En tung dag.

SKRIVET DEN: 2010-04-24 KLOCKAN: 01:10:23



...Steg upp i god tid
med tanke på att vi skulle på barnkalas kl 14. Upp mata lily, byta lilysblöja, ta på henne finkläder, som hon efter 15min hade kräkts ned totalt, ta på henne nya, göra henne nöjd och glad. Lägga henne i babygymmet inne på toaletten, in i duschen med mig själv.. råkade duscha alldeles för länge. Skynda att torka sig och klä på sig. Hinner inte torka håret, upp med allt i två toffsar och en mössa på det. Ringa runt och höra om någon kan vara så snäll att skjutsa mig och Lily på nån affär för att köpa present.. nej ingen kan. Hur ska vi hinna gå totalt 5km + köpa presnet på under en timma och vara framme i tid? Ringer en sista person.. Ida min kusin.. Nej hon jobbar, men påstår också att kalaset är imorgon. Haha ida.. din lilla vimmelkorv tänkte jag.. gick och kollade på inbjudningskortet. Jo.. 24:de.. det är ju imorgon.. PUST & Puhh.. jaha vad ska vi göra av dagen då?



På med alla ytterkläder & gå till ICA och hämta ut förstoringarna som kommit på Lily. Sen var planen att gå till dollar.. men på vägen dit så ringer Annika (min kusin) och frågar om vi vill följa henne på dollar. Ja, tänkte jag, varför inte vi är ju påväg dit. Men Annika ville ta bil eftersom hon hade en massa att göra idag på kort tid, som att baka smörgås tårta m.m.. Och ni vet kanske själva hur det är att baka ensamen med en ettåring?! Ja man kan ju bara tänka sig. Så vi gick hem igen, fick väcka Lily för att ta ut henne ur henne "overall utan ben" ( ser ut som en liten åkpåse nästan) som inte går att ha i bilbarnstolen. Så ta på henne andra ytterkläder och sätta henne i bilbarnstolen.. sen höll vi båda på att svettas ihjäl och det dröjde innan Annika kom så vi gick ut och vänta. efter 20min kom hon och sedan for vi på dollar. Där inhandlade jag ramar till korten och lite annat tjoller jag behövde.
Hittade förövrigt en handväska kvarglömd i kundvagnen jag tog som lämnades till kassan. Hur kunde man glömma en sådan stor handväska? aja..



Sen fick vi skjuts hem igen. Hann in och mata en jätte tjurig Lily. Fick också byta kläder på henne igen för att hon spytt ner dem hon hade på dollar. Tänkte att hon skulle få sova en stund men det tänkte inte hon.  jag började fixa lite med korten men hann inte långt. kl 16 kom Ida och hämtade oss.. på med kläderna igen då.. också for vi till varuhuset och handlade lite presenter åt Helmer... Vi var hemma igen vid 17tiden och nu var Lily jäkligt grinig. Hon grät och grät och grät. Men hon hade ju inte sovit mer än 10 min under hela dagen så jag klandrar henne inte. Prövade allt men hon vägrade somna. Hon blev tyst en stund då jag satte på tv:n. Medans hann jag stoppa in korten i ramarna.. hittade dock inga ramar som passade mina kort men.. det må då vara!



När jag skulle mäta upp dem på vägen började Lily stor tjuta igen.. gick omkring och vaggade henne och sjöng och ja.. försökte med allt. gav henne mat.. bytte till torra kläder (spytt ner dem hon hade.. igen) Men inget hjälpte. Var egentligen meningen att jag skulle äta hos sofie kl 18-18:30.. men kände att det skulle bli alldeles för stressigt att hinna dit också skulle jag väl inte få äta utan att lily skulle skrika heller så jag avböjde. Efter kl 07 någon gång så blev man bjuden på mat hos ida.. så la en grinande Lily i vagnen och tog en prommenad till Ida dem skulle grilla ute så kunde stå med vagnen och vagga Lily tills hon äntligen somna . vid 20tiden blev det mat och vi gick in och åt. Lily vaknade såklart och var inte på topphumör precis. Annika, Pär & Helmer var också där, samt Sara.  Varje gång Lily började grina så började Helmer också grina.. sympatigrät?!:P




Själv var jag så trött så trött så trött. Kändes som mina ögon bara ville falla igen, men maten.. mmm.. så gudomligt gott. Vi fick gå laget runt med barnen och turas om att hålla..
Helmer hade dock sin matstol med sig ! Lily fick en torr blöja och lite mat och sen gick vi hemåt igen. kände att jag blev kissnödig som tusan påvägen hem.. In med Lily.. ut igen.. hämta barnvagnen och dra upp den för trapporna. Ut igen och hämta skötväskan. Upp med Lily till lägenheten.. ner och hämta skötväskan.. och äntligen hemma. PISSNÖDIGARE än någonsin. sprang med skorna in till toan och... Åhh.. ÄNTLIGEEEEN. Fattar inte.. sen jag var gravid så kan jag bli kissnödig på 10sekunder och då är det jävligt brottom på toan för annars kan det hända en olycka. Men som vanligt blir man ju kissnödig som fasiken då man har en massa måsten innan man tar sig in på toan. Menar.. kan ju inte lämna Lily ute och springa in och kissa.. nä!!





väl hemma sov Lily så gott.. men var ju tvungan att få av henne jackan,mössan, vantarna, den blöta bodyn. och självklart blir hon pigg och börjar busa.. haha söt man får vara. Försökte söva henne igen i min säng men hon ville inte sova. Däremot låg hon helt tyst och kollade mot fönstret i ca 25min innan hon började protestera. Så sedan la jag henne i hennes egen säng och slog på Sängmobilen .. Men det verkade inte som att hon fick rätt sovställning för att kunna slå sig till ro. Varje gång jag gick därifrån och slutade stryka henne på magen så började hon skrika så har stått är i 35min vilket resulterade i en krokigrygg och ömma armar.

Jag är jätte trött nu så när jag skrivit klart detta inlägg så ska jag sova riktigt gott!!
Känner mig helt jäkla slut efter att ut & in idag.. på och av med kläderna osv. Ibland känns det faktiskt som att folk utan barn inte förstår hur det är att ha barn, att barnens behov måste få komma först vare sig man vill eller inte.. Man får helt enkelt sätta sig själv i andrahand. Man kan inte fara och flänga varje dag, som jag gjort idag tex. Barnet blir inte som barnet brukar. Inte Lily iaf. Här hemma är hon så snäll och gullig. Men åker jag bort en dag så blir hon inte alls samma Lily sen.. Hemma är det lätt, här har man allt. Man har ett skötbort med rinnande vatten bredvid. Man har någonstans att slänga bajsblöjor. Man har hennes gunga som hon kan gunga i när hon blir ledsen. Man har någonstans att sätta henne medans man ska äta, Hon har sin säng när hon känner sig trygg och blir inte störd mitt i sömnen. Klart man inte vill sitta hemma varje dag.. Men man kan ha planerat något till imorgon som inte alls går som man hade planerat för att barnet inte har en bra dag..



Något jag hatar.. verkligen Hatar.. är om man säger att såhär och såhär är det med mitt barn, också säger någon annan: Nej så är det inte alls för när jag var liten blablabla.. eller nej för min bror.. eller mitt barn är så.
Alla barn är olika... tänk på det! Bara för att du var så, så behöver inte mitt barn vara så. menar inte att just detta hänt idag, men det händer rätt så ofta så kände bara att jag behöver skaka av mig det lite.

Jag har alltid tänkt tanken att man inte alls har det jobbigare som ensamstående mamma än om man är två. Eftersom den ena jobbar ju och då blir man ju ändå själv. Men skillnaden som jag har förstått nu är ju att den som jobbar någon gång kommer hem, någon gång är ledig, någon gång kan byta av, hjälpa till, underlätta. Jag måste alltid laga mat, ge Lily mat, måste byta alla hennes blöjor, måste duscha när Lily är glad eller sover, det är jag som vyssar henne till sömns, jag som busar med henne och jag som tvättar, städar, handlar osv. Och tänk.. det finns folk som bråkar om vem som gör mest hemma! :D Jag hade varit glad om någon kunde göra nått, en dag i veckan. bara att gå ut med soporna hade underlättat rejält.  Men samtidigt är jag så glad & så lycklig att jag får göra allt det jag får göra med Lily. Hellre ALLT än INGET!!!

Oj.. nu blev det ett sånt där långt inlägg igen..

God natt på er.



Kommentarer
Ajdins mamma:

Grattis! Du är en av finalisterna i min VeckansBlogg-tävling. NU gäller det att ragga röster! Lycka till!

2010-04-24 @ 10:51:49
URL: http://chicmommy.blogg.se/
Snart pappa.:

Hej kul att du tittade förbi :) Bebisens BF är den 1 augusti och det innebär också det är 6 dagar innan jag fyller 25 år också, alltså den 7 aug - en fin present om det skulle komma på min födelsedag, eller hur? :) Allt bra med familjen?

2010-04-24 @ 13:21:39
URL: http://pappatobbe.blogg.se/
Japanen:

Ibland har du det bra;)

2010-04-24 @ 14:45:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback