HELT SLUT... IGEN!

SKRIVET DEN: 2009-06-30 KLOCKAN: 22:20:30
ojojojoj.. jobbat 7-21 idag med.. eller jag gick ju lite tidigare.. Men mina ben värker som bara den!
Imorgon har jag också en sådan tur, men jag kanske inte behövde jobba alla timmarna.. (introduktion)
Sedan dag tur på torsdag och sedan en dagtur på solbacken på fredag.. ledig helgen sen jobbar jag 6dar inklusive helgen.
Men jag måste försöka få byta tur eller få ledigt på lördagen för jag vill ju så gärna på Annika och Pers bebis dop!
Idag på rasten följade jag Annika och Helmer ut på samhället och gick en prommis.. käkade lite glass !  Gud vad söt han är lill-killen.. Shoppade en klänning.. eller två fast likadana i olika färger.. som jag hoppas att jag ska kunna ha hela sommaren innan magen blir FÖÖR stor. Den såg lite "Mamma-klänningsaktig ut". Sen fick ju min lilla bebis i magen sitt första klädesplagg idag, av helmer ! (Förutom en jätte söt liten mössa som jag fått som kasper och jonte hade som första mössa).. En jätte fin body med stjärnor på! Tack så mycket.. dem kommer ju bli tremeningar!=)


Har en massa bilder på mobilen som jag vill ladda upp.. men glömde ju sladden i skåneland.. Men den kommer väl hit så småning om.

Igår var jag med jenny på kvällen.. vi åkte förbi hennes föräldrar, drack kaffe och åt en bulla.. sen for vi och handla och sen hem till henne och åt massa korv med bröd.. fastän jag hade smällt i mig jätte gott grillat hemma innan jag for..
Sedan pratade vi mest och det slutade med att jag sov över, så had ejga nära till jobbet, och alltid kul med lite sällskap som man kan snacka sönder natten med.

Nej nu ska jag sova.. är HELT slut.
/MALLAN


 

Jobb!

SKRIVET DEN: 2009-06-29 KLOCKAN: 16:36:15
Har fått sommarjobb nu 100% på blåklockan! Börjar redan imorgon.. nice!=)
Synd det var så blåsigt idag.. hade ju sett fram emot lite solning..

Kram!!!!!!!

NÄSBLOOOOD!

SKRIVET DEN: 2009-06-29 KLOCKAN: 00:07:32
Åh vad less jag är på att blöda näsblod.. Hur långt in i graviditeten är det vanligt egentligen?
Inte kul att sova med papper i näsan varenda natt. haha!!...

Helt slut..!

SKRIVET DEN: 2009-06-28 KLOCKAN: 23:50:04
Aj aj aj mina fossingar gör sååå HIMLA ont! Imorgon ska jag fasiken inte gå EN METER i onödan.
Skönt att helgen är avklarad nu iaf. Imorgon planerar jag att ligga i solen någonstans och steka. Kanske träffa några nära och kära ! En SUPERLÅNG DUSCH med fotbad står iaf inplanerat på schemat ..orkade inte göra det nu eftersom jag inte har någon hårtork och då ser håret förjäkligt ut imorgon , om jag somnar med blött hår.

Kasper och jonte skulle sova med mig i natt.. i en 90's säng.. Men efter att vi läst petter och hans fyra getter + Vem är arg ( tre ggr) så slutade det med att dem båda gick upp! haha .. Kasper var törstig och jonte vågar inte va utan kasper.. Men och andra sidan så får man ju hela sägen för sig själv... vilket kan va ganska skönt.. Men just nu saknar jag någon som ligger och håller om mig, styrker en på kinden, få lägga mig på någons arm och somna.. WÄÄÄÄÄ!!!!!!! SUCK!!!

Hur blir man "van" ensamheten?! Hur blir man oförälskad snabbt.. Hur kommer man över någon man måste ha kontakt med troligen så länge man lever på ett eller annat vis.. BLÄ!
Nu har Anton åkt till stockholm han med och kommer hem i Augusti..

Måste upp tidigt imorgon och ringa Mvc igen.. är typ omöjligt att få tag på dem här.. och nu på sommaren speciellt då dem jobbar en dag i veckan! eller då Hon jobbar en dag i veckan (finns tydligen bara en på sommaren)..
På rasten idag åkte vi ut till "arvidsjaur forsen" och låg på stranden, badade (nej, inte jag men jonte och kasper) Skönt att få känna av sommaren lite =)

Nattinatt.

And btw.. Kunde avsluta mitt medlemskap på gymmet i trelleborg . √
 så det känns skönt att det är en mindre kostnad!
=)

Vecka 16...

SKRIVET DEN: 2009-06-27 KLOCKAN: 22:26:35
Vecka 16: 28 jun - 4 jul 2009

Mamman:
Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.


Tlött!!

SKRIVET DEN: 2009-06-27 KLOCKAN: 22:06:06
Oh jag är helt slut i både kropp och själ.. men mest i kroppen.. Har sprunigt upp och nedför trappor hela dagen.. Gjort tunga lyft som fått min rygg och min ichias att säga AAJJJ. Så nu är jag "haltande lotta" kan man säga.. Men nu är det bara 06:50-21:15 Imorgon och sen är jag ledig heeeela måndagen och vädret värkar bli kanon så det blir ju jätte bra!



Just nu är jag barnvakt.. eller barnvakt och barnvakt.. dem sover ju nu så.. och jag får nog bli en sovande barnvakt eftersom jag måste upp 05:20 imorgon så jag hinner gå till jobbet..  Känner att jag håller på att få sån blåsa på läppen =(
Så nått virus är på G!

Fått en jätte fin tröja av grannarna.. Eller Inger, Marius och William. En svartmamma tröja där det står bebis på magen med vitt=) Jätte fin! tack så mycket!

Nej nu ska jag lägga mig i soffan.. har redan hunnit sova 2h ikväll.. och skönt var det!!

Hörs en annan dag! Kram

Jobb jobb och jobb!

SKRIVET DEN: 2009-06-26 KLOCKAN: 22:55:31
En blev sjuk på jobbet så har fått en massa extrajobb.. Är HELT slut.. mina fötter gör JÄTTE ajaj!
Måste hitta bättre skor. Skönt iaf att komma tillbaka tills sitt "gamla" jobb.. =) Dock får man ju springa häcken av sig.. skulle ha slutat 16 idag.. men fick jobba till 21:20.. så är gode slut med tanke på att jag började sju imorse.. Men på min rast hann jag träffa sara och peak, och också jenny och ludde =) Så det var skit trevligt.. hann även bränna näsan lite..
Andra ändringen är att jag börjar sju imorgon med.. och sju 21 söndag ocksåå.. Hoppas bara det är jätte fint väder på måndag för då hade jag planer att vara ledig heeela dagen!

Nej nu måste jag sova.. ska ju upp 05 imorgon.. !!

Kramkram!

Träningsväärk!

SKRIVET DEN: 2009-06-25 KLOCKAN: 22:49:55
Haft fullt upp idag minsann.. men hann allt som var planerat plus lite därtill.
Först var min moster här.. sen tog vi en liten prommenad och var mest utomhus. Jätte fint väder idag.. minst 25gr.
Sen kom mamma och hämtade mig.. vi åkte till apoteket sen for vi och handla lite bebiskläder till Annikas Helmer. Sedan for vi på Greya Knut och åt en smörgås.. Jag tog den goda baguetten jag längtat ett år efter,, den med kyckling som jag och Stina alltid brukade äta! Sen tittade vi på lägenheten, men jag tror inte jag tar den.. den var inte så perfekt som jag ville ! Haha så då bor jag hellre hos far tills jag hittar en jag kommer trivas i. Sedan åkte vi förbi Annika och Per.. Kikade på bebisen.. såå sööt och liten, mycket mindre än jag trodde!=) haha.
Blev en snabb sväng men vi hinner ju ses hur mycket som hellst nu framöver..
Hunnit äta god entrecoté hos peter och linda också.. samt umgåts med kasper och jonte.
Vi for och köpte glass sen gick vi till en lekpark..!
Ikväll har jag spelat lite badmington med fader också.. haha!

Har hunnit motionera en bra bit idag så nu har jag ont i fötterna. Och mer ont kommer jag få imorgon då jag ska Jobba igen.. Där är det fullrulle dagen ut.. Pust. 
Man kan då inte säga att man inte rör på sig.. minst 1mil går man på jobbet en vanlig arbetsdag har sara räknat ut.

Nu måste jag sova.. lång dag imorgon.. ska upp halv sex.

 Kram på er.

HOME SWEET HOME!

SKRIVET DEN: 2009-06-25 KLOCKAN: 00:21:14
Resan hem gick väl  hyffsat.. eller egentligen över mina förväntningar.. jag lever ju!!=)
Efter resan från malmö till stockholm så mådde jag kasst.. fick kuuuta till första bästa toalett och kräkas i 20min.. sen blev jag helt slut och ville bara lägga mig på golvet och sova. Men eftersom jag spydde upp allt jag ätit på hela dagen så blev jag också helt darrig så jag letade upp Terminal 3 och ett café där jag fick i mig en god baguette och lite Ramlösa.. Sen mådde jag faktiskt lite bättre.. Har dock fortfarande kvar min spänningshuvudvärk och den vill inte försvinna hur än mycket alvedon jag knaprar. Flyget sedan till Arvidsjaur.. ja ni vet propellerplanet det är ju döläskigt. För det första så låter det som att man sitter i propellen.. man blir helt döv.. dem borde faktiskt låna ut hörselkåpor! Man hör inte ett ord av vad flygvärdinnorna säger.. och För det andra så går det såååå sakta.. flera flera timmar.
Men vi kom oss ju hem och nu ska jag då tametusan inte sätta mig på ett plan nått mer detta år. Om ingen vill bjuda mig på en utlandsresa såklart för då är jag gärna på ;)

Borta bra men hemma bäst, är faktiskt sant! Ingenting är som hemma.. Lukten, människorna, dialekten, maten..
Redan på Arlanda kände jag mig som hemma.. massa folk runtom kring mig på gaten som snackade arvidsjaurmålet..
Bara det gjorde mig glad!=)


3min efter jag  kommit innan för dörren:

Kasper sa: Malin varför har du en bebis i magen?
-Ja du kasper.. det kan man ju fråga sig, men bebisen sa att den ville leka med er när den blir större.
Kasper: Med jag och jonathan??
-Jaa!
Kasper: Va roligt då ska bebisen få låna våra leksaker.
- va snällt kasper, men nu måste jag gå och kissa.,.( var jätte kissnödig )
Kasper: men du kan väl inte kissa ut bebisen va? det får du inte.
-haha nej det är lugnt den stannar i magen tills ungefär då tomten kommer.
kasper: oj de var länge kvar då är det ju snö..

Haha små barn har så roliga tankar =)

och jonte har blivit JÄTTE duktig på att prata.. Synd jag inte kunde sätta in ljudfiler för då skulle ni få höra två söta gossar sjunga om en valp som har strumporna i munnen!=)

Pappa har skurat, dammtorkat och renbäddat i Daniels rum.. brorsan som nu är i stockholm och söker jobb..
Så det luktar jätte gott och sängen ser väldigt injudnande ut så jag får väl snart lägga mig, är riktigt trött!
Här är det ljust dygnet runt.. och dessvärre en massa massa mygg.. men dem kan man gott stå ut med.
Imorgon ska jag ringa min läkare och be henne skriva ut ett recept till mig, såg att min medicin var heeelt slut. Jag trodde jag hade en till burk, men där tog jag fel. Sedan kommer mor min och hämtar mig när hon slutar jobbet, och då ska vi och titta på lägenheten.. jag vet itne vad jag hoppas egentligen.. är den riktigt fin så tar jag den men annars känns det lika skönt att bo hemma ett tag och spara pengar. Efter det ska vi åka till Annika, Per och Helmer! Om dem är hemma förstås. Jag vill ju se lilla knytet.  Sen på fredag börjar allvaret igen, med jobb och tidiga morgonar! Synd det ska vara så jätte varmt i helgen, inte kul att jobba då..

Nu går Malin mot ljusa tider. Inget kan ju bli värre heller hur?! Nu ska jag må bra, ha roligt, umgås med vänner och familj och glädjas över det kommande barnet.. <3

Hoppas ni andra också får en kanon sommar med familj och underbara människor runt omkring er. Kraaam.

Tillbaka till verkligheten!

SKRIVET DEN: 2009-06-24 KLOCKAN: 11:07:42
Idag flyger jag hem... 6h skulle det ta.. på 6timmar hade jag också kunna åkt till bulgarien eller turkiet, säkert ännu längre söderut. Men jag åker hem! Fredag,lördag och söndag ska jag också jobba, där jag jobbade innan jag åkte hit ner från första början! Alla är så rara och goa där.. =)

Har sån spänningshuvudvärk idag.. hade det igår också.. Och inga tabletter hemma som kan lindra =/
Just nu gruvar jag mig mest över att jag ska spy under laning och stigning.. blir ju trots allt 6st totalt. huva!
Jag håller ju på att spy bara danne gasar med bilen, eller tvärbromsar lite hastigt.

Nej nu måste jag gå och packa min resväska!  Ikväll är jag hemma igen...

Hormonerna flödar..!

SKRIVET DEN: 2009-06-22 KLOCKAN: 14:32:54
Gud vad man blir konstig av alla dessa hormoner. Man kan gå från superlycklig till totalt nerstämd på några minuter. Ibland känns alla problem jätte tunga.. stora.. hemska. Och ibland så känns dem mindre, som att man klarar allt.
Man blir också så himla lätt berörd.. Just nu sitter jag och stor bölar åt Jordmødrene - den norska dokumentärserien om barnmorskornas liv på bb. Har länkat tidigare... finns 6 avsnitt här: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/285193



Fakta:


Humörsväningningar

På grund av de ökade hormonerna i kroppen så skiftar humöret ofta under en graviditet. Det är väldigt vanligt att man blir gnällig och irriterad och reagerar överdrivet på småsaker. Man brukar också känna en osäkerhet eftersom kroppen förändras så snabbt så man inte själv känner igen den. En del kvinnor har aldrig gråtit så mycket som de hör under en graviditet. Det kan också röra sig om oförklarlig svartsjuka som man kanske känner för första gången i sitt förhållande.

Det finns ingen anledning att drabbas av samvetskval över detta. Man är helt enkelt ett offer under hormonerna. Det är däremot viktigt att informera sin närmaste omgivning om hur man känner sig och hur man verkligen mår. Det är ett helt normalt tillstånd även om det kan kännas påfrestande stundvis. En del kvinnor verkar inte alls känna av dessa humörsvängningar.

Det kan också skilja sig från graviditet till graviditet. För att man varit känslig ena graviditeten behöver det inte betyda att man är det nästa och vice versa.






 


100 dagar!

SKRIVET DEN: 2009-06-22 KLOCKAN: 12:55:35
Oj nu har jag redan gått 100 dagar in i graviditeten.. Hundra dagar är ändå ganska mycket..
I hundra dagar satt den som vann bigbrother inne i bb-huset. 100 dagar är ett och ett halvt sommarlov..
i 100 dagar har jag haft ett liv i min mage.. ! Helt otroligt.


Sitter just nu och tuggar på ett hårdbröd.. med kaviar på. Gott med lite salt för omväxlingens skull.. inte så att man kan lägga citroner på smörgåsen precis. haha! kanske man visst kan förresten.. det måste jag prova någongång.. men nee.. tanken gör mig illamående.

Har just fixat och donat med alla samtal.. nästan allt är nerpackat.. behöver två kartonger till bara och sen är man som gott som klar med packningen.. skönt! Snart onsdag, snart hemgång.

Kram på er.

Handla?!

SKRIVET DEN: 2009-06-21 KLOCKAN: 23:46:57
Bebiskläder:

1 2 3 4 5

Presenter, ex doppresenter osv:

1 2 3 4 5

Bra sidor om barn/gravida:

1 2 3 4 5

Tips på bra tv program:

Barnmorskorna Norge går på TV 2, onsdagar kl.20:30-21:00 (www1.nrk.no/nett-tv/klipp/285193)
förlossningskliniken  på tv fakta. Går onsdagar kl 21.00
Finns säkert mycket mer, men det är dem jag brukar följa,,

Någon annan som har bra tips att dela med sig om?

Hittade en bra sida som beskriver gravititenen vecka för vecka: (http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/)

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.

Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.


Mamma

En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Nu är det dags att anmäla dig till en förberedelsekurs inför förlossningen. Tala med din barnmorska.


Halsbränna

En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Undvik större måltider och mycket dryck sent på kvällen, undvik starkt kryddad mat och fet mat. Sluta röka och avstå från alkohol om du inte gjort det redan. Försök undvika stress. Ät på regelbundna tider och lägg gärna in något mellanmål. Se över ditt kaffe- och tedrickande. Om du fortfarande känner dig besvärad finns läkemedel receptfritt på apoteket. Fråga apotekspersonalen eller din barnmorska om råd. Läs mer om halsbränna genom att klicka på länken till höger.


Pappa/partner

Känns det fortfarande overkligt? Barnmorskan kan höra hjärtljud och vid barnmorskebesöken kan ni få höra fostrets hjärtljud. Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt faderskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Hos barnmorskan/kontroller


Ultraljud

Nu börjar det bli dags att få en tid för ultraljud. Du har fått en inbjudan till en ultraljudsundersökning som givetvis är frivillig. Med ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen. Man kan också se hur mycket barnet har vuxit, om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt.


Hjärtskärande skrik!

SKRIVET DEN: 2009-06-21 KLOCKAN: 15:22:43

Säljs inte två sparvar för en kopparslant? Men ingen av dem faller till marken utan att er fader vet om det. Och på er är till och med hårstråna räknade. Var alltså inte rädda.


Jag vill gråta tills tårarna tar slut så jag slipper gråta mer.


Häftigt!

SKRIVET DEN: 2009-06-21 KLOCKAN: 12:31:07
Nio månader
i magen.






Det rör sig

 

Godmorgon!

SKRIVET DEN: 2009-06-21 KLOCKAN: 11:51:30
Somnade inte förän klockan var 05 imorse.. och vaknade 10.. =/ Försökt att somna om men det går inte..
Just ätit lite rester, för att se om illamåendet kanske släpper.. Har vaknat flera gånger i natt och haft jätte ont i magen, kramper.. har känts som man har magsjuka nästan.. Men det har då gått över nu som tur var!! Jag åt faktiskt lite godis inatt, kan det kanske vara boven till min magsmärta? Sedan åt jag två citroner och en Lime´(tack inger).  Imorgon är det måndag igen.. Även om tiden känns gå så sakta så går den ju i allafall framåt, och tur är väl det?! 



Vad dyrt det är att flyga nu.. är det kanske pg.a.finanskrisen?! När jag flög hit ner sist i januari så betalade jag 1100kr för en biljett.. Nu över 2500kr.. SUCK! Men nu ska jag då inte flyga på ett bra tag. Jag HATAR att flyga dem planen som går till Arvidsjaur.. Nextjet flygen... dem tar flera timmar, är helt skrotiga och låter så man nästan får ha hörselkåpor på sig. Man tror allvarligt att man ska störta.. Så JA.. jag gruvar mig för det. Jag måste börja packa min resväska.. och alla kläder också.. hur nu dem ska rymmas?! Well well jag får väl ta ännu en STOR rensning.. tycker jag gör det varje månad, och har ändå lika mycket kläder kvar.. Men har ändå aldrig nått att ha på mig.. suck.. Kanske borde köpa större kläder.
Allt är såå smått. När man handlar vill man tro att man är lika smal som man var för några år sedan.. eller så kan man ha kläderna 1 gång sen när man tvättat plagget så sitter det plötsligt så snävt. Thats life....




Packning..

SKRIVET DEN: 2009-06-20 KLOCKAN: 14:37:40
Vaknade ganska sent idag, skönt att få sova ut..
Tog en dusch.. och det mina vänner, det behövdes verkligen! Dock hade jag slut schampo och balsam så det blev dannes tvättex tvål ist.. alltid bättre än nått!
Har packat lite till idag.. så nu är fyra kartonger fyllda.! Dock har jag slut handdukar att linda in sakerna i så jag måste gå på tidningspappers-jakt..



Känner mig uppsväld idag.. och lite halvseg trots en ganska bra början på dagen..
Inga tårar spillda och inte heller någon jätte klump i magen!
4 dagar innan hemgång.. 
Det känns som det kommer bli en stressig tid då jag kommer hem.
Först ska jag kolla på lägenheten på torsdag, sen måste jag på arbetsförmedlingen på fredag.
Samt skriva in mig på mvc igen, fast hemma.. ringa en massa samtal, dels till vår barnmorska här, och sen till gymmet..
Jag har ju sånt där vad säger man.. årskort på gymmet som dras varje månad, och det kan jag ju inte uttnyttja nu så jag hoppas jag kan säga upp det!  Sedan måste jag fixa jobb.. och prata med några på socialkontoret..
Sedan får jag hoppas att jag vinner på triss eller nått så jag har råd till några begagnade möbler..
Just nu är det enda jag har lite prydnads saker.. och ett par gardiner.. Sen kanske mamma hade en säng jag kunde ta.

Om det är någon som ska sälja sin soffa, bord osv osv.. så kontakta gärna mig,.

Sen på lördag ska jag på Williams barndop!=) Ska bli jätte roligt.
Ugh.. nu fick jag ont i magen.. har just ätit och magen har väl inte blivit så van maten ännu så den mår inte så bra när den får en massa konstiga saker nerstoppat i sig.. AJJJ!!

Ska ändå bli kul att få komma hem till skogen igen och träffa alla nära och kära!! <3

Kram på er!!!

En underbar känsla...

SKRIVET DEN: 2009-06-19 KLOCKAN: 17:27:23
Imorse vaknade jag med en ömhet i magen.. jag tittade ner och där såg jag.. WHAAAT? jo en kula.. man såg exakt vart fostret låg och allting.. jag kände lite löst på den lilla kulan och det var så hårt och spänt.

Drömmer jag? Tänkte jag..  jag fotade kulan och sen gick jag på toa och kissade.. inte mycket alls..
Men sen så var kulan borta?! Eller iaf mycket mindre.. så jag läste lite på internet och fann att om man hade fylld blåsa som tryckte på "under fostret" så gjorde det att fostret trycktes längre fram...

Men så himla fantastiskt det var att se.. och känna! Jag längtar tills det är så hela tiden..=)

Nu vet jag vad det blir för mat.. var faktiskt kenneths familj som lärde mig att äta detta.. Bandspagetti och köttfärs(ej sås) med massa italiensk salladskrydda.. MUMS!

Puss på er!

Midsommar..

SKRIVET DEN: 2009-06-19 KLOCKAN: 13:48:34
Just nu.. NU.. så är jag så himla sugen på midsommarmat.. Jag vill ha nypotatis, siller i alla de sorter, gräslök och gräddfil.. vad har man mer eg??
Skit samma.. Bara dem sakerna hade räckt gott och väl...
Nästa midsommar då jäklar jag ska käka midsommarmat!!!!!!!
Nästa midsommar då ska jag dansa runt en midsommarstång, med familjen!!!
Nästa midsommar ska jag vara gladast av alla.




Glad midsommar på er alla.

v14 och v15

SKRIVET DEN: 2009-06-18 KLOCKAN: 18:44:36
Enligt barnmorskan så tyckte hon att fostret var liite större , kanske 3-5 dar äldre än vi hade trott. Men samtidigt sa hon att det var svårt att mäta då den lille pluppen rörde på sig så mycket..
Hittade iaf en sida som beskrev lite bättre om vad som händer barnet och mamman vecka för vecka..



Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.
 

Mina reflektioner: Mindre trött är jag faktiskt!! Stiger aldrig upp efter kl 09:00.. Fantastiskt bra vet jag inte om jag mår.. men det har ju sina skäl och förklaringar. Men iaf så vet jag att mina humörsvängningar är mycket bättre och på en stabilare nivå än förut. Förra veckan kände jag mig ganska så lycklig faktiskt.. och om detta som hänt nu skulle ha hänt för bara.. säg 3 veckor sedan så hade jag nog brytigt ihop fullständigt.. Nu kan jag i alla fall se ljus och en framtid.
"Äntligen ser du gravid ut".. Det vetteklån.. visst jag känner ju att min mage har blivit mycket större, men den är ju inte hård, längst ner på magen kan man känna att det är lite hårt.. men det tar nog kanske 3-4 veckor till innan det syns. Mina boobs (haha) däremot har ju växt rejält.. inga Bh:ar passar längre så man får gå runt i sport-bh. Men den håller på att bli för liten också.. så det är väl dags att köpa nya snart!

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Livmodern är stor som en grapefrukt.
 

Mina reflektioner: Trög i magen var jag mest i början, dem första 11 veckorna. Men jag tycker att det har blivit mycket bättre med det nu. Ingen strimma på magen ännu,, Någon av er andra som fick en sådan? Och när i sådana fall?

Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.
Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Mina reflektioner: Jag tycker att det är så oerhört häftigt att bebisen är så himla liten, men ändå redan ser ut som en människa.!!!


Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.


Mina reflektioner: Jag läste någonstans att kring vecka 15-16 så kunde fostret bli "rädd" för ljud. Att denne kunde hoppa till om något högt ljud kom nära magen. .


Lovley weather..

SKRIVET DEN: 2009-06-18 KLOCKAN: 15:15:15


Nu sitter jag här med en doftgrej under näsan.. allt för att försöka att INTE kräkas..
Jag är såååå himla less på att allt jag försöker få ner, kommer upp igen,..
Mest orolig är jag såklart för lilla bebisen, att denne inte ska få någon näring..
Men ÄN så länge har inte min te-kopp kommit upp.. så lite framåt har det ju gått!
Medicinen igår har inte heller kommit upp så det känns ju faktiskt som att det går framåt..




Mitt illamående hade ju försvunnit, så gott som..
Men i lördags kom allt tillbaka.. jag vet inte om det är graviditeten, eller om det är att jag just nu är så djupt sårad och ledsen inombords,, kanske en släng av båda?!

Har suttit en liten stund på balkongen, skönt med lite friskluft faktiskt.. synd bara att man ska ha sånt oerhört bra luktsinne.. dels för att jag slutat snusa då jag fick reda på att jag var gravid.. och plus att hela graviditeten i sig gör att man är överkänslig för dofter.. till och med te luktar för starkt..
Har pratat med min kusin Annika.. Hon fyllde år igår förresten så stoooooooooooooooort grattis till henne i efterskott!
Ska bli så kul att få se henne och hennes lilla helmer då jag kommer upp!!!




Att inte ha blivit älskad är otur, att inte kunna älska - det är olycka!


Ute på balkongen märkte jag hur mycket jag flagnar överallt.. trots att jag inte solat sen i början av april..
Jag ser verkligen ut som en från nordpolen.. blek som .. ja jag vet inte vad. Men vem bryr sig =)
Nej nu ska jag bege mig ner till tvättstugan igen! Ha det så bra alla.

Dag fem, eller dag 96?!

SKRIVET DEN: 2009-06-18 KLOCKAN: 12:19:00
Hej!
Idag har jag för första gången lyckats sova.. och skönt var det!
Just nu håller jag på med all tvätt... och igår köpte vi kartonger så nu är det bara att börja packa...
Har just bokat resan hem..

Har inte så mycket att säga idag.. känner mig tom på nått sätt.
Kram på er.



My heart

SKRIVET DEN: 2009-06-17 KLOCKAN: 12:51:48


sakta sätter tiden sina spår..

SKRIVET DEN: 2009-06-17 KLOCKAN: 11:57:55

Onsdag idag.. 4 dagar sedan mitt liv vände som en u-sväng. 4 dagar av ångest, klump i magen, hunger, illamående och trötthet.  Men någonstans lyser solen.. och dess strålar sipprar sig in mellan mina nerdragna persienner.
Någonstans i framtiden kommer jag att skratta, gråta av glädje, och förstå innebörden av ren lycka!
Jag hade en dröm inatt.. en dröm som började på förlossningen och slutade i vardagslivet.. och jag var lycklig, kände stor lycka och kärlek. Aldrig hade jag känt denna sorts kärlek som jag gjorde till min lilla underbara dotter (som det var i drömmen)..  Och jag var inte ensam..jag delade denna lycka med någon..



Jag är så tacksam över hur folk i min närhet ställer upp, tröstar och finns där..
Therese min pappas fru har många kloka ord som får mig att må bättre.. som får mig att bli stark. Hon stöttar och dem erbjuder boende och mycket därtill..
Min kära mor stöttar mig också.. ger mig hopp och stöd. Hon har redan hunnit ordna så att jag ska få kolla på boende nästa vecka.. En tvåa på bottenplan.. nära till affärerna så jag slipper gå så långt på vintern med barnvagnen.
Det kommer att lösa sig.. det kommer att gå bra!!!! Tack alla nära och kära, som på många olika sätt stöttar mig igenom denna tunga tid.. som kommer att bli bättre.. mycket bättre.
4 dagar... 4 månader.. kommer jag att se klarare när jag kommer hem.. Kommer jag förstå vad som gick snett?
Eller kommer jag bara sakna detta så mycket att mitt liv blir mörkt.. NEJ det kommer jag inte tillåta.

Jag ångrar ingenting egentligen.. visst finns det saker jag inte kan förstå.. och hade velat ändra på.. Men detta har gjort mig en erfarenhet rikare och jag kommer att lära mig massor av det.. Många säger att det finns en mening med allt..
kanske var det meningen att den jag älskar så mycket.. skulle ge mig kärleken tillbaka i form av ett litet barn?
Kanske var det bara barnet som var meningen?!

Som jag säger.. visst finns det mycket jag är arg över, och tycker kunde ha kommit fram mycket tidigare
och ja i mellanåt känner jag mig jätte lurad.. jag tänker..
 Att inte älska någon, men få den personen att tro det, eller att älska någon men den andra personen tycker inte att den får all den kärlek den vill ha.. vad är egentligen värst?

Alla har vi säkert olika åsikter om den saken.. Men jag vet vad jag tycker!
Men samtidigt så har jag iaf älskat.. och det är jag stolt över.. att jag inte lurat någon!! Varit ärlig under förhållandet, inte bedragigt eller svikit. Vi måste stärka oss själva.. ge oss själva beröm.. vi måste bli hela! på varsitt håll...


.......

SKRIVET DEN: 2009-06-16 KLOCKAN: 16:11:54
You're a part time lover and a full time friend
The monkey on you're back is the latest trend
 I don't see what anyone can see, in anyone else
But you

I kiss you on the brain in the shadow of a train
I kiss you all starry eyed, my body's swinging from side to side
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you

Here is the church and here is the steeple
We sure are cute for two ugly people
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you




detta kort var så fint så jag måste bara ha det i min blogg..

mina känslor.

SKRIVET DEN: 2009-06-16 KLOCKAN: 14:44:15
Det finns säkert dem som  tycker att jag inte borde skriva så mycket i min blogg om nått, men min blogg är min dagbok, här skriver jag när jag är superledsen, när jag är överlycklig, speciella saker, vanlig vardag.. ja allt. Och nej jag skäms inte över att alla kan läsa om det för det jag skriver det är min sanning, hur jag känner, hur jag tänker just då i stunden, hur jag mår. Man kan säga att bloggen är min terapi. att få skriva av mig ger mig en slags ro.. iaf för en stund!

Det är ingen som kommenterat det ännu, men jag tänkte ifall att.. När jag sedan får barn kanske min blogg kommer att ändras .. Men det tar vi då!

Varför dränker man eg sin sorg med mera sorg? Först tänker man, nu ska jag lyssna på någon musik som gör mig stark, också sätter man på nått odrypligt om joddla med siv, eller hårdrock.. men i slutändan fastnar man alltid med att lyssna på någon låt som ex loosing love, eller pretended love.. love is all i need.. jag ni fattar!
Man känner plötsligt igen sig i massa texter som man förut bara sjöng med i och tyckte att låten var rälig och uttjatad, exempelvis Avril Lavinge - My happy ending.. :

Let's talk this over
It's not like we're dead
Was it something I did?
Was it something you said?

Don't leave me hangin'
In a city so dead
Held up so high
On such a breakable thread

You were all the things I thought I knew
And I thought we could be

You were everything, everything that I wanted
We were meant to be, supposed to be
But we lost it (but we lost it)
All of the memories, so close to me
Just fade away
All this time you were pretending
so much for my happy ending...




I alla filmer visas saker som får en att börja gråta.. nu ex ser jag bara bebisar överallt..
Gravida kvinnor som skrattar och ler, med pappans hand i sin, mödrar som föder med sin man vid sin sida osv..

Allt det man sett fram emot att få vara två om.. allt man vill vara två om speciellt när man har en liten bebis tillsammans, sånt måste jag nu försöka putta bort från min hjärna, och det vill jag egentligen inte.. Jag vill vara mamma pappa barn!!
Man har så många tankar, så mycket i sitt huvud som gör att man blir tokig.. inte nog med att man undrar hur det kommer att gå som ensam mamma, men också att man ska vara utan den man älskar.. Bara det att sova själv på nätterna.. inte ha någon att hålla om.. vilket stor omställning det kommer bli.. Hur kommer hemresan gå? Kommer jag klara av att vara ensamen i 5h påvägen hem..  att ta farväl.. uschhh!!! Omen jag alltid har haft en liten hemlängtan så har jag aldrig viljat åka hem själv.. längtan är inte detsamma nu.. utan honom är inget detsamma..
Jag är arg, uppriven, ledsen, besviken, förtvivlad, förvirrad, rädd..
 
Varför åker jag hem? kanske många undrar..
Visst hade det säkert varit roligare för barnet och danne om jag kunde försöka hitta en bostad här så att dem kunde träffas oftare. . det är väl det Danne vill eg.  Men i detta skicka jag är i nu, så skulle jag ALDRIG klara av det.. Jag klarar inte av att först förlora min kärlek, och ställa om mig på att bli ensam mamma, sedan sitta ensammen och vara ledsen i en lägenhet i trelleborg där jag inte känner någon alls. .
Hemma finns lite av det jag behöver för att komma på fötter igen.. även om det känns skit tungt att lämna detta ställe...
Jag behöver allt stöd jag kan få.. och hur ska man kunna glömma någon om man kanske hör, ser och får reda på saker om den personen hela tiden som gör att man blir ledsen.. 170mil bort hoppas jag att jag själv kan vara den som får reda på saker genom att fråga den personen själv, det jag vill veta och inget annat.


Idag har det varit jobbigt eftersom att allt jag äter kommer upp,. inte ens vattnet får vara kvar..
Hoppas det blir bättre med det snart.

kärlek kan man få på olika sätt, och all sorts kärlek stärker!

No broken hearted girl..

SKRIVET DEN: 2009-06-16 KLOCKAN: 12:29:18
You're everything I thought you never were
And nothing like I thought you could've been
But still you live inside of me
So tell me how is that?

You're the only one I wish I could forget
The only one I'd love to not forgive
And though you break my heart, you're the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can't erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I'll be there at the end of the day

I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath with out you babe
I don't wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don't want to love you in no kind of way no no
I don't want a broken heart
And I don't wanna play the broken-hearted girl...No...No


Something that I feel I need to say
But up to now I've always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you've got the most respect for me
But sometimes I feel you're not deserving me
And still you're in my heart


I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take breath with out you babe
I don't wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don't want to love you in no kind of way no no
I don't want a broken heart
And I don't wanna play the broken-hearted girl

Now I'm at a place I thought I'd never be...Oooo
I'm living in a world that's all about you and me...yeah
Ain't gotta be afraid my broken heart is free
To spread my wings and fly away
Away With you



Sorg..

SKRIVET DEN: 2009-06-16 KLOCKAN: 10:09:18
Jag vet inte hur mycket jag läst om sorg och sorgarbete på skolan.. jag vet hur hela processen ska gå till, hur man ska beararbete den.. hur man måste försöka kämpa sig upp osv. Just nu känns det bara som att trappan har 30000000 steg uppåt, och jag står på nedersta trappsteget och vet inte åt vilket håll jag ska sätta min fot.
Jag vet att allt kommer kännas bättre en dag, den dagen jag fått mig upp några våningar och jag aldrig skulle kunna tänka mig att sätta foten på det trappsteg som är bakom mig. Jag vet att det kommer bli tufft, och jobbigt..
Men jag vet också att jag har en fin familj där hemma, (fina familjer kanske jag ska säga!) Att jag har vänner som stöttar mig och finns där för mig, och det är dem verktygen jag behöver för att ta mig upp för den långa trappan.

Just nu kan jag inte tänka klart eller se klart, När man förlorat någon man helst vill spendera varje dag med, så känns det bara som att det inte kan bli värre.. det har vi väl alla känt någon gång i livet!? och jag har ändå haft turen att tycka om någon så mycket att jag vill spricka, det är inte alla som har fått känna den känslan.  Men nu måste jag försöka bearbeta bort dem känslorna och tänka på mig själv, mitt eget mående, hur jag ska kunna må bra och bygga upp mig själv till den mamma jag vill vara åt den lilla bebisen.  Jag tänker inte ge upp, jag tänker ge h*n all den kärlek som en människa kan ge.  Och det vet jag att även Daniel kommer göra den dagen han blir pappa, även om han inte finns där på samma sätt.



.....

SKRIVET DEN: 2009-06-14 KLOCKAN: 19:28:25
Lilla Du Därinne
- av Lycke

Lilla du därinne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
fast du redan är här!

Är det dina tår jag känner?
Ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
fast du redan är här.
Men jag älskar dig som tokig
Vem du än är!

Vecka 14

SKRIVET DEN: 2009-06-14 KLOCKAN: 16:15:51




Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen,  man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort efter graviditeten. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


Det finns mycket att säga. Men jag lämnar det tomt.

GRATTIS DANIEL TILL STUDENTEN!

SKRIVET DEN: 2009-06-12 KLOCKAN: 21:33:03
Då var det brorsans tur..!=) Synd man inte kunde närvara dock! Men vi syns ju då vi syns..
REDAN ett år sedan man själv tog studenten.. tiden rusar verkligen iväg.. snart tar man pensionen också..
Det är ju trots allt bara ca 45 år kvar.. Men dem har väl hunnit höja pensionärsåldern till 75 då jag är där..


GRATTIS BRODER!


(Daniel och hans flickvän Jenny)

Kom hem från jobbet för ett litet tag sedan.. sitter här och äter mina malteser.. gott!=)
Danne jobbar till 01:30 i natt.. tråkigt.. sen jobbar han imorgon också.. och nästa helg är det min tur att jobba!

Nu ska jag surfa vidare, ha det så bra alla! Och GRATTIS alla som tagit studenten iår!
Puss

FEEET!

SKRIVET DEN: 2009-06-11 KLOCKAN: 15:17:47
HJÄLP JAG ÄR MED I EN otäck dröm.. eller?
Nej den drömmen jag hade hoppats att vakna ur, den levde jag tyvärr i. (nu låter det som att nått jätte hemskt hänt) Men för mig är det just idag Jätte hemsk, för jag kan bara ha ett par jeans.. ETT par.. och jag är BARA i vecka 13.. vad hände?
+ att dem jeansen jag fick på mig sitter jätte tight och egentligen är mina "slapp-jätteförstora-hängbralla-jeans"...
Antar att dem kommer vara mina "dem enda som sitter-jättefula-måste hapå mig, för jag har inga andra-jeans" i nån vecka.. tills jag inte kan ha dem heller! För två veckor sedan kunde jag ha mina vanliga jeans.. dem satt ju lite tight.. men nu saknas det minst 5cm för att jag ska kunna knäppa dem.. HUHUHU!!!!

well well.. vad gör man? Får helt enkelt köpa fler mjukisbyxor och gå omkring som en "jag bryr mig inte om hur jag ser ut alls-tjej" och " va? är det inte snö ute fortfarande-flicka"..

Jag har ändå inte ätit jätte onyttigt.. inge godis dem sista veckorna ens..

aja jobb nu!=P BLÄÄÄ

Kaviar!!??

SKRIVET DEN: 2009-06-10 KLOCKAN: 22:54:14
Hemma igen.. slutade med att jag fick jobba själv sista timmen trots att jag var den som va extra.. typiskt..
aja..
Väl hemma så blev det ju greys anatomi..men ack vilket hemskt slut.. jag fattar inte?! ska båda döö?
sämst i sådanafall..

Nu sitter jag och käkar på min kaviarmacka.. danne säger att gravida inte får äta kaviar..
Men jag kollade upp det på internet och där stod det då inget om det.. någon annan som vet?
Det är så mycket man inte får...
Och konstiga saker man blir sugen på, och när man väl är sugen på något så gör man ALLT för att få just det..
Det jag brukar vara sugen på är citroner!! Massa jätte sura citroner.. MUMS!

Vad var/är ni sugna på när ni var/är gravida?

NYBADAD!!!

SKRIVET DEN: 2009-06-10 KLOCKAN: 15:14:39
Oj va härligt det var.. känner mig som en ny människa.. men jag förstår ändå inte riktigt det här med badkar,, alla tycker att det är så skönt.. ja kanske om man ska lägga sig sen.. men ska man på jobbet så är det då inget bra alternativ. Man blir ju bara sömnig!!

Laddar upp ett större ul-foto.. eftersom vissa säger att man inte kan klicka på dem mindre bilderna. Men det ska man kunna!








Ne nu måste jag skynda mig.. ha det bra!!!

Lilla onsdag!

SKRIVET DEN: 2009-06-10 KLOCKAN: 14:16:41
Direkt jag klev upp ur sängen så diskade jag bort den sista disken, skurade köket, och bäddade samt plockade bort lite saker. Idag kommer några och ska titta på lägenheten!! Men jag är på jobbet då och Danne slutar halv sex, besöket kommer kl 18! Idag är jag lycklig igeen. Haha! Det stämmer nog att fostret börjar producera sina egna hormoner nu, för jag känner mig som en helt annan människa!

Inger, en barndomsvän och granne i Arvidsjaur skickade världens sötaste film på hennes son william 4 månader igårkväll. Hans första riktiga skratt.. han skrattade åt den där låten ni vet.. mamma haj.. dodo dododododoo! och pappa haj.. osv. ÅHH han va sååå söt. Jag blev tårögd.. och nu längtar ju tiotusen ggr mer tills december.. snälla låt tiden gå FORT!  Inger har föresten också en blogg där hon bloggar om sin son, sin katt, sin familj och en massa annat.

Dem senaste dagarna har jag varit riktigt sugen på frukt och grönt... vilket känns bra. kanske man inte lägger på sig 40kg tills "den"  ploppar ut.. haha!  Imorse åt jag exempelvis morötter, rädisor, salladsblad, grovt bröd, tomat, skinka, yoghurt, fiberflingor, banan, apelsin, avokado.. !!!! Det är JÄTTE NYTTIGT för att vara M4ll4n!!!! Kl 16 börjar jag jobba.. skönt som tusan att jobba korta kvällar. jag njuuuuuter.
NU ska jag hoppa ner i badkaret.. var faktiskt länge sedan jag badade nu.. skäms.. !!
Ha en underbar dag alla! Puss och kram.


min nya sommarlåt: 


jag har bakat..

SKRIVET DEN: 2009-06-09 KLOCKAN: 20:08:35
sånna hääär !
och blåbärs och choklad..

Ischias

SKRIVET DEN: 2009-06-09 KLOCKAN: 17:21:09
Då sitter man här med ischias..

( Ischias=  ryggvärk som strålar från ryggens nedre del ut i ena benet och ibland ända ned i foten. Det finns också falsk ischias som bland annat kan bero på överbelastning av ryggen. )


.. Men det är nog lite självförvållat idag..
Har städat hela lägenheten, diskat, skrubbat hela balkongen.. så nu är den inte grön längre..
Skulle bara gå ned med några väskor i förådet men då sa det stopp.. Gode gud vad ont det gör när det tvär ilar i hela benet.. denna gång också på framsidan.. ?! Hoppas att denna smärta försvinner sen när man inte är gravid längre.
Annars har jag varit på ganska gott humör idag.. man har ju sina up and downs.. Men dagen idag har varit min! haha..

Vissa dagar är man full med konstiga känsliga hormoner..
 För någon dag sedan tyckte jag jätte synd om  den gröna halsbrännan i pepcidduo reklamen haha, ni vet den som blir utskickad i snön.... Jag menar.. hur normalt är det hahahah?!  och hör jag en fin sång så kommer det tårar i ögonen.. haha ja det är helt galet.

Funderar på att baka muffins.. ?! Har ju en massa ägg i kylen som gick ut i lördags ,, undra om man kan använda dem?!
Får gå och titta..

Ha det bra alla!!!!!

Ledig dag!

SKRIVET DEN: 2009-06-09 KLOCKAN: 12:42:44
Blev bara en "jobbedag" sen en ledig, skööönt!
 Midsommar jobbar jag dock 12-21 fred,lörd,sönd! Känns surt. Men men..

Daniel sover fortfarande.. men han börjar om 20min så jag får väl väcka honom..
Ska diska en massa jäkla disk idag.. känns inge vidare!
Vad ska ni göra idag?

Kraam!

funkar det?

SKRIVET DEN: 2009-06-08 KLOCKAN: 23:10:30
Nu har jag installerat en "babyticker" så man kan se hur mycket fostret har utvecklats dag för dag/ vecka för vecka osv.. lägger den i sidpanelen..

Work it!

SKRIVET DEN: 2009-06-08 KLOCKAN: 22:58:32
Jobbat idag, första dagen på mitt schema! suttit och snackat med en dansk och en tysk "åldring" sista halvtimman, fattade noll.. aja, det gick bra i vilket fall som hellst!

Åh jag missade project runway.. eller det är väl tio minuter kvar nu men.. inge kul att bara se slutet. är ju final och allt.
Får se om det finns att ladda hem istället.

Vi har just varit ute och matat två igelkottar.. men dem värkade fajtas... iaf en av dem, sprang runt runt runt den andra, medan den lät som en gris.. stackars honan.. (jag gissar att det handlar om parning)...


Såå söta!

Min graviditet: <3
Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

PUST!

SKRIVET DEN: 2009-06-08 KLOCKAN: 00:26:57
... Många bullar blev det.. men om dem går att äta svarar inte jag på! haha

Får mig att minnas mina och idas bullar.. vi gjorde en massa massa deg.. sen orkade vi inte baka upp allt så det blev stora lustiga figurer i slutet.. haha.. Ida, har du kvar några bilder sen dess?

Ne nu måste jag sova.. är så trött så trött.. Nattinatt.

BAKNING!

SKRIVET DEN: 2009-06-07 KLOCKAN: 20:11:35
Jag och Danne håller på att försöka baka bullar.. eller kanelsnäckor på dannes språk!! men vi har redan mött ett par hinder på vägen, Vi får väl se om dem blir ätbara!! Just nu håller våra två jätte stora degklumpar på att jäsa.. 4kg mjöl räcker inte kan jag säga!!!!





Bakning hela natten kanske! haha!
Vi tvättar också.. sen har jag övningskört med danne lite.. men det blev jäääkligt lite eftersom det SPÖREGNAR!
Imorgon börjar jag på mitt schema.. urk! jobb är aldrig roligt.. inte mitt iaf haha!

Hörs senare..

Huga!

SKRIVET DEN: 2009-06-07 KLOCKAN: 12:21:09
Nationaldagen igår, firades med att vi städade lägenheten, lagade en massa mat och sedan kom dannes mamma och åt med oss! Trevligt!

Drömt en massa läskiga drömmar i natt, tur det bara var drömmar.
Sedan vaknar man tusen ggr av att man är kissnödig eller ligger obekvämt. haha
Men varje morgon vaknar man med ett leende på läpparna bara för att man vet att man inte är ensamen,
Bredvid mig ligger världens underbaraste kille, och i magen världens underbaraste lilla sak!=)

Idag har vi en massa disk.. + tvätt-tid, sedan ska vi ut och köra lite bil, för nu får jag övningsköra med danne!! (:
Ha en bra dag alla! PoK

God -lördag- morgon!

SKRIVET DEN: 2009-06-06 KLOCKAN: 11:16:08
Har stigit upp för en liten stund sedan, Daniel sover fortfarande.. Inte så konstigt dock, för jag tror han var vaken halva natten. Jag vaknade då flera ggr, en gång låg han kvar i sängen, nästa satt han på datorn, därnästa i soffan osv..
Så jag låter väl honom få sova någon timma till, men sedan måste vi städa, handla och börja förbereda maten!

Jag har inte gått på toaletten på 9 dagar!! Men jag antar att det har med graviditeten att göra! läste någonstans att man får jätte dålig magsmältning osv.. att man oftast är hård i magen.. (tänkte att ni ville veta) hahaha. . Ne men..  Jag vågar inte äta så mycket, tänk om jag spricker???!
Igår åt jag massa katrinplommon på jobbet, samt tog en slurk  laktulos..
sen blev det inte så mycket annat i matväg eftersom jag mådde så otroligt illa igår..
Jag hoppas att det ger vid sig snart.. Barnmorskan sa att det  bara skulle bli bättre efter tolv veckor.. men mamma berättade att hon kräktes varje morgon i typ nio månder då hon skulle få mig...  Jag hoppas FÖR BÖWELEN inte att jag också måste göra det!!!

ugah... när man talar om det..
vi hörs...!!=)


Världens lyckligaste..

SKRIVET DEN: 2009-06-05 KLOCKAN: 21:44:24
Idag fick vi se vår sparv för första gången.. Gud vad allt plötsligt blev verkligt. VI SKA BLI FÖRÄLDRAR!!!!
H*n är bara 12 veckor, men ändå kunde man se att det var en liten bebis, helt fantastiskt.
"Den" rörde på sig, och hoppade omkring.. la handen på pannan osv.. helt underbart att se..

 

Vi är världens lyckligaste =)

Vecka 12
Fostrets förmåga att känna beröring utvecklas. Fostret börjar vrida på huvudet, röra på armarna och byter hela tiden ställning tills det hittar ett läge att vila.

Denna vecka är en härlig tid för många. Forskning visar att det är mindre risk för missfall och illamåendet brukar oftast avta efter vecka tolv. Plötsligt brukar livet som gravid kunna kännas lite bättre. Fostret har nu blivit så utvecklat att det bildar egna hormoner och svarar på yttre stimulans. Barnets hjärna är extra känslig nu och all mat går direkt via moderkakan - låt bli all alkohol, rökning och snus.  


Barnet:
har nu fått det mesta på plats och fostret kan nu koncentrera sig på att växa. Naglar på tår och fingrar har nu vuxit ut. Hår har också börjat växa på fostrets kropp för att skydda huden. Fostret kan också öppna och stänga munnen. Fostret är knappt 60mm långt. Fostret kan börja suga på tummen! Häftigt! 


OBS!!

SKRIVET DEN: 2009-06-04 KLOCKAN: 12:41:15
Och när jag skriver att jag mår dåligt, så mår jag INTE psykiskt dåligt.
JAG ligger hemma och kräks, har ont i magen, är helt slut!! Och NI VET VARFÖR.. så sluta!

ojojoj...

SKRIVET DEN: 2009-06-04 KLOCKAN: 12:38:35
Det var visst några som tog mitt inlägg om norrland på alldeles för stort allvar..
Som trodde att jag var påväg hemåt.. det var inte alls så jag menade.
Jag åker ingenstans utan Daniel!!!!!!!!!!!!!! Och jag fattar inte hur folk kan vara så naiva att dem tycker att vi borde göra slut och skita i allt bara för att jag föredrar Norrland mer än skåne?? Vem gör inte det som kommer därifrån?

Nästan inga av mina intressen går ens att utföra här.. först lämnar man allt, + sina få intressen... sen tjatar alla här på en att man måste ut och träffa nya vänner, skaffa nya intressen. Det är inte så jävla lätt!!!!  Träning har aldrig varit min grej, speciellt inte att gymma.. ändå är det de dem vill att man ska börja med.. att det ska bli mitt intresse..
Låt mig sköta mitt.. det kommer när det kommer!!!

OCH NEJ.. jag är INTE deprimerad.. sluta försöka ställa diagnos på mig, har ni inget bättre för er?
Bara för att du/ni inte har några egna liv behöver ni inte lägga er i andras!  Jag blir så himla arg!!!!!! Speciellt då någon som aldrig träffat mig, säger att jag är deprimered för att någon annan, som inte alls borde va sådan, ber den personen läsa min blogg. Jag är inte deprimered för att jag föredrar norrland.

Jag är nedstämd ibland, och det skulle du också va om du saknade din familj, om du inte fick se dina minsta bröder växa upp, om ditt yngsta syskon inte skulle känna igen dig dem få gånger ni skulle ses..  Om dem människor du har roligast med fanns 170 mil bort.  Men jag är inte nedstämd hela tiden.. det kommer i vågor. och DANIEL är den enda som gör mig lycklig här nere, just nu!!! Det kommer säkert bli fler människor med tiden. Försök att sätta dig in i min situation. Du själv har ju flyttat runt, så du borde veta!!.. . Och jag vill vara med honom föralltid, i all evighet. Annars skulle jag inte vara här nere. Men ibland känns det som att alla glömt bort hur mycket jag lämnat för att få vara med honom här.. då alla tjatar och ska försöka styra över mitt liv, para ihop mig med människor som jag inte ens kommer överens med.  Jag jobbar för 30kr mindre i timmen, fått börja om helt från början, sålt alla möbler, det  enda jag  någonsin sparat pengar till, det jag jobbat för i tre sommrar för att ha råd med. . sålt det för en nån tusenlapp... Och nu måste vi köpa nytt allt.  Jag sitter inte här och gråter, det enda jag blir ledsen över är när andra människor ska försöka styra mitt liv, eller komma med en massa diagnoser...

Jag älskar Daniel och han mig och det är det som betyder något!!!!

Bilder...

SKRIVET DEN: 2009-06-03 KLOCKAN: 16:32:26
KOlla in  Tiagos galleri.. så häftiga bilder. duktig på att rita kan man väl säga`?!!


NORRLAND ÄR BÄST!!!!

SKRIVET DEN: 2009-06-03 KLOCKAN: 15:32:49
Förut ville jag ifrån norrland, trodde att allt skulle va mycket roligare söderut, att folket var annorlunda, på ett bättre sätt... att det fanns mer att göra osv.. men nu ska jag varna er alla som tänker som jag gjorde... GRÄSET ÄR ALDRIG grönare på andra sidan.. ÄVEN om det är fler soligare dagar!!!

Vill jag hem? Klart som fan jag vill hem.. vem skulle inte vilja? Vem skulle inte vilja bo nära sina släktningar, syskon, föräldrar, vänner ???  Även om det är kallt hemma så är det så himla mycket varmare. Människorna är mycket mer gästvänliga, trevliga, öppna, pratglada.... Man kan komma hur man vill och gå när som helst. Man behöver aldrig ringa innan.. Man hälsar på folk hela tiden!!  och inte tala om maten, GUD VAD JAG SAKNAR MATEN.. pankaka, palt, renkött, älgkött, fisk, potatis.. !!!!!!!

Nog kanske jag hade trivts här.. om mina vänner, och min familj bodde här.. Men nu är det inte så.. Nu är det som det är.
Och man får väl försöka göra det bästa av saken, men ibland tänker man; Vad faaan gör jag här egentligen? Här hör jag inte hemma!!!
Enda anledning, det enda som håller mig kvar är ju Daniel.. Och visst han är en stor anledning.. Men också den enda.
jag kommer ge detta en chans det kommer jag.. men mitt mål kommer alltid att va att flytta hem.. någon gång kommer jag flytta hem (med daniel i sådanafall)!!!!!!!!!

Jag är en naturmänniska, jag trivs i skogen, vid sjöarna, i små samhällen eller byar. Jag trivs i tystnad..
Men inte den tystnad som finns i en betonglägenhet..

SKÖNT att få skriva av sig!!!!!!!

Onsdag..

SKRIVET DEN: 2009-06-03 KLOCKAN: 11:43:14

Veckan känns lång, grå och trisst.. har mest mått dåligt, legat i sängen, inte kunnat göra så mycket annat.
Laddat hem lite olika filmer/serier:

I taket lyser stjärnorna - för att jag läste boken när jag var yngre
Coraline - för att jag kände för något barnsligt och udda!
House-avsnitt - för att house äger.
24-avsnitt - bara 3 avsnitt kvar nu.. skit spännande!
Heroes - ja.. jag vet inte är lite less den serien nu..

Såg i taket lyser stjärnorna igår.. och även om den är gjord för typ 15åringar så grät jag i slutet av filmen,
Den handlar om en tonårstjej vars mamma har cancer.
Sedan börjadfe jag se Coraline.. men somnade efter 15min så ska fortsätta se den idag!!

Hoppas ni mår bättre än jag! Ta hand om er..


1sta juni!!

SKRIVET DEN: 2009-06-01 KLOCKAN: 18:10:11
Äntligen är junimånad här! Det har varit bra väder hela helgen, och även idag.
Har varit så trött idag så har sovit till kl 14:30. haha! Vi kom hem kl 02 inatt från småland. och sov inte så mycket dem nätterna vi var där. Men kul hade vi!

Ne nu måste jag äta något! vi hörs.