2010-08-13 KLOCKAN: 13:10:26
Guud så trött jag var kl 09:15 då Lily vägrade att somna om fler gånger efter att ha vaknat ca en gång i timmen sen kl 06. Hon somnade först vid 00 och ändå är hon hur pigg som helst kl 06?
Hur lite sömn behöver hon egentligen?

Själv somnade jag 03:15.. suck! Måste försöka lägga mig tidigare.

Nu ska vi he oss ut med vagnen och handla mat.. kikade just i min kyl och där fanns inget ätbart.. Gammal mjölk och ost.. Dessutom bröd från då innan Lily föddes. haha.. Nej det har inte legat i kylen sen dess utan jag frös ner det innan jag for till BB och tog upp det för någon dag sedan :P

Min handlingslista ser ut såhär idag:
  • Bröd
  • Pålägg - skinka, salami
  • mat till Lily
  • Efterrätt till Lily
  • Dryck till Lily
  • Ägg
  • Grönsaker
  • Mat?
Hajhaj!

Förbaskade kvällar.

SKRIVET DEN: 2010-08-12 KLOCKAN: 23:24:21
Spelar ingen roll hur lite Lily sover på dagen eller hur tidigt hon stiger upp.. ändå är hon alltid vaken jätte länge på kvällarna. Som idag tex. Vaknade strax efter nio och har sovit 45min under hela dagen och det var ca kl 13? Och hon sover INTE än... La henne i sängen kl 21.. sen dess har hon tjollrat, skrikit, gråtit, fått komma upp efter 30 minuters gråt, fått mat.. försökt igen.. samma.. fått komma upp och busat.. lagt ner henne igen.. och nu har hon ätit välling och ligger och tjollrar i sin säng. ???


- Hur orkar hon vara vaken så mycket som hon är?
Lily inspekterar en prästkrage.



 


Fyndat.

SKRIVET DEN: 2010-08-12 KLOCKAN: 22:56:44
Vi åkte till Skellefteå idag, Ja inte Lily hon var med sina barnvakter, men hur som helst.. vi åkte kring 11:30 och kom hem vid 17:35. Skulle försöka shoppa lite till mig själv denna gång.. Har som inte köpt något till mig själv sen Lily låg i magen och jag var tvungen köpa större kläder (vilket inte var det roligaste). Nu däremot fick jag köpa kläder som jag kan ha nu.. Har fortfarande inte min standard figur, men ser ju inte ut som jag gjorde då Lily just kommit ut. - vilket känns skönt.

Tror dock att jag håller på att gå upp i vikt igen.. :S Jäkla läsk.. skyller på den! Nåväl man måste ju leva också *haha*



Var stor rea på Bik-bok. eller Bikbok eller hur fasiken det nu stavas.. ni förstår säkert vad jag menar. Fyndade en massa och slutsumman hamnade på 250kr där.. inte illa!
Men självklart kunde jag inte hålla mig borta från barnavdelningen på Åhlens.. så det fick bli en söt hello kitty klänning till Lily samt strumpbyxor och en grön mössa med vita ränder på som jag glömde ta kort på.









Malin = Trött

SKRIVET DEN: 2010-08-12 KLOCKAN: 00:53:12
Nu blir det en dusch och sen hopp i säng!
Har hängt tvätt.. tvättat... diskat och rengjort Lilys gåstol NOGA!

Lily har slocknat kl 22:30 efter ett långt och skönt bad. Bara sovit 40min under hela dagen..
Imorgon drar vi till stan en sväng och Lily ska ha barnvakt/barnvakter. :)
Får hoppas det går bra.. Var länge sedan jag var borta ifrån henne flera timmar.


Natti natt.
Saknar tiden då Lily BARA kunde somna såhär..
Men saknar INTE mina 20 extra kilon.. haha..

Bästa Köp?!

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 15:44:30
I lördags då vi var i Arjeplog för att fira min farmor på 70års dagen hittade jag en smart leksak till Lily på konsum.
Tänk att lilla konsum i lilla Arjeplog hade leksaker till småbarn. Det har inte ens vi här och vi har väl några få tusen invånare mer än dem. Nåväl.. Vad jag hittade var en liten bok som kan kunde sätta fast, ja i princip vartsom helst. I boken fanns bla. en spegel, saker man kunde dra i och sådant som prasslar. Jätte KUL tyckte både Lily och mamma. Lilys bok fick sitta på hennes bilbarnstol, så kunde hon roa sig själv dem 8milen vi hade att köra hem.
Kanske ett av mina bästa köp till henne.. iaf ett av dem.

Vad är erat bästa köp? tips?


Tradera fynd.

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 15:38:36
Hittade denna för någon månad sedan på tradera och kunde inte hålla fingrarna ifrån budknappen. För 50:- var den Lilys. Så nu HOPPAS jag att hon kan ha den i höst/vinter. Stod att det skulle vara strl 80, men tyckte den såg mycket mindre ut..

Lilys smycken.

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 15:36:16

Tröjan

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 15:35:23
Den här blev också köpt i norge.. 35 Norska kr.

I ❤ mormor

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 15:32:19

Jackan.

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 15:29:45
Har ju glömt visa er Lilys nya höstjacka som inhandlades i Fauske. Den är lite mer grå än blå.. men den ville inte riktigt visa sin rätta skönhet på bild.

Lite vardagsbabbel.

SKRIVET DEN: 2010-08-11 KLOCKAN: 00:01:58

Hej! Var länge sedan jag satt ner och skrev ett långt inlägg så hade tänkt ge det ett försök ikväll! Slänger in lite norge bilder här och där också! Igår somnade Lily tidigt (för att vara hon) kl 22. och sov till 11 idag. SKÖNT! Önskar att det vore en daglig rutin.



Idag har jag och Lily varit och hälsat på Sara och lille Joar. Åå han är ju bara för söt den lille krabaten. Jag fick hålla i honom också.. och vet ni vad? Jag minns inte hur man skulle hålla en sån där liten, trots att det bara var 8månader sedan jag själv hade en sån liten bebis.


Hemskt.. man glömmer så fort. Sen så är det ju den naturliga instinkten man har som mamma till sitt eget barn som gör att man känner sig så trygg i att omfamna och hålla sitt barn, men då det gäller andras barn så blir man helt plötsligt så nervös och rädd.. Man vill inte göra fel, och hela kroppen darrar. Hur kan det komma sig? Jag menar, nog är man ju lika rädd att sitt eget barn ska fara illa som man är om andras, men ändå så blir man så mycket mer försiktigare då man håller någon annans barn!.. 


Nu har jag bara ca fyra månder kvar av min mammaledighet då jag MÅSTE ta ut alla mammadagar pga att jag har den lägsta ersättningen, alltså 3600kr i månaden.. :S FYRA MÅNADER.. det är ju ingenting. URS.. vill inte ens tänka på att börja lämna Lily på dagis och själv springa och jobba.. Hur klarar man det? Min hjärna kommer inte gå som förut: -jobba jobba jobba.. sen hem och sova. Nej nu kommer det bli: -jobba.. -undra vad Lily gör? - jobba - undra om hon har det bra, -jobba - åh jag saknar min Lily -jobba...




Sedan hämta Lily på dagis just innan det stänger (då man i vården oftast jobbar till fem och sedan tar det ju ett tag att gå till dagis beroende på vart man får plats) Sen hem och göra middag, vardagsysslor som då innebär, disk-tvätt-städa.. sen hinna busa med sin lilla tjej innan det är dags för sängen för oss båda.. Vilket liv.. vilket SURT liv. Jag vill INTE leva det livet... Men vad gör man?



Nej.. man skulle få vara hemma minst ett och ett halvt år.. Speciellt om man är ensamstående då det inte finns någon pappa som kan vara hemma med barnet då man själv måste börja om att arbeta. Visst är dagis nyttigt för barnet det vet jag. Men här i vårt samhälle så är det så blandade åldrar på dagiset.. och jag vet inte heller vart jag tycker att barnen har det bäst. Jag har hört så mycket skit om så många dagis. Men det jag önskar att hon kunde få gå på är stortorget.. så jag HOPPAS hon får plats där. Skulle bli närmast också! Sen känns det inge roligt att hon ska måsta börja på dagis just då hon lär sig saker som mest.. typ gå & prata. Sånt vill man ju inte missa. Hon kommer vara ett år och någon vecka.. det är för tidigt enligt mig..




Nu ska jag fortsätta att lägga bud på tradera.. Lily ska få ett par varma skor/tossor till vintern. Här då det ibland kan vara minus 40grader så kan det verkligen behövas. Känns att hösten har börjat krypa sig på.. kallt på nätterna och på morgonen..  - Vart tog denna sommar vägen?

Drömmer om inredning..

SKRIVET DEN: 2010-08-10 KLOCKAN: 01:23:15

Ska man gifta sig här?

SKRIVET DEN: 2010-08-09 KLOCKAN: 23:32:13

Kyrkan i Sulitjelma.


Ja, det är frågan. Tycker kyrkan var så fint belägen att den hamnar på min topp 10platser att kunna gifta sig på!

8:a månader med mitt hjärta.

SKRIVET DEN: 2010-08-09 KLOCKAN: 15:04:45

För 8:a månader sedan var min lilla gumma alldeles nykläckt. Ca 2 timmar gammal och vi hade just kommit till vårt rum på BB avdelningen. Min lilla lilla sockertopp som hade världens minsta fingrar och tår. Det skrämmer mig att hon om bara 4månader är ett helt år. Varför ska tiden gå så snabbt för? Jag vill vara hemma och njuta minst ett år till.. Minst!!!

Ni med barn förstår vad jag menar..


När jag kom hem med Lily från BB så hälsade min kusin Annika och hennes kille Pär samt deras lille son Helmer på. Han var då nästan 8 månader gammal. Men då tyckte jag att han var jätte stor, att han hade funnits jätte länge. Men nu tycker jag ju att 8:a månader är ingenting eftersom dem 8månader jag fått spendera med min dotter har flugit iväg.


Dem bästa 8månaderna i mitt liv <3

Några Norgebilder.

SKRIVET DEN: 2010-08-08 KLOCKAN: 13:24:23
Gränsen
stenen vid gränsen
Gränsen

sulis

I sulis
I fauske

Ett dagis i sulitjelma.
Brandstation i sulis


I sulitjelma

Kyrkan i Sulis..

I sulitjelma
Överallt i bergen fanns såna här "vattenfall".
on the road.
mot fauske från sulis.
utanför kyrkan.

smala krokiga vägar.

som sagt många bilder från bilen..




Hej mitt i natten!

SKRIVET DEN: 2010-08-08 KLOCKAN: 02:22:33
Idag har vi spenderat dagen i Arjeplog eftersom att min kära farmor  fyller 70år.
Dock var hon dålig just nu och egentligen inlagd på sjukan, men hade fått "permis" för att få ha sitt kalas.
Vi höll till i en jätte fin stor kåta med brasa i mitten samt även ute eftersom vädret var så vackert idag!
Huva, just nu är jag så trött..

har vänt på dygnet så det bara skriker om det.. Eller snarare jag lägger mig sent, får sova 6timmar också vara vaken resterande. Lily somnar kring 23:30 - 00:30 och vaknar vid 08.. sen om jag har tur somnar hon om efter en ren blöja och lite mat. Sover två timmar och sen är det bara stiga upp vare sig man vill eller inte.
Har gått igenom lite norgebilder nu, dem flesta var skitdåliga eftersom dem är tagna från bilen. På dem allra vackraste ställena kunde man inte stanna och fota eftersom vägarna var så samla och inga parkeringsplatser.. Så det var bara försöka knäppa kort i farten.

Nej nu ska jag nog börja vandra till sängen.. ska bli sååå skönt att sova.
Imorgon ska jag nog vara barnvakt till mina småbröder eftersom pappa måste åka en massa mil bort och jobba i några dagar och hans fru är på stickläger. Vet inte när hon skulle komma hem, kanske måndag?
Så det har/ och blir mycket hit och dit för mig och Lily denna vecka. Vi skippar nog Nolia imorgon och åker en annan dag i veckan.

Natti.
En Norgebild.

Från Norge..

SKRIVET DEN: 2010-08-04 KLOCKAN: 22:01:20

Sitter i ett hus omringat av vackra høga berg/fjæll (?) :)
Lily har varit lite extra grinig idag.. Men det kanske ær førståerligt.
Har just varit ute på en promenad med vagnen før att få henne att sova. Vilket hon gjorde också.. Men nu har hon vaknat igen! Vædret ær væl inte det bæsta precis, men det hade vi inte førvæntat oss heller.




Till er som skickat sms eller ringt, har slut strøm nær som helst och inga pengar på mobilen!
Imorgon kvæll drar vi hemmåt igen, på kvællen så Lily sover på vægen. Førhoppningsvis!

Vi hørs..


MOT GRANNLANDET!

SKRIVET DEN: 2010-08-03 KLOCKAN: 15:46:54
Hemma från mammaträffen!
Kul att få träffa lite mammor och barn mitt i all denna kaos.

Nu är det väl dags att börja packa inför trippen. Gruvar mig lite.. Antar att Lily inte kommer vara så nöjd över att sitta i bilbarnstolen i fem timmar - skulle inte jag heller vara. Kameran följer med så kanske bjuds det på lite fina fjälltoppar när vi är tillbaka.

Någon som har nått tips på vad man kan ge en farmor som fyller 70 i födelsedagspresent? Nått som inte tar dagar att komma åt, då hon fyller år på lördag!


Vi får höras en annan dag. Vet inte om det blir att sitta vid någon dator där borta. Ska väl mest njuta av dem vackra vyerna utomhus!
Ha en toppen vecka!

Lilybus!

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 22:43:58

Regniga dagar

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 22:32:02
Korten är i dålig kvalla. använde full zoom från balkongen.

Många mil i veckan

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 18:22:22
Oj oj oj.. har nog aldrig haft en så fullspäckad vecka som i veckan.
Så här ser det ut just nu:

Tisdag - 12:30 Mammaträff
18:00 - Grillat hos mamma
20:00 Drar mot norge ( ca 40 mil)

Onsdag: Norge
Torsdag: Åker hem från norge (ca 40mil)
Fredag : Kanske Nolia om det inte blir på söndag. ( 13mil dit och 13 hem)
Lördag: Arjeplog - Farmor fyller 70. ( 8mil dit och 8mil hem)
Söndag: Nolia om det inte blir på fredagen.

80
26 +
16
=
112 mil..
Blir många mil för en liten Lily.

Dessutom måste jag hinna träffa min broder Daniel som åker hem till stockholm på fredag!

Länkar.

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 15:26:31
Sitter och söker flera mamma & foto-bloggar att läsa.
Om någon råkar snubbla in här (vilket kanske inte är så sannolikt då jag har användarnamn och lösenord) eller om det finns någon som läser denna blogg som jag inte har länkat till där nere längst till höger. -HOJTA till så ska jag lägga till er.
Eller om ni som redan läser har några bra tips på spännande bloggar, skicka gärna länk!


Mina gamla.

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 15:15:37

Hittade mina gamla skor, som jag hade på mitt första disco, 6år gammal.
Dem har fått följa med mig på färden, och kanske kan också Lily ha dem när hon är 6år?!
Vet inte.. dem kanske inte är så "inne" längre, men jag tycker dem är rätt charmiga!:)

 

 


Glada tjejen

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 14:59:29


Man blir ganska trött av att leka framför kameran

.Lily och Blomman.

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 14:41:07

Lycka

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 14:35:27

Min ängel och blomman

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 14:33:33

Ur lilla garderoben

SKRIVET DEN: 2010-08-02 KLOCKAN: 14:25:41
Somrig klänning från Lindex.
Älskar dem broderade små figurerna längst ner på denna klänning!
Pris: fått begagnad.
Stlr: 74 ( så snart snart går den använda)


NYduschade.

SKRIVET DEN: 2010-08-01 KLOCKAN: 21:56:26
Japp hon är vaken fortfarande.. Vi har just duschat tillsammans. Lily i sin duschstol i duschen tillsammans med mig. Kunde inte hitta någon annan lösning. VAR TVUNGEN att duscha..
Jag hoppas hon blir tröttis snart..

Här bjuder vi på några roliga bilder:

MaMa

SKRIVET DEN: 2010-08-01 KLOCKAN: 20:20:35
Just efter att jag uppdaterade bloggen förra gången så drog vi på min mammas jobb och drack en kopp kaffe. Lily lekte med en gossedjurs hund och en plast matlåda.. Konstigt det där med leksaker. Deras egna är inte alls lika kul som sådant vi använder i vår vardag. Mammas saker är bäst, såsom en slev, en kastrull eller ett lock! Helst av allt tv-dosan eller mobiltelefonen!



Lily har hoppat över sovstunderna idag också. 30min på hela dagen är vad hon sovit. JIPPI.. eller så inte. Har försökt söva henne från kl 18 till nu.. jag gav helt enkelt upp! Man ser ju att hon är trött.. men nej inte sova!¨


Men hon har varit söt idag också.. hon går runt och säger: "ma-ma mama " HELA TIDEN! Mellan gråten då.. Men självklart smälter ju mammahjärtat då hon säger mamma. Försökt att filma det, men varje gång hon ser mobilen så börjar hon med annat istället. Exempelvis hoppar.. Ska lägga in ett klipp på det sen!


Jag är HELT SLUT. . Orkar inte med en gnällspik länge till.. Inge roligt när hon bara är sur. Och dessutom vägrar sova så hon blir ännu mer sur. SNÄLLA LILY SOV FÖR GUDS SKULL! 


Annars har jag inte gjort så mycket idag, ni vet det vanliga.. hängt tvätt.. tvättat lagat mat.. plockat bort osv osv.
Var just ut och hämtade in vagnen då världens regn-IL öste över vår lilla ort.


NU? - vara med min älskade gnällspik.

Helgens bravader.

SKRIVET DEN: 2010-08-01 KLOCKAN: 13:13:27
Fredagen blev det film "the last song", även fast det var hon som spelar Hannah montana så kan jag starkt rekommendera den filmen. Speciellt ni som gillar sådana filmer man nästan håller på att fälla en tår till.
Lily hade en jävulsknatt natten till i lördags. Det började med att hon vägrade sova.. men där vid 23:30 så somna hon till slut. Hon hade dessutom sovvägran under dagen också. Blev ynka 30min sammanlagt under hela dagen.

Nåväl.. hon somnade och sov i ca 1h.. sen börja hon vråla, skrika, vara arg och vägrade somna om. Hon var jätte ledsen och det kändes i min mage som att hon hade ont någonstans. För hon grät precis på samma sätt som när hon gjort illa sig. Jag försökte, försökte och försökte men inget hjälpte. Till sist fick hon en alvedon-supp och och välling igen trots att hon åt en flaska just innan hon somnade första gången. Så nästan två timmar efter att hon vaknat så somnade hon om igen.  Sedan väcktes hon igen av att några fulla ungdomar skrek och hade sig utanför fönstret. Som tur var så visste jag vem den ena killen var, så därför skrek jag hans namn och: - nu får ni vara tysta för ni har väckt lily. Till svar fick jag: -oj förlåt Malin.. sen blev det tyst som tur var!


Hon vaknade till och från och var super ledsen ändå fram tills kl 06.

Sen vakna hon vid 09 och åt en skvätt. Men jag var ALLDELES för trött för att stiga upp då så jag somnade om och vaknade 12:55 HJÄLP! Jag som skulle vara och fota kl 13.00. Npväl var bara borsta tänderna, slå upp det okammade håret i en knut och klä på sig, sedan kuta iväg till stället vi hade bestämt oss för att träffas. Jag var dock 15min sen..
Så typiskt att Lily ska ha skitnätter då man väl har något inbokat dagen efter.
Nåja.. inga sura miner blev det då, som tur var!



Mobilbilder ifrån helgen:






Sen for jag hem och började redigera lite bilder. Sedan vid 17 kom min lillebror Daniel (som bor i sthlm) och hämtade mig också åkte vi till min far och familj.  Där bjöds det på god mat - entrecoté och en massa goda tillbehör. Blev så mätt att jag såg suddigt.

I natt var jag vaken till 03:30.. så vi har legat och myst i sängen till 11:30 idag! :)

Ny Design!

SKRIVET DEN: 2010-08-01 KLOCKAN: 00:18:38
TITTA! - vilken ny fin design jag har fått (ser du den inte? tryck f5)
Tack så mycket Jenny G! Du är wonderbar!

Håller på att flytta gamla inlägg till olika kategorier, ibland blir det nå knas så dem kommer upp som nya inlägg. Har inte uppdaterat bloggen sen bilden på Lily, så alla inlägg däremellan och NU är gamla inlägg, men det blev nått knas som sagt!