Magen vecka 38

SKRIVET DEN: 2009-11-30 KLOCKAN: 18:18:39



Helgen i bild.

SKRIVET DEN: 2009-11-30 KLOCKAN: 18:10:43


 


17.

SKRIVET DEN: 2009-11-30 KLOCKAN: 15:10:43
Snön har fallit hela natten och fortsätter att falla. Var helt vit som en snögubbe när jag kom hem från barnmorskan!
Har sovit jätte dåligt i natt och hade ichias när jag vaknade. Hos barnmorskan fick jag iaf veta att jag blivit ännu tjockare, väger nu 70kg.. haha.. kan ni fatta!? trodde aldrig att jag skulle väga så mycket. Det är resultatet av att äta när och vad som hellst. Sedan fick jag också ta en massa prover som var bra! T2,T4 och TSH får jag veta om några dagar! (pga av levaxinet) . Sedan hade ju bebisen fixerat sig också! :D

SÅ nu är det bara att vänta, vänta och åter vänta på den lilla bebisen!

Nu ska jag bege mig till Greya med Inger och william. Sen ikväll ska jag förbi Annika!

Kramkram

Bio och tacos

SKRIVET DEN: 2009-11-29 KLOCKAN: 23:23:37
Då var det avklarat, set sista filmen av stieg larsson.. Den var nog ungefär som man hade förväntat sig.
Sett alla tre medan bebben varit i magen.
Innan bion åt jag tachos (är osäker på stavningen) hos ida, med henne och erik!

Nu blir det CSI!

Byebye

18.

SKRIVET DEN: 2009-11-29 KLOCKAN: 14:21:23
Blev en sen natt i natt.. tror jag somnade kring 5 imorse..
Jävligt kallt är det ute. -16 grader, BRRR!
Skyltsöndag idag, men känner mig då inte det minsta sugen på att gå ut och kolla i skyltfönster.
Nej i stället ska jag ta mig en lång varm dusch när jag kommer hem. så småning om diska bort och dra den lilla röda (dammsugaren) runt golven.

Kanske blir det en sväng ändå på samhället, men isådanafall för att jag ska någonstans. Sedan kan man ju inte få mindre julkänsla av det heller.
Ikväll blir det troligtvis bio. Luftslottet som sprängdes. Hinner jag se den innan jag föder så har jag sett alla tre filmer på bio, med en bebis i magen :D

Ne nu ska vi snart åka upp till Arvids..

Vi hörs.
Kram

Ny header!?

SKRIVET DEN: 2009-11-29 KLOCKAN: 01:07:08
Självklart har jag länge funderat på en ny header på bloggen, delvis för att informationen på den är väldans avlägsen nu, samt att det finns vissa "ANSIKTEN" på den som jag helst inte vill se varje dag! Denna header tog mig säkert 5 timmar att göra, i alla olika "layers" i photoshop..

JAG SKA GÖRA EN NY.. Men jag väntar nog tills den lilla i magen kommer ut, för jag antar att hon/han kommer klä mig header bäst! eller vad tror ni?!

Kram

vecka 38

SKRIVET DEN: 2009-11-29 KLOCKAN: 01:04:52

(37 + 3)

Källa 1

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

 


 

källa 2

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.



Avslutar med en liten bild på mamma och mig för några år sedan!


19.

SKRIVET DEN: 2009-11-28 KLOCKAN: 17:34:25
Igår hade jag ont i magen, kändes nästan som mensvärk.. men blev inte mer av det.. suck! haha
Nu är jag hos mamma och har druckigt lite glögg samt käkat några kanelbullar. Vi ska strax äta planka, mumma!

Mamma har också varit till mig och julpyntat lite så nu är det mysigt i mina fönster!

Grattis också till Inger som blir 18 idag..
Tänk 18 år.. känns som en evighet sedan man fyllde 18. var ju trots allt snart fyra år sedan så kanske inte så konstigt. Man har varit med om mycket sedan dess.


20.

SKRIVET DEN: 2009-11-27 KLOCKAN: 17:59:10
Just hemkommen efter en tur på samhället med Ida Annika och Helmer. Vi fikade på Greya och sedan kikade jag och Ida i lite affärer och köpte lite godis på ICA!.
Sedan var jag en sväng till Inger med min jacka som hon skulle låna i helgen, men det blev en snabb sväng eftersom hon hade fullt upp med annat ;) *hehe*

Idol ikväll! Mariette kommer nog att åka ut, synd tycker jag,,

Kram

VILL HA!!!

SKRIVET DEN: 2009-11-27 KLOCKAN: 00:47:30
Vet ni vad jaaag vill ha i julklapp? Eller snarare min bebis ;P

En sån här:



Behöver ju inte vara en exakt sådan, men en som gungar och har ljud! 

Beskrivning
BABYSITTER - Akta Graco - Lowing hug Swing Gary.
Rolig och lärorik. Bekväm sits med extra skön stoppning och gungfunktion med sex hastigheter. Men bara lugn, fempunktsselen håller barnet säkert.

Mobilen med tre leksaker gör barnet intresserat och utvecklar motoriken. Det avtagbara lekbordet ger ökade möjligheter till aktivitet. Dessutom finns det en musikfunktion med timer.

Överdrag som tål maskintvätt. Avtagbart nackskydd.


Arjeplog.

SKRIVET DEN: 2009-11-26 KLOCKAN: 17:27:05


Kikade in på Arjeplogs hemsida och titta vad jag fick se där.
Där har dem redan julpyntat gatorna, så mysigt.
Var ett tag sedan jag var dit nu.. Tycker det är så himla fint där!
Får ta och åka dit då lilla bebisen kommit till världen och hälsa på lite släkt.


21.

SKRIVET DEN: 2009-11-26 KLOCKAN: 17:14:39
Gud så gott jag sov i natt när jag väl somnade. Blev väl efter 5 någon gång imorse.
Sen upp tjugo i nio och kisssa ;D och sedan i sängen igen och fortsätta snarka till halv tolv.
Sedan var jag på mötet kl 13 - 14:30.. gick efter det hem i blötsnö.. vilket jäkla väder det är nu alltså.



Sedan var det bara ta tag i disken och slå på en tvätt-maskin & tvätta sängkläderna!
Hann just hälla upp en filtallrik och sen ringde mamma ( hade frågat om hon kunde skjutsa mig och handla) så det var bara lämna tallriken och åka på konsum.

Nu är jag hemma igen och gör så lite som möjligt. ska slå på torktummlaren och kanske ta fram nå mat från frysen. Vad sägs om kyckling och ris MALLAN? JAaa.. gottgott. bra då blir det de!

byebye

22.

SKRIVET DEN: 2009-11-25 KLOCKAN: 22:51:31
Som vanligt.. haha.. vaknade jag sent! Kl 15 bar det av till föräldrakursen som denna gång handlade om förlossningen. Vi fick se en gamm-film om just förlossningar, det vill säga värkarbetet, slutskedet. . ja allt.
Vi fick också prata med tandhyginisten om barn tänder, tandborstning och kost. Hon berättade även att många 2-3 åringar i dagsläget har hål i tänderna, vilket jag tycker låter skrämmande!

Nåväl efter det blev det ett besök på ok, och lite små tjatter med jenny.. gick sedan till Annika och efter det Ida.
Imorgon ska jag på ett möte klockan 13, och sedan se om jag denna gång kan få svin-vaccinet .. förra gången tog det ju slut på en gång!

Sett bonde & Greys.. onsdagar är bra dagar för mig, enda kvällen det är något dugligt på tv.

Nu vill jag köpa julklappar... :D Måste ut och kika efter en födelsedagspresent till Inger också som fyller 18 på lördag!

Ha det så braa!




23.

SKRIVET DEN: 2009-11-24 KLOCKAN: 20:39:46
Är just hemkommen från min far. Varit där och käkat middag, renskav och mos. Alltid lika gott.
Min mage har börjat bli jätte hård då och då.. eller ganska ofta. är det sammandragningar??
Imorgon ska jag på föräldrakursen igen, ska bli spännande.

Inget annat att nämna?.. tror inte det!

Kramkram

24.

SKRIVET DEN: 2009-11-23 KLOCKAN: 21:26:23
Snöat hela natten så nu är det jätte fint och myspysväder ute.

Ingen sömn i natt, eller jo från klockan sex imorse till 8.. sen upp och gå på toa, äta en smörgås, försöka sova igen kl 9.. Men ikket, folk började ringa, ringa, ringa och ringa.. ändå till klockan 10-10:30. Hänt en olycka på vägen mellan piteå och Arvidsjaur och två unga människor miste sitt liv. Så dem flesta ringde för att höra om jag visste vilka det var.! Men hur skulle jag veta det? jag försökte ju bara sova. Och när man får sådana besked är det inte så lätt att somna om. Man börjar tänka att det kan vara någon av ens nära.. Jag hade tur denna gång. Men visst känner man ändå sorg för dessa syskons nära och kära. .

Roligt att min kära farmor också ringer, och vill veta vilka det var. Hon är alltid snabb den tanten när det gäller att få reda på saker.. haha..

Sedan var det ingen ide att försöka somna om! Upp, klä sig, diska.. och sedan he sig på apoteket och köpa medicin med wille och Inger.
Sedan hem och dammsuga, självklart råkade jag ha sönder en glaslykta så fick dammsuga en gång till! Sen var det bara att börja med maten och duka. 16:45 kom pappa och syskonen och gästade pasta med pastasås och för jontes del pyttipanna!

Har varit trött hela dagen, och fått värk i högerbenet, är svullet som tusan :S

Imorgon händer inget speciellt.. vad jag vet.
Kraaam!

Mob. bilder från idag:

Till apotket




hem igen..




25 .

SKRIVET DEN: 2009-11-22 KLOCKAN: 21:59:24
vaknade sent idag.. igen. typiskt får ingen ordning på dygnsrytmen..
Så nu alla glada håller jag på att laga mat :D kan ni gissa vad det blir?
SJÄLVKLART mina underbara fiskbullar i hummersås. Dem går alltid ner.

Bakade ju igår, fillimpa och sockerkaka, blev jätte gott! Men.. ack denna disk som blir när man bakar.
Diskade två gånger igår och hade ändå kvar en massa idag, som jag just tog tag i..
Men hade fått en massa sirap på saxen och när jag skulle diska den, jo vad händer?
Ett skärsår mitt över nagelbandet och på sidan av tummen.. det var den diskningen det.. nåväl en plåt och några bestick dör väl inte av att ligga i diskhorn till imorgon får vi hoppas.

Nu kokar potatisen som jag denna gång inte orkade skala före, dels pga tummen. haha!

Imorgon har jag bjussat över fader m familj på middag. Har dock bara fyra tallrikar, men har ju några i plast som får duga till någon av oss! Har också bara fyra stolar haha.. yeeeej. Finns det hjärterum så finns det stjärterum.. eller vad man nu brukar säga?! Pank som en tom spargris är jag också.. och vad händer då? JOO min medicin tar såklart helt slut.. =( Men får väl låna av någon till den, för den MÅSTE jag ha! suck för att va fattilapp. haha.

Ha det så bra nu!

hittade en bild från annas 18års fest, tänk nästan 4år sedan nu..


varför tittar alla snett på mig?? haha



NO PHONE!

SKRIVET DEN: 2009-11-22 KLOCKAN: 19:01:52
Fick just ett sms från halebop. Har slut gratis sms, och såklart inga pengar på telefonen. Så då vet ni ifall ni inte får tag på mig. Men på torsdag ska jag nog kunna fylla på den igen ;D

Annars händer inget speciellt idag!

Kram

26.

SKRIVET DEN: 2009-11-21 KLOCKAN: 10:07:35
God morgon! Blev en rätt tidig kväll igår, la mig en stund efter idol, somnade vid 00:30 och vaknade sex imorse.. Var vaken en halvtimma och somnade sedan om, steg upp vid 08:50.
Har ätit en filtallrik med banan och fiberflingor. och nu får jag sura uppstötningar som resultat.. yekk!

Har redan hunnit kissa 6 ggr sen kl sex.. :S Thats life..
Har inte haft så jätte ont i ischias-nerven, men i vissa stunder så kommer smärtan och då gör det verkligen ont.
Vad händer idag då???? Ingen aning, kanske lite tvätt och disk som ska ta hands om.. Kanske blir lite "vila på soffan"  också.. det är rätt skönt.

Fasiken kom just på att det är LÖRDAG! :S Bajs.. DÅ är det aldrig nått bra på tv på dagarna.. och inget förlossningskliniken heller.. =/

well.. sova på soffan då kanske? haha!

27.

SKRIVET DEN: 2009-11-20 KLOCKAN: 16:21:47
Igår eftermiddags så kom min ischias tillbaka. Det började på dollar Store och blev bara värre och värre. HAr det inte hela tiden, men då jag väl har det så gör det så FRUKTANSVÄRT ont. Man kan inte ens kissa..

Nåväl.. somnade kring 4 imorse och vaknade strax efter elva, andra gången!
Mamma var här för en liten stund sedan med köttsoppa, så ska strax äta lite hade jag tänkt!

och jag lyckades också duscha utan att bryta ihop :P det ni!!
Danne, min broder har skickat ett paket från sthlm, som kommit till min far nu.. så det vill jag öppna :D
Även om jag vet vad som finns inuti så är det så kul med paket haha!

Ne nu blir det mat..
Adjö!



28 <3

SKRIVET DEN: 2009-11-19 KLOCKAN: 15:14:09
Var som sagt och fotade lilla wille igår! Men han ville inte riktigt sitta stilla utan bestämde sig för att krypa iväg.
Men fick ändå ganska många ur-gulliga bilder.
Vill inte lägga ut dem som Inger eventuellt ska ha som julkort men lägger upp tre av dem jag inte tror hon skulle ta.







Nu kurrar magen rejääält! Måste försöka få i mig en macka eller något, för sen ska jag och mamma till vårdcentralen och få bacon-vaccinet! .. Hoppas man inte blir febrig för jag mår dåligt redan som det är.
Kanske redan har svinis???? Man tycker ju att man borde bli jätte sjuk då men jag har ingen aning.

Kraam


29

SKRIVET DEN: 2009-11-18 KLOCKAN: 17:36:51
Ja nu börjar nedräkningen här rubriksmässigt. Det är bra för då behöver jag inte klura ut en massa olika rubriker heller.

Idag har jag varit på min första föräldrakurs, fick lära mig mycket nytt och var riktigt givande tyckte jag!
Synd att jag inte hinner gå på flera.. Idag tog dem upp en massa om amning osv..
Nästa gång ska vi få lära oss mer om förlossningen!

Imorgon ska jag försöka få chansen att ta vaccinet mot svinis.
Tydligen så behöver bara gravida en dos.

Ska till inger nu och fota lilla wille i tomtedräkt ;D
Får se hur det blir.

Puss puss

MAGAN!

SKRIVET DEN: 2009-11-17 KLOCKAN: 22:56:53
Haft mamma, sofie och simon på besök här en stund mellan halv fem och sex.
Sedan mötte jag inger och vi gick och handlade på ICA tillsammans... köpte fiskbullar som jag just ätit med kokt potatis och kokta morötter.. ja.. jag har fel dygnsrytm!!

Min mage är i vägen också...



jag är MYSA-SUGEN!

Imorgon ska jag på min första föräldrakurs.. kommer ju inte hinna med många.. är en varje onsdag..

En månad.., 30 dagar KVAR!

SKRIVET DEN: 2009-11-17 KLOCKAN: 16:07:23
Ja nu är det exakt en måndag kvar tills mitt BF-datum. EN MÅNAD! Det är inte så länge alls.. egentligen!
=)

Har just diskat, dammtorkat, startat en tvättmaskin och dammsugat, så nu luktar det tuttifrutti i hela lägenheten! Kan varmt rekomendera att köpa såna doftkulor till dammsugaren på expert! MUMS! Nästan så att man vill dammsuga varje dag bara för att det ska lukta så gott ;D


Igår hade jag tydligen september, jag menade såklart november, men skrev helt fel. Ibland får man lov att vara virrig! Igår kväll kom pappa, Tessan, Kasper och Jonte förbi. Med sig hade dem bulla, te och mjölk!=)

Jag ÄLSKAR ju te.. är helt besatt av det, så igår kväll så var jag ju tvungen att pröva det nya teét som tessan köpt.



Det var gott! Förut drack jag bara te med smak av nått, ja gott. Men under min graviditet har jag tyckt att alla frukt teér smakat parfym eller ja.. starkt! Så har hållt mig till vanligt te.. Men nu kan jag dricka "parfym-te" igen =)



Mitt internet har inte fungerat sen igår eftermiddag, så natten blev rätt seg. Som tur var va jim också vaken så vi ödslade bort två timmar i telefon.. Och ja.. jag vaknade halv två idag :D Jises..

Snart kommer mamma en liten stund, hon skulle och äta med jobbet vid halv sex..
Kram!


sextonde september - öhh november menar jag!

SKRIVET DEN: 2009-11-16 KLOCKAN: 17:17:41
Vaknade halv tolv, riktigt trött.. efter att ha varit vaken alldeles för länge i natt också!
Åt några ostmackor som jag doppade i te.. Sedan var det bara försöka hitta några kläder att ta på sig, vilket förövrigt är ett jätte problem för mig just nu! Det är nog det jag ägnar mest tid åt varje dag.. att hitta kläder som passar, inte sitter så snävt att man får sår på magen, och inte är för varma/ för kalla.. ITS HARD!

Nåväl sen var det bara att vandra i slask och snöblandat regn till vårdcentralen! Där mötte jag Annika och Helmer, så efter mitt besök som gick fint så följde jag med dem hem till deras lägenhet. Där bjussa Annika på god fillimpa, I LOVE IT! Måste verkligen baka det någon dag! Så färskt och gott.

Dagens vikt: 68,8 (+ 15,8kg)
Fondusmått (33)
Hjärtslag bebis ( 154 ?? kanske minns fel)

Barnet hade huvudet neråt, men ej fixerat sig ännu. ryggen mot höger sida magen och "tittar" mot vänstersida.



(Helmer 6,5 månader)
Leker på golvet :D

Sen vandra jag hem vid 15:30.. i samma dåliga väder. VÄl hemma var det bara springa uppför trappen och kuta in på toaletten.. NÖDIG så innihelsike.. Fastän jag kissade just innan jag gick från Annika.. det blir alltid så. Så inget bankomat besök hann jag med, inte heller ICA.. Får nog köpa mig en fet blöja, som i Greys. haha!


(ca: 2 veckor sedan)

Nu tvättar jag lite baby-sängkläder! .. Hela tvrummet skakar då maskinen centrifugerar!
Sen vill jag säga GRATTIS till DAN-BANAN som fått jobb som dammsugarförsäljare och sålt sin första 30 000 kroners dammsugare igår. Haha..
HUR FASIKEN HAR MAN RÅD MED EN SÅDAN DAMMSUGARE?
well welll..

Ne nu ska jag nog ta och laga mat, vad det blir återstår att se..
Hejhej!




Börjar närma sig nu..

SKRIVET DEN: 2009-11-15 KLOCKAN: 23:22:21
Minns när jag var i vecka 14 och såg denna långa "graviditetssticka".. GUD VILKEN EVIGHET det kändes till 40.
Nu är det bara 32 dagar kvar till 40..

Har hat en jobbig dag idag, inte kunnat hitta en skön ställning att sitta i, inte heller ligga..
Så vad ska man göra? stå hela dagen blir också jobbigt.. så det är så här det ska vara i minst 32 dagar till?
MÅ BEBISEN KOMMA TIDIGARE... jag ber!


Du är på dag 248 av 280. (88,6%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 17 dec 2009
Du har 32 dagar kvar till beräknad förlossning.


HUrrven!

SKRIVET DEN: 2009-11-15 KLOCKAN: 22:25:14
Snöade en massa igår kväll, och även i natt, men idag har det varmit varmt och snön smälter. Inte nog med det, det blir spårigt på vägarna och halkigt ! På min bro får man verkligen passa sig så man inte bryter ett ben eller två.

Mamma kom hit med koldolmar idag som jag käkade till middag, riktigt goda!=)
Sen har jag hunnit stoppa i mig en glass, kräm och mjölk, choklad och daim-kaffe!



Sen kom inger och wille över, wille har ont i munnen för det kommer tänder, så han fick en glass! Vilket resulterade i roliga miner...


SÖTNOS!


Här har vi inger för några dagar sedan, hon ville inte vara med på bild riktigt, men hon har inget val:



Sen söt wille, samma kväll då han drack ur nappflaskan helt själv, ej upp och ned, och plockade upp den helt själv från golvet, MED EN HAND! gode duktig pojk, han släktar nog på mig ;) ;) För jag är ju som duktigt på det mesta jag med! Mohahaha


visst är han underbart söt alltså!!!!

Jaha sen då?
Jo har en bild på jonte då han inte får se film med mig och pappa ( den va inte riktigt barnvänlig, krigsfilm!!)




Ne.. det var allt för mig.

Ska till barnmorskan imorgon kl 13.. hur f*n ska jag orka upp? haha..
Kram

HALV TVÅÅÅ??

SKRIVET DEN: 2009-11-15 KLOCKAN: 01:40:21
Klockan tickar alltid iväg så fort på nätterna. Jag som skulle göra en tidig natt.. jo tji fick jag!
Inget bra på tv, inget gott att tugga på (vilket är bra för jag behöver verkligen inte gå upp ett gram till). Nåväl..

Vad ska man fördriva tiden men? Kan ju inte storstäda på nätterna, och är alldeles för trött för att göra det på dagen..
Måste nog på bibblan någon dag och låna några läsvärda böcker, förslag någon?
Och lära mig att sticka hälar så jag kan sticka mig några tjocksockar!
Något annat man kan göra?

har en symaskin, som är hos pappa fortfarande så kanske borde sy något, synd tyg ska vara så dyrt bara..
Skulle haft ett skrivbord eller stort bord att ha i tvrummet som jag kan ha min laptop och symaskinen på.. hade varit greeeit!

Bebisen trycker på, både uppåt mot "tissarna" och neråt mot min kissblåsa haha.. man vet som inte hur man ska sitta för att det inte ska göra ont..
Jag skulle vilja få förvärkar, eller falska värkar, sammandragningar.. Något iaf.. så man får en liten förhint om hur det känns.. Jag har ju ingen aning! Känns som min graviditet har gått ganska lättsamt dem senaste veckorna. Folk brukar ju säga att dem 10 sista veckorna är långa och hemska.. men än är det ju inte värre än dem första veckorna då man kräktes vad än man såg, luktade på/inte luktade på, eller åt!

När fick du sammandragningar som kändes första gången? eller förvärkar?
Jag läste på någon sida att man kunde få det redan i vecka 32...?!



(där lilla bordet står och till dörren bakom soffan mot väggen, där vill jag ha mitt skrivbord!!)


Kramkram

Lördag!

SKRIVET DEN: 2009-11-14 KLOCKAN: 17:41:02
Nu börjar förkylningen släppa en aning! skönt!
Det snöar ute och är bäcksvart redan kl 15-16.. Mysigt som tusan..
Igår var det fredagen den trettonde, men inget otur för mig, men kanske inte så konstigt.. hur mycket otur kan man ha om man bara sitter i sin soffa och glor på tv?


BB-väskan!

SKRIVET DEN: 2009-11-12 KLOCKAN: 21:11:35
Är det för tidigt att packa bb-väskan? När packade du den?
Tänkte iaf börja packa den nästa vecka.. inte för att jag tror att det är brottom men kan kännas skönt att få börja!=)

Hittade denna lista på internet, någon som har nått att tillägga?

Packa för mamma och pappa

  • Mödravårdsjournal.
  • Patientbricka.
  • Legitimation.
  • Toalettsaker. Det kan också vara bra att ta med amningsinlägg.
  • Inneskor. Gå inte runt i strumporna på förlossningsavdelningen. Om du lägger dig i sängen med dem på kan de utgöra en smittorisk.
  • Strumpor och underkläder. Mamman kommer att få underbyxor på förlossningsavdelningen som är anpassade för att användas med de stora bindorna som hon kommer att behöva efter förlossningen. Tar man med sig egna måste de vara stora. Det kan också vara praktiskt att ta med en amnings-bh för att slippa ta av och på bh:n vid amning.
  • Lite extra kläder. Det kan vara skönt att få ha sina egna kläder på sig efter ett par dagar. Pappan behöver också ombyte om han stannar på förlossningskliniken.
  • Morgonrock. En morgonrock kan var skönt att ha med men det är inte nödvändigt.
  • Önskelista. Skriv en önskelista om hur födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att önskelistan innehåller just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.
  • Kamera och/eller videokamera.
  • CD-skivor eller ipod. Du kanske vill lyssna på musik under förlossningen.
  • Tidningar och/eller böcker. Det kan bli en lång väntan innan förlossningen. Det är också avslappnande att läsa när bebisen sover.
  • Mynt. Glöm inte att ta med mynt till parkeringsautomaten.
  • Telefonkort. Många förlossningsavdelningar har förbud mot att använda mobiltelefon. De flesta avdelningar kan dock ge er en vanlig telefon och koppla samtalskostnaden till ert vanliga telefonabonnemang.

Packa för barnet

  • Kläder till barnet. Ni får låna kläder till barnet på bb men det kan vara kul att ta med egna. Tänk på att de ska vara lätta att ta av och på. Omlottröjor är bra. Ni behöver också ytterkläder och mössa till bebisen för hemfärden. Vad ni ska ta med beror såklart på årstiden.
  • Bilbarnstol. Om ni bor nära förlossningsavdelningen kanske pappan hämtar bilbarnstolen strax innan hemfärd. I annat fall bör ni ta med den. På vissa bb kan man hyra bilbarnstol. En del försäkringsbolag hyr också ut bilbarnstolar. Kontrollera hur det är där ni bor.
  • På en del förlossningsavdelningar måste man ta med blöjor till barnet. Kontrollera vad som gäller där ni ska föda.

Strax innan ni åker in kan det också vara bra att ta med:

  • Plånbok med pengar och kreditkort får ni inte glömma om ni vill köpa något i kiosken eller om pappan (som inte får maten gratis) vill kunna köpa mat, på avdelningen eller i restaurangen om det finns sådan.
  • Eftersom pappan inte får sin mat gratis kan det vara bra att ta med mat till honom. Den kan ni förvara i bb-avdelningens frys eller kyl. Mamman kan också ta med egen mat om det är något speciellt hon vill ha.
  • TENS-apparat om du vill använda den typen av smärtlindring.

vecka 35+0

SKRIVET DEN: 2009-11-12 KLOCKAN: 21:10:02
Då lämnar man vecka 35 och går in i vecka 36..

vecka 36

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas ut. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

 

 

vikt.JPG langd.JPG

2.7-2.8 kg

46 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

 

Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen.

Mamma:

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.


Magen!

SKRIVET DEN: 2009-11-12 KLOCKAN: 20:52:48
Satt just och kollade lite i min blogg, alltid roligt att gå tillbaka och läsa!
Sedan upptäckte jag att JISES vad min mage växt.. i vecka 16 tyckte jag att jagf var enormt stor, men bebiströjan jag hade på mig då (den svarta med vit text) den når inte ens över magen nu.. haha!

Tänkte lägga upp alla bilder igen brevid varandra så ni skulle få se.. men det gick ju självklart inte. får bli en annan gång då! Är just nu hos pappa.. Vi var och åt på frasses vid tre halv fyra.. och sedan hyrde vi film som vi sett.

Kasper har spelat muminspelet och jonte sovit en skvätt och sedan myst i soffan!
jag är helt slut.. trots att jag bara varit vaken några timmar.. men fick en dålig sömn i natt.. eller snarare i förmiddags! Snoret slutade aldrig rinna och slem i hela halsen. Men nu känner jag mig lite kryare, dock inte frisk!


snodde Anton, min lillenbrors dator, han är i stockholm hos hans flickvän linnea. och gud vad skärmen känns stor när man är van sin lilla på bärbara datorn. Åh.. jag vill ha en stationär dator. Vet en i piteå jag får ta, som iaf är bättre än min bärbara, men då ska man ju he sig dit också.. dock är det en tjockskärm på den, men det duger tills man har råd att köpa en platt.. också måste jag ju införskaffa mig ett databord först!

pappa och kasper har tagit "bacon-sprutan" idag.. jag hade också tänkt ta den, men blev ju typiskt nog sjuk istället. får vänta tills nästa vecka!

Annars är väl allt som vanligt.. VILL handla julklappar, men är lite svårt då man inte ens har pengar till sin egen mat.. bajs! Om man kunde få sålt något.. nån som vill köpa en vespa som inte gått mer än 23mil och knappt är använd tex`?! ;)

Ne nu hade jag nog inget mer att säga.. vi hörs! =)





Nysningar och rysningar!

SKRIVET DEN: 2009-11-11 KLOCKAN: 23:33:21
Huva.. känns inte som man går mot bättrings vägen, snarare tvärtom!
Får väl se hur man lever imorgon!

Somnade halv fyra imorse och blev sedan väckt av pappa halv åtta och vid halv elva av lubor som skulle installera några skåp ovanför kyl och frys.
öppnade dörren i bara täcket, och som vanligt vågar man inte erkänna att man låg och sov även om det verkligen SYNS!
- oj väckte jag dig?
jag: - ehh nee.. jag är lite sjuk... (drar in lite snor i hjärnan)..

Sedan kommer han in i köket.. babblar om nått som jag inte hör pga lock i öronen, går igen.. sedan kommer han tillbaka tre timmar efter, och ja.. då hade jag lyckligtvis klätt mig.. med sig har han skåpen, och då hajjar jag!
synd han kom halv två.. för då börjar ju förlossningskliniken som jag ville se.. men det vågade jag inte..
Han skulle nog verkligen undra vad jag såg på när det var tjejer som skrek och stöna.. *L*



Sett bonde söker fru samt Greys Anatomi..

nu väntar.... sängen?
Imorgon går jag in i vecka 35.. tror jag?! Eller var det vecka 36 kanske?
Jag har tappat kollen...

kram kram

Förkyld?!

SKRIVET DEN: 2009-11-11 KLOCKAN: 00:32:27
Sitter och nyser och snorar! Attans.. tänkte ju kanske vaccinera mig på torsdag mot svinis efterom alla verkar ha det nu.. Men man får ju inte om man är förkyld...
Om man nu inte redan har svinis?! I HOPE NOT!

Ida har varit här idag, vi käkade fiskbullar och tog det lugnt.. sedan har jag hälsat på hos inger och william en stund.
Imorgon blir det mer tvätt av bebiskläder samt stryka.. å sist men inte minst go-middag, om jag lyckas.

Var vaken JÄTTE länge i natt.. får se om det blir samma denna..?!

Hejhej

Här är man hurtig.

SKRIVET DEN: 2009-11-10 KLOCKAN: 14:12:09
Gick rakt från sängen, till disken, från disken till tvätten och sedan rullade det bara på.
Måste nog käka en macka och hoppa in i duschen nu.. ska möta Ida på Ica alldeles strax..
Bara tvätten kunde bli klar så man kan duscha.. Man kan inte duscha samtidigt för då får man plötsliga brännskador och köldskador vartannat.

vi hörs senare..
och du?.. det snöar ute =) JIPPIKAJEEEE...

kvällsfika!

SKRIVET DEN: 2009-11-09 KLOCKAN: 21:56:25
Sitter och tuggar i mig mammas goda mjukkakor som hon var och lämnade här idag. riktigt gott! :D

Idag har jag gjort så lite som möjligt kan man väl säga. Lagat mat och ätit, samt tvättat .. ja det är väl i stort sett det. Oja.. självklart sett en massa tv. .  Haft söndag hela dagen och trott att jag suttit och sett på repriser. Men fan det är ju måndag! Ja.. det är väl bra att man är en dag bak och inte en dag fram, det måste ju betyda att dagarna går fort nu! Det gillas!

Nee.. nu ska jag se klart slutet på grannfejden och dricka mitt the innan det blir kallt.
Kramkram

Farsdag!

SKRIVET DEN: 2009-11-08 KLOCKAN: 21:33:04
När jag var riktigt liten
och nån annan varit stygg
så var hans stora famn
en plats där jag blev trygg.

En far är nån som vet
att skydda sina kära.
Han vakar över mig
långt borta eller nära.

När lasset blir för tungt
och hotar att mig stjälpa
så finns han där till hands
att stötta mig och hjälpa.

Som förebild han går
i livets långa trappa.
Och ingen är som han…
Han är min kära pappa!






MIN pappa <3

Frukost, lunch & middag!

SKRIVET DEN: 2009-11-07 KLOCKAN: 15:30:06
Igår var Ulla-karin, Inger och William förbi en sväng och drack en kopp kaffe. Ja inte wille då men han hittade iaf en pepparkaka att tugga på :D Han är så himla söt med sin tand!

Igår gjorde jag också en ugnspankaka med fläsk eftersom jag hade 12 ägg som går ut idag! Men jag har hört att man kan ha dem längre än utgångsdatumet så jag tänker nog behålla dem några dagar till.. får försöka baka lite mer så jag använder upp dem! Kl sju imorse ungefär somnade jag så är lite halv slö idag. Åt för lite mer än en timma sen och det blev en blandning mellan frukost-lunch och middag!

Snart kommer nog Dan-banan och hälsar på. Sen inger..!

Lördag idag och farsdag imorgon!..
Aj vad ont i magen jag har.. har börjat dricka mjölk och gjorde aldrig det innan jag blev gravid, och nu gör det så sablarns ont i magen.. =/ Men jag läste någonstans att man skulle försöka få i sig så mycket kalcium så mycket för att stärka barnets skellet...
Sen dem där jäkla järntabletterna  får mig att må ILLA!

Vi hörs..

LESS!

SKRIVET DEN: 2009-11-06 KLOCKAN: 17:58:14
Här kommer ett väldigt tråkigt inlägg om hur less jag är..

Jag är så less på att inga kläder passar
Jag är less på att måsta gå i mjukisbyxor, som dessutom sitter snävt och är obekväma (har bara två par)
Är less på att vara blek (inte solat sen i april)
Jag är less på att mitt hår ser förjävligt ut, men har bestämt mig för att inte göra något med det föräns bebisen kommit)

Är less på att inte kunna böja mig ner utan att det är jobbigt
Dessutom är jag less på att inte kunna sova skönt och vakna vid minsta rörelse jag gör.
Jag är less på att klä mig som en clown!
Jag är less på att inte ha råd att ge människor jag älskar fina saker.
Jag är superduper less på att min vardag ser ungefär lika dan ut oavsett helg eller vardag!

Jag ser fram emot:


Att bebisen ploppar ut och jag får hålla han/henne i min famn.
Att kunna sova på mage (då jag väl får sova)
Att fylla min vardag med bajsblöjor, amning och bebisskrik :P
Att kunna sola lite solarium Minst en gång i månaden iaf..
Att komma i mina jeans igen..
Kunna ha BH med bygel utan att det gör ont och trycker mot magen.
Att färga mitt hår och klippa bort dem nötta topparna!
Att ta långa promenader med barnvagnen.



Ja nu känns det lite bättre ;D


Kram!


34+1

SKRIVET DEN: 2009-11-06 KLOCKAN: 13:00:08
Då går man in i vecka 35.. tiden börjar gå lite fortare igen, och snart är det bara EN MÅNAD kvar! Men en månad kan fort bli en och en halv om jag har otur.. Det är väl väldigt vanligt att man går över tiden som förstföderska.

Idag har jag sovit på soffan igen. Har värk i mina ben som tusan.. och börjat få senadrag hela tiden.. Det är verkligen något jag inte tycker om att få, för det gör så jäkla ont och man vet inte hur man ska få det att försvinna.
Nu skulle jag vilja känna lite förvärkar.. bara för att se hur det känns. . Men det kommer väl det med.

Mamma har just varit här och lämnat mjukkakor och snus samt hänt extra!=) Så blir lite skvallerläsning sen.

Igår var jag som sagt med Ulla-karin, Inger och william till sunderbyn.. Sen hann vi tvärt in på HM innan hemfärd.
Där shoppade jag lite billighetskläder till bebisen i magen. Blev tre bodysar och två pyjamaser. Jag älskar att handla på rea !=) Sen var det två pack också!



Gud vad hello kitty det är på många tjej-barn-kläder nu. Jag är väl inte riktigt något "FÄÄN" av hello-kitty men jag köper det som är billigt och sött helt enkelt. Märkes kläder eller ej bryr jag mig inte om, jag tycker att många kläder som inte är märkeskläder kan vara mycket finare än just märkeskläder. Och barn bryr sig ju inte alls om vilket märke som sitter på kläderna. Jag tycker man ska köpa exakt vad man vill... Och just jag älskar som sagt billiga och söta kläder och är jätte glad över att jag kunnat handla på loppis, second hand, och fått begagnade kläder . Visst är det kul att köpa nytt ibland också. . och jag tycker att HM och lindex har utmärkta kläder för småbarn. Synd vi inte har några sådana äffärer i Arvidsjaur. =/


Ne nu ska jag nog vila en stund till.. känns som man håller på att bli sjuk.
Kram på er.

DUMMA MALIN!

SKRIVET DEN: 2009-11-04 KLOCKAN: 17:42:22
Kunde inte alls sova i natt så la mig tidigt imorse... vaknade av att min mormor plingade på dörren vid 9-tiden.
När hon åkte igen vid 12 tiden så var jag så trött så jag la mig igen, och somnade.. sov till 16 idag... så nu är man ju pigg som en vildhöna! Och jag som ska upp tidigt imorgon.. Ska följa Inger, wille och ulla-karin till sunderbyn..
Ska sova där i natt, annars tar jag mig nog inte upp över huvudtaget.  Ätit  spagetti och köttfärsås.. men blev för mycke tomat så det blev int så gott..

Ne nu ska jag hoppa i duschen och packa lite sen drar jag till borrgatan!

Hejhejs!

Ensamheten..

SKRIVET DEN: 2009-11-04 KLOCKAN: 01:10:45
Är känslan av ensamhet något vi alla känner eller känner vissa det mer än andra, har det någon påverkan om du lever kring ett rikt umgänge eller kan du fortfarande känna dig ensammen med en massa människor som förgyller ditt liv?! Visst det finns tusen olika tolkningar på ensamhet och en massa olika sätt att känna det på.. Men jag vill inte känna mig ensammen, jag borde inte heller göra det, för jag har en massa fina människor i mitt liv som jag älskar! Men när det tråkiga vardagen infinner sig, man inte har jobb och inget att göra så känner jag mig otroligt ensam! Jag vet att jag kan göra saken bättre genom att hälsa på fler folk och ja.. hitta sysselsättningar som får vardagen att rulla på lite snabbare, men det känns som att man inte har någon ork i kroppen.. En liten liten sak som att T.ex handla en dag blir något väldigt väldigt stort, bara för att man inte har något annar inplanerat under hela dagen!

Inte undra på att ensamma människor blir deprimerade och rutinfasta!
Men jag vet att det snart blir ändrig på min vardag, snart kommer jag ha fullt upp varje timme . . Jag kanske borde ta vara på och njuta av ensam-tiden?!

ja.. jag vet inte.. jag kände bara för att skriva av mig. Allt känns väldigt väldigt komplicerat ibland. Då man finner en gnutta lycka så dras det lika snabbt ifrån en.. När man tror att allt äntligen ska lösa sig så kommer nästa problem känns det som.. Och hela tiden; "varför ska det alltid drabba mig"
Men samtidigt är jag jävligt glad över en massa.. jag har en lägenhet, möbler, mat på bordet, en fin familj och fina vänner och snart jag ska få en egen liten bebis.. Vad slår egentligen det?!

Ne... man får nog lov att försöka vara stark och se framåt, framåt.. framåt!


VARM!

SKRIVET DEN: 2009-11-03 KLOCKAN: 12:43:38
Hej på er!

Jahapp då var det Tisdag då.. Imorse var jag på vårdcentralen och lämnade nytt urinprov som visade att jag INTE har någon havandeskapsförgiftning. skönt! Men trodde inte annat heller...
Och sedan tog jag nya blodprover eftersom jag äter levaxin.

Efter det knatade jag hem igen och började stöka lite i köket...
Sen ringde mamma vid 11, hon hade lunch så vi for på dollar och handlade..
Oftast när jag handlar på dollar så kommer jag upp i skyhöga summor. Men nu fick jag två kassar för 140 spänn.
Inte illa. Jag gillar dollar! Såg att dem hade fått in massa julpynt,julstjärnor osv.. Måste handla lite sådant också så man får världens julkänsla i år. Synd att snön smält bort bara =/ Det är is överallt och man får verkligen gå som en snigel för att inte ramla och dö.
Kul om man skulle bryta benet just innan förlossningen.. nej!

Nu har jag just käkat lite banan, yoghurt och flingor.
Funderar om jag ska börja tvätta lite barnkläder.. jag skjuter upp det hela tiden för att jag tänker; men det är ingen ideé att göra det nu, det är ju så länge kvar. Men tänk om hon skulle komma alldeles för tidigt, då kan det ju vara bra att ha lite kläder tvättade?! ;) Men jag tror snarare på att jag kommer få gå över tiden så att det knakar om det..

Min dator är jätte jätte jätte varm nu! Man bränner sig på tangenterna! =(

Känner att jag börjar få ont i halsen.. =/ Hoppas det inte är svinis bara för då lär jag nog ångra mig att jag inte tog vaccinet.. kanske måste fara och göra det ändå..

Ne nu ska jag inta soff-position! Vi hörs!


Lite gamm-bilder:




Snickerskakor

SKRIVET DEN: 2009-11-02 KLOCKAN: 18:43:48
Har just gjort snickerskakor som står ute på balkongen för kylning..
Dem är otroligt lätta att göra och jävligt goda! dock skar sig min choklad? Vet inte vad som hände, men jag hoppas dem går att äta ändå..?!



Ingredienser

1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
8 dl cornflakes
200 g jordnötssmör
200 g blockchoklad

Tillagning
Koka ihop socker och sirap. Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke. Häll över sockerblandningen och rör om ordentligt. Bred ut massan till önskad tjocklek på en plåt med bakplåtspapper.
Smält blockchokladen i vattenbad (micro går också tror jag). Bred chokladen över kakan och låt stelna.
Skär i bitar.

Rester...

SKRIVET DEN: 2009-11-02 KLOCKAN: 17:26:25
Nu blir det rester från gårdagen, renstek och pommes... mums!



oj...

SKRIVET DEN: 2009-11-02 KLOCKAN: 15:04:12
Just hemkommen från barnmorskan samt apoteket.
Hade +2 i äggvita vilket inte är bra alls, men som innan så kunde det vara för att det inte var morgonurin, så ska dit imorgon och lämna det igen.. men jag har då inte högt blodtryck eller ont i huvudet så jag tror inte att det är någon havandeskapsförgiftning.

Sedan hade jag alldeles för lågt blodvärde.. 110.. och 120 är deras gräns på lågt.
så nu har jag varit på apoteket och handlat massa järntabletter och fler mitt val kvinna... blev 250kr fattigare.. suck! Men måste man så måste man!

Urs tycker inte om att käka en massa olika piller, man vet som inte när man ska ta dem, först levaxinet till frukosten, sen vet jag inte om jag kan ta mitt val till det.. sen järntabletterna två om dagen i samband med måltid och sedan den andra mitt val på kvällen? Det är ju inte alls lika många tabletter som jag åt när jag var yngre.. men tabletter är något jag helst vill undvika!

Sen hade jag gått upp nästan 4kg på 14 dagar... 4KG!!!! hjälp..
snart  väger jag 70kg.. trodde aldrig någonsin att jag skulle väga så mycket.
15kg har jag gått upp nu... och det är 6 veckor kvar...

Ne nu börjar min favvoserie... ni vet hon som pratar med döda människor och hjälper dem komma till andra sidan. ;P

Kram!


Barnmorskan!

SKRIVET DEN: 2009-11-02 KLOCKAN: 11:47:12
Hej hej.. blev ännu en natt på soffan och kan verkligen konstatera att den är 10 ggr skönare än sängen.
Sängen är så mjuk att man får ont i varje liten kroppsdel. nåväl.. nu sitter jag och käkar risgrynsgröt och smörgås.
Ska vara hos barnmorskan vid 14-tiden... Vad tycker ni egentligen om barnmorskorna som finns i arvidsjaur?! Och tycker ni att man blev väl informerad och behandlad då ni gjorde era besök där?

Själv kan jag bara jämföra med hur det var dem tre första gångerna jag var hos barnmorskan i trelleborg.
Där fick vi först fylla i en massa papper i vecka 6 och ta lite blodprover. Sedan fick vi komma på en informationsträff där dem pratade om vad man "får och inte får" - göra när man är gravid, kost-tips osv..

Sedan någon gång mellan vecka 10 och 12 så fick vi träffa vår barnmorska (man hade 6-7st att välja bland) och prata med henne i enrum i nästan två timmar om förväntningar vi hade på henne, frågor, gå igenom papprena vi fyllt i osv...

Sen när jag flyttade hit har mina besök varit jätte korta. typ: -hej, gå och kissa i en mugg så tar vi vikten sen. sedan kanske hon sticker en i fingret, kollar svaren, skriver på datorn, tar hjärtljud och sedan.. får man förhoppningsvis ett: ja det såg bra ut, det var allt för idag du får komma tillbaka den... osv.. och sen går man därifrån 10min senare.

Well well.. kanske någon som känner igen det iaf?!





lillebror anton på sin födelsedag!




Nu ska jag ta och diska lite...
2a november idag... vet ni vad det betyder? jo att en massa grejer i min kyl går ut idag.. =(
kram

God kväll!

SKRIVET DEN: 2009-11-02 KLOCKAN: 00:33:07
Ikväll har jag bara myst framför tv:n till filmen knocked up som jag visserligen sett innan men det var ett bra tag sen så man hade ju glömt en del..



Jag älskar föresten min myspys filt som jag.. tro det eller ej, köpte på dollar store!



mys med magen!

jag har verkligen inte fattat att jag har ett levande ting i min mage... en människa.. en yttepytte liten människa som troligt och förhoppningsvis ska leva ett långt bra liv här på jorden.



ne snart ska jag nog försöka sova!
Natti natt på er.

Bakis?

SKRIVET DEN: 2009-11-01 KLOCKAN: 16:25:00
Nej jag är inte bakis, inte egentligen. Men jag känner mig då så.
Kanske för att jag inte alls kunde sova i natt, somnade mellan 05-06 imorse och vaknade med jämna mellanrum för att tömma blåsan. haha! Sov i soffan i natt, eftersom jag inte kunde somna och ville se på tv för att bli trött.

Just nu håller jag på att tvätta och ska strax bege mig till Ica.. Sedan ska jag börja steka lite renkött som jag fick av fader igår! mums.. Måste bara ha lite bea och sallad kanske.. till det=)

Mamma har varit här med lite mat hon också, känns ju kanon när man kan få mat / matrester! så tack för det, jag uppskattar det väldans mycket.

Imorgon har jag tid hos barnmorskan också måste jag beställa tid för provtagning som jag helt glömde förra veckan. Tänka sig man har inget att göra på dagarna och ändå glömmer man det enda viktiga man skulle komma ihåg.. thats me!

Puss och kram!

Halloween..

SKRIVET DEN: 2009-11-01 KLOCKAN: 02:06:53
Dagen har varit rätt bra omen anorlunda motför tidigare "halloweenisar"..
Suget av att gå ut fanns ju definitivt ikväll, men ändå inte så farligt. Istället har jag bakat, haft besök av Pappa med familj en snabbsväng ( fick renkött som ska ätas imorgon ) och sedan suttit i soffan framför tv:n med Inger! Vi har dippat grönsaker i dipp, druckigt läsk och tuggat godis! Mums..

Sedan vid 00.00 så var vi på kyrkogården och tände ljus på några gravar. Det var verkligen jätte fint där med alla ljusen som lös upp i princip hela kyrkogården.



Nu är jag jätte jätte trött.. och skulle verkligen vilja ha någon att krypa ner under täcket med. Speciellt då man vart ute i kylan och gått så benen är frusna.
MEN!.. jag får ta en kudde istället. ;P

Hoppas ni andra haft en bra kväll.

Kramkram!