HALLÅ MAMMA

SKRIVET DEN: 2010-02-28 KLOCKAN: 14:48:26
Jag har ju inte uppdatera min blogg ens..

Fotograferings sugen..

SKRIVET DEN: 2010-02-27 KLOCKAN: 16:02:09
Det ilar i hela min kropp.. jag är SÅ SUGEN på att fara ut och fota.. Tyärr så händer det aldrig. Får be någon vara barnvakt åt lilla Lily några timmar någon dag så det är varmt ute, så ska jag fota så fingrarna blöder.
Jim! Jag saknar ju dig, inte så kul att fota utan dig. JIM är jätte duktig på att fota, och det är han som väckt mitt inresse för fotografering. Önskar vi bodde närmre varann så du kan lära mig allt du kan!

Här kan ni se Jims fina bilder. ---> Jim <---- Bilderna är super vackra!


Här fotade vi öresundsbron (visst heter bron så som går till danmark?) Nåväl jag tog detta kort och jim hjälpte mig att redigera den!

Graviditets kilona.

SKRIVET DEN: 2010-02-27 KLOCKAN: 15:21:55
Vägde mig hos Jenny igår och blev glad när jag såg att jag tappat nästan 5kg på 12 dagar! :)
Promenaderna gör sitt jobb. Sist jag vägde mig hos henne (har ingen våg hemma) så vägde jag 60 och nu 55.
Så nu är det bara 2-3 kg kvar innan jag väger som jag gjorde innan jag blev gravid. Dock vill jag gärna gå ner 5kg, då är jag nöjd! Under graviditeten gick jag upp till 74kg och 19 kg är nu borta, så himla skönt. Trodde det skulle ta typ ett år att gå ner allt. Dock är inte magen lika "fast" som innan, men det tar väl ett tag innan allt skin drar ihop sig och blir som det var innan.

Jag är nöjd iaf!



Men ibland saknar man sina gravidmage.. :)

Friskluft!

SKRIVET DEN: 2010-02-27 KLOCKAN: 15:16:15


Myser med nasse och dockan

Gårdagen spenderades hos många olika. Vid två tog vi barnvagnen till Frida (en klassompis från gymnasiet). Givetvis bodde hon längst upp så det blev många trappor! Efter lite "snack" och mys med Lily så drog vi vidare till Jenny och Robin (bor såklart också längst upp). Där blev jag bjuden på middag.. sen såg vi lite slalom men det gick ju inget vidare för någon av svenskarna. Vid 20:00 så for vi vidare till Sara och Nicklas (bor också längst upp = malin helt slut i benen) Där blev det också en massa bebis-snack för dem ska ju ha en liten bebbe i sommar :) Så himla kul att så många ska ha barn nu! Man blir ju själv så sugen på en till liten då man ser små söta bebisar och stora fina graviditets magar.


ohh.. jag vill sitta upp!


Efter lite mys, spya på mina kläder och prat gick jag och Lily vidare till sporthallen (uppför en stor lång backe bredvid brandstationen) Jag var helt slut efter den backen så det kändes som att jag varit med i värsta maraton.. På sport hallen kikade vi på då Jenny och en massa andra spelade innebandy.. Lily kräktes lite till.. jag fick träsmak i röven efter att ha suttit på en smal träbänk i en timma. Förstår inte hur dem orkar träna bandy från kl 21-22:40.. Jag hade väl orkat siså där 10 minuter och haft en jäkla träningsvärk dagen efter, om jag hade spelat nu.


Sitter hos gudmor Jenny


Vi fick som tur var skjuts hem av Jenny och Robin. Snöade ute och var inte nå vidare varmt. Vagnen fällde vi ihop och la i baksätet där jenny fick brottas med den för att få plats.




Väl hemma sov Lily men jag var tvungen att väcka henne för att byta hennes blöja och ta på henne pyjamasen. Dessutom hade hon ju 1liter spya på sina kläder .. Trodde inte att hon skulle somna om, men direkt jag la henne i sängen så sov hon så gott. Strax efter somnade jag med och vaknade inte föräns kl 7 imorse av att lillgumman var hungrig. (Åt sist kl 20:40) Så hon hade ju klarat sig länge ändå. Sen somna vi båda om vid 08 och sov till 11. Skönt! Gav Lily mat och sen drog vi till Lilys mormor på hennes jobb och fikade. Efter det tog vi vagnen runt samhället. Nu är vi hemma i värmen igen och Lily sover i hårdliften. Hon vaknar väl snart och vill ha mat.


Resten av dagen ska vi nog bara mysa här hemma!

Hoppas ni andra får en jätte mysig helg också! Puss och kram.


På konsum satt en hund på en pulka med massa packning.


Lily vill ha..

SKRIVET DEN: 2010-02-25 KLOCKAN: 22:11:19
Lily sa till mig att hon ville ha en sackosäck. Jag hittade en  på jysk.se men.. ja den dagen man ska dit är ju en bra fråga då det är 13mil till närmaste jysk..Helmer har en sackosäck och den gillar Lily. Mysig att ligga i.
Måste köpa en bokhylla till Lilys rum också.. Skulle vilja ha en sådan som min pappa har i sitt tv-rum. En vanlig bokhylla i nått slags trä. Måste ju ha lilys saker någonstans. Just nu är Lilys rum ett förråd.. allt som inte ryms någon annanstans har jag bara pulat in i det rummet.. Skulle vilja fixa till det..
Nåväl i ett annat liv kanske ..


Hos mormor i skogen!

SKRIVET DEN: 2010-02-25 KLOCKAN: 18:19:25

Japp nu är vi hos Lilys mormor. Tidigare idag var hon i arvidsjaur hos oss. Sedan gick vi ut i det vackra vädret.. bara -8 grader och sol! Så himla skönt.. Lily har snackat en massa idag! Har filmat lite, men som vanligt då man filmar så börjar hon titta på kameran istället för på mig så då slutar hon prata, men tror jag fick med lite grann iaf. Ska väl lägga ut den så småning om. Gud vad tiden går fort med en liten.. man hinner inte med, man märker inte själv att dem blir större, men när kläderna inte passar längre så måste det väl vara så!

Dessutom såg jag ju en tre veckors bebis på barngruppen, som dessutom var större än vad Lily var vid den åldern och jag kan inte minnas att hon varit så liten. Man glömmer ibland bort att njuta och längtar mest framåt.. Att hon ska kunna sitta, sitta utan stöd, äta barnmat, masa, krypa,gå, prata osv.. Ni med barn förstår säkert vad jag menar. Men samtidigt vill man inte att dem ska bli större för det är så himla mysigt att ha en liten, bara ligga och gosa.. Man vet ju att det kommer en tid då dem inte längre vill mysa.. hellre springa omkring och äta blomjord osv.. 


Hos mamma i sommar.  


Hos mor på vintern.


Lily en månad gammal.


Nu är dopklänningen beställt.

SKRIVET DEN: 2010-02-24 KLOCKAN: 23:56:50




Det BÄSTA är att ingen annan har en likadan för alla hon syr är unika. =)
och billiga!

Barngruppen.

SKRIVET DEN: 2010-02-24 KLOCKAN: 15:50:10
Vaknade imorse och såg att det var minus 33 grader ute.. Brrrr.. iskallt.
Så Annika kom och hämtade oss med bilen, eller snarare henne kille körde oss till barngruppen, och hämtade!






Snart ska vi på greya och fika lite!

Bye

Dagen idag.. den är MIN!

SKRIVET DEN: 2010-02-23 KLOCKAN: 22:39:00
haha...

Nåväl, först kom Marius hit tvärt.. sen Stina och Rita och hämtade sina inbjudningskort till dopet.
Efter det gjorde jag och Lily-liten oss klara för utgång, eller egentligen för att gå till konsum och handla.
Kollade på termometern och såg att det var -21 grader.. HÄRLIGT.. eller så inte.
På konsum tappade jag totalt lusten att handla det jag hade tänkt, vilket var ingredienser till en tacopaj..

Visst är det förfärligt tråkigt att laga mat ensammen?!! Det blir alltid att man skiter i det för att det är så tråkigt att laga mat i flera timmar och sedan äta det själv. Vi kom ut med välling, citroner, en liter lättmjölk, blåbärssoppa och nya nappar till Lily. Lill gumman somnade i vagnen, vilket hon alltid gör. Så jag tänkte att jag skulle gå lite mera så hon får sova ett tag (hon vaknar alltid då jag bär in henne väl hemma). Vi gick in på Lindqvist kläder.. och jag fyndade mig en sådan halsduk jag alltid viljat ha, ni vet en såndär superlång en. Blev 49kr. Halva reapriset.



Ringde till Annika också innan jag gick och frågade om vi fick komma på besök. Så efter det gick vi hem till henne.
Hon och Helmer var hemma och busade på. Sedan kom Annikas karl hem vid halv fem. Blev också bjuden på korvstroganoff. Vid sju kom Anna.R förbi och kikade på barnen. Sedan strax efter åtta någon gång så begav vi oss hemmåt. En färd i -30 grader och en dum mamma i bara legins. Ja.. mina ben var som frusna fiskpinnar väl hemma. Och JA än en gång var jag jätte kissnödig..



Imorgon ska vi följa Annika och Helmer på en barngrupp. Har aldrig varit på en sådan innan, så det ska bli spännande. Tråkigt att vi inte har mammagrupper.. skulle vara kul att träffa lite mer folk.
Sedan efter 16 ska vi fara och fika på Greya, jag mamma o Lily. Annika Helmer och Annikas mamma Birgitta, som här här på besök från halmstad.


myyys.


Hej!

SKRIVET DEN: 2010-02-23 KLOCKAN: 14:06:25
Skulle lägga mig tidigt igår.. var jätte trött redan halv nio på kvällen.
Men när jag skulle gå till sängs kom jag på att jag inte ätit nått under hela dagen och att det mest troligt var därför jag var så konstig i magen.. Så jag värmde en färdigmatslåda.. findus.. och åt upp nästan hela. Wips så var jag inte så trött längre, inte Lily heller för den delen så var uppe till 2 i natt.. suck!
Vaknade halv 8 imorse av att Lily var vrål hungrig men lyckades söva henne vid nio så jag fick sova 2h till.

Idag  måste vi ta vagnen i -22 grader och fara å handla.

Skänker en tanke till Caroline & Julia. Hoppas hon blir frisk snart lilla julia.. och att dem kommer på vad det är för något hon har.. <3

Nu MÅSTE jag väcka lilla trollet eftersom hon kräktes en fontän-spya just innan hon somnade.. Jag lyckades till och med fånga det på film.. haha.

Bye..

God morgon!

SKRIVET DEN: 2010-02-21 KLOCKAN: 15:55:21
Kunde verkligen inte sova i natt.. eller ja tillslut efter kl fyra någon gång somna jag.. och någon timma efter vakna Lily. Gissa om jag var död. :S

bilder från igår:








söndagsfin:





Tillägg: I eftermiddags var vi hos Annika, Pär och Helmer och hälsade på. Där var också hennes pappa (min farbor) hans tjej och deras två barn från norge. Var kul att träffa dem och se hur mycket Rickard-Bruno hade växt sen i somras! :D Glömde dock att ta kort så får väl se om Annika lägger ut några.
Hon tog iaf kort på Helmer 10månader,  Rickard- Bruno 13,5 månader och Lily snart tre månader. Alla födda samma år. :D

Ikväll såg vi My sisters keeper. Den var rätt bra och rörande, har ni inte sett den kan jag rekomendera er att se den! Sedan har jag scannat datorn på virus, 59 trojander hittades, men datorn blev inget bättre för det..

Snart ska Lily äta igen och efter det ska jag väl försöka sova, blev som sagt inte mycket sömn i natt.
Förresten åt jag min favo-mat idag.. haha.. FISKBULLAR I HUMMERSÅS jummi jummi ;)

Byebye


;)

SKRIVET DEN: 2010-02-21 KLOCKAN: 00:25:07
Du är så söt!

förkylda.

SKRIVET DEN: 2010-02-20 KLOCKAN: 15:52:55
Igår var vi på vift med vagnen.. Först på konsum och köpa frimärken, sen på ringelsta och säga hej till kerstin, som sedan följde oss och delade ut lite inbjudningskort till dopet. Efter det var jag och Lily till ida och sara och skrattade lite med dem. Gjorde fotavtryck på Lily också för ida hade en såndär stämpelplatta. Sedan begav vi oss till kusin Robin.. Där fick Lily en bauta myra :D





Lily snackar med mamma.


Påvägen hem blev jag Jätte hungrig och jätte kissnödig.. fick springa med vagnen.. Var inte lätt att hålla sig, uppför alla trappor och bära saker fram och tillbaka.. haha.

Idag är Lily och mamma förkylda.. iaf snoriga. Jag känner inget annat än att jag snorar ovanligt mycket. Lily hade ingen bra natt i natt.. hon vaknade först när jag skulle gå och lägga mig strax efter tre. Då gav jag henne mat och vid fyra somna hon om. halv fem vaknade hon och låg vaken en timma eftersom nappen åkte ut hela tiden. Sen somna vi båda om. Lily vaknade 10 och grät. Gav henne mat och sen har vi myst i sängen till kl 13. Men hon grät mest.. kanske för att hon är förkyld? Jag är iaf trött!


Min nallebjörn.

En liten sammanfatting

SKRIVET DEN: 2010-02-18 KLOCKAN: 13:36:18
Lily har blivit jätte duktig på alla sätt och vis.
I början sov hon inte alls bra, hade ont i magen och pruttade jätte mycket. Hon kunde inte alltid rapa heller efter måltiderna vilket bidrog till att hon fick en massa luft i magen. Bvc-sköterskan rekommenderade att ge henne droppar för kolik just före varje måltid ( som då var, var tredje timma). Hon trodde inte att det ar kolik dock för att då skulle hon skrika i minst 3 timmar i sträck, och det gjorde ju inte lilla hjärtat som tur var.
Hon bajsade inte heller på flera dagar ibland.. men det var tydligen vanligt då man gav ersättning.




Efter att ha gett henne dropparna i 4 dagar började hon rapa och kräkas mera. Nu har vi slutat med dropparna och Lily mår mycket bättre. Vi bytte också ersättning, från semper till NAN.. Hon är en väldigt snäll flicka som skrattar jätte mycket. Hon härmar mig när jag räcker ut tungan, gör pruttljud med munnen och skrattar då mamma gör likadant.. Mormor har varit jätte snäll och hjälpt mamma en del nätter då det varit tungt och lily vaknat en gång i kvarten. Men nu sover Lily gott i sin egen säng som står bredvid mammas. I natt sov hon hela 9 timmar i sträck utan att vakna en enda gång. Mamma blev orolig när hon vaknade helt utvilad och kikade på klockan och såg att den var 10:15.. HJÄLP! Har det hänt något med Lily?? Men Lily sov så gott i sängen helt ovetande om att hon gjort mamma orolig. Morfar och familj har också ställt upp jätte mycket. Är så glad att jag har en underbar familj. Lily har fått en sängmobil av mamma som hon älskar, den har tre olika klassiska melodier och gossedjur som snurrar runt. Den har också en lampa som lyser i mitten av djuren. Hon skrattar alltid när hon ser ett gosse djur närma sig henne.  Hon har fått en gunga av mormor som går på batterier. Meningen är att den ska vyssa bebisen till sömns och den funkar utmärkt. Lily är helt beroende av nappen, utan den kan Lily inte sova. Så nu äger Lily 11 nappar.. :D




Lily vägde senast 4880g och var 56cm lång. Hon har börjat använda strl 62 på sina kläder, lite stort men 56 sitter lite för tight.
Hon älskar också att gå ut med vagnen, somnar nästan direkt. Hon har fått en ny bilbarnstol av mormor för den andra blev för liten, att åka bil är också jätte kul.
Kom ni ihåg första gången hon badade? Hon gillade det inte alls.. Men nu älskar hon det, hon skrattar och ler hela tiden. Helt underbart. Lily skriker inte ofta heller..
Hon är helt enkelt perfekt och den finaste människan mina ögon någonsin skådat.


Bio..

SKRIVET DEN: 2010-02-17 KLOCKAN: 21:23:20
Fick stiga upp och ge Lily nappen tusen gånger i natt.. plus att hon ätit som en gris.. där fick man för att vi haft så många bra nätter innan. I vilket fall som helst så låg vi i sängen till kl 15 idag.. pga att man inte får sova  mer än 15-20 min åt gången så blir man inte pigg då natten gått. Iof la vi oss inte föräns efter kl 03 heller.

Idag har jag fått mina inbjudningskort till dopet, så har skrivit på kuvert och letat upp addresser till folk som inte bor på orten. Imorgon måste jag köpa fler frimärken och posta dem. Idag fick jag också overallen till Lily. Men det märkte jag inte föräns idag efter 18 då jag var påväg ut för att se bio med Annika. Paketet rymdes inte i brevinkastet så den satt fast utanför dörren.
Pappa och tessan var barnvakt åt Lily medan vi såg filmen.

Vi såg FARSAN.. den var rätt rolig faktiskt, kändes som den var en halvtimma lång.. tiden gick så snabbt.

Nu ligger Lily i sängen och jollrar till musikmobilen. Hon var så söt idag, gjorde pruttljud och härmade mig.
Ne nu skriker hon på nappen.. bäst att gå dit.

Kram

Hos morfar!

SKRIVET DEN: 2010-02-16 KLOCKAN: 21:01:36
Nu sitter vi hos morfar. Har varit här sen halv tre idag.
Lily sover just nu i Antons säng, och jag tjuvlånas papsens dator eftersom min där hemma håller på att ge upp!
Vi ska väl snart hem och sussa.. är rätt trött. Varken jag eller Lily kunde sova i natt eftersom vi sov alldeles för länge igår. Så vi la oss strax efter fyra imorse och klev upp halv 11 för att vara lite tröttare idag!
Innan idag var vi på greya och fikade med mormor :D
Har skickat två viktiga brev idag, ett till skatteverket och ett till csn.. jag hatar csn..
Dem vill att jag ska betala 1400 kr i månaden till dem, men det går ju inte då jag inte ens har över så mycket då jag betalat dem andra räkningar. sen har dem räknat min nuvarande årsinkomst på 145 000 kr. Då jag har 65 000 före skatt detta år.. suck! Hoppas det hinner fixas innan räkningen ska va betald bara...
i veckan väntar jag på dopkorten jag beställt och en overall som jag köpt på blocket åt Lily..
Ne... det var nog allt jag hade att säga idag!
Byebye

Lily

SKRIVET DEN: 2010-02-16 KLOCKAN: 18:35:03

Härligt..

SKRIVET DEN: 2010-02-15 KLOCKAN: 17:33:11
I natt sov jag och Lily en massa timmar. Hon åt halv ett i natt sedan sov hon till halv nio imorse. Då gav jag henne mat .. och en timma senare somnade vi om.. vaknade vid ett en kvart.. sedan sov vi igen till 15. och då var hon hungrig igen... så skönt!

Nu är stina här och Lily sover så vi ska kika lite på tv:n..

Bye

Dop..

SKRIVET DEN: 2010-02-13 KLOCKAN: 16:50:52
Ja, då har man satt datum för dopet! Har gjort dopkort som kommer till veckan.. Urs känns som det är en massa att fixa, och inte är det gratis heller!



Fick syn på denna bild på jennnys facebook, som är tagen utanför mamma och blev så sugen på att bada.. längtar tills sommaren nu. Första sommaren på evigheter som man får vara HELT ledig. Kommer bli skönt! Jag och Lily på nya äventyr!


Just nu är jag lite småilsken på några personer som inte kan ge fan i att gå runt och snacka skit.. Att medge är ju också att en av personerna är 50år.. har man inte bättre för sig då man är så gammal att man måste betee sig som en barnunge, sprida en massa rykten som dem inte vet något om (och som dem hittat på själv) till allt och alla dem träffar.. Jävla sätt alltså.. Men samtidigt så vet ju typ halva arvidsjaur hur dem är och det säger ju allt.
Sedan har en av personerna mage att fråga efter mitt blogglösenord... haha.. sure.

Ne nu ska vi ut.
Bye bye

Lily ska bada

SKRIVET DEN: 2010-02-12 KLOCKAN: 14:39:07

Lily och mobilen,

SKRIVET DEN: 2010-02-12 KLOCKAN: 14:34:20

GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!

SKRIVET DEN: 2010-02-12 KLOCKAN: 14:28:26
HURRA HURRRAA!

Min stjärna..

SKRIVET DEN: 2010-02-11 KLOCKAN: 22:52:01
mamma är rolig
gladfis
bada är roligt
sötnöt
innan badet
utslagen.

Musikmobilen.

SKRIVET DEN: 2010-02-11 KLOCKAN: 17:03:41
Lilys musikmobil kom i måndags.. och hon verkligen ÄLSKAR den..
Ligger och skrattar och följer djuren som snurrar, och det bästa av allt.. Jag älskar den också!
Musiken går inte annat än att sova till :D
Har en rolig film också som jag måste försöka ladda upp nån dag!

TVÅ MÅNADER!

SKRIVET DEN: 2010-02-11 KLOCKAN: 16:59:12
I förrgår fyllde Lily 2 månader.. två hela månader, kan inte fatta det. Och hon har utvecklats så mycket. Nyss var hon en liten sparvel som åt, sket och skrek. Nu kan hon lyfta nacken långa stunder, le och skratta med ljud. Hon kan följa saker med blicken och tittar gärna på tv med mamsen.
Mitt liv är helt perfekt!

SÖNDAG!

SKRIVET DEN: 2010-02-07 KLOCKAN: 16:18:36
Vill börja med att berätta att lillan sov hela 7timmar i natt :D Hon är så duktig min lilla gumma.
Kl 13 kom Stina och Camilla hit för att ha lite hudvårdsprodukts genomgång med mig och Annika.
Helmer var också med såklart. Så nu har vi fått prova lite krämer och smink. =)
Jag beställde en peeling, en hudkräm och en underlagskräm som var kanon bra.. Syntes inte att man hade på den på huden ens.. Stina höll Lily hela tiden Camilla gick igenom dem olika produkterna och Helmer han busade omkring hehe.

Nu har lillan ätit och sover, men hon sover nog inte så länge... hon brukar inte sova mer än 30min.




Var ju jätte fint väder ute idag, sol och bara någon minusgrad. Försökte få tag i pappa men han svarade inte, ville ju gå ut med vagnen och hälsa på någon. . Men det får bli någon annan dag! Dem kanske är i jokkmokk på marknaden fortfarande. Imorgon ska Annika och Per låna lillan en stund, Annika ville va barnvakt. Tror jg ska färga håret under tiden, och kanske sola lite.. var ju ett år sen snart. Är blekare än Lily nästan..
Man känner sig så mycket frächare då man är brun, dock blev jag lite skrämd då jag såg ett prog. som gick på tv4-fakta om hudcancer osv.. Dem sa där att om man bara bränner sig en gång, så har man 50% risk att få hudcancer på det stället man bränner sig, under sitt liv.. Alltså har jag jätte stor risk att få det eftersom jag nästan alltid bränner mig. Men jag vet inte om det bara gällde den vanliga solen.. isf är nog inte risken att jag får det så jätte hög då man alltid jobbar när det väl är sommar.

Måste på tal om det kolla upp ett födelsemärke på armen någon dag, tycker att färgen på det har förändras, och efter att ha pratat med folk vars anhöriga eller bekanta dött av att ha ett förändrat födelsemärke så är det nog bäst att ta det säkra före det osäkra.

Imorgon ska jag börja planera dop! Blir intressant..

Puss

Mamma Malin är Mycket Mör...

SKRIVET DEN: 2010-02-06 KLOCKAN: 18:05:48
Halv jobbig natt igen.. somnade inte föräns vid 4. Då la jag henne i sin säng (som numera står bredvid min) självklart vaknade hon direkt jag la ner henne, men efter lite skump på rumpan lyckades hon sova.. Då la jag mig och somna nästa direkt.. skönt. Kl halv sju vaknade hon igen, matdags.. var vaken 40min efter att hon ätit klart, sen somna hon i min famn.. samma sak igen.. skump på rumpan i hennes säng och sedan somna hon. Håller man en hand på hennes kind känner hon trygghet och somnar tillsist. Jag somnar också om, och vaknar igen vid halv nio-nio någon gång av att hon är vaken i sängen. Jag är jätte trött så tar henne i min säng och vi båda somnar om. Lily vaknar igen vid elva tiden men jag håller kvar henne i sängen tills mamma ringer vid tolv och undrar om vi är vakna.


Lily ska hålla på flaskan då hon äter.

Hon säger att hon kommer kl 13 och hämtar oss. Så då var det bara stiga upp & ge Lily mat. helt plötsligt är klockan 12:40 och ingen av oss var klara. Jag skickar ett sms till min mor och säger att jag MÅSTE duscha eftersom jag inte ens kan minnas när jag gjorde det sist. Jag lägger en massa handdukar under skötunderläggets kanter så Lily inte kan falla ur, snurrar på mobilen och hoppar in i duschen, tar en snabb men ack så skön dusch. Sneglar på Lily medans jag duschar.

Efter duschen var det bara skynda sig, hoppa i första bästa kläderna, borsta igenom håret så gott det går och börja med Lily. Efter att jag klätt henne får jag ett sms av mor: - kommer kl 14 istället vi fick främmande.
Aha.. det var den stressen det. Lily blir tjurig och trött så hon somnar till sist i min famn. kvart i två ringer mamma och säger att mamma är påväg och att jag kan börja klä henne... just när Lily somnat. Jaha då var det bara att ta upp henne och börja att klä hon. Lily blir arg, men det skulle jag också bli om någon försöker klä på mig en massa kläder när jag vill sova. Väl i bilbarnstolen somnar hon om. Mamma kommer och jag går ut i bilen.. sedan hämtar vi brorsan hos pappa och åker till Abborrträsk.


Lily i bärselen.


Där var hon vaken nästan hela tiden och nästan hela vägen hem.
Nyss hemkommen, gett Lily mat och bytt hennes blöja och kläder eftersom hon spydde ner både mig och henne själv. Ibland är det verkligen inte lite som kommer upp..
Sedan la jag henne i sin säng och söver henne. Nu har hon just somnat..


Ikväll är det tydligen melodifestivalen så det måste man ju se, har inte ens vetat att det var nu, och har ingen aning om vilka som ska vara med i år, så det blir en suprise. Tycker inte om att dem gjort en massa delfinaler istället för att bara ha ett prog som förr... ja det var helt klart bättre förr i tiden ;)

Nä.. nu till något annat, vi hörs.

sneglar..


idag..


♬ ♫ ♪ ılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılı ♪ ♫ ♬

SKRIVET DEN: 2010-02-06 KLOCKAN: 01:01:25
Glor på tv, viker tvätt, möblerar om, lyssnar på musik, söver lillan och dricker saft.

nattuggla... hohooo




TRÅKIGT!

SKRIVET DEN: 2010-02-05 KLOCKAN: 20:25:23
Jag har tråkigt.. Lily sover, inget bra på tvn.. nä..  inget att göra.



Tror min soffa är gode nersutten.. ägnar ungefär 90% av ett dygn här..
Enda gångerna jag går härifrån, om jag nu inte har nått mycket speciellt att göra är när Lily ska ha mat eller en ny blöja.. Hmm.. :P

En trött mamma...

SKRIVET DEN: 2010-02-05 KLOCKAN: 14:59:38
Oh idag är jag halvdöd och har skum i huvudet. Lily somnade fem imorse, strax efter somnade jag. Halv 8 vaknade hon och var hungrig. Jag gjorde mat, matade och rapade henne. då var klockan helt plötsligt nio. Någon gång efter det somnade vi båda om. Halv elva börja hon skrika igen.. jag stoppade in nappen, somnade, vaknade av hennes skrik var tionde minut fram tills klockan 12 då var det bara stiga upp. Min far kom hit med frasse-mat.. lunch för honom och frukost för mig. Sedan for han och jag gav Lily mat och bytte hennes jätte tunga blöja. Sedan satte vi oss i soffan.. Mormor och kjell var här nyss tvärt och skulle gulla lite med lilltjejen.

Måste hämta systemkameran hos pappa någon dag och ta fler fina foton på Lily som jag kan förstora. Har beställt två, en till mor och en till mig själv.  Nu behövs det bara köpas en jätte ram.

Måste betala en massa räkningar nu.. blääk. Känns som 90% av pengarna går till det.. Längtar tills man får en eknomi som går att leva på. . även om jag absolut inte längtar tills Lily måste börja på dagis.. :S Men ska bli kul att kunna köpa henne en massa fina saker och göra roliga saker med henne då vi är lediga.


hihi sötnos



Väntar fortfarande på en musikmobil som skickades i måndag med bussgods från gbg, som jag köpte åt henne på blocket. Den hade tre olika melodier, lampor, djur som snurra och en dosa som man kunde sköta den från sin egen säng! tror att hon kommer gilla den skarpt eftersom hon börjar skratta varje gång jag lägger henne på skötbordet. Ovanför där hänger ju en liten enkel mob som ej snurrar, från ikea.
tanken bakom att jag köpte den på blocket, är att hon ska kunna sova i sin egen säng så jag får sova ut dem stunder jag väl får sova. Visst är det jätte mysigt att sova med henne, men man måste ligga blixtstilla, ha henne så att hon ligger med magen mot min mage och huvudet ovanför mina bröst.. så min arm domnar jämt jämt bort. Min säng är inte heller så stor och jätte jätte mjuk så hon rullar runt jätte lätt när man lägger henne där.. vilket inte är så bra. Så om on sover i sin egen säng så ligger nog vi båda bättre.

såhär ser man ut efter en måltid ;)


Ne.. räkningar var det ja.. Hörs sen. kram

Läkarbesöket och dagens rallande.

SKRIVET DEN: 2010-02-05 KLOCKAN: 00:02:24
Läkar besöket gick bara fint. Lily gav till och med doktorn ett stor leende.
Nu är Lily 56cm och väger 4880 kg. Hennes huvud var nu 37,5 i omfång. Så jaaa.. hon växer verkligen så det knakar.

Här får ni se:

091209 NF - vikt: 2975 Längd: 48 Huvudomfång: 32
091211 2da - vikt: 2705
091214 5dgr - vikt:2835 Längd: 47 Huvudomfång: 33.5
091221 12dgr vikt:3155 längd:? Huvudomfång: 34,0
100104 4v. - vikt: 3770 längd: 51,8 Huvudomfång: 35.4
100120 6v. - vikt: 4470 längd: 53,5 huvudomfång:36,8
100204 9v - vikt: 4880 längd: 56.0 huvudomfång: 37,5


Efter läkarbesökt hälsade vi på mormor på jobbet och sedan personal och gamlingar på jobbet där jag var i sommar. Senare drog vi vidare till min kusin Annika hennes kille Pär och deras son Helmer (som är 9 månader).
Där bjöds det på kladdkaka och lite dans från Helmers sida ;) Han är så himla söt.


Mamma och Lily.


Sedan stanna vi och snacka med jenny utanför hennes hus... sen blev det hem och ge Lily mat igen.
Känns som hon äter heeela tiden! hon äter typ mellan var tredje och var fjärde timma... Är inte det riktigt ofta???
Hur ofta äter era barn? Tänk om jag kanske ger henne för mycket.. :S?

Hörs imorgon! <3



GUD SÅ STOR..

SKRIVET DEN: 2010-02-04 KLOCKAN: 12:03:14
.. Lily har blivit. Nu växer hon snart ut 56 och kan ha en del 62.. jises.





Snart ska vi bege oss till vårdcentralen, hoppas vi får veta vad hon väger och hur lång hon är.
Jag gissar på 5,5 kg .. sist vägde hon 4470. för två veckor sedan. Och hon var 53 lång då.. NU gissar jag på 60 kanske? Kan man växa så mycket på två veckor?!



Lily är klar, nu är det dags att börja göra sig själv klar.


9 veckor med Lily.

SKRIVET DEN: 2010-02-03 KLOCKAN: 23:08:42
Idag blir min snutta nio veckor gammal. Grattis sötnos.


Tiden går alldeles för fort med dig, mamma hinner inte riktigt med..


Kan inte förstå hur jag kunnat leva utan dig i nästan 22 år. Vad levde jag för innan du kom? Mitt liv innan dig var inget jämfört med nu. Det är ju nu livet har börjat och skulle aldrig vilja leva ett liv utan dig. Du är verkligen mitt allt.



Lily i sin nya hörna med lapptäcket som jag hade när jag var bebis.


Lily för 6 veckor sedan.

Imorgon ska vi på Lilys första läkarbesök, det ser vi inte fram emot.

sov gott sen...

 


Det blev en Lily.

SKRIVET DEN: 2010-02-02 KLOCKAN: 14:41:13



 

Nu är det bara mellan namnen som saknas.

Alma Lily Lovisa klingar väl bra?
Men inga av dem namnen är tyvärr släktnamn.. kanske borde ta någon i släktens namn med, vad tycker ni?


Första februari, en måndag...

SKRIVET DEN: 2010-02-02 KLOCKAN: 00:17:40
.....Men inte vilken måndag som helst för idag fyller min broder Daniel år. Hela 20år faktiskt så ett jätte grattis till honom!



Daniel & Anton.



Idag somnade inte lillan föräns tidigt imorse, och när hon väl somnat kunde inte jag somna så jag slockna kring sju imorse och vaknade tio av att hon var vrålhungrig. Strax efter elva somnade vi om igen och vaknade av att mamma kom kring halv två. Sedan for vi på försäkringskassan, dollar och sedan till mormor en sväng.

Ikväll har vi mest myst och sett tv.. Jag har dessutom sett Paradise Hotel.. har följt några avsnitt nu så måste ju se finalen imorgon.


Vira, jag och Katten Thelma. ♥

Har beställt lite saker från fujucolor, fick en av sakerna idag (en present till min mor som fyller år snart) och väntar på ytterligare två saker.. förstoringar av lillan samt en sak till som ni kanske får se nån dag på bloggen.
På onsdag ska vi följa Annika och Hebbe till en barngrupp. Ska bli spännande att se vad det är för nån.



Nu tror jag att det står mellan två namn: Alma & Joline.. ska bara försöka komma fram till vilket.


min sötnos.


//M.