Mat vs Lat..

SKRIVET DEN: 2008-01-02 KLOCKAN: 22:14:40
Somnade sent i morse, klockan blev nästan 09:00..
Klockan 12 någon gång blev jag väckt av dan, hans mor och morföräldrar var här.
Han bad mig att stiga upp, men till svar fick han nog något som: Inte nu, väck mig senare.
Kl 13:30 stövlade han in igen och försökte med att vi hade slut mat och att vi borde handla, alltså jag måste stiga upp och fara och handla för annars svälter han ihjäl stackarn, som varken vet hur ett salladshuvud lr att man inte kan lägga ett äggpaket längst ner i påsen när man handlar. Till svar denna gång fick han: Inte än, gå härifrån jag ska sova.

Klockan 16:10 rusade han in och gav mig ett jordskalvsliknande skakning, och sa: Vi måste på A-hem och hämta nyckeln till motorvärmar stolpen. Vad är klockan?, frågade jag. över fyra sa han.
Bra då kan jag sova några timmar till för då har dem redan stängt.
Men sova mer timmar fick jag inte. Upp i duschen och sedan göra sig i ordning för mathandling.
Nog för att klockan passerat 18:00 innan vi gick, och varför vi gick funderade båda två över senare då vi knappt orkade dem 4 -jääävligt tunga kassarna på vägen hem. Dem sista hundra meterna så släpade vi dem i snön, men skavsår i händer och trasiga handtag på kassarna.

image96


Mathandling för 800:- spänn packades upp på bordet, sedan blev det rensning av kyl och frys!
Ni skulle sett dans min varje gång jag snörde något, han sa något som: - men va fan malin du kastar ju flera hundra spänn, jag kan äta upp det nu. Jag försöker förklara att varorna är flera månader gamla, eller att dem legat i frysen så länge att smaken inte finns kvar.

När allt var upppackat så gick vi ut med soporna, ( vilket vi måste göra minst tre ggr per dag sedan dan flyttat in, av någon konstig anledning?) Sedan bokade vi tvätt-tid och tog hans extremet fula bil (som man måste lägga sig på golvet i så att ingen ser att man åker i den- man dan är otroligt stolt över sin fina blå bil med gula -lagningsfläckar på ) till ICA! På ica skulle vi köpa ost, du vet sån där ost man kan steka, som är otroligt god. Halloumi ost, tror jag den heter om jag inte minns helt fel. Sedan köpte vi bea-sås och nudlar så att vi skulle klara oss ifall det skulle bli ett tredje-världskrig. alltså.. MÅNGA PAKET!
Nu har vi iaf mat så att vi klarar oss ett bra tag, så jag hoppas att jag inte blir väckt mitt i min goda sömn bara för att dan inte kan handla, eller laga mat!

image97

Och btw, Det här är FÖRSTA gången jag bott ihop med någon som tycker om fiskbullar, så självklart så köpte jag fyra feta burkar av det med. Och en sak till.. jag måste nog börja att fundera på att sluta snusa. En snusdosa kostar nu 43 spänn. det är ju rena råneriet. Dan sa: Malin det är ju för fan två chipspåsar. Och visst.. men jag föredrar nog ändå snus före chips. men om du tänker att jag snusar nästan en dosa om dagen, så är det en fet utgift på något helt onödigt. Men jag vet inte hur jag ska få ihop det, ska gå ner i vikt.. och sluta snusa samtidigt.. ingen bra kombination alls. så om jag måste välja.. bli smalare och fattigare, eller fetare och sundare/bättre ekonomi., vad fan ska jag då välja? Det tåls att tänkas på några 43-kronors snusdosor till i guess.

image98

Dagen middag blev iaf fiskbullar, potatis (första gången jag kokat potatis hemma sedan jag flyttade hemifrån 04)
rivna morötter. och sedan stekte vi lite ost och åt. Men jag har aldrig någonsin på flera månader varit så mätt som jag blev idag.. känner mig som en stor boll som borde vara fastspänd i soffan för att inte studsa ut i universum.
Dagens krux: Imorgon börjar jag 06:45-16:15.. och jag kommer inte somna i natt. hur ska jag orka med morgon dagen?

image99




Fick reda på en annan sak idag också, När dan diskar, så sköljer han aldrig disken när han haft diskmedelt på porslinet/glas/bestick. Inte konstigt att man konstant är sjuk?! : ) Men nu har jag lärt honom även en sak som hans mamma glömde..

Så här ser man ut efter att man ätit fiskbullar med diskmedels-sås. Akta er! ---->

























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback