1408 - Den psykologiskt skrämmande skräckfilmen

SKRIVET DEN: 2007-11-29 KLOCKAN: 00:22:11
(♣♣♣♣♣ - topp betyg)

Kvällens film.

Håfströms andra Hollywoodfilm - 1408

image74

Mike Enslin försörjer sig på att skriva böcker om hemsökta hotellrum men är i själva verket en inbiten skeptiker som inte tror på spöken. Ett anonymt vykort som råder honom att inte spendera natten i rum 1408 lockar Mike att göra just detta. Den utdragna processen som krävs för att boka rummet ser han som ett smart PR-trick. Men rummet levererar förstås, i bemärkelsen att det är precis lika ondskefullt som det påståtts vara. Men att Mike Enslin på köpet börjar se självmord som enda vägen ut ur detta spökhus från helvetet var inte vad han hade hoppats på.

Kan kort och gott säga att denna film inte är som andra, inte dem vanliga skräckfilmsklyschorna, utan detta rum fylls av psykologiska skräcker som kommer från eget bevåg. Kan ju säga att jag kommer sova med ena ögat öppet i natt iaf.
Får: ♣♣♣♣ av ♣♣♣♣♣ möjliga

Andra filmer som setts under piteå-vistelsen..


Surfs up

image75


Handling:
Cody Maverick är en lovande pingvin som efter hårt arbete är på väg in i surfingens toppskikt. Inspirerad av sin hjälte, en legendarisk vågryttare kallad Big Z, lämnar Cody sin familj i Huttersund och reser till den exotiska ön Pen Gu för att delta i den stora surftävlingen Big Z Memorial Surf Contest. Med sig på resan har han ett kamerateam som dokumenterar hans färd.

Cody tror att han kommer att få den beundran och respekt som han längtar efter om han vinner tävlingen, men när han plötsligt möter en gammal medfaren surfveteran börjar Cody hitta sin egen väg vilket gör att han upptäcker att en vinnare inte alltid är den som kommer först.

En kul "familje-film" med otroligt söta och fräna animerade djur. Man kan se en viss liknelse mellan denna film och Happy feet , men man kan ändå inte säga att om man sett den ena så har man sett den andra. Vill man få sig ett gott skratt för stunden så se gärna denna!
Får ♣♣♣ av ♣♣♣♣♣ möjliga.


Heartbreak kid

image76

Smekmånad på nån exotisk ort med en fantastisk kvinna vid sin sida, borde vara drömmen för de allra flesta. Men om ens bittra fru samtidigt ligger och gnäller på hotellrummet, ja, vad ska man då egentligen ta sig till? Det är ungefär vad som händer Eddie (Ben Stiller), en sportbutikssäljare som får alldeles för lite snippa, enligt sin far (Jerry Stiller).

Lösningen verkar komma som en blixt från klar himmel när han möter blonda, trevliga och på alla sätt underbara Lila (Malin Åkerman). Ett snabbt musikmontage senare är hon redan redo att gå ner för altaret. Rädd för att förlora denna kvinna som Gud av förbarmelse sänt honom, säger han ja.

Men knappt har de hunnit sätta sig i bilen på väg till ett sydamerikanskt paradis innan han upptäcker mindre önskvärda saker hos sin nyblivna fru. Konstiga saker har tendens att komma ur hennes näsa, och hon har en förkärlek för karaoke i tid och otid. Ja, även Lilas vilda sexperimenterande i sänghalmen skrämmer honom lite grann. Den söta flickan i nöd har blivit en äkta bridezilla ? och om det inte vore nog, springer han rakt in i superhärliga Miranda (Michelle Monaghan) och blir tokkär.

En film som redan från början kommer in i handlingen snabbt, iI början kändes filmen kunna bli jätte bra, men där i mitten någonstans så försvann spänningen och filmen kändes mer seg än intressant. Några skratt fick man, vet inte om jag bara var för trött (såg denna film mitt på natten) om gjorde att den inte kändes som en toppfilm, men det är ju bara vad jag tycker. Så en rekomendation; se filmen när du är pigg!
Betyg:♣♣♣ av ♣♣♣♣♣


SAW IV


image77

De två FBI-agenterna Strahm och Perez får assistera veterandetektiven Hoffman med att gå igenom Jigsaws kvarlevor inkl. hjärna. Då rövas SWAT-chefen Riggs bort och spelet har åter börjat... Saw IV är...just det - fjärde delen i den populära serien om seriemördaren Jigsaw och hans heta assistent.

Jaha nu så har det kommit en fyra också, trodde jag absolut inte eftersom trean skulle vara ett utmärkt avslut på SAW filmerna. Men sedär vad fel man kan ha. Vet inte riktigt vad jag tycker om dessa kallblodiga skräckfilmer, visst vill jag försöka hålla ögonen öppna, men ibland är det bra att ha kudden nära huvudet. Gillar inte ren och rak tortyr..Sedan får man oftast en massa mardrömmar på köpet!

Den här filmen var äcklig som alla andra, men väldigt förutsägbar, och som vanligt så slutar det aldrig bra!
Men var nog den sämsta av saw filmerna hitills..
Betyg: ♣♣ av ♣♣♣♣♣möjliga.

Ska upp sex imorgon så bäst att sova nu, även om mardrömmarna kommer hålla mig vaken?!
Natti..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback