snabbt..

SKRIVET DEN: 2010-05-31 KLOCKAN: 14:38:19
Oj.. det gick snabbt. Tvär gjorde en header på 5min och jag blev nöjd. haha!
Nu kommer snart mamma så.. hejsvejs.

Städdag!

SKRIVET DEN: 2010-05-31 KLOCKAN: 13:58:10
Hej och hå! Igår var det morsdag, min första morsdag till och med.. Planen var ju att Lily skulle säga mamma för första gången igår.. men det ville hon inte :) haha! Annars var dagen lugn. Var hos mamma eftersom vi sov över där från lördagen. På eftermiddagen for vi och hälsade på sofie & micke i abborr där det bjöds på morsdagstårta ;)

Dem hade också införskaffat sig en badtunna.. En sån vill jag också ha den dagen jag bor i hus.. om det nu kommer någon sådan dag!
Idag har jag börjat att städa lite smått.. Ska dammsuga och skura senare ikväll.. Bäst att göra allt annat innan för annars hinner det bli damm överallt iaf! Mamma skulle komma upp sen och då ska vi ut och handla.. Tänkte baka nått hade jag tänkt. Imorgon har vi mammagrupp igen och denna gången ska vi vara här.. hur nu det ska gå. haha.
I värsta fall får vi väll sitta och fika i tv-rummet och på golvet. Går ju att sitta i köket men det blir så trångt och alla bebisar ryms inte på golvet där.. :S
Nu ska jag kolla om pengarna från försäkringskassan kommit så man kan betala hyran.. dem lovade att dem skulle komma innan den 30:onde.. gjorde dem det? -nä. Men man hade nästan inte förväntat sig annat. Vet ingen som har något positivt att säga om försäkringskassan faktiskt.
Har en massa bilder på telefonen från helgen.. men telefonen är glapp så är jätte svårt att föra över dem till datorn. Lily har somnat på golvet. Gjorde en myshörna på mattan framför soffan med täcken och kuddar :)
Ne.. vi får höras senare.
Och btw.. min älskade Stina har flyttat till arvidsjaur igen :) Vet ni hur superglad jag är över det.?
-superduper!

hejhå

SKRIVET DEN: 2010-05-29 KLOCKAN: 19:08:24
Nu är vi hos min mamma.. ska strax käka grillat.. kyckling tror jag det var!:)
Har gått en promenad med Lily i vagnen så hon somnade och har sovit snart 2 timmar..
Var dock en jäkla massa mygg överallt.. tittade man upp såg man bara svarta prickar som kryllade ovanför en. Fick mig några bett.. Hoppas Lily klarade sig, men hon låg ju ganska nerstoppad med filtar. allt som syntes var snoken på henne..
Ne nu blir det strax mat. Kram
hos mamma i sommar..

Trött..

SKRIVET DEN: 2010-05-29 KLOCKAN: 14:08:44
Är så himla trött idag.. Somnade vid 02:30 och blev väckt av Lily 07:30.. sen somna hon om vid 10 så då sov vi båda en timma.. sen har vi bara legat i sängen och dragit oss tills klockan 12. Då steg vi båda upp och jag tog mig en dusch medan Lily satt i gåstolen i badrummet. Sen gav jag Lily mat.. Nu har hon sovit 30min medan jag vikt hennes kläder. Gud så mycket kläder hon har egentligen.. och ändå har hon nästan samma kläder jämt. Lilys favoriter eller mammas favoriter? haha :) rensade bort två kassar förra veckan och nu blev det en till.. Annars ryms kläderna inte..
Skulle behöva städa min garderob också för den håller verkligen på att rasa ihop.. flera hyllor har brakat.. Men jag är så dålig på sånt.. känner ni igen detta: "ne men den här kan jag inte kasta den kan behövas då.. "och den här kan man ju ha som slit och släng tröja" "den här sparar jag ifall jag blir smal och kan ha den sen".. osv.. Ja det är ungefär så min garderob ser ut.. massa kläder som aldrig används.
Åh.. nu börjar Emil i lönneberga på tv4. NOSTALGI! Man blir så påmind om när man var barn.. det var så mysigt. Lily ska få se en massa Astrid Lindgren filmer sen när hon är i den åldern då man vill se film.
Kl 16 ska mamma komma också ska vi gå på ishallsmässan som dem har idag:)
Bye..

Mitt allt!

SKRIVET DEN: 2010-05-28 KLOCKAN: 20:27:54
Mitt ljus, mitt liv, min dotter, mitt stora kliv, min kärlek, min kraft, min ljusglimt i den mörkaste natt.

Hur söt får man vara?

SKRIVET DEN: 2010-05-28 KLOCKAN: 19:54:54

Sliten..

SKRIVET DEN: 2010-05-28 KLOCKAN: 15:54:59
Känner mig sliten från knopp till tå. Snorar, klias i ögonen som bara den, tantröd bestämde sig för att besöka mig imorse och har därför mensvärk som bara den. :S Dumt att det skulle hända just nu, när det är helg. Nog för att alla dagar egentligen är likadana för mig just nu, men helg känns ändå bättre på nått vis. Kanske för att dem flesta andra är lediga då?!

Har inga planer för i helgen. Tanken var i början av veckan att gå ut.. men njää. Känner mig inte redo än. Dessutom vill jag känna mig fin när jag ska gå ut. Inte blek och dålig som nu.  Men i sommar kanske :)
Lily har just somnat i sin spjälsäng! Vad händer för er andra i helgen?

Lily äter majskrok

SKRIVET DEN: 2010-05-28 KLOCKAN: 14:16:43
oj.. den fastnade på hakan.. :)

Helmer.

SKRIVET DEN: 2010-05-28 KLOCKAN: 14:14:56

Helmer & Lily

SKRIVET DEN: 2010-05-28 KLOCKAN: 01:03:48

:)

SKRIVET DEN: 2010-05-27 KLOCKAN: 15:57:16
Efter regn kommer solsken, och det stämmer bra idag :) Fint väder och härliga kläder.
Har just varit ute på promenad i solskenet med Lily, Annika & helmer. Tog med mig kameran så nu har jag en massa fina bilder på dem små att redigera och lägga upp när tid finnes för detta.
Nu skriker Lily så ska gå. Vi hörs!

Helvetes natten.

SKRIVET DEN: 2010-05-27 KLOCKAN: 10:59:16
Lily har sovit så himla bra, aldrig vaknat på nätterna dem tre senaste månaderna, men i natt då jäklar blev det bakslag. Jag hade inte hunnit somna och klockan var strax efter klockan 02 då Lily började skrika.. Jag fick gå och bära henne, vagga, vyssa .. ja allt möjligt ibland blev hon tyst men bara efter en stund började hon skrika igen.. Jag hann bli lite orolig över vad det kunde vara som gjorde att hon skrek så mycket. jag bytte hennes blöja och då kissade hon på mig & på min badrums matta.. typiskt. gav henne mat och då blev hon nöjd en stund.. sen fortsatte det hela tills ca 05 då hon somnade om. Vaknade gjorde hon klockan 09:20. Jag är helt död idag.. Är ju van att få sova iaf 7 timmar..

klockan är halv två..

SKRIVET DEN: 2010-05-27 KLOCKAN: 01:36:45
.. på natten och jag kan inte sova.. :S Typiskt mig!
Och allt som är någorlunda att se på tv:n är slut.. nu är det bara skit på alla kanaler.
Har fått för mig att jag ska ha ett barbord och barstolar i mitt tv:rum.. Men det lär jag ju aldrig hitta inom ett rimligt avstånd till ett rimligt pris.. suck! Ska dessutom ha mammaträff nästa vecka.. Vi är sju mammor och jag har fyra stolar och ett litet bord.. hur ska det gå? I värsta fall får vi väl fika på golvet .. ?


Lily sover inte så bra numera.. hon vrider och vänder på sig hela tiden, svettas som en .. ja svettig sak och gnyr då och då. :S Undra om det är så att det är tänderna som spökar. Än har jag då inte skymtat några.
Idag satt Lily helt själv på golvet utan stöd i 2-3 minuter.. framsteg, framsteg!


Mamma var hit idag, hon hade med sig mjukkakor och lasagne :) Sedan for vi på dollars och jag köpte mig två nya ramar.. skulle behöva ännu fler. Tycker det är så kul med kort! Speciellt nu när man har något sött att hänga i alla ramar :) Förut var det mina gamla katter som fick hänga på väggen.. men nu, Nu är det Lily såklart !

Ne om man skulle försöka att sova igen då så man inte är knäckt imorgon!
Natti
(varför kan man inte göra mellanrum mellan meningarna längre???)

God morgon!

SKRIVET DEN: 2010-05-26 KLOCKAN: 11:04:18
Fick sovmorgon till klockan 10 även idag. Vilken lyx det känns som när Lily sover så länge och hela natten dessutom :) Hon somnade kring 23:30 igår..
Lily har just ätit och fått en ren blöja och rena kläder. Igår hade hon värsta kräkkalaset här hemma. På samma ställe på golvet kräktes hon 6 ggr. Varje gång jag bar henne och vi passerade ett visst ställe i mitt tv-rum så kräktes hon där.. ?! Sen fick ju jag en massa på mig också.. Jag hoppas verkligen att dem där kräkningarna slutar snart. Lily har aldrig haft på sig samma kläder en hel dag.. nej inte en halv dag heller. Man kan ju aldrig klä henne i nått fint för 1-2 h senare så måste man ju ändå ta av henne det.
Just nu sitter Lily i gåstolen och glor på någon barnserie på nickelodion jr. Hon såg samma prog. igår morse. Hon är helt inne i tv:n? Om jag ställer mig framför henne så går hon åt sidan eller tittar upp ovanför mig för att se tv:n.. haha..

Regn i backen.

SKRIVET DEN: 2010-05-25 KLOCKAN: 18:22:49
Idag vaknade jag först klockan tio av att Lily tjollrade på i sängen. Trodde att klockan var kanske 08 men där fick jag! Var bara att ge Lily mat och hoppa i kläderna.. gör oss i ordning och gå till mammaträffen som började klockan 11:30 hemma hos Kajsa. På vägen dit var det uppehåll men endast 6 grader. Blev där ganska länge, så kl 16-nått så började jag gå hem och då hade det regnat i säkert tre timmar..
Gick in på konsum och handlade gröt, nappar och lite annat som behövdes och gick sedan hem. Då jag var utanför huset så ser jag en råtta på trappan.. Blev lite halv chockad eftersom den var lika stor som en kaninunge.. Men efter en närmare titt så ser jag att den inte är riktigt *puh* Inte för att jag är rädd för råttor då jag själv haft dem som husdjur, men den där såg lite läskig ut.. :P Tur den inte var riktig! När jag kom hem blev det att diska efter gårdagen och städa bort lite. Lily har just ätit och somnat i babygymmet.
Nu ska jag börja laga lite mat.. WHAAAT? är klockan halv sju?? oj.. sen middag, gud vad tiden går fort.. :S
Vi hörs!

Hej..

SKRIVET DEN: 2010-05-24 KLOCKAN: 20:58:08
Idag har Stina besökt oss . Vi har varit ute en sväng på samhället.. lagat mat och inte gjort så himla mycket mera. Sett en hel del tv. Imorgon blir det mammaträff :)
Lily är grinig ikväll så hinner inte skriva mer. hejhej

Mammas älskade..

SKRIVET DEN: 2010-05-23 KLOCKAN: 12:43:10
Du är nu 5månader och snart tre veckor. Du kan nu gripa tag i saker och vända/snurra/kasta iväg dem. Tutten tar du ofta ut ur munnen och stoppar in den igen efter att ha vänt på den så den hamnar rätt. Du kan röra dig lite grann i gåstolen men tar dig ännu inte riktigt fram som du vill. Du skrattar ofta och om man ler till dig ler du tillbaka. Du vänder alltid på dig om man lägger ner dig på rygg. Du äter cirka var fjärde timma. Ersättning alla mål förutom ett då du äter gröt med plommonpure. Du gillar all mat du testat förutom majs. Men favoriten är nog ändå gröt. Du gillar att åka vagnen och du vill alltid ha uppmärksamhet.
Du sover bäst utomhus i vagnen. Du somnar ganska sent på kvällarna. mellan 23-24 och sover till 09-09:30. Sedan vill du ha 180ml ersättning en ren blöja och stiga upp!
Du är vaken ca 2h och sedan vill du gärna sova 30min igen. Vid 13 tiden äter du en stor tallrik med gröt, och sedan brukar vi gå ut på en promenad med vagnen. Du kräks lika mycket fortfarande och mammas tvättmaskin går hela tiden här hemma.
Du gillar att slita i mammashår, att leka med nycklarna eller skallrorna. Allt du ser vill du gärna ta tag i.
Du är mammas underbaraste skatt! <3

Sopor..

SKRIVET DEN: 2010-05-23 KLOCKAN: 12:24:45
Lily har just somnat på balkongen i sin liggbag till vagnen. Orkar inte bära upp vagnen på ballen då man är ute och går varje dag. blir så besvärligt då. Gick just ut med soporna.. 9 påsar har jag lyckats samla ihop mig sen i fredgas. dock var tre på ballen sen.. ja.. någongång.. så 6 påsar sen i fredags och nio totalt. Undra vad folket tänkte då dem såg mig och nio påsar passera! hehe!

När lily sovit och käkat gröt ska vi fara och handla mat. Har just rensat kylen på allt mögligt och det som blev kvar var en palsternacka, Lilys barnmats burkar, saft och ett smörpaket. Hm.. Får ta av mina pengar som jag skulle betala csn räkningen denna månad.. För hoppas det löser sig ändå. Får ju snart underhållspengar, men det ska räcka i två månader. Förstår inte alls hur dem tänker. Är less på att vara fattig nu, men kan ju inte heller börja jobba.. för vart ska Lily vara? och dessutom vill jag inte missa hennes första år heller.
Ne.. nu ska jag fortsätta här i hemmet...

Hemma igen.

SKRIVET DEN: 2010-05-22 KLOCKAN: 12:22:59
Har just varit på konsum och handlat plommonpure samt äppelgröt från 6månader som jag tänkte börja ge Lily i juni.

6månader.. ett halv år.. sjukt. Känns inte som att det var ett halvt år sedan snart som Lilyplutt föddes.. jises.
Nåväl nu ska jag käka en risifrutti och en passionsfrukt till frukost.. Lily sover i sin bag på balkongen. Hon sover så mycket bättre ute än inne. Tur man har balkong! Stavas det med ett l eller 2? nåväl..  När lily käkat tror jag att vi ska ut och gå igen, kanske kika förbi mormor på jobbet och sedan gamlingarna på mitt gamla jobb :)
Här kommer lite foton som jag tog med mobilen på kort från då jag var liten. (lite dålig skärpa) Men visst kan man se lite likhet mellan mig och lily?! :)
Jag 10månader & min kusin Annika. ca 8 månader.
mamma & jag
pappa och jag
jag käkar.
Pappa och jag
Jag
min äldsta lillebror Daniel
Lillebror nr 2 Anton.
Jag fyller 2år.
:)

God förmiddag!

SKRIVET DEN: 2010-05-22 KLOCKAN: 11:05:46
Lily sov ändå till 09:30 från 23. Men jag är lika trött för det. Dock somnade jag inte förens 01:30 ungefär.
Nu sitter hon i en gåstol som vi har fått låna ett tag tills vi hittar oss en egen. Det är så mycket jag skulle vilja köpa till Lily. En ny stor vit spjälsäng, en gåstol, en matstol med bord.

Har ju en jag fått av pappa m familj, men den är nerritad och inget bord till. Kan ju vara bra att ha två stycken.. man kan ju ha en på ballkongen i sommar :) Får bli Ikea någon gång framöver.. stolen + bord kostar ju bara 150spänn.
Plus att min skötbädd har gått sönder så behöver en ny sådan också... :S Så nu ligger hon bara på den utan luft i men hon rullar ju runt hela tiden.. och skötbädden glider iväg.

Nu tänkte jag att vi skulle fara på konsum och köpa lite plommon så Lily får sin gröt kl 13.
Sen har jag ingen aning om vad som händer i helgen? Bara det lilla lugna som vanligt kanske.
När jag var liten!





Hatt, hattar, hatten.

SKRIVET DEN: 2010-05-21 KLOCKAN: 18:25:19

Puhh..

SKRIVET DEN: 2010-05-21 KLOCKAN: 18:07:28

ÄNTLIGEN KLAR! .. jobbigt som bara den! Dammtorkat, vikt tvätt, dammat mattor, dammsugat, möblerat,vattnat blommorna, skurat osv osv.. skulle väl kunna fortsätta och städa i alla byråer och garderober men det ids jag fasiken inte :)


Vad ska man göra nu då?


Städ dag!

SKRIVET DEN: 2010-05-21 KLOCKAN: 15:45:43
Vaknade vid nio snåret imorse. Fann ett äckligt kryp i badrummet.. för smutsigt eller för att balkongen varit öppen, var det första jag funderade över. Säkert båda delarna. Blir så fort dammigt på toaletten då man har torktummlare.. Nåväl fick lite ångest när jag dödade det äckliga krypet som låg och sprattlade med svansen på golvet.. Men vill ju inte att den ska hamna i Lilys klädlåda precis. sorry krypet så mycket prioriterar jag dig före kläder.

Välling på morgonen för Lily.. sedan gröt klockan 12. Efter det så tog vi på oss kläder och gick ut. Mötte sara (och bebisen i magen) och gick en prommis på kanske 50min. Sedan åt vi lunch tillsammans på Greya knut. Blev en tonfiskmacka för mig.. riktigt god! Sen hem igen strax efter kl 15. In och packa blöjor och mera välling till Lily. Sen kom Jenny, Lilys gudmor.. och hennes lillasyster Elina och hämtade Lily. Så nu sitter jag här helt helt själv. HJÄLP! Men.. ska passa på att städa medans man har någon som vill låna Lily. SÅ NU blir det stor städning.. eller så hamnar man här framför datorn.. nejnejnej. ska städa.. så vi hörs efter det svettiga jobbet. har ett ton saker att göra !

Later.

Översvämmning

SKRIVET DEN: 2010-05-21 KLOCKAN: 00:50:46

Här uppe är det ganska mycket vatten just nu.. från att vara kallt och en massa snö ena dagen till sommarvärme nästa resulterar i detta:













Bilderna är tagna av min lillebror i pappas med familjs stuga..


Stekande sol!

SKRIVET DEN: 2010-05-21 KLOCKAN: 00:16:54





Igår åkte jag och Lily till mamma i forsheden och sovde över där till idag eftersom vi skulle till piteå (ligger 13mil bort för er som inte vet) och shoppa lite då vi inte själva har några affärer alls.. Ja typ konsum, ica och små klädaffärer som är svindyra.. men det räknas ju inte! Nåväl, vi steg upp vid 9 tiden och vid 11 så åkte vi. Vi hade med oss en fyrhjuling på ett släp som skulle till kjells systers son och familj. Vi lämnade först av släpet och lånade en vagn eftersom min inte ryms i skuffen, sedan åkte vi in till stan. 23 grader varmt i skuggan och svettigt som tusan.. Efter att vi hade gått i några affärer så fick jag ta av henne kläderna och ta på henne en kortärmad body, inga byxor och lägga henne i vagnen igen. Hon var ju dyngsur i svett stackarn. Tycker det är så himla svårt med sommaren.. dem kokas ju dem små rackarna. På vintern var det ju bara att klä på dem en massa.. men nu då? ska man låta dem ligga nakna med bara blöja? Man vill ju inte att dem ska bli sjuka heller.. nä det är verkligen svårt.

Här kommer lite bilder på det vi shoppade:







Blev en massa shopping mestadels åt Lily.. sedan åkte vi dit vi hade lämnat av fyrhjulingen och lånat vagnen, drack kaffe och babblade. När vi sedan var ute så märke mamman i huset att hennes 2åriga dotter sprunigt iväg.. medan hon letade henne så hör vi ett skrik.. Flickan hade hamnat i grannens fiskdamm som är över en meter djup.. TUR så levde hon och andades.. men hela hon hade varit under vatten ytan. Men vem vet vad som kunde ha hänt. Grannarna reagerade ju inte ens. barnen kan ju slå huvudet i stenarna bli medvetslösa.. eller drukna... Dem hade tydligen tagit upp det med grannarna förut men dem verkade ju inte alls bry sig. FAAN ska man riskera att barn drunknar bara för att man vill ha en fiskedamm till sin guldfisk på sommaren?? Då kan dem väl bygga upp ett staket eller nått... Men nä det kunde dem ju inte.. JÄKLA människor det finns.




Hittade förresten en bokhylla på blocket i piteå för 50 spänn så den fick följa med hem på släpet .. och till Lilys rum!


Dags att säga godnatt.. och påtal om sömn.. Lily har bara sovit en timma på hela dagen och ändå somnade hon inte förens 23 nu ikväll..

Natti natt.


Majs va inge gott...

SKRIVET DEN: 2010-05-19 KLOCKAN: 00:33:55


Lilys nya läte..

SKRIVET DEN: 2010-05-19 KLOCKAN: 00:32:08

Mobilbilder

SKRIVET DEN: 2010-05-18 KLOCKAN: 23:04:27
Dem senaste dagarna i mobilbilder..








Ursäkta..

SKRIVET DEN: 2010-05-18 KLOCKAN: 17:28:27
...att jag inte bloggat på evigheter, men sanningen är den att jag inte har någon dator och kommer inte ha på minst 2 veckor till så bloggandet har och kommer vara väldigt stilla nu ett tag.

Mycket har hänt och mycket kommer att hända. Det börjar bli sommar även här, men just nu regnar det efter att vi haft sol och varmt i flera dagar. Från att det en dag var snö och kallt till nästa bli 22 grader varmt. :) Det är norrland det!
Här är en bild på min äldsta farbor lars och hans fru när dem var upp till oss.
Har varit på mammaträff idag.. fotat en massa sötisar hann jag också. Men dem bilderna sparar vi för oss själva. Blir minst krångel då.
Får se om jag kanske får låna en dator snart.. så hörs vi kanske då igen :)
Kramkram

Jenny

SKRIVET DEN: 2010-05-13 KLOCKAN: 13:59:55

Silver

SKRIVET DEN: 2010-05-13 KLOCKAN: 13:58:32


collage

SKRIVET DEN: 2010-05-13 KLOCKAN: 13:58:01

Black and white

SKRIVET DEN: 2010-05-13 KLOCKAN: 13:32:35


Morsning..

SKRIVET DEN: 2010-05-13 KLOCKAN: 12:42:49
La mig sent i natt.. klockan han väl bli halv tre. Och Lily vaknade kl halv sex imorse.. då var man gode död. Men hon lyckades somna om efter att ha slurpat i sig 180ml ersättning. Sedan vaknade hon kanske varannan timma fram tills 11:30 då hon absolut inte ville ligga i sängen mer. Men det ville ju jag. Ser nu att vädret är underbart så kanske man gör sig redo för en promenad..
Bilder från igår:

Fotat.

SKRIVET DEN: 2010-05-13 KLOCKAN: 01:49:51
Har varit ute med Jenny och fotat lite.. Dock fick jag inte in dem inställningarna jag ville ha... så dem flesta bilderna va jätte brusiga.. menmen... Tur man får träna på någon ;)

Här är tre av bilderna iaf.
Ne gud vad tiden rinner iväg när man har roligt. Klockan är ju redan snart två.. jises. Sängen kallar.
Bye

Vända på sig.

SKRIVET DEN: 2010-05-12 KLOCKAN: 15:54:41
steg 1. Ta i allt vad du har i ben,rygg och mage medan du lyfter armar och huvud.
steg 2. Vrid till kroppen så du ligger rakt och med magen mot golvet.

Steg 3. Håll balansen och akta huvudet från saker som hänger ovan.



Steg 4. Nu ligger du på mage & upptäcker nya spännande saker.



Världens finaste fot

SKRIVET DEN: 2010-05-12 KLOCKAN: 15:42:40

Pluppan

SKRIVET DEN: 2010-05-12 KLOCKAN: 15:41:51
50mm.

THIS IS ME

SKRIVET DEN: 2010-05-12 KLOCKAN: 15:39:54
jag kan göra såhär
och såhär..
detta är min standard grimage..
Ne nu blev jag hungrig.. adjöken!

Äta med pinnar??

SKRIVET DEN: 2010-05-12 KLOCKAN: 15:18:41
Nudlar.
Hm.. efter många försök kom jag på det:
Lätt som en plätt.. :)

BADA!

SKRIVET DEN: 2010-05-12 KLOCKAN: 15:16:18

min älskade..

SKRIVET DEN: 2010-05-11 KLOCKAN: 19:03:42

Tokigt..

SKRIVET DEN: 2010-05-11 KLOCKAN: 18:14:25
Fick just ett mess av Lilys far. Att han inte kunde komma i sommar för att han var ju tvungen börja betala underhåll..  Ja.. vafan trodde han? att han skulle slippa? Lite skadeglad får man väl lov att fara. Hur dum får man bli..

Jaaa!!

SKRIVET DEN: 2010-05-11 KLOCKAN: 17:25:13
Wow, solen har kommit fram. Var gråmulet, snö och regn i morse. Men påväg hem från mammaträffen så sken solen och gör fortfarande.  Efter mammaträffen träffade jag min egen mamma.. Vi och maggan tog en fika på greya knut.
Efter det gick vi hem tvärt och sedan till solbacken och hälsade på personalen och gamlingarna på boendet. Sedan gick vi en till promenad och nu har vi landat här.  (?!) Hmm.. hittar ingen kabel så att jag kan inte föra över bilderna från telefonen..

God förmiddag!

SKRIVET DEN: 2010-05-11 KLOCKAN: 10:45:20
Har just gjort oss klara för att fara på mammagruppen. Jag vill ta med min kamera, men hade inge batteri i den.. Får ta den på nästa! Nåväl.. Måste bara få berätta hur himla söt Lily är på nätterna. Hon vaknar av att hon rullat runt på mage. Man hör nått konstigt ljud.. tittar upp och möter Lilys ansikte just ovanför sitt. Ett stort smile ger hon mamma haha. Hon ser helt yrvaken ut.. om hon alls är vaken?! Sen vänder man på henne och ger henne nappen och vips så sover hon!
Gud så trist väder idag... :S Alltid så när man ska ut..
Vi hörs senare..

God kväll..

SKRIVET DEN: 2010-05-10 KLOCKAN: 20:29:07
Då var det kväll igen.. Dagen har spenderats inomhus med Lilybus!;) Idag har hon käkat potatis och plommonpuré samt palsternacka. Och en massa ersättning på det! Ett stort kalas i blöjan har vi också hunnit med. Nu är min dator också inlämnad, så datalös i kanske en månad nu.. surt! Imorgon blir det att fara på en mammaträff, även denna gång på idrottsgatan, undrar om inte dem flesta i vår mammagrupp bor där borta!

Idag har Lily bara sovit 1h på hela dagen sammanlagt.. Sovvägran är inge kul för mamsen.
Själv har jag just ätit rester.. ikväll hoppas jag få ta en dusch.. vet inte hur många intorkade spyfläckar jag har på mig nu. haha! Men jag njuter av varenda fläck.. snart är Lily stor och då blir det inte många spyfläckar man går runt med.. 

Ne snart börjar det nått bra på tv tror jag. .

Bjuder på några glada Lily bilder.







dolls

SKRIVET DEN: 2010-05-10 KLOCKAN: 17:10:17
Marius som varit i japan hade vunnit såna här "manga"?? dockor i nån maskin.. jag såg dem direkt som mitt foto-objekt..

Här är två av dem:





CLOSE UP!

SKRIVET DEN: 2010-05-10 KLOCKAN: 16:38:44




Igelkotten & Lily

SKRIVET DEN: 2010-05-10 KLOCKAN: 16:27:45

Lily och igelkotten.

Lily

SKRIVET DEN: 2010-05-10 KLOCKAN: 16:25:50
Det har hänt så mycket med Lily på bara några dagar. Direkt man lägger ner henne så rullar hon runt. Hon gör nya konstiga ljud som jag aldrig hört förut. Hon kräver mer uppmärksamhet, man ska prata med henne, hålla i henne och busa med henne hela tiden. Hon sitter stadigt i barnstolen (matstol) och leker gärna med nycklarna (plastnycklar). Hon greppar saker.. tar upp, lägger tillbaka, kastar på golvet osv.
Tar ut sin napp, blir jätte arg för att den inte är i munnen, stoppar tillbaka den.. Hon skippar sina sovstunder, är arg, jobbig på kvällarna och svårsövd. Hon skrattar lättare och gärna högt.
Hon är ett riktigt matvrak och älskar all fast föda. Idag prövade vi palsternacka och det gick också hem!

Lilys nya kompis

SKRIVET DEN: 2010-05-10 KLOCKAN: 16:20:23
Lily har har träffat en ny kompis. Han heter Flatso och kommer från japan.



....

SKRIVET DEN: 2010-05-09 KLOCKAN: 15:36:25
Jag har sådana sömnproblem, ligger och tänker på saker som gör mig upprörd, frustrerad och arg. Vet inte hur jag ska låta bli att tänka på det heller. Ibland känns allt så svårt, meningslöst och svart. Inte Lily då.. hon är mitt ljus. Men minsta lilla tanke på att förlora henne gör att jag får världens klump i magen och inte kan sova alls. Förstår inte att lagar och annat inte ändrats i Sverige ännu. Varför ska jag alltid hitta lösningar, anpassa mig och vara till lags för att någon som inte kan ta ansvar ska få som han vill då han vill., och kunna skita i allt annars. Urs det gör mig spyfärdig.

Hör jag hans röst börjar jag rysa och må dåligt, inte för att jag är sårad, nej att han lämnade mig var nog det bästa som kunde hända. Då man är mitt i något så ser man inte själv hur dåligt det är. Men när man får distans och tänker på allt som hänt, allt han gjorde, sa, hur han betedde sig.. ja då undrar man, hur fasiken kunde man utsätta sig själv för sådant?!


well.. man kan alltid vara efterklok. Tur att det kom nått gott ur all den skiten. Men hur länge ska det plåga en? Hela livet?

5 månader

SKRIVET DEN: 2010-05-09 KLOCKAN: 15:10:43
Idag blir min lilla prinsessa fem månader gammal! Jag gillar inte alls att tiden går så fort som den gör! :(
Nu är det bara 7 månader tills hon måste börja på dagis och jag försöka hitta mig ett jobb.. Känns inte alls bra. OM jag fick bestämma skulle vi vara med varandra jämt. Men jag vet ju att dagis också är utvecklande och bra för barnet. Men det känns ju i mammahjärtat att måsta lämna bort sitt barn som man varit med i princip varje dag sen hon föddes!


Idag åt min lilla gumma potatis och morot till lunch, samt då 140ml ersättning efter det. Hon är ett stort matvrak min lilla tös. Men det ska man väl vara glad över. Värre då dem inte vill äta. Lily har aldrig haft problem med att inte vilja äta. Men det kanske kommer..

Hon har börjat äta lite gröt också, det älskar hon! Börjar gråta när hon inte får mer, men jag vågar ju inte ge henne jätte mycket eftersom hennes mage inte riktigt är van.

Det finns ingen jag älskar så mycket som Lily. Jag kommer göra allt allt allt för henne!

Färgar håret..

SKRIVET DEN: 2010-05-08 KLOCKAN: 19:15:46
ÄNTLIGEN får jag tid att färga mitt hår.. sitter nu med färgen i.. ska strax skölja ut det. Nu blir det mörkt igen. Härligt. Som jag längtat efter att sätta lite färg i mitt slitna hår!

Lily somnade inte föräns kl 15:30 i vagnen. Snacka om grinig bebis jag har nu för tiden. Men som många andra tror, tror jag också att det är tänder på g. Både jag och Lilys pappa hade tänder vid 6månader så Lily kanske följer våra fotspår. Dessutom tuggar hon på fingrarna, nappen, flaskan osv hela tiden. Men ingen feber tack och lov. Hoppas vi slipper det. Man vill ju inte måsta proppa i dem en massa alvedon när dem är så små. Nej det får helst vänta!

Nu.. ska jag se hur detta hår blir. Kommer med störst sannolikhet ha en massa svarta fläckar i pannan några dagar. Haha! Men hellre det än vita fjun överallt.. jäkla fjun.

Bye

Vackra Lördag!

SKRIVET DEN: 2010-05-08 KLOCKAN: 14:13:34
Har ju inte skrivit på så många dagar nu. Mest blivit bilder och annat..
I tordags var vi ute på tjejkväll med två andra mammor och deras barn. Fyndade mig två par jeans 100kr paret. Lily somnade inte förens kl 01 den natten eftersom hon sov så mycket i vagnen. Igår vaknade hon tidigt men vi somnade om igen efter några timmar. Blev inte så många timmars sömn under den natten. Igår fick jag en ny torktummlare eftersom min andra gjorde brännmärken på kläderna och blev alldeles för varm. Sen vid 14-tiden var vi ute på promenad med Sara. Vi gick ca 5km. Sedan blev det mat på Greya.

Efter det gick vi hem och Lily hoppade över sin eftermiddags tupplur och var jätte grinig. Hon somnade 19 och vaknade 20:00 lika grinig. Pappa kom och hämtade oss eftersom hans bror och hans fru från södra Sverige som jag inte minns att jag sett 97 var och hälsade på. Blev ganska sent där.. var inte hemma igen föräns efter kl 23.. och Lily sov bara en kort kort stund där och var jätte grinig.

Somnade vid 00:40 hemma och sov till 10 idag! skönt. Men hon har inte varit på humör idag heller.. Vet inte vad som är på tok. Försöker få henne att somna nu i sin säng. Har gett henne mat och försökt söva henne i en timma. Men nu gråter hon inte längre. Ibland somnar hon bäst när man inte är bredvid henne, för då blir hon alldeles för nyfiken. Har haft pappa, bröderna, och pappas bror och fru på besök. Dem kom vid 11 idag och for vid kvart i ett. När Lily sovit en stund ska vi gå och handla. Har slut snus.. och all mat i kylen är minst 2 veckor för gammalt..
Men det blir så nu för tiden.. Man köper bara sånt Lily behöver..


Nya jeansen som är bra att dölja magfläsket i.. dock satt dem jävligt snävt efter fikat på greya haha!

Nu har jag hämtat Lily igen.. haha. Har skrivit detta i 40min nu.. alla avbrott och sånt ni vet.
Hm.. undra om hon kommer hoppa över sin sömn idag också.. Får väl gå en långpromenad i vagnen somnar hon alltid.

Jag sätter lösenordet imorgon
(har fått era kommentarer men visar dem inte på bloggen)
Så ni får det på mejlen ikväll eller imorgon!




Liten Nora.

SKRIVET DEN: 2010-05-07 KLOCKAN: 18:47:15


Greya.

SKRIVET DEN: 2010-05-06 KLOCKAN: 14:22:38
Idag blir det Greya med Hannah & hennes lilla Nora :) Har just ätit pyttipanna men dock inte klätt mig än.. Nog är man seg. Har betalt två räkningar som jag hade glömt bort helt.. Nu ska jag ta och klä mig samt stöka bort lite här hemma innan vi ska iväg.

Morotspure

SKRIVET DEN: 2010-05-06 KLOCKAN: 14:20:14
Igår den 5/5 blev det morotspuré för första gången.. gick fint det med.

Vackra Sara.

SKRIVET DEN: 2010-05-06 KLOCKAN: 00:12:41

Fick lov att lägga ut bilder på Sara och magen, även om hon inte tycker att hon blev så fin på bilderna.. Men ni vet ju själva hur det är när man är gravid. Först var man kanske smal (som sara) och sen helt plötsligt väger man mer än man någonsin föreställt sig att man ska göra..sväller och alla de olika krämpor man får. Men själv tycker jag att hon är jätte fin, gravida är fina! Och det slår ingen tvekan inom mig.. HON kommer bli en UNDERBAR mamma.
Du är så vacker!

Redigerar..

SKRIVET DEN: 2010-05-05 KLOCKAN: 16:53:08
Sitter och redigerar bilder för fullt..
Just nu håller jag på med lite bilder från igår som jag tog på Sara & hennes mage. Vågar inte lägga upp nån bild här på bloggen eftersom jag inte vet vad hon skulle tycka om det. Därför så gjorde jag såhär med en bild bara för att ha på bloggen.. Dem riktiga är mycket finare. Dock fotade vi så sent så ljuset blev inte riktigt som jag ville ha det. Men vi får göra om det igen när magen blivit lite större. Ta fina sommar-bebis-mag bilder =)

Sara har en riktigt fin och rund bebismage. Bebisen är beräknad i slutet av juli. Mys!<3

Lilys goa skratt..

SKRIVET DEN: 2010-05-05 KLOCKAN: 14:49:14
Ibland måste man göra helt sjuka ljud för att få henne att skratta.. Men vad gör man inte för att höra ett så gott skratt?! :)

Fortfarande ingen som vet hur man vänder på filmklippen?

Onsdag idag.

SKRIVET DEN: 2010-05-05 KLOCKAN: 14:45:50
Igår hade jag måndag och idag känns det precis som en torsdag?! Nåväl onsdag är det, och det är bara att acceptera hur dagarna faller sig in även om dem känns som andra dagar.. Somnade vi 01 igår och sov till 9-9:30 imorse då Lily vaknade och ville ha mat. Men hon skrek inte sådär som hon brukar göra.. Nej istället låg hon och pruttade med munnen.

Har annars inte hunnit med så mycket idag. Var någon som plingade på min dörr där vid 11. Men eftersom jag stod och klädde på mig så lät jag dem vänta tills jag fått på mig kläderna och då var det ingen bakom dörren längre då jag öppnade. Sprang till fönstret i köket och kollade, då var det en bil som körde iväg och i den satt farmor. Nu fick jag ju dåligt samvete så skyndade på med kläderna och ringde Annika min kusin för att fråga efter hennes mobil nummer. Men farmor var hos Annika, vilken tur! Hon skulle komma lite senare idag istället.

Håller just nu på att ladda kamerabatterierna så jag kan redigera lite foton jag tog igår & idag. Men dem laddas inte snabbt så snart överför jag dem med det lilla batteri som kan finnas där.
Lily tar sig just nu en tupplur. När jag bytte kläder på henne idag så fick jag syn på ett läskigt stort rött märke under ena hennes arm. Det var helt geggigt också.. eksem? Smörjde det med babykrämen, den enda jag hade hemma eftersom den andra mystiskt försvann :S Får gå på apoteket och köpa nån bra kräm. Stackars lilla gumman ska inte behöva ha ont.

(dålig bild.. ser värre ut)

Hej och hå!

SKRIVET DEN: 2010-05-04 KLOCKAN: 16:04:09

Imorse var vi på bvc. Har boken i vagnen men hon vägde ca 6800..nått kg och var 62..nått lång.  Sedan fick hon två vaccinationssprutor en vardera ben. . inte kul! Så nu får vi se om det blir feber och hela altet, eller om hon klarar sig lika bra som förra gången. Men tycker att hon är lite mer grinig idag!
Efter Bvc for vi in på mammas jobb en sväng och hälsade på sedan var det bara hem och packa och sedan gå till idrottsgatan för mammaträff! Fika och massa bebisar, kan det bli bättre?! Den äldsta bebisen föddes i november och den yngsta i feb.
Hannah & Sara har varit här en snabbsväng. Hannah hade med sig lilla isabell också men hon låg i vagnen och sov så fick springa ner och kika. så söt och liten.. minns inte att Lily varit så liten ens. Tiden går alldeles för snabbt.
Snart ska vi bege oss till Sara en sväng.

Tjaa!

SKRIVET DEN: 2010-05-03 KLOCKAN: 21:19:32
Gud så trött jag varit hela dagen.. men så går det då man inte somnar i tid..
Blev en prommis för jag och Lily idag.. 2timmar var vi ute och spatserade. Fast vi var in på konsum, varuhuset och dollars också. Lily sov nästan hela tiden :)
Blev lite handling också..
Köpte sju små handdukar eftersom jag gärna inte tvättar dem som det kommer en massa bajs på.. dem slänger jag hellre..
Lily fick bitnycklar, skedar, en blinkande badanka, en body, två haklappar, en babyfilt och sånna mockasiner.
Tänkte försöka hinna färga håret ikväll.. får väl se hur det går.. en massa sockar eftersom den ena sockan alltid lyckas försvinna.. sen var jag tvungen köpa ett ljus som luktade så jädrans gott.. tog "mamma" eftersom det var väl det enda som passade här hemma.. farmor eller morfar kanske inte passar lika bra ;P

Såhär "långt" gick vi idag (den blåa linjen)


dumma snö..


Nu braka det till i Lilys blöja igen så nu måste vi gå och byta..
Imorgon är det bvc, mammagrupp och sen till Sara.. :P En fullspäckad dag!!

Hörs..

Plommonpuré

SKRIVET DEN: 2010-05-03 KLOCKAN: 20:20:13
Lily käkar plommonpuré för första gången.. kanske inte lika gott som potatis(???), men jädrans va effektivt mot hennes mage. Idag kan jag säga att det kom nr 2 ;P

Bilder..

SKRIVET DEN: 2010-05-03 KLOCKAN: 20:08:38
Jag "pillar" gärna med era bilder om ni skulle vilja ha något redigerat.
Bara att skicka till [email protected] och skriv ungefär hur ni skulle vilja ha bilderna så ska jag göra mitt bästa. Jag är inget geni precis men tycker att det är himla kul. Och Sara.. klart jag ska fota din mage :) Kan ta med mig kameran imorgon :)

Beautiful girl!!

SKRIVET DEN: 2010-05-03 KLOCKAN: 04:15:16

Hur man gör olika uttryck!

SKRIVET DEN: 2010-05-03 KLOCKAN: 04:10:48
"Japp det var allt för idag, tack för att ni tittade"

Tacos och film!

SKRIVET DEN: 2010-05-03 KLOCKAN: 03:30:20
I eftermiddag landade Lilyliten och jag här hemma i lägenheten. Lily sov så gott så tog upp henne från bilbarnstolen försökte få av henne så mycket kläder som möjligt utan att väcka henne och sedan la jag henne i spjälsängen. Sedan var det bara att börja packa upp väskorna, starta en diskmaskin, diska, och plocka bort lite skrot. Mitt i allt det vaknade Lily men somnade om igen efter 10min. Så jag hann faktiskt göra ganska mycket..
Sen vid 19 kom pappa hit med en matstol som jag skulle låna till Lily och strax efter det så kom Andreas & Anna hit. Dem hade köpt med sig tacos ingredienser så vi började hacka och steka.. Lily fick käka lite potatis och vi satt och åt tacos :) Efter den goda maten såg vi lite tv och sen en film.. efter filmen blev det Johan glans. Lily somnade mitt i filmen någon gång vid ett tiden. Och helt plötsligt var klockan tre.. och ja nu är den snart halv fyra! Hur ska man orka upp på bvc på tisdag? Ska vara där kl 09:00.. Får alltid tider tidigt på morgonen.. :S
Imorgon har jag inga särskilda planer. Får jag välja så sover jag gärna jätte länge.. Men nu är det ju inte så att man får välja precis. Önskar att jag kunde somna kl 22 då skulle man ju inte vara trött alls då Lily vaknade. Får jag sova 6-7 h nu känns det som att jag fått sova jätte länge. . Men 2-4h då är jag död hela dagen!

Mitt allt.

Hos mor.

SKRIVET DEN: 2010-05-02 KLOCKAN: 00:22:45
Är fortfarande hemma hos min mamma. Har varit en lugn och skön helg. Igår var vi och såg på majbrasan i Fjällbonäs, drack kaffe och åt tårta! På kvällen grillade vi korv och bara var. Lily vaknade och var pigg vid halv ett på natten och var vaken  tills strax efter 02. Sen somna vi båda gott och sov ändå till 11:30 idag. Duktig hon är min lilla tös :) Idag har vi käkat grillat till middag och räkmackor till kvällsfika. Så nu är man proppmätt. Har också badat Lily och efter badet blev hon så trött så hon slockna redan vid 22. Vilket innebär en tidig morgon imorgon...
Har kräksnöat hela dagen idag så har inte varit ute nått typ. Lily sov en timma i vagnen, men vi hade vagnen i uterummet.
Har som inget roligt att berätta.. Har nya photoshop på datorn nu, men inga bilder att redigera.. :S Någon som är frivillig att ställa upp som "motiv" så jag har en massa bilder att hålla på med?! :)
Jonna på hennes dop.

Snöar..

SKRIVET DEN: 2010-05-01 KLOCKAN: 14:22:43
Det snöar ute som bara den. Det är första maj idag och ca en månad kvar tills folk ska ta studenten och snön vräker ner.. kul? Nej! Men varje år tänker man samma sak: I år har vi snö mitt i sommarn. Men lyckligtvis hinner den alltid smälta bort just i tid.. Undra om vi har lika tur i år?!

Lily äter potatis.

SKRIVET DEN: 2010-05-01 KLOCKAN: 14:09:39
hihi
Igår fick Lily för första gången smaka fast föda.. Det blev potatis! Blandade det med lite matolja & ersättning för att få en lösare konsistens och olja för att deras tarmar behöver det. Så här blev resultatet.. Måste säga att hon var himla duktig:

(någon som vet hur man vänder på videoklippen på youtube?)