VAL!

SKRIVET DEN: 2010-09-19 KLOCKAN: 21:27:52
Sitter och tittar på valvakan. HOPPAS HOPPAS dem rödgröna vinner.
Ser dessvärre ut som att SD kommer in i regeringen - urs!
Förstår inte hur folk kan rösta på dem, tror mycket det hänger på grupptrycket. Hörde tidigare att en hel klass hade röstat på dem bara för att - Hur sjukt är inte det!?

Sen säger dem ju att man ska rösta  för sitt eget bästa. Hur egoistiskt är inte det?
Jag röstar för mina barns framtid. Jag röster för sverige - för jämnlikheten. Att alla ska behandlas lika.
Såväl dem sjuka som dem rika. Dem sjuka ska inte hamna längst ner på vår trappa bara för att dem blivit sjuka. Alla ska ha rätt till ett värdigt liv. 

Jag tror personligen att om Aliansen får sitta kvar så kommer dem driva sverige rakt ner i skiten. Vi kommer få ett land som liknar usa. Där dem rika är jätte rika och dem fattiga bor på gatan. 
Och om vi inte ändrar det snart - väldigt snart så kommer det bara bli svårare att laga sverige igen. Ju mer dem förstör ju mer måste dem rödgröna kämpa för att få oss upp igen. Och vi människor är så trångsynta - vi tror att allt ska gå att fixa direkt. det gör det inte.

Har en massa åsikter gällande detta, men nu får det vara nog med dem. Resten håller jag för mig själv !



Kommentarer
Sofie Lundmark:

Alla har rätt till ett värdigt liv men verkar som Alliansen tror för att man är arbetslös är lat och tvingar folk att flytta och söka jobb på annan ort.Den allra värsta experimentverkstaden är givetvis sjukförsäkringen. Katastroferna har avlöst varandra – samtidigt som allt fler sjuka har kommit i kläm.Många av de långtidssjuka som utförsäkrades vid årsskiftet hade velat vara kvar i sjukförsäkringen, men de fick aldrig någon chans att ansöka om förlängd sjukpenning. Den nya lagen om utökade möjligheter till förlängd sjukpenning kom för sent.

De utförsäkrade var tvungna att gå till Arbetsförmedlingen för att kunna få ersättning, men så fort de gjorde det ansågs de friska nog för att delta i programmet, och därmed också för friska för att få sjukpenning. Därför fick de också avslag om de hade ansökt om förlängd sjukpenning.

De som utförsäkras flyttas över till arbetsförmedlingen – där får de allra flesta betydligt sämre ersättning och en större ekonomisk otrygghet.SD in i rikstan och att aktivt stödja rasism och främlingsfientlighet som det partiet gör är inget annat än skrämmande...Vad blir det för Sverige då?var är vi på väg?? ohh skrämmande :(

2010-09-20 @ 09:43:00
Becca & baby:

Meningen med skärpa straff var att de skulle få mer rehabilitering, tror att det många gånger handlar om att den är undermålig eller otillräcklig. Har också hört att många kommer tillbaks till fängelset, därför behöver man också göra det hårdare. Idag är det inte ett straff att sitta i fängelse, en del gör det för att de är hemlösa :S



Alla kan inte åka kollektivtrafik såklart, men i den mån det går bör man göra det istället. Det betyder inte att några bensinpriser eller skatter ska höjas för bilar, utan mest att fler ska ta bussen för att de tjänar på det ändå.



2010-09-20 @ 13:07:12
URL: http://grrsexymama.blogg.se/
Therese:

Bra skrivet Malin, jag vill bara lägga ett svar på Sofies kommentar; Det är inte alliansen som tvingar folk att söka arbete på annan ort. Det är arbetslöshetsförsäkringen, som är en försäkring som man köper - precis som hemförsäkringen. Det villkoret har funnits betydligt längre än alliansen varit vid makten.

2010-09-20 @ 16:18:06
Sofie:

Men varför var det bättre då förr??höll du på att stämpla ut så fick man ALU jobb så du fick nya stämpeldagar.På så sätt kunde folk i norr slippa flytta för att få jobb och kanske stanna kvar och inte alla flytta till södra Sverige för dom verka ju vilja ha allt dit...till södra Sverige,du har familj kanske hus och vill att dina barn ska ha en trygg uppväxt här i norr

Det är riksdagen som beslutar om innehållet i lagen. Regeringen utfärdar förordningar. Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) utfärdar föreskrifter och kommentarer till lagen.

2010-09-20 @ 20:42:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback