Kort och gott..

SKRIVET DEN: 2010-01-31 KLOCKAN: 23:27:54

Lillaplutt på nallen och hennes söta morbröder kasper & Jonte.


 


pyjamasen i str 50 är lite för liten..


 

Då var helgen över, inte för att det gör mig just något då jag är ledig jämt men tråkigt att alla man umgås med jobbar nu när helgen är över.. eller inte alla då men nästan..

Imorgon ska jag:

.Försäkra lillan
.boka tid hos bm
.kanske fara på försäkringskassan med papper
.Kanske va me mamma (hoppas)

Nåväl, vet inte riktigt vad jag ska skriva, finns mycket man skulle vilja skriva men man ska väl försöka att inte falla ner på någon annans nivå. Det bästa är att ignorera och låta dem spela sitt eget spel. I slutet får man ändå ligga som man bäddat.

Kram från oss.


Min lilla gumma.

SKRIVET DEN: 2010-01-29 KLOCKAN: 20:04:27


 





Bilder från förlossning och BB.

SKRIVET DEN: 2010-01-29 KLOCKAN: 18:30:20








vad har hänt med blogg.se?

SKRIVET DEN: 2010-01-28 KLOCKAN: 14:14:04
När jag nu loggade in på bloggen så såg den helt anorlunda ut, alltså här där man kollar statistik, inlägg osv. Lustigt.
Föresten, någon som vet hur man blir mer än basmedlem på blogg.se?

I förrgår var jag hos Jenny och blev bjuden på revbensspjäll, det var mumma! Sedan såg vi korphockey på ishallen.
Sedan gick jag hem vid 22 i snöstorm. Dagen efter vaknade jag och såg att det fortfarande var en jäkla snöstorm, men jag och lillan tog vagnen på eftermiddagen och gick ut iaf.. Vi gick till morfar (min pappa) som vanligtvis brukar ta 25minuter.. men nu tog det ungefär den dubbla tiden pga av all snö.

Idag skulle egentligen min mor komma.. men hon orkade inte, så har inga planer. Hittade en matlåda i kylen som jag helt glömt bort. fick den av mor min i söndags och hade ingen aning om vad som var i. och nu såg jag att det va kött och potatisgratäng så har just mumsat i mig det.. gott var det som tusan.

Nu ska jag föra över bilder från en digitalkamera jag lånat, fick låna en kabel av Jenny.
Får se om datorn orkar med det..


Bye

Kläder åt lillan.

SKRIVET DEN: 2010-01-25 KLOCKAN: 15:10:17
Följde ju med Sara B till piteå igår kväll.. är nyss hemkommen därifrån.
Vi sov över hos Stina hennes syster. Med sig hade sara Peak, en rottis.. Och Stina äger också en sådan, så mycket bus blev det. Samt att Peak kissade överallt så Stina hade fullt upp med att torka kiss.. stackarn.

Nåväl.. Somnade fem imorse och klev upp någon gång strax efter 8 efter att ha znooozat ett flertal ggr. Var så himla trött.. som vanligt. Sedan bar det av till sjukhuset- tandläkaren, där Sara skulle kolla sin tandställning. Efter ett kort besök där så for vi vidare till STaaan. Där blev det shopping för fulla muggar. Hade dock bara barnbidraget att shoppa för, men nog blev jag lite chokad över att man kan få så många plagg för tusen spänn.
Ja.. plagg till lillan alltså. Jag verkligen ÄLSKAR att köpa barnkläder, tio tusen ggr roligare än att köpa till sig själv.
Tror det beror på att man själv har såna komplex över sin kropp och tycker att allt sitter så fult på en själv, medan barnkläder är så gulliga och oavsett hur dem sitter så blir barnen såååå söta :D

Halva reapriset.. gissa om jag blev glad!!

Här kommer lite bilder på kläderna str 62/68:


bodys




bodys




bodys


body


samvets tröja


söt tunika och legins


mjukis-klänning


mjuka byxor och strumpbyxor


stickat



Sen blev det en liten mininapp och tre vällingpaket.

Bjuder på en bild på lillan i fredags:



Nu ligger hon här breved mig och sussar sött.


Hos mormor!

SKRIVET DEN: 2010-01-24 KLOCKAN: 00:18:43

Var så uttråkad innan idag, delvis för att vi la oss imorse och sov till 14 idag. Dock vaknade hon tre ggr där emellan och skulle ha mat och en torr blöja.

Efter ROBINSSON (där jag förövrigt verkligen inte gillar Anders) Ringde vi lillans mormor som kom och hämta oss, så nu är vi här. Tog lite bilder på lillan som blivit så otroligt stark.









Blir kanske en tidig natt, känner mig trött som tusan.
På måndag ska mormor vara barnvakt, ska följa Sara till piteå och se om jag hittar nån sparkdräkt till lillan.
Go natt.


Fredags myyys!

SKRIVET DEN: 2010-01-23 KLOCKAN: 00:10:33
Hej och håå.. vad min dator är seeeg just nu, ändå har jag just startat den.. suck! Dagen började med att vi somnade sju imorse och steg upp mellan ett och två. Annika och Per samt Helmer kom förbi med två bodysar dem köpt åt lillan :D Tack! Och sen kom morfar.. lillans morfar alltså.. med mat till mig :D
Efter det så tog vi vagnen till Sara och Nicklas och där blev jag bjuden på mat men hade ju just ätit, men lite efterätt gick allt ner! Gott. Vi var där till 21:30, såg lite lets dance och bara mös i soffan. Sen fick man ju lite barnvakt också ;);) Efter besöket gick vi till medan och mötte upp Sara och Ida som följde med mig hem. Dem gav lillan mat så att jag skulle få duscha.. Härligt, var ju inte igår precis haha!




Får se vad som händer imorgon, antligen tar vi vagnen till morfar och tessan eller så ringer vi mormor och frågar om vi får komma dit. Nått måste vi hitta på iaf.

Haft en bra dag idag med andra ord :D


Kram på er.


Mitt i natten.

SKRIVET DEN: 2010-01-22 KLOCKAN: 02:05:23
Ja då har lillan just somnat, hon ligger i soffan i hårdliften till vagnen. Jag fick vyssa och sjunga för henne i två timmar innan hon somna.. Hoppas hon sover någon timma nu. Vågar inte lyfta henne därifrån för då vaknar hon väl så jag lägger mig väl och vilar på soffan!!

Jag har hela tiden värmt ersättningen i micron till henne och fick just veta att man måste koka vattnet.. allt vatten. För att barnet inte tål bakterierna i vattnet när dem är så små.. kanske därför hon haft så ont i magen? Så nu har jag kokat en liter och satt i kylen till i natt. Så kan man värma det i micron sen. -  tack carro för tipset. ibland är jag ju för trög för att komma på sådana ideer.

Ikväll har Sara B varit här. Jag måste ju vara världens tråkigaste människa att umgås med just nu. Jag bara sitter i soffan.. det är typ allt jag orkar med då man nästan aldrig får sova.. Sen kan man ju inte gör vad som helst då man har en liten plupp. Man ska förbereda så mycket innan man gör något. Innan jag fick henne gjorde jag allt spontant. Inga planer överhuvudtaget.. levde helt i Nuet.. så man kan väl säga att mycket har eller håller på att förändras.
Men jag ångrar inget. Har hellre några jobbiga månder än ingen liten söt tjej alls. Hon är ju mitt allt.

Åh jag vill ha ett jobb så himla mycket. Vet att jag inte kan jobba nu, men åh vad det suger med en mamma pening på 3800kr i månaden. Jag menar., vad räcker det till? inte ens hyran.. suck!
och hur ska det gå sen, när lillan börjar på dagis, då mamma dagarna tagit slut? Springvicka i vården lär ju inte fungera så bra eftersom det oftast är kvällar/nätter eller helger man får gå ut.. och inget dagis är ju öppet då.
Har ju ett år att klura på det..


Ne nu vaknar lillan igen.. som fortfarande inte fått något namn :S Kan verkligen inte komma på nått.

Natti - natt på er andra!

Besök.

SKRIVET DEN: 2010-01-21 KLOCKAN: 17:04:11
Först var morfar här och hälsa på.
Sen när Mormor hade slutat kom hon hit. Fick en napphållare, blöjor och babyolja av henne :D Tack!
Tänkte lägga upp lite bilder från mobilen..

Ville bara passa på att säga att jag har verkligen dem bästaste föräldrarna man kan ha!




Min lilla kanin ser ingenting.


Nybadat


Har börjat med blöjnr 2, alltså en storlek större.


Gubbarna jag fick från egypten, riktigt färg-glada.


Lillan ligger just nu på golvet.


Napphållaren.


Puss o kram från oss.

GOD MORGON?!

SKRIVET DEN: 2010-01-21 KLOCKAN: 15:35:45
Nu har jag vänt mitt dygn efter lillans tror jag. sover på förmiddagen ist för på natten. yeeej
Nu är morfar här och matar lillan. Vet inte vad som händer sen.. får se.
Kom på att jag måste ju ringa Sara..
Redan torsdag.. jag har typ tisdag idag.. man blir så snurrig. Å på tal om snurrig så håller jag på att svimma varje gång jag ställer mig upp.. tror det beror på lågt blodtryck. Brukar ha väldigt lågt.

Bye

TRÖTT OCH SLUT!

SKRIVET DEN: 2010-01-21 KLOCKAN: 00:03:38
Ja så kan man väl sammanfatta mig själv just nu.. Fick iaf nån timmes sömn på eftermiddagskvisten.
Gjorde faderskapstestet idag på mig och lillan.. Gör det bara för att hennes pappa har krävt det även om vi båda vet att det är han som är pappan...

Nåväl ska försöka få lilla pluppen att bli trött men lär inte bli så lätt då hon sovit mest hela dagen.
Haft en massa besök nu ikväll också.. plus att min pappa med familj var här också. Fick två tjusiga gubbar av dem från egypten :D

Ne nu är det natt..


Dröm sött.

VART ÄR VATTNET?

SKRIVET DEN: 2010-01-20 KLOCKAN: 11:06:21
Kommer inget vatten ur kranen? Hur ska det då gå när lillan ska käka?!
Måste ringa lubor då också.. gah.
KL 13 ska vi va på soc...

BVC besök och lite sömn.

SKRIVET DEN: 2010-01-20 KLOCKAN: 10:18:38
Ja blev inte mycket till sömn i natt.. hela 2h yeeeej........Men lillan sov ganska bra. Hon somnade tre och sov tills klockan ringde. Men jag däremot kunde inte alls somna. Låg i sängen från kl 02..Typiskt!
Nåväl vi försovde oss litegrann och jag hade en halvtimma på mig att göra mat till sötungen, byta blöja och klä henne.. packa skötväskan, klä mig själv, borsta mina gaddar och ta på mig ytterkläderna, bära ner vagnen, bära ner lillan och sen gå till vårdcentralen. Prick tio över nio var vi där. Nu väger stora damen 4475kg, alltså två kg på pricken mer än då hon föddes! Hon är nu 52cm lång så 4cm har hon växt. Min lilla knubbis:D Också skrattade hon på bvc, söttjejen min. Nu ska jag ta och ringa några viktiga samtal och sen försöka vila lite, om nu lillan också vill det.

Kram

Ett litet dopp..

SKRIVET DEN: 2010-01-20 KLOCKAN: 00:12:56
Nu har jag badat lillan! Imorgon ska vi på BVC besök kl 9.. känner mig inte så taggad eftersom hon somnar typ 5-6 på morgonen.. blir inte många timmar med andra ord. Vi måste i alla fall stiga upp senast sju om hon ska hinna äta, rapa.. blöjbyten påklädning, jag ska hinna fika.. hon kanske skriker så jag måste bära henne överallt jag ska osv.
Sedan måste vi bege oss halv nio för det tar ju ett tag med vagnen, och få ned den för trapporna etc..

Hoppas det går bra iaf. Tycker dem där BCV besökena är rätt jobbiga.. på och av med kläder, barnskrik och en massa bök bara för att väga och mäta.. Nåväl dem är väl nödvändiga..


min lilla kanin


Åter till badandet.. Tycker det är grymt härligt att hon nu gillar att bada, inget skrik alls.. Ja kanske när man plockar upp henne och hon tycker det är kallt.. men annars är hon hur nöjd som hellst.
Och hon växer såå himla fort. Har köpt blöj-nr 2 nu.. hon kan fortfarande ha ettan men dem paketen är ju så få blöjor i så har nu köpt 3-6kg och i dem paketen är det nästan dubbelt så många blöjor.

Nu ligger hon här brevid mig i soffan, försöker få henne att somna en liten stund. Hon ska dock ha mat kl 01 igen så somnar hon innan dess blir det inte mer än en timmas sömn..
Varje gång hon håller på att somna så viftar hon med armarna och råkar slå bort nappen ur munnen också vaknar hon och skriker för att hon vill ha den.. sen går det runt runt ett tiotal ggr..

well well.. natti natt på er..


Gunga!

SKRIVET DEN: 2010-01-19 KLOCKAN: 19:02:47
Nu är min lilla sötknopp tillbaka hos sin mamma!

Idag kom gungan som mormor köpt till lillan.


gung-gung


Ännu en vaken natt.

SKRIVET DEN: 2010-01-18 KLOCKAN: 18:19:49
Ja snart börjar man ju bli van att lillan inte kan sova på nätterna. Antligen har hon vänt på dygnet helt eller så är det magen som spökar. Hon somnade vi 8 imorse och sov till tio. sen var hon vaken till strax efter ett då hon somnade om igen. Då somnade jag också och vaknade av att mamma ringde. Det var meningen att vi skulle sova hos henne i natt, men mamma sa att hon kunde ta lillan i natt så jag fick ordna lite här hemma och sova ut en natt.

Men jag saknar henne redan! <3



Hon var så sött kring 5 imorse då hon hade ätit och rapat. Hon låg mot min axel och sen när jag vände henne mot mitt ansikte så hade hon mat runt hela munnen. Då sa jag.. men BUSUNGE. då skratta hon som bara den.

Åh lill-hjärtat. Skulle verkligen göra allt för henne. Älskar henne mest av allt man kan älska!
Min mor har köpt en babysitter som gungar med musik på blocket åt henne, som mest troligen kommer i veckan. Jag hoppas hon kommer att gilla den :D



Kram på er.


NAMNBEKYMMER FORTFARANDE :S

SKRIVET DEN: 2010-01-17 KLOCKAN: 17:45:31
Ja.. jag har fortfarande namnbekymmer.. men det visste jag redan innan hon föddes att jag skulle ha. Varje gång jag fått ett husdjur har jag bytt namn på denne hundra ggr innan den fått sitt rätta namn. Kanske är det därför jag är inte vill sätta ett namn på min lilla gumma innan jag är helt hundra på att hon ska heta det, annars kommer jag väl bara döpa om henne tusen ggr ;P

På tal om dop så ska jag ringa till nån präst imorgon och höra mig för.. vill ju ha dop snart! Dock kanske bra om jag har ett namn först...


Har iaf kommit fram till fyra fina namn: Lilly (som jag haft jätte länge), Alma, Elvira och Tyra.
Synd att så mpnga döper sina döttrar till Lilly bara.. vill ju inte ha nått som alla heter :S
Trodde inte nån liten hette så.. men sen såg jag i tidningen att det va flera.. attans! Tyra vet jag en liten flicka i arvidsjaur som heter, finns säkert fler också.. Alma vet jag ingen.. och Elvira vet jag någon men det är väl inte så jätte jätte vanligt? Eller vad tror ni? Vilket namn är ovanligast?




(Lillan hade vänt sig från rygg till mage i sömnen)

Om jag någon gång får en pojke ska han heta Algot haha, tycker det är ursött. Alma och Algot passar ju iof bra ihop.. Men Alma är ju inte så jätte sött egentligen dem andra är sötare tycker jag personligen, men fint är det.

HAr en massa massa bilder på en digitalkamera som jag lånat av Inger.. men ingen sladd till den så jag får aldrig in bilderna i datorn =( Finns ett minneskort som man tydligen kan stoppa in i datorn, men jag har inget "uttag" i min dator för sådana..

Idag har vi varit ute med vagnen och hälsat på mormor på hennes jobb på ringelsta!
Imorgon ska vi nog åka till henne och sova där när hon slutat.

KRAAAM FRÅN OSS!

Då det inte ska hända, då händer det.

SKRIVET DEN: 2010-01-14 KLOCKAN: 18:54:59
Lillan har varit vaken hela nätterna sen i lördags så jag har varit helt död.. Inte vetat vart jag ska ta vägen. När hon skriker skriker och skriker och inget man gör funkar för att lugna henne. Men i natt så sov hon riktigt bra. Jag fick sova 8h totalt och hon vakna bara tre ggr och ville ha mat så jag känner mig riktigt utvilad. JAG HOPPAS att det blir samma i natt :D

Vi har varit ute med vagnen varje dag nu.. idag kändes det lite kallt men det är väl mest så för att man blivit bortskämd nu några dagar då det varit bra väder och ibland inte ens minus grader.

Idag var vi förbi på blåklockan igen och sedan hem till Annika för att följa henne och Helmer på Greya.
När vi kom fram var hebbe trött och lillan hungrig. Ja.. helmer var väl också hungrig. Så vi matade våra bebisar och sedan fikade vi. Sedan bajsa helmer så Annika gick och böt bölja.. då kände jag något blött på lillans kläder.. kiss tänkte jag.. men senare upptäckte jag.. EN STOR BRUN FLÄCK på byxbenet.. Happ.. då var det bara byta då.. en massa massa massa bajs.. aldrig sett så mycket från denna lilla tös. Men hon hade ju inte bajsat sen i lördags så..

Och inte hade jag med några våtservetter, och inga ombyteskläder. så det blev nakenfis ner i overallen och fort hem. Väl hemma så fick vi bada lite..

Nu ringde tessans mamma och sa att mitt visa kort tydligen var kvar på greya också.. typiskt. Känner mig verkligen som den där mamman jag aldrig skulle bli; skitig, förvirrad, stressad, går runt med spyor på kläderna och hinner aldrig städa här hemma. Nåväl bara barnet har det bra.. det är väl det viktigaste.
Orkar inte ut med vagnen igen och hämta det, får bli imorgon.. så jobbigt att klä lillan och bära ner den tunga bägen, och vagnen ner för trapporna osv osv..

Iförrgår så var jag och vaccinera mig mot svinis, jenny följde, och sedan blev det pizza på tre kronor.
Har svinigt ont i armen nu.. hade det igår också.. ingen får röra den och den går inte lyfta så högt.
Tur det inte blev värre för då hade jag inte kunnat hålla i lillan ens, och vem skulle då göra det?!

Ne nu ska jag ringa greya och säga att jag kommer imorgon och hämtar kortet.
Byebye.

Natten som var

SKRIVET DEN: 2010-01-11 KLOCKAN: 22:08:20
Lillan ville absolut inte sova under gårdagen, så mamma trodde att hon skulle sova hela natten. Men så blev det ju naturligtvis inte, utan tvärtom. Försökte verkligen med allt, men allt hon gjorde att skrika, knysta och krysta. Alltså MAGONT gissar jag.. Den enda stunden hon inte skrek var när jag la henne på skötbordet och hon fick titta på fiskarna som hängde ovanför. Men efter 15minuter var ju inte det heller intressant så då fortsatte hon skrika.
Strax efter kl 5 i morse somnade hon liggandes på mage mot min bröstkorg. Jag fick givetvis sova sittandes för försökte jag lägga ner henne så började hon skrika igen.

 


Har hittat mobilen och tycker att den är jätte intressant


 

Just innan kl nio vaknade hon och var hungrig. Mamma gjorde mat och hon slukade allt snabbt, vilket återigen ledde till magknip. Mormor och sofie kom på besök på deras lunch. Givetvis somnade hon just innan dem kom.
Efter det så for jag och lillan ut med barnvagnen på apoteket och köpte minifom droppar som tydligen ska göra så att dem inte har lika ont i magen. vi har testat det två ggr nu och hon fiser och rapar mer iaf, men är fortfarande lika skrikig. Men man får väl ge det några dagar.


 

Sedan for vi till solbacken där jag tidigare vikarierat och hälsade på tanterna och personalen!




försökte bada för att bli trött, men det funkade inte heller.


Lillan har nu sovit flera ggr under dagen, varit trött och gnällig. Vad tror ni händer då i natt?
Jo... vaken vaken vaken och pigg. Kul för mamma ! ;P NEJ!



provade lite pojkkläder ;P

Imorgon ska jag ta vaccinet mot svinis och sedan gå förbi Lubor och ringa lönekontoret.
kanske går vi någon mer stans då vi ändå är ute.

KRAM från oss!!

Hejsan mitt i kaoset.

SKRIVET DEN: 2010-01-10 KLOCKAN: 19:48:01
Igår blev det en sväng till pappa med vagnen. Där var kasper och jontes mormor som ska barnvakta en vecka nu medan pappa och tessan ska lyxa sig i egypten.

Och snuttan (som inte fått något namn ännu, fy skäms på mig) blev en hel månad igår.
Kvällen och halva natten spenderades framför filmer med sällskap.
Lillan sover typ aldrig, fattar inte hur hon orkar vara vaken så mycket som hon är..? idag har hon sovit max en timma sammanlagt.. ? och inte sover hon vidare bra på nätterna heller..

Här hemma blir det inte mycket gjort.. inte dammsugat på evigheter.. =(
Sen får man gå omkring med spyor på kläderna bara för att man inte hinner byta typ.. sånt är livet =P

Idag har vi varit ute med vagnen igen, köpte också fler nappar till henne eftersom hon har sånt sugbehov. sen har hon börja låta jätte gulligt då hon suger på nappen. Nej nu måste jag ge henne mat igen.. skriker!

Bye

Fredag!

SKRIVET DEN: 2010-01-08 KLOCKAN: 20:18:21
Idag har vi varit trötta både lillan och jag..
Var upp två ggr i natt och båda gångerna ville hon inte somna om efter att hon fått mat.
Vid 16 tiden mötte vi upp Helmer och Annika, gick på konsum och sedan hem till oss.

Lillan va i piteå-tidningen idag så nu har jag köpt min första tidning på evigheter.

Mamma och lillan.



Somnade i selen igår.




Idag.



Jag då jag var liten:




Lillan.

SKRIVET DEN: 2010-01-07 KLOCKAN: 16:43:14
Lillan har börjat tycka om att bada. Senaste gången hos mormor så grät hon inte alls.. vilken skillnad.

Första gången:



nu:




visst har hon blivit stor.?!
Hon är ca 52cm och väger 3780. så hon har gått upp ett kg sen vi åkte hem från BB.


stora tösen.


mormor och lillan har somnat.


lillan och hennes morbror jonte.



=)

Lillan har vänt sig tre ggr från mage till rygg, men det är nog inte medvetet. Igår började vi med D-dropparna också!




4 veckor

SKRIVET DEN: 2010-01-06 KLOCKAN: 19:34:01
Idag är lillan fyra veckor gammal! =) Tiden går så fort fastän man mest sitter hemma och är vaken nästan dygnet runt. Men nu har jag haft tur för min mor har tagit lillan dem två senaste nätterna så jag fått sova ut och det har varit riktigt skönt.. idag åkte vi hem.

Nu börjar hon skrika så nu måste jag gå.

Myyshelg!

SKRIVET DEN: 2010-01-04 KLOCKAN: 00:53:58
Jag och lillan har haft en riktig myshelg. Hon har dock inte sovit nått på natten, men det har vi tagit igen under dagen. i allafall lillan! Idag har vi hälsat på Annika, Pär och Helmer och sedan Ida.. sen har vi pumpat däcken på vagnen också så nu går det lite lättare att köra den.

Imorgon ska vi på BVC.. tror det var kl 13 men är inte säker.
Lillan har inte gjort NR 2 på jätte jätte många dar så jag hoppas hon gör det snart.
Hon har ont i magen hela tiden också.. kanske därför hon aldrig sover.
På fredag ska hon vara i piteåtidningen.. skickade in idag!

Hoppas hon somnar snart så man inte är död imorgon. Vi måste ta vagnen till BVC så hoppas det inte är svinkallt .

Natti natt på er andra.

Bilder på lillan.

SKRIVET DEN: 2010-01-01 KLOCKAN: 13:58:07