Lily

SKRIVET DEN: 2010-10-29 KLOCKAN: 10:19:29
Lily har börjat prata jätte mycket. Hon säger inte saker som man förstår, men hon surrar hela tiden.
Dem saker hon sagt som går att tolka som annat är:

  • tutttutt/tuteee - tutte
  • mammamaa - mamma
  • min - min?
  • däää - där
  • titttta - titta
  • neej - nej
  • bamba - lampa
Hon kryper med racer fart och dansar när hon hör musik.

Lily och william

Fler muskler.

SKRIVET DEN: 2010-10-29 KLOCKAN: 10:08:40
Att må dåligt gör alltid att jag inte får någon matlust, vilket resulterar i viktnedgång. Ska väl inte säga att jag är ledsen över att ha gått ner några kg på en vecka men att gå ner i vikt av att inte kunna äta normalt är ju inte det bästa bantningstipset. 

Känner att jag måste börja träna lite smått
.. Men gymmet är ju ingenting att tala om. För det första så kan jag inte ta med Lily dig och för det andra så har jag inte råd med något gymkort. Men jag tänkte att jag kanske kunde börja med något man kan köra hemma, men helst nått där man inte behöver några dyra redskap..

Tycker inte om träningsmetoder då man bara ska göra sittups och armhävningar. 
Har ni några tips på roliga träningsmetoder? Och vad rekomenderar ni?
Fick ett tips om Zumba igår, vilket lät ganska roligt. Har ju sett det på tv några gånger. Men frågan är om det ger mer än kondition?



Det finaste jag har

SKRIVET DEN: 2010-10-28 KLOCKAN: 10:38:03
Har inte tagit några foton på senaste tiden så det får duga med en mobilbild sen i september. En liten dreglande Lily :) Nu ska jag ringa några viktiga samtal. Har inga planer idag, men det är skönt!


......

SKRIVET DEN: 2010-10-27 KLOCKAN: 14:39:06
suck suck suck suck suck suck suck......
Har ingen ork att skriva nått härligt inlägg, inte ens ett vardagsinlägg. Allt är ändå bara skit och det tänker jag då inte ljuga om! Förstår inte, kan inte förstå, och vill men kan inte.. skit.

Lösenordsbyte

SKRIVET DEN: 2010-10-24 KLOCKAN: 17:13:06
Egentligen vill jag bara ligga under täcket i flera veckor. Har ingen matlust, ingen lust för nått. Bara ligga där och låta tiden rinna iväg. Dessutom är jag trött.. så trött. Dem senaste nätterna har det blivit jätte lite sömn. 3-4 h per natt.
Det är jobbigt att vara ledsen samtidigt som man måste bita ihop och ta hand om Lily. Dessutom är hon extra grinig dem dagarna jag är ledsen, så hon måste ju märka av att nått inte är som det ska.
Det är tur att hon finns, för annars hade jag faktiskt legat där under täcket i flera veckor.
Dem säger ju att tiden läker alla sår. Hur det blir med det får vi se..
Är bara så less på att det alltid ska vara något som tynger mig, och att man aldrig ska få känna sig lycklig.




Det nalkas lösenordsbyte. Vill du ha lösenordet så skriv en kommentar med mejladress.

.

SKRIVET DEN: 2010-10-24 KLOCKAN: 00:25:56
Lily vaknade i gråten, har fått en alvedon men vill inte somna om.
Jag är ledsen och trött men kan inte sova. Vill spola fram/tillbaka tiden..

Elins vovve Tuva

SKRIVET DEN: 2010-10-23 KLOCKAN: 02:03:46

Ingen sovmorgon.

SKRIVET DEN: 2010-10-22 KLOCKAN: 13:05:46
Det blev ingen sovmorgon imorse, trots att hon somnade så sent. Hon är däremot helt utslagen nu. Ligger och sover på min soffa!

Själv sitter jag och kikar runt på nätet. Finns så fina sidor med barninredning. Det kliar i fingrarna! Tänk om man fick vinna lite pengar någon gång!

Trötta mamman

SKRIVET DEN: 2010-10-22 KLOCKAN: 00:18:14
På kvällskvisten har jag och Lily haft besök av Elin, Tuva & Mia! Tuva är Elin och hennes karls hund. En jätte söt samojed. Tog några kort med systemkameran men var så mörkt här inne så slutartiden blev alldeles för lång för att det skulle bli några bra bilder - eller en bra blev det iaf! Men imorgon får jag förhoppningsvis några fina kort på lilla Tuva.

Lily somnade kl 22:40, och jag höll på att somna samtidigt som henne, men ni alla mammor vet ju hur det är. Man vill ju ha lite egentid innan man själv går och lägger sig. Samt att jag var tvungen borsta tänderna och tvätta bort mascaran, den lilla som fanns på mina fransar då den som jag tidigare nämnt är i princip slut och utblandad med vatten. Dem senaste kvällarna har det inte blivit någon läsning för min del *snyft* Varje gång jag börjat så har Lily vaknat. Hon vaknar hela tiden nu.. bara man ska lägga sig i sängen så vaknar hon, för att inte tala om när man ska vända blad i boken. Kanske dags att försöka få henne att sova i egen säng igen.. ? Men jag vill ju inte. Jag tycker det är så SUPER mysigt att ha henne bredvid mig! :) För mig får hon gärna sova med mig livet ut. Karln får väl sova på soffan? (haha) Nej .. så långt ska det väl inte behöva gå. Men nu är det ju bara vi två som bor här och då får man väl passa på tycker jag! Men jag förstår också dem som vill att barnen ska sova i egen säng. Lily gjorde ju det så duktigt från att hon var 1månad tills hon fick sin första tand. Då blev det för jobbigt för mamma att springa upp och ner och upp och ner varje timma hon vaknade, och sen så ääär det ju så mysigt att sova med henne tycker jag! Men det kommer jag väl ångra en dag då det blir trångt i sängen.




Från det ena till det andra så känner jag mig enormt shoppingsugen. INTE bra då inte ekonomi finns för det.
Skulle verkligen behöva en mascara, nått nytt klädesplagg och vinterskor samt vinterjacka till mig själv. Och till Lily ett par varma dojjor och en massa nya kläder då dem håller på att vara lite för korta i ärmar och ben. Jag antar att det kommer bli Lily som kommer få nya kläder och inte mamma, haha! Brukar vara så. Jämt då man är till stan för att handla till sig själv så kommer man hem med en massa till Lily istället. Ska nog kika lite tradera nu och se om dem kan ha någon vinterjacka eller vinterskor till mig där. Men nu när man gått ner i vikt skulle det vara kul med några klädesplagg som sitter bra... Men nja. För önska mig en julklappspeng/presentkort kanske?=) Om man varit nog snäll i år för sånt, det är ju det som är frågan.



Mammaträff

SKRIVET DEN: 2010-10-21 KLOCKAN: 15:41:13
Kom hem för lite mer än en timma sen från vår mammaträff! :)
Vi har ändå sysselsatt oss ganska bra i veckan! Tre "barnträffar" på samma vecka är ju inte så illa pinkat.
Men eftermiddag vet jag inte vad vi ska hitta på. Jag känner att jag mår allra bäst när jag har fullt upp och mycket att göra. Helst träffa goa glada vänner! Igår var två av dem hit. Sara och Ida.. vi åt middag tillsammans och lekte en del med en grinig liten Lily som vägrade somna förens klockan var 22:15..



Imorse duschade vi tillsammans igen. Det går riktigt bra. Hon sitter på halkmattan på golvet medan jag schamponerar och tvålar in mig. Sen är det hennes tur.. Nackdelen är att jag fryser så mycket medans man ska duscha av henne.. Men jag hittar ingen annan lösning då hon ändå kryper in i duschen då jag står där.

Nu är det bara drygt två månader kvar innan Lillan ska börja på dagis! =( Känner att jag har stor seperationsångest över detta då jag aldrig är utan henne. Min lilla stumpa.. tiden går för fort!





Lilys Lista

SKRIVET DEN: 2010-10-21 KLOCKAN: 00:37:35

Kärnhuset

SKRIVET DEN: 2010-10-20 KLOCKAN: 11:53:49
Hade en sån där jobbig natt i natt då tankarna tog över drömmarna. Kunde absolut inte somna. Sist jag kollade på klockan var den 04:40. Så idag är man en trött mamma.
Nu drar vi på kärnhuset (typ som öppnaförskolan)



Också har det kommit en massa snö i natt! :)


En dag med Elin.

SKRIVET DEN: 2010-10-19 KLOCKAN: 22:59:47
Idag har vi tillbringat dagen med en gammal klasskompis till mig, nämligen Elin :) Lika go och glad som alltid.
Elin är så rolig att umgås med, hon är inte någon såndär stel typ, utan kan bjuda på sig själv, och det gillar jag!
Vi får ta och umgås fler gånger tycker jag!!

Först var vi hemma hos mig, sen blev det lunch på Greya. Sen satt vi och skvallrade lite om våra liv i soffan hemma hos mig medan Lily låg och sov. Man har ju mycket att ta igen då man inte umgåtts på två år (?)
Sedan blev det ett besök på Varuhuset och Dollar. Efter det for vi och kikade på Elins lägenhet som hon har då hon går skola här. Lägenheten var verkligen skit snygg, men då är dem ju nybyggda också!:)



Hos Elin stod Lily helt själv för första gången! Mamma är imponerad.


På Varuhuset. Lily älskar att göra roliga miner då mamma ska fota!


För 250 kr fick jag detta till min lilla busunge. Det behövdes!!! Jag har fått dille på Lila nu..


Nu slumrar hon sött.. Men hon har fått en ny sovställning dem senaste nätterna.

Vi hörs imorgon gott folk!

Välkommen in i kaoset.

SKRIVET DEN: 2010-10-18 KLOCKAN: 19:32:00
Fick ett il igår och bestämde mig för att byta rum med Lily. Och när jag bestämmer mig för något så ska det ske NU! Hade jag haft tapeter och ett nytt golv hade jag tapetserat om och lagt nytt golv också.. haha!
Mitt gamla sovrum, Lilys nya lekrum. Ser jätte stökigt ut på bilden som ni ser.. Hann som bara lägga allt på plats så skulle ju självklart snuttan leka ;) Men ett lekrum är ju ett lekrum av en anledning. Skönt slippa att ha allt i tvrummet!



Det är denna vägg jag vill tapetsera om, någon snygg fondtapet :) Vi får se när det blir.. efter jul någon gång kanske! Inga gardiner har kommit upp heller.. har inte hittat några passande ännu.


Kommer köpa mer förvaringsbyråer i framtiden, så man slipper ha alla saker på golvet.

Alla träfärgade möbler ska målas vita.. Men när? haha.. det är frågan. Då orken kryper sig på..


Blir nog en till sånhär hylla (så småning om), men med sex "fack" istället för fyra.


Ja.. det blir nog bra så småningom! Mer plats iaf.. Haha ni ska se mitt nya sovrum.. det enda jag rymms där inne är sängen :)



Min sötprick!

SKRIVET DEN: 2010-10-18 KLOCKAN: 18:47:20

Söndag

SKRIVET DEN: 2010-10-17 KLOCKAN: 14:13:05
Vi åkte till mamma igår. Hade så otroligt tråkigt hemma. Satt bara på golvet och gjorde ingenting. Helgerna är så tråkiga. Allas respektive är hemma och ledig så därmed är alla tjejkompisar är upptagna. Jag vill också vara upptagen någon helg.. men inte det! Men nu for vi ju till mamma så vi slapp sitta på golvet ;)
Jag fick sova imorse också! :) Mamma gick upp med Lily då hon vaknade. RIKTIGT SKÖNT! Nu är jag nästan inte ens röd i ögonen!
hittade en bild som tog i sept. Noel, fredde och Lily!
Lily & kharma!
Jag matar Lily i somras.
snuttan

Önskelistan

SKRIVET DEN: 2010-10-16 KLOCKAN: 14:54:03

Helg?

SKRIVET DEN: 2010-10-16 KLOCKAN: 14:18:20
Så tråkigt när man aldrig känner att helgen är något extra, utan bara en dag i mängden..
Igår kväll for jag, Lily och Silje till moskosel! Där var det lika trevligt som vanligt. Ostbågar, kaffe och Idol.. Kan det bli bättre? :)

Stumpan somnade sent, kring 23 så jag hade hoppats på en lång sovmorgon imorse. Sovmorgon fick jag väl, men då jag själv inte la mig förens ett så kändes 8 timmar som ingen jätte lång sovmorgon direkt. Men 8 timmars sömn var det länge sedan jag fick, så glad är man väl ändå!

Började morgonen med att dammsuga och skura, sen blev det lite dammtorkning i tvrummet.
Har börjat bli sugen på att byta rum med Lily. Hennes rum är superduper litet.. MEN jag behöver ju bara rymma min säng där inne. Hon har ju fler saker så hon behöver ett större rum. Vill däremot göra en fondvägg i sovrummet jag har nu, den är just nu brunmålad och det känns ju lite dystert i ett barnrum. Så nu ska jag börja kika tapeter och höra om någon har lust att göra det gratis åt mig, tapetsera alltså. Pappa? Känner du dig manad?
Behöver nog bara två rullar.. Någon som vet någon sida på nätet där dem har fina tapeter?

Ja det finns en massa massa (jag) skulle vilja ha till Lilys rum. Så tänkte försöka knopa ihop en lista med alla sakerna så får man (när man får råd) köpa eftersom.. sen kan vi ju passa på att önska oss lite av sakerna i julklapp och födelsedagspresent. =)



umgänge

SKRIVET DEN: 2010-10-15 KLOCKAN: 15:56:36
Såg igår att det fanns en facebook grupp som heter "vi som stödjer alla pappor att få träffa och ha rätt till att få ha sina barn ".  Visst är det väl en fin tanke.. men finns det inte människor där ute som förstår att det finns pappor som skiter totalt i sina barn.. och sen kan komma 10 år efter och ska ha alla de olika rättigheter? Det finns också pappor tycker sig ha rätt till sina/ sitt barn men vägrar själv att offra tid eller pengar på att träffa dem.. allt ska liksom vara gratis och flyta på enligt deras egna behov av att träffa sitt barn. Visst finns det säkert fall då det är mamman som sitter i den sitsen också, men jag tror det är vanligast att barnen bor hos sin mamma när föräldrarna inte bor ihop. Sen finns det pappor (och självklart också mammor) som inte är lämpade att vara i umgänge med sitt/sina barn. Exempelvis dem som har drog och alkoholproblem, psykiskt instabila människor, dem som begått grövre brott som våldtäkter, pedofiler, mördare.. Är det så lämpligt att dem ska få umgås med sina barn då mamman eller pappan inte vill att det ska vara så? Ska man inte tänka på barnets bästa??

Kanske är lätt för mig att resonera så då jag inte bor ihop med Lilys pappa och har en massa problem runt just vårdnad och umgänge. Jag har ensam vårdnad och tänker fortsätta ha det. Lilys pappa vill ha gemensam vårdnad och strider nu för just detta. Men till saken hör att han bor 170 mil bort och dessutom aldrig hör av sig, förutom då att han varit här i två dagar då hon var 5 dagar gammal, samt då hon var 8 månader då han träffade henne i fyra timmar. Där emellan har han skickat ett vykort och vi har pratat i telefonen 4-5ggr, och alla dem gångerna har JAG ringt honom. JAG har också skickat mms med bilder på Lily, och mejl där jag skickat bilder och berättat om hennes utveckling. Nu har han kommit till ett stadie då han tycker att det är alldeles för dyrt att resa hit och hälsa på sin dotter, trots att han tidigare fått åka hit gratis en av vägarna båda gångerna. Och bott gratis en av gångerna, betalat 100kr den andra.

Man kan tro att det är han som lever på minimumbeloppet varje månad, men det mina kära vänner ska ni inte tro. Han tjänar faktiskt en rätt så bra lön. Samt att han har tillgångar som inte vanliga svenssons här uppe har. Men som sagt han tycker att det kostar för mycket för honom att resa upp hit fyra ggr per år för att träffa sin dotter, så därför är nu förslaget att jag ska betala hälften av alla resekostnader samt åka ner dit två ggr per år. Vilket jag absolut inte vill.. Men jag antar att jag måste. Jag vill inte ge honom gemensam vårdnad då jag känner att han ändå inte kommer vara delaktig i Lilys liv på ett sätt som gör att han kan vara med och bestämma om henne på det sättet jag nu gör. Samt att han bor alldeles för långt bort. För mig känns det som att han bara vill ha det för "maktens" skull.. Om han verkligen ville ha det för relationen till Lilys skull så kunde han ju ha visat det på andra sätt.

Ett förslag hans advokat hade var att han skulle få ha Lily 5ggr per år. Jul, Lilys födelsedag, påsk, två veckor under sommaren en vecka under april. Jag pratade med henne och hon menade på att jag skulle resa med Lily till stockholm och möta honom där och därifrån skulle han ta henne till skåne och sedan skulle vi återigen träffas i stockholm när jag skulle ta hem henne. Detta gick jag dock inte med på och nu vet jag inte om han tänkt ta ärendet vidare eller om han förstod vad socialtanten sa, att hon är för liten för att vara ifrån mig så länge och på så långt avstånd, och dessutom känner hon ju inte honom alls. Hon har ju till och med träffat min pappas frus pappa mer än sin egen och han bor 100mil bort..

Sen tycker jag att det är jätte konstigt om han ska få ha henne alla högtider då han annars inte bryr sig. Jag som får ta hand om henne dygnet runt annars, kämpa då vi är sjuka, göra allt grovgöra ( det är ju inte bara jobbiga saker med att få vara med Lily men det är ju en hel livsstil att ta hand om ett barn) varför ska han få ha henne på alla roliga högtider? Och hur skulle ni känna om ni var tvungen lämna bort ert barn till en man ni inte litar på, som bor 170 mil bort och sitta hemma och inte kan göra nått ifall barnet vill hem, gråter, är ledsen eller något händer?
Hade han bott här hade det varit en annan sak. Närheten skulle göra mig tryggare.. visst skulle det säkert fortfarande vara en massa tjaffs, men jag skulle inte känna mig lika otrygg som jag känner mig nu. Jag hade kunnat åka dit på 5min om det skulle vara något...

Vi ska göra ett schema för år 2011.. han krävde det. Tycker jag är lite konstigt också då han knappt velat hälsa på henne under detta år. Men.. vad gör jag? Tydligen har han inga SKYLDIGHETER, men en massa RÄTTIGHETER .Bara jag som tycker att sveriges rättsystem är käpprätt? Jag tycker att man borde utforma fallen efter varje individ. För alla pappor är inte änglar.. men alla är inte heller svin. Så varför drar man samma slutsatser gällande alla?
Sen undrar jag också hur dem tror att dem ska kunna utforma en relation om dem ska träffas fyra ggr per år?
Då har hon ju en mycket bättre relation med mina kompisars syskon än med sin egen pappa.. och jag skulle ALDRIG lämna bort henne till folk jag inte litar 100 procent på.. 

Har du någon erfarenhet runt detta, eller kanske en åsikt?






Thaimat

SKRIVET DEN: 2010-10-15 KLOCKAN: 10:56:11
Nu är vi två nyduschade tjejer här hemma. Egentligen var det bara jag som skulle duscha men det kom en liten söt krypandes tjej och joinade mig. :)

Nu har jag lite brottom, måste blåsa håret och sätta lite mascara på fransarna, vi ska nämligen äta thaimat till lunch med Stina idag! (kurrar i magen)..
Påminn mig om att jag MÅSTE köpa en ny mascara när jag får råd. Denna är sen innan Lily föddes och har varit slut i flera månader. Har fått hälla massa vatten i "röret" men... ja det blir ju inget bra resultat med ihopklibbade fransar.

Ne.. nu ska jag kila. vi hörs senare idag!
Kram

Utmanad

SKRIVET DEN: 2010-10-14 KLOCKAN: 10:30:58
Såg just att jag blivit utmanad av Malin, så tänkte väl försöka mig på den =)

4 Tv-program:
Greys Anatomi, Idol, Ensam mamma söker, bonde söker fru (ibland då annat inte finns att se på).. 

4 saker jag gjort idag:
matat och klätt Lily, klätt mig själv, fotat snön och tagit in alla blöta saker från balkongen.

4 saker som jag längtar efter:
Julen, Lilys födelsedag, Att få känna mig lycklig utan klumpar i magen.

4 saker på önskelistan:
Att kunna fara till stan och köpa en massa behövliga kläder till lill gumman. 
En vinterjacka till mig själv.
Att känna mig lugn och slippa tänka på alla problem med Lilys pappa.

4 saker som jag avskyr:
Folk som inte kan stå för sin sak, Egoism, ytliga människor och gurka ;)

4 saker jag tycker om att göra:
Vara med min lilla tjej, fotografera, pyssla med inredning, photoshop, Läsa bra böcker, umgås med kära vänner.

4 saker jag ätit idag:
Har inte ätit något ännu.

oj.. såg inte förens nu att det stod fyra saker.. nåväl.. jag kan inte komma på nå mer! :
)
Jag utmanar; Jelly, Johanna, Jenny svensson & den som vill bli utmanad.

God morgon VINTER!

SKRIVET DEN: 2010-10-14 KLOCKAN: 10:15:54
JA.. Nu är det vinter på riktigt.. hoppas jag. Om snön får ligga kvar vill säga. Men nu är det i alla fall 2dm och det fortsätter snöa för fullt. Jag hade dock glömt att ta in mina mattor och annat kraffs från balkongen. Så ni kan ju gissa vad jag har roat mig med nu på morgonen. Och allt hänger nu på tork på toaletten.

Igår var vi med Ida & Sara. Vi var bland annat  på greya och fikade sedan åt vi tachos till middag hemma hos dem. Mycket gott!
Gruvar mig nu för att måsta gå ut och handla i detta snöoväder. Man skulle haft en pulka att dra Lily i =) Det får nog hamna på vår önskelista inför julen.
Det enda som är trist med att bo här, är att sommaren är så kort. Inte ens två månader har vi en sommar. Hösten börjar redan i början av augusti och blommorna knoppar inte förens mot slutet av juni. Enda månaden vi har riktig sommar är i Juli. Och vintern är såååå lång. Från början av oktober till i början av maj. Snö snö snö. 
Tur jag tycker det är mysigt med mörker och snö, annars hade jag inte pallat bo här. Men ska inte dra under stolen med att man är gode less snön i januari - februari då vi oftast också har -30gr.







Rutinerna

SKRIVET DEN: 2010-10-12 KLOCKAN: 23:46:27
Idag har nog rutinerna rubbats lite. Lill skrollan steg upp strax efter sju, vilket hon oftast gör sen brukar hon somna vid 11, vilket hon gjorde idag också.. Men hon sov lite för länge.. (nästan till kl 13) och var alldeles för pigg för att sova middag kl 16. Så istället somna hon kl 18 och sov en timma. Så inte ville hon lägga sig vid 20 inte.. Nej utan kl 23.. Så nu HOPPAS jag hon sover lite längre imorgon. Troligtvis inte då det verkar som att hon har en biologisk väckarklocka inbyggd i sig. Igår somna hon efter tolv på natten men vaknade ändå tidigt. Typiskt.


Nu ska jag nog göra natt jag också. Vi hörs imorgon.


då och nu.

SKRIVET DEN: 2010-10-12 KLOCKAN: 17:30:11
För lite mer än tio månader sedan.
nu
Saknar min gravidmage...
får komma med bättre "före och efter" bilder sen..

Första snön..

SKRIVET DEN: 2010-10-12 KLOCKAN: 16:50:55
Första snön har landat och det upptäckte jag kl 06:15 imorse då Lily bestämt skulle göra morgon!
Jippi för snön men mindre jippi för att kliva upp då Lily somnade vid 02 i natt :S.


Utanför köksfönstret kl 06 imorse.


Idag har vi varit på mammaträff och Jessica. Lily sov väl mer än halva tiden vi var där, men då hann jag prata lite med mammorna och fika ifred för en gångs skull. Nyss var Ida och Sara förbi här, dem köpte min röda Ikea matta som jag inte ville ha kvar. Den passade liksom inte in i något rum Igår var dem också här och då såg vi film!


Lily läser Allers hos mormor då vi sov där.


William och Lily i helgen!

Nu ska jag sätta mig ner och göra en lista över saker som Lily behöver inför dagis osv.
Tänkte att det kunde vara bra som önskelista vid födelsedag och jul ;)


Vågen.

SKRIVET DEN: 2010-10-11 KLOCKAN: 18:09:27
Jag ställde mig på vågen idag.. till min stora förvåning är alla graviditetskilon borta nu + tre kilo till.
Men... är fortfarande inte lika smal som jag var innan? Väntar på att magen ska dra ihop sig.. Ja ni läste rätt.. väntar. För jag orkar inte träna.. promenera är det enda jag gör, och det gör jag varje dag. Ibland längre sträckor och ibland bara en km eller två.  Huvudsaken är väl att man rör på sig?

Nåja vikten spelar väl ingen roll egentligen. Det är ju bara siffror. Jag vill få en fin figur. Men har också en realistisk syn på vad jag menar med fin.. Synd bara att brösten ska bli som några små utslag när man går ner i vikt.. Dem finns ju nästan inte kvar? Alla bhar som förut var för småa är nu alldeles för stora..  Men men.. det är ju inte det värsta som kan hända :) ( inte för min del i alla fall) Det finns saker som är betydligt viktigare än utseendet, och det har jag blivit extra medveten om när jag fått barn.

Idag har vi varit på "barngruppen" på församlingshemmet där vi fick lära oss babymassage!
Sedan sov Lily i vagnen nästan två hela timmar så jag hann stöka och böka här hemma. Hade hon ute med öppen balkongdörr så hörde när hon vaknade =)
Middagen blev korvstroganoff med ris, vilket också gillades av lillstumpan. Inte ofta vi äter samma mat här hemma.

Nej.. nu blir det bus med stumpan! Adjö.



Då var det söndag.

SKRIVET DEN: 2010-10-10 KLOCKAN: 12:42:00
Söndagar är tråkiga.. alltid, det hörs också på namnet tycker jag ; Söndag .. låter ju deppigt.
Nåväl blev att stiga upp strax efter sju idag med snuttan. Nu sover hon dock lunch. Har inga planer för dagen, kanske går vi och hälsar på mormor på jobbet på en timma, ja om Lily vaknat då vill säga.

Vet som inte vad jag ska blogga om längre. Känner mig inte längre bekväm att skriva om mina känslor, tankar och vad som pågår i våra liv.. Vardagsvammel är det enda som hamnar här, och det är ju inte roligt alls att läsa om. Nej.. detta håller på att bli en sån där stel blogg utan känslor. Det var inte riktigt det som var tänkt från början. Då var ju bloggen ett ställe där jag verkligen kunde skriva av mig och bolla känslor med andra. Så känns det inte just nu.



Vad tycker ni är intressant att läsa om i en blogg?

10 månader.

SKRIVET DEN: 2010-10-09 KLOCKAN: 00:16:33

Idag ( imorgon den 9:onde) Blir min lilla gumma 10 månader. Nu har hon vistas en månad längre utanför magen än inuti. Mitt kära lilla hjärta, du betyder allt för mig och jag ser fram emot många många år med dig. 
Kan inte fatta att det snart gått ett helt år. Skulle gärna spola tillbaka tiden och återuppleva dessa 10 månader om och om igen med dig.


Ikväll somnade du tidigt, redan klockan 20.. det händer inte ofta. Men du sov aldrig middag idag så det kanske var därför. Dagen har vi spenderat hemma på förmiddagen, sedan var vi ut med vagnen och handlade. Sedan somnade du så skönt.. jag gick omkring med dig sovandes på det vita lammskinnet som vi fått låna av din morbror Anton. Vi stannade till på din mormors jobb och hälsade på, men du sov.. Du vaknade kring 14:00 och mös lite med mormor innan vi gick vidare till din tremening Helmer och hans mamma Annika. Där var också mammas kusiner från Norge. Ni lekte och tjoade på ändå fram tills klockan var 18:30 då vi gick hemåt.

Imorgon har vi inga särskilda planer, vi får se vad vi hittar på helt enkelt. Din mamma skulle behöva ta en dusch, vi får se om du är lika pigg på det.
Nu ska mamma lägga sig ner bredvid dig i vår säng.  Älskar dig mitt lilla busfrö.



Mammas pussunge.

SKRIVET DEN: 2010-10-08 KLOCKAN: 10:04:40

Hej.

SKRIVET DEN: 2010-10-08 KLOCKAN: 10:04:08
Har inte bloggat på ett tag nu... Det har hänt en massa saker som tagit/tar min energi. 
Varje dag får man gå med en klump i magen och har ingen aning om vad som kommer hända nästa. Man vill varken äta eller kan sova.  Urs... Nåväl.. man får väl vänja sig vid att leva så.


Igår var vi på Bvc på 10 månaders kontroll:


101007
Vikt: 9035
Längd: 70, 6 cm lång
Huvudomfånget : 44,6

Mitt bustroll 101002


Söndag!

SKRIVET DEN: 2010-10-03 KLOCKAN: 23:39:27


Igår var vi på dop. Lille Joar som döptes.


Idag har vi varit och hälsat på pappa med familj.


Lily snokar i deras lådor.


hittade en söt jeansklänning i en påse med beg.kläder som hon fått i våras.


Sov så gott.

Puss gumman!

SKRIVET DEN: 2010-10-03 KLOCKAN: 23:30:54


Lily har lärt sig pussas och kramas.. eller "goas" säger vi.
Om jag säger: - får mamma en puss, så får jag det :) Lycka!!! och en goa så lutar hon sig mot min panna eller kind. Är så mysigt!!!!





Arjeplog

SKRIVET DEN: 2010-10-03 KLOCKAN: 23:26:54
Åkte till min farmor i Arjeplog.
Gick på en massa promenader.
Fanns många fina stigar att ta..
Naturen är wonderbaar.
Var förbi farfars grav och tände ett ljus..


Kyrkan
Kyrkan lite närmre.
Lily käkar på farmors spegel.
Pappa och Singen bygger.

Lily får smaka lite klubba för första gången.
Myser med vovve på golvet.
I vagnen
Varje morgon då jag fotade henne gjorde hon roliga miner och skulle sedan titta på mobskärmen och peka på sig själv.
Lily lärde sig mer eller mindre att krypa när vi var hos farmor.. Men hon har ena benet framför magen och det andra bakom, precis som jag kröp. Nu öppnar hon lådor och far över trösklar. Men hon är inte så snabb tack och lov!

Hon sov jätte bra i Arjeplog också.. kanske för att hon fick sova i vagnen!
Nåväl det var då skönt att lämna lägenheten några dagar, så det gör vi gärna om.