Hormonerna flödar..!

SKRIVET DEN: 2009-06-22 KLOCKAN: 14:32:54
Gud vad man blir konstig av alla dessa hormoner. Man kan gå från superlycklig till totalt nerstämd på några minuter. Ibland känns alla problem jätte tunga.. stora.. hemska. Och ibland så känns dem mindre, som att man klarar allt.
Man blir också så himla lätt berörd.. Just nu sitter jag och stor bölar åt Jordmødrene - den norska dokumentärserien om barnmorskornas liv på bb. Har länkat tidigare... finns 6 avsnitt här: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/285193



Fakta:


Humörsväningningar

På grund av de ökade hormonerna i kroppen så skiftar humöret ofta under en graviditet. Det är väldigt vanligt att man blir gnällig och irriterad och reagerar överdrivet på småsaker. Man brukar också känna en osäkerhet eftersom kroppen förändras så snabbt så man inte själv känner igen den. En del kvinnor har aldrig gråtit så mycket som de hör under en graviditet. Det kan också röra sig om oförklarlig svartsjuka som man kanske känner för första gången i sitt förhållande.

Det finns ingen anledning att drabbas av samvetskval över detta. Man är helt enkelt ett offer under hormonerna. Det är däremot viktigt att informera sin närmaste omgivning om hur man känner sig och hur man verkligen mår. Det är ett helt normalt tillstånd även om det kan kännas påfrestande stundvis. En del kvinnor verkar inte alls känna av dessa humörsvängningar.

Det kan också skilja sig från graviditet till graviditet. För att man varit känslig ena graviditeten behöver det inte betyda att man är det nästa och vice versa.






 


Kommentarer
­ღ Pappapoet ღ:

SV: Tack tack :D

Ang. humörssvängningar så kan jag egenskap av tvåbarnsfar säga att det bara blir värre ju längre man går :D

2009-06-22 @ 18:37:29
URL: http://pappapoet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback