BAKA!

SKRIVET DEN: 2009-10-31 KLOCKAN: 13:08:16
Idag ska jag baka chokladbollar och snickerskakor, tror jag! =)
Fördriva tiden lite.. =)

BADA!

SKRIVET DEN: 2009-10-30 KLOCKAN: 11:49:41
Jag är grymt sugen på att följa Inger, william och ulla-karin på badhuset idag, men hann inte fixa några badkläder.
Måste ju ha något som magen ryms i.. =/

Ikväll är det idol.. och ja.. det är väl det enda jag ser fram emot just nu.. så lite händer här.
Hade ju hunden igår, mamma kom och hämtade den 23:30 i går, och gud vad hon skällde för minsta lilla ljud.
Tror inte tanten under mig blev så glad.. hon gick då ut i trapphuset och kollade undrandes på mig.

Har dammsugat, diskat, dammtorkat och käkat frukost.. just nu ser jag Las-vegas. Sen blir det förlossningskliniken på 4:an 13:30. . om det nu går på fredagar?

Hade jag inte varit preggo hade jag antagligen gått ut imorgon, men istället får det bli myspys hemma eller hos inger framför tv:n! :D

Kanske man skulle ha bakat en sockerkaka? Vill baka chokladbollar men då måste jag iväg och köpa pärlsocker.

Hoppas ni får en fin fredagskväll. kramkram!

vecka 34

SKRIVET DEN: 2009-10-29 KLOCKAN: 19:57:42
Ja då går man in i vecka 34.
Blev inget vaccin mot svininfluensan för min del.. idag! Kanske någon annan dag..
Har ju Hulda idag och hade glömt att det var riskgrupperna idag, men samtidigt inte bestämt mig för om jag skulle ta det eller inte.


Vecka 34

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.




<3

SKRIVET DEN: 2009-10-28 KLOCKAN: 19:51:15
Har just varit på konsum med tessan och pappa å storhandlat.
Pappa var så snäll att han betalade min mat <3 tack så jätte mycket!! Nu lever man då denna månad också!

Imorgon ska jag vara hundvakt åt Mammas vovve Hulda!
Så då ska vi ut och gå prommisar!:D

Kramkram

28/10

SKRIVET DEN: 2009-10-28 KLOCKAN: 11:31:25
hejsan!
Sitter med halvtäppta "näsor" och skallebang..
Vet inte om det är för att man numera vaknar minst 2-3ggr i timmen och måste försöka hitta en bättre ställning att sova i, eller om jag håller på att vara förkyld. Jag hoppas på nr1, hörde också att man inte kan ta vaccinet om man är förkyld så skulle ju vara FÖR taskigt om man blir det nu..
Åh.. jag kan inte bestämma mig OM jag ska ta det eller inte, och det är IMORGON!..
Nu ska jag snart iväg på ett möte..som jag hoppas går vägen annars vette tusan hur nått ska gå..
Kram

Ultraljud nr 3

SKRIVET DEN: 2009-10-26 KLOCKAN: 17:33:34
Snosade från klockan 06:30 till 06:50.. Klev sedan upp och åt min frukost, tvärkammade håret, letade mascaran som jag ej lyckades finna.. drog en djup suck efter att ha klätt mig i ett par mjukisbyxor i Large och en stor stickad tröja. Borstade tänderna och smorde läpparna med lypsyl. DONE!
Tänk om man kunde bry sig lika lite jämt? Exempelvis när man gick skola.. klev upp halv sju för att börja 08:20 men behövde dem där två timmarna på morgonen för att duscha, torka-platta-fixa håret, sminka sig i evigheter, leta kläder och prova i minst 20min osv..osv.. och ändå hann man inte äta frukost, och var ej nöjd med sig själv när man väl var klar..

Nu kan jag inte bry mig mindre om mitt utseende, inte för att jag blivit sötare, snyggare eller mer fit.. Men nu prioriterar jag annat som känns mer viktigt i livet. Visst vill jag bli smal, kunna ha mina gamla jeans och mina minsta partytoppar i Smal.. Men det känns inte som att jag vill det så mycket att jag kommer lägga ner en massa massa energi på det i framtiden. Och det är ju nu man ska passa på att klä sig bekvämt.. men man gör det inte bara för att man är lat, utan för att det ska vara skönt för magen. Ni ska veta hur ont det gör med snäva kläder, då man exempelvis ska böja sig, sätta sig osv.

Minns att jag innan jag blev gravid tänkte.. "jag ska minsann inte bli en sådan mamma som inte längre bryr mig om mitt yttre".. Men tro mig, på nått sätt så blir det lite så ändå. Inte att man skiter i det totalt, men det finns så mycket annat man måste lägga ner energin på, och sedan när man väl har en liten plutt så är det svårt med tid.

Nåväl nog tjatat om detta.. kl 08:10 gick iaf bussen till Piteå.. Jag och min pappas Fru therese möttes på buss-stationen vid 8, ditt vi båda vandrat i blötsnö / regn. Tur vi inte tog bilen i detta väder!!
Väl framme i piteå blev det en sväng på stan... och gud vad jag kollade på bebiskläder. Man blir ju helt tokig i barnsaker när man vet att man ska ha en liten. En massa sött som man ville shoppa med sig hem.. men det fick vara denna gång, jag är alldeles för fattig för att kunna köpa sånt nu. slutade iaf med att jag köpte två par sockar till den lille, för det vet jag att jag inte har många av iaf.



Sedan bjöd tessan på kinamat, åh gud vad jag älskar sötsur sås. Mjummi.
Kl 12:40 hade jag tid för ultraljud. Allt såg bra ut och bebisen låg med huvudet neråt. Jag frågade även denna gång om dem såg någon liten snopp, hon letade och hittade en "hamburgare" med hennes egna ord.
Så det ser fortfarande ut att bli en liten tös. Så kanske får jag användning av alla fina små klänningar jag fått.
Moderkakan hade också flyttat sig så kjejsarsnitt för den sakens skull behövs då inte, vilket känns skönt.
Nu kan jag ställa in mig på en vanlig förlossning! Även om det fort kan bli kjejsarsnitt för andra orsaker, sånt vet man ju aldrig föräns man är där.

Skönt att se att allt såg normalt ut. Det såg även ut att bli en liten bebis, iaf ingen jättekloss. Men samma där, man vet ju aldrig om "hon" tvärväxer på slutet. Nu vägde "hon" 1800gr.

Nu är jag hemma efter en massa bussåkning. Man blir lite trött av att åka buss tycker jag.

Igår var Marcus, Britta och barnen här. Fick en jätte fin ikealampa av dem som dessutom passar bra under juletider eftersom den ger ett mysigt sken..



+ att dem tog med sig barnvagnen. En jätte fin Emmaljunga :D



Tur man har bra släkt och vänner! =)

Tack för idag! Kramkram

Extra timme!

SKRIVET DEN: 2009-10-25 KLOCKAN: 10:53:34
Nog känns det alltid bra att få sova en timma extra.. även om jag vaknade 08:40 (ny tid). Men jag har ju iaf hunnit diska bort ett berg med disk.. förstår inte, diskar minst 2 ggr per dag men det är alltid ett berg oavsett. Jag äter nog alldeles för ofta ;)

Igår hade Inger med sig en present till mig.. (gud vad jag får presenter, jippi) det var en sådan som man har på sig för att lyfta upp magen. Vet inte vad dem heter, men det var väldigt skönt att ha på sig den iaf! Vet inte om det blev något maglyft direkt, men den satt då bekvämt!

just ätit lite frulle bestånde av vaniljyoghurt med russin och fiberflingor + en skinksmörgås.

Snart ska jag hoppa in i duschen. Tog mig inte in på internet igår kväll / i natt eller imorse, men nu ÄNTLIGEN.
Fattar inte vad som gör det så svårt...

Puss & kram!

Lördagkväll!

SKRIVET DEN: 2009-10-24 KLOCKAN: 21:18:46
Nu på kvällen har pappa, therese, kasper och jonte varit här på besök.
Tessan hade med presenter från stockholm.
En söt liten klänning, en body och små söta skor =) Tack så mycket!!!







Snart kommer Inger hit, hon har just kommit hem från lyksele och william är hos sin pappa.
Till veckan kan jag vaccinera mig för svininfluensan, men har inte bestämt mig om jag ska göra det än..
Vad tror ni är bäst?




L-ö-ö-ö-ördag!

SKRIVET DEN: 2009-10-24 KLOCKAN: 16:19:57
Jeopp lördag är dagen idag och i natt får vi ställa tillbaka klockan en timma, glöm inte det.
Jag blir lite sådär extra glad när man får sova en timma extra utan att det syns på klockan ;)

Vad händer idag då? ingen aning.. as usual!
Har haft besök av Stina och hennes mamma Rita, bjöd på vattenblaskande kaffe och kladdkaka, min perkulator är inte så bra... måste fixa mig en vanlig kaffepanna.. går mycket fortare också!

Gäsp.. ja.. de va de. .
Haft så himla ont i magen inatt.. bläää


vecka 33..

Uppe med tuppen idag..

SKRIVET DEN: 2009-10-23 KLOCKAN: 11:16:22
Inte riktigt men nästan!.. Vaknade vid halv nio och har ju hunnit en hel del idag, planterat blommor, dammsugit, dammtorkat, städat toan, vikt tvätt, sorterat barnkläder och ätit risgrynsgröt.
Nu sitter jag i soffan efter en halvtimmes krångel med min dator.. Hatar den verkligen!!!!
Måste nog fan ta och lämna in den en gång till.. men då blir man ju utan dator i minst två veckor och det känns inte så lockande, särskilt om den kommer tillbaka och är lika kass.. IGEN!

Nåväl igår hade jag riktigt trevligt, var bjuden på tachos hos inger, var mycket gott! Sedan blev det god varm choklad och bullar medan vi tittade på mammas-pojkar.. att folk ställer upp i sådana program, är ju bara pinsamt!
Har varit många bekanta ansikten på tv:n i höst, mammaspojkar, fråga olle, inlåst och färjan..

Sitter just nu och ser på fyran, efter tio med Malou.. Jag tycker att hon har en sådan härlig röst som får en att tänka på sin barndom, samma med han som brukar läsa upp nyheterna, han gamla gubben med mörk röst.. vet inte vad han heter men han påminner mig om när man var liten och såg på nyheterna på morgonen.

Snart kommer mamma hit med lite mat :) Var lite roligt för igår snackade jag och inger om mat och då sa jag att jag inte ätit spagetti och köttfärsås på evigheter och 10min senare hade jag fått ett sms av mamma där det stod att hon skulle komma förbi med det idag !=) Vilken lyckoträff va!

Annars är dagen oplanerad, kanske ska sitta barnvakt till william en liten stund vid tre om han sover..
Och ikväll så är det IDOL!

Vad händer för er i helgen?
Puss

Godmorgon!

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 13:15:31
Då var det torsdag då..
Somnade i soffan i natt framför tv:n, vaknade vid 09 men somnade om igen och klev upp elva.
Drömde att jag vann 100 000 och var överlycklig. När jag sedan vaknade och slog igång datorn tänkte jag, -yeeeej nu ska jag fylla på mobilen (som att det var det första man skulle göra om man vann pengar) Men sen kom jag på.. nej det var ju bara en dröm..

Tänkte äta gröt till frulle, men hade ingen kanel hemma och då går ju gröt inte äta så blev två smörgåsar och en liten tallrik med vanlilj yoghurt och flingor.



Alfons och jag!


och nu? Nu tvättar jag så hela tvrummet skakar.. snart börjar förlossningskliniken på fyran och efter det blir det en lång dusch! Vad händer för er idag?

Kram


NAtti!

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 01:38:08
Ne nu ska jag bädda i soffan och somna till tv:n.. jag var ju trots allt uppe tidigt imorse

Sov så gott alla! <3




hahahaha

bild från vecka 31

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 01:28:32

går in i vecka 33 imorgon =)


mysigt med mörker!!

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 01:27:03

Det är så mysigt nu när det börjar skymma vid 17-tiden..
Jag gillart!! ;)

Denna togs med mobilen idag när jag var påväg till inger och wille för andra gången, det blir mycke besök nu för tiden!=)


woopsi

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 01:24:38

"hä kom för fort.. "


Glöggen heter INTE blossa..

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 01:22:34
Men lyckades ju hitta alkoholfri glögg iaf, kanske inte den bästa men två för 20kr på dollar får helt klart duga!
SÅ nu.. en liter senare är jag nöjd och belåten.


bild från första snön..

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 00:39:49


kan du se en liten bebis?

SKRIVET DEN: 2009-10-22 KLOCKAN: 00:28:13


 

lilla tomtenissen rörde på sig och kamerans slutarhastighet var icke bra alls ..Men söt blev han för det.!


Ansvar?

SKRIVET DEN: 2009-10-21 KLOCKAN: 15:53:04
Åh.. ibland blir man ju less..
Delaktig eller inte.

Först ska du  slåss för att få vara delaktig, men man vill bara vara det på papper, allt annat skiter man i?
Om man nu vill vara delaktig så finns det väl ett mycket mer kärleksfullt sätt att visa det på. Inte kräva halva vårdnaden / delad vårdnad och sedan skita i resten, och ja.. ekonomi är faktiskt något man får vara beredd att offra lite då man skaffar barn... Det var inte jag som valde att gå, och sedan stå för alla kostnader, nej du lämnade mig och gav mig alla kostnader, ändå vill du vara delaktig? På vilket sätt då? på ett papper? Suck! Inte genom att visa ditt framtida barn att du bryr dig, vill träffas, dela med dig. nej bara ha ditt namn på ett papper för att visa ansvar. Det är inget ansvar överhuvudtaget..

Ibland önskar jag att det fanns mer att göra, men tyvär är världen vi lever i bisarr på många sätt.
Men jag tror på kharman... what goes around comes around...!!!!

Promenad..

SKRIVET DEN: 2009-10-21 KLOCKAN: 13:05:18
Imorse var jag på vårdcentralen och lämnade prover eftersom att dem hittade tecken på havandeskapsförgiftning i måndags när jag var hos barnmorskan. Men denna gång såg det bättre ut. Det var iaf skönt med en promenad i morse, snön som knarrar skönt under skorna, solsken och några få minusgrader.. perfekt. Men dem skulle gärna få sanda på gatorna för man håller verkligen på att halka och slå sig hela tiden, och det är något man hellst vill undvika, speciellt nu när man är gravid. Sen har jag ju inte dem bästa skorna heller, vanliga gympadojjor.. Men min ekonomi, om vi ska tala om någon räcker knappt till ett par strumpor på dollar store så det får gå ändå. Man får bara vara extra försiktig.  .

Blev inte mycket sömn i natt heller för min del...

Nu ska jag snart ut med Inger och william på promenad igen. Man får passa på då det inte är för många minusgrader. . Nu bor vi ju nästintill grannar så lär bli många barnvagns turer ;)
Ar hos inger och wille igår också och såg film!=)

Ne nu ska jag göra mig klar. Pusshej!

Här tjockas det!

SKRIVET DEN: 2009-10-20 KLOCKAN: 12:14:30
Godmorgon, från min sida.. Ja! jag sover bort dagarna, men jag hör ingen som klagar! :)
Veckorna börjar kännas allt längre medan jag samtidigt inte har koll på vilken dag det är..
Mer snö har ramlat ner från himlen och jag är nöjd.. förutom igår när jag var tvungen att gå i motvind mot alla kalla snöflingor som satte sig fast i min halsduk och blötte ner hela mig. Särskilt kallt var det om magen, eftersom jackan inte går att stänga.. inte ens det största jag har!
58 dagar kvar och 222 dagar har gått. 11kg plus och 29cm i fondusmått (SF)..  Igår var jag hos barnmorskan och ska dit igen på onsdag. På måndag bär det av till Piteå för nytt ultraljud och för att se om jag kanske måste göra ett kejsarsnitt.. men jag hoppas på ett stort NEJ där.
Igår var jag också hos Annika en sväng och sedan på kvällen skulle jag va barnvakt hos Marcus och Britta.
åkte dit kl 18 och hem kl 23 efter att vi sett Johan falk =)
Imorgon ska man upp tidigt då med andra ord, hur ska det gå? Jag som har problem att stiga upp före kl 12:00.
Det lär ju bli en drastisk ändring när man får barn, så lika bra att passa på att sova nu när man kan, utan att ha dåligt samvete ;)
Kraam!

Grattis broder..

SKRIVET DEN: 2009-10-17 KLOCKAN: 23:56:45
Måste ju skynda mig skriva ett grattis inlägg till min broder Anton som fyller 18 idag, med andra ord i fem minuter till..
GRATTIS GRATTIS!
Dagen idag har varit bra, förutom att jag varit så otroooligt trött. Somnade efter 3 inatt och vaknade strax innan nio av "pepper" som rusade in i mitt sovrum. Jo för dagen skulle ju spenderas med syskonen för att pappa skulle till Älvsbyn. Så med andra ord har jag haft två busungar och Anton hemma hos mig idag. Vi har bakat tårta och ätit plättar, jonte fick pyttipanna eftersom han är mjölk protein allergiker. Men han åt då som bara den han också även om pytt inte är lika gott om jag får säga det själv. strax  efter 15 åkte dem hem igen till pappsen och sen dess har jag varit i min lilla egna värld, alltså Malin goes zombie. Har dock inte lyckats sova nått även om jag verkligen försökt.. men 6 timmars sömn motför mina 12 timmar som jag nu gjort till en vana, var verkligen en stor förändring. Så inatt blir det MINST 18 timmar för att ta igen mig lite ;)
Annars inget nytt tror jag, säkert något men inte vad jag kommer på nu.
Puss och godnatt!

fått en del gjort idag!

SKRIVET DEN: 2009-10-15 KLOCKAN: 12:01:34
Stigit upp innan 12 (09:10) √
Sagt upp mitt mobila bredband (som ändå inte fungerar)  √
Ringt ett viktigt samtal  √
Kompletterat till arbetsförmedlingen.  √
Laddat upp lite foton. √
Skrivit i bloggen CHECK!

Nio veckor kvar!?

SKRIVET DEN: 2009-10-15 KLOCKAN: 11:45:13
Som rubriken ovan så är det bara nio veckor kvar. Nio veckor är ju inte länge alls.. Spännande.
Vad har hänt sen sist då? jo idag går jag in i vecka 32..
ska se vad som händer då:

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

... att testa din lungkapacitet!
Sätt dig ner och lägg händerna på magen. När du andas in ska du känna hur buken utvidgas och när du andas ut ska buken sjunka ihop


Little things can make a big change. .

SKRIVET DEN: 2009-10-15 KLOCKAN: 11:39:00
l

Sötis

SKRIVET DEN: 2009-10-15 KLOCKAN: 11:34:50

Morning!

SKRIVET DEN: 2009-10-14 KLOCKAN: 13:24:07
Det är numera jävligt sällan jag kommer åt något internet så blir nog allt mer sällan jag kommer att skriva här.
Eller så gör jag som innan, skriver en massa jäkla onödiga inlägg samma dag.. haha!

Ne måste nog skaffa mig internet trots allt, man klarar sig faktiskt inte utan! Menar till och med dagens 70-åringar behöver internet. Som igår tex då jag behövde få tag i ett telefon nummer, hur lätt är det då man inte äger en telefonkatalog?! Hitta.se & eniro är min telefonkatalog...

Nåväl ny dag idag,  planen idag är att se Greys anatomi ikväll.. haha. så bara vänta några timmar till med andra ord.
Igår fick jag besök av pappa, anton, kasper och jonte och blev efter en olyckshändelse av jonte ny ägare till en dammsugare! Inte illa.. tack så jätte mycket! Ska man ha sån tur då folk tappar glas i golvet så får det gärna hända mer ggr ;)

Ne nu ska jag nog ta mig en te-kopp till frukost!
Puss på er.

I LOVE MY MUM!

SKRIVET DEN: 2009-10-12 KLOCKAN: 15:29:15
Måste bara få skriva att jag älskar min mamma så otroligt mycket.
Hon ställer alltid upp för mig, i vått och torrt och jag önskar att jag kan göra detsamma för henne då hon behöver mig!
Love you mamsi!

MONDAY!

SKRIVET DEN: 2009-10-12 KLOCKAN: 15:17:57
Hey its monday.. wiiie. eller?
nja snarare jahapp då var det måndag då!
Min plan idag var att gå till arbetsförmedlingen, har jag gjort det? Nää..
Varför? Ingen aning.. Jag antar att jag gruvar mig för att gå dit eftersom jag redan vet vad dem kommer att säga,
Vad gör du här? Ingen ide att du skriver in dig, du ska ju ändå ha barn snart.. och wada wada.. so on!
Ja för det är exakt så dem sagt till mina vänner som också velat skriva in sig just innan dem skulle ha barn..
Men måste man så måste man. Får ta och knata dit imorgon.. på riktigt! Måste bara hitta mina betyg, vart jag nu kan ha lagt dem!?
Nu är jag riktigt sugen på en pommes meny, kanske jag måste ringa till ida, min kusin och be henne följa mig och äta det på frasses.?! Var ju inte igår man åt ute direkt så det skadar väl inte. Gud jag har så himla ont i magen idag, känner mig magsjuk, men inte kan jag gå på toa heller. Förstoppning är något jag lider av dagligen nu för tiden. och ONT som fasiken gör det när man väl känner att nu KANSKE det går. AJ! Gör det så ont att föda barn som att skita när man har förstoppning så vet jag då inte om jag kommer klara det.  Bebisen rör sig som att den åker karusell i min mage nu också.. och det blir ju inte bättre med mina magsmärtor av det.
Igår kväll var jag hos familjen "daddy", alltså pappa m. familj en sväng, sedan gick jag över till inger och babblade i några timmar! William är såååå söt, också har han ju fått en tand nu.. naaw!
Sen gick jag hela vägen hem till mig lägenhet.. kändes ap-långt med tanke på att jag knappt rört mig den senaste månaden. gått till affären och handlat har varit min motion. Men det var härligt att få röra sig, förutom att det var så jäkla kallt..
Måste försöka finna mig en jacka som går att stänga över min kula till mage.. annars kommer jag frysa ihjäl dem kommande veckorna.
Nu snöar det yttepytte-pytte lite ute. Men snö är det allt.. and it makes me happy!! :)
Jag måste köpa en dammsugare.. MÅSTE MÅSTE, för dammelefanterna i min lägenhet slukar snart mina möbler.

Allt bra med er idag?
Kram!

PHOTOS!!!

SKRIVET DEN: 2009-10-11 KLOCKAN: 16:30:25


söndag!

SKRIVET DEN: 2009-10-11 KLOCKAN: 13:51:26


MUMS!

SKRIVET DEN: 2009-10-10 KLOCKAN: 21:43:17


foood?!

SKRIVET DEN: 2009-10-10 KLOCKAN: 18:14:52


...

SKRIVET DEN: 2009-10-10 KLOCKAN: 16:37:52


Oktober

SKRIVET DEN: 2009-10-10 KLOCKAN: 15:03:09
Denna månad känns lång, och trisst. Inte mycket händer..
Har nästan inga planer och tiden går sakta..


....

SKRIVET DEN: 2009-10-10 KLOCKAN: 12:48:12


......

SKRIVET DEN: 2009-10-09 KLOCKAN: 19:58:16


Sena torsdag

SKRIVET DEN: 2009-10-08 KLOCKAN: 23:01:14

Hallen



Björne har fått en kompis.


såhär ser min dator ut när den blir konstig...
Och det händer minst 3-4 ggr per dag. är nalta less!



sänghimel från ikea.
Måste måla sägen vit.. men känns som det kommer ta tid med alla spjäl.

Natti natt ♥

Snö och sol.

SKRIVET DEN: 2009-10-08 KLOCKAN: 10:54:24
Mitt internet får jag inte igång hemma så jag tjuvlånar hos kompisar just nu. Jag klarar mig verkligen inte utan!
Men igår fick jag mycket gjort på datorn, dels adressändringen också inskrivningsgrejset till arbetsförmedlingen. Så nu ska jag dit imorgon och se vad dem säger...
Idag lyser solen vackert.. men jag vill inte att snön ska smälta bort.. =/ igår på morgonen när jag vaknade kl 06:40 så snöade det som tusan och jag blev så himla glad att jag var tvungen stiga upp. När man tittar ut ser de ut som en fin vårdag!  Jag har börjat vakna kl 3 varenda natt nu.. och varje morgon jag vaknar så vaknar jag av att det sparkar så mycket i magen.
Nu är det inte så jätte länge kvar, går in i vecka 31 idag.. så drygt 10 veckor kvar.  Må dem gå fort!
Jag är så sugen på att baka pepparkakor, lussebullar och annat julgott. Funderar på om man ska börja med julen lite tidigare i år för snart kan jag inte hålla mig. Aldrig förut har jag haft sådan jul-stämning som i år och julen är ju flera veckor bort.. till och med månader.
Ne nu måste jag nog äta något för jag känner mig illamående..
Hoppas er dag blir kanon! Kramkram

Måndag.

SKRIVET DEN: 2009-10-05 KLOCKAN: 22:16:51
Har varit med min mor till sunderbyn idag och hälsat på mormor, hennes tillstånd var nog värre än vad vi hade förväntat oss vilket känns jävligt tråkigt. Vet inte hur jag ska formulera mig eller vad jag ska skriva, men jag tänker på alla hennes barn och alla runtom kring henne, speciellt på min mor!!! Finns alltid här för dig, hoppas du vet det!♥

Kom hem vid sju tiden ikväll.. har diskat och haft besök av pappa m familj. Pappa hjälpte mig hänga upp hyllan rakt också! Sen fick jag en liten söt docka som tessan stickat. thanks!

tänkte lägga in lite mer foton, men hittar inte kabeln till mobilen så det får bli någon annan dag!

Har hjärnsläpp just nu så vet inte alls vad jag ska skriva.. får återkomma...

Drömmar kan slå in...?!

SKRIVET DEN: 2009-10-04 KLOCKAN: 15:38:12
Imorse (läs kl 13) när jag vaknade såg jag att det var vitt på marken, inte mycket, men snö var det!
Jippi..  Omen det kommer smälta bort när som hellst så är det i alla fall ett bevis på att vintern är jäkligt nära och jag fortsätter att längta!!

Igår och förrgår (tror jag) så hjälpte jag inger att skruva ihop lite möbler i hennes nya lägenhet. Och igår blev det lite godis, bus och tatueringsverkstad också *skratt* Min mage är så fin!

Fick ju besök av Annika och Helmer också igår, och Annika hade med sig värsta goda bullarna som hennes mamma bakat. . Nån som har lust att baka till mig? lovar att äta upp alla! ;)
och Helmer är ju naturligtvis lika söt som vanligt, naw.. bebisar alltså!

Imorgon ska jag följa min mor till Piteå och Sunderbyn, mormor är inlagd och tydligen är det nått allvarligt =(
Nu sitter jag och smuttar på lite marabou choklad.. (brorsan, skicka upp massa choklad till mig!!!!!!)
Ja choklad & te är väl mina "cravings" just nu!

Puss

Snö..

SKRIVET DEN: 2009-10-02 KLOCKAN: 14:36:13
Jag vill ha vinter så jätte jätte mycket. Jag tror det beror på att jag inte fick uppleva en norrländsk äkta vinter förra året. . När jag ser bilder på snö och granar så får jag en sån där känlsa som man fick när man var liten och längtade efter tomten så att man höll på att spricka, bara det att jag längtar efter snön! Och givetvis spelar ju graviditeten också roll i det hela, jag längtar efter att få se vad som egentligen befinner sig inne i min mage.






Torsdag?!

SKRIVET DEN: 2009-10-01 KLOCKAN: 16:17:22
Är det torsdag idag? Jises jag kan inte hålla koll på dagarna längre, det är ledigheten, segheten och allt annat som spelar sin roll i detta sammanhang.

Idag har jag varit på ett möte/föredrag som försäkringskassan höll i, på vårdcentralen ang mammapening, ledighet osv, som jag förklarade i föregående inlägg om jag inte minns helt fel. Påvägen hem var jag in på Ringelsta och fyllde i en lönespecifikation (T3:a).. suck! Har bara jobbat tre fjuttiga dagar på hela september.. =/

Därefter var jag in på interflora och köpte en vas till mina pinnar med smålampor på.
Sen hem.. och aj vad ont jag har i benen, efter en sådan liten promenad, dessutom hann jag nog gå på toaletten tre ggr på två timmar... min blåsa känns lika liten som en vindruva..

På tal om vindruvor så har jag haft väldigt skumma drömmar senaste nätterna, mord, begravningar och att jag dricker en massa alkohol fastän jag är gravid.. vaknar upp med värsta ångesten och pustar sedan ut när jag inser att det bara var en dröm..

Jag svettas också som en gris.. känns som man är i klimakteriet eller något liknande. Jag som brukar vara kall jämt och ständigt....

Nu kom ida hit efter att ha åkt buss i 4 timmar...

Hade så braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!