Arjeplog!

SKRIVET DEN: 2009-07-31 KLOCKAN: 20:29:07
Just hemkommen från arjeplog och kusin Tildes kalas..
Är så trött så jag orkar inte ens skriva nått vettigt idag!

Hörs imorgon istället.
Kram

JAG SPRICKER!

SKRIVET DEN: 2009-07-30 KLOCKAN: 20:34:09
VA? Hälften kvar och jag är redan stooor som ett hus. Nu får den sluta växa tycker jag! Nu är det bra..



ULTRALJUD

SKRIVET DEN: 2009-07-29 KLOCKAN: 16:09:43
Vecka 19+5



Nytt Bf datum: 17/12


Det var heeeeeeeeeeeeeelt fantastiskt. går inte beskriva med ord hur lycklig man blir när man ser att allt är okej och hur bebisen rör sig. samt att man kunde känna när h*n rörde sig ;)

Måste iväg på jobbet strax..
Pusshej

Bebiskläder

SKRIVET DEN: 2009-07-28 KLOCKAN: 16:45:10
Är hos mamma just nu, ska sova här i natt eftersom vi åker till piteå imorgon!
Mamma tog fram två kartonger fullt med bebiskläder och annat smått och gott som jag och mina bröder hade när vi var små nyfödda.. =) Så kul att titta på sådant, och bra för all del. Sånt hinns ju bara användas någon månad innan det är för smått så är ju bra om man kan få / få låna =)

Snart ska vi äta grillat!!

Puss

ALLTID UPPFÖRSBACKE!

SKRIVET DEN: 2009-07-28 KLOCKAN: 12:40:22
Slutat för dagen.. hade en 5timmars dag idag, första och enda korta dagen.. och GISSA vem som njuter mest?! Precis JAG!
Blev inte så mycket sömn för min del..  somnade efter 02 inatt så imorse var man tröttare än något tidigare.
Jag HATAR att det är så "långt" till jobbet.. och cykla i uppförsbackar hur kul är det när man är mer stressad än någon annan.?!  Vem har kommit på uppförsbackar egentligen? Det borde vara som med rulltrappor.. att det alltid finns en väg som är lika lätt dit som tillbaka.. Men nej.. när man ska TILL jobbet så är alla uppförsbackar uppradade, en efter en..
Sen när man ska hem så är det motvind och dessutom grusväg.. så inte går det snabbt. Nåväl.. Fick jag bestämma så skulle det ENDAST finnas nerförsbackar.. eller motordrivna cyklar ;)


Har slitit stönat och pustat på jobbet idag, HUVA! Aldrig har jag svettas så mycket .. och ont i kroppen. Man kanske borde vila en stund ändå... Nja.. så tänkte jag i alla fall imorse.. ni vet, den vanliga tanken " DIREKT jag kommer hem ska jag sova" sen släpar man sig sakta upp från sängen efter att ha snoozat  från klockan 06:50 till 06:20.. borsta tänderna.. KANSKE kamma håret.. sen upp för trappen men trötta steg (ni ser, uppför igen), bre några smörgåsar med extra mycket kaviar på. Koka te.. äta.. ta tabletter.. OCH VIPS så var klockan 06:43 och man börjar på 17h.. FORT på med ytterkläder, (som just nu består av någon av mina bröderns tjocka huvtröjor eftersom sommarjackan inte går över magen längre) sen är det bara att slänga sig på cyklen och börja trampa.. trampa .. trampa.. pust, pust, pust.. 16min och ca 2km senare.. då är jag framme på jobbet med halva fruksten kvar i munnen.. sen var det bara att börja ägna sig minst en halvtimma åt 13 vårdtagare som ska upp..


Nästan så att man ser fram emot att vara höggravid och ligga på sängen och inte kunna ta sig upp.. Men det skulle jag nog aldrig sagt ;)

Ne.. det är nog jag som blir uppe i varv alldeles för lätt..
En dusch eller två på detta så är man som en ny människa..!
/ M.

YOU GOT SOM MILK?

SKRIVET DEN: 2009-07-27 KLOCKAN: 23:24:32


Jennys katt silver på bilden.

Gud vad tiden springer iväg när man "photoshoppar".. suck.. ska ju upp på 6h.. + att jag ska se en film innan jag somnar. AJa.. är man en malin så är man!

Leker..

SKRIVET DEN: 2009-07-27 KLOCKAN: 22:57:34



































Sitter och leker lite med bilder.. men det är hög tid att ta nya! Men på vad/vem/när och hur vet jag inte...

Choooklad!=)

SKRIVET DEN: 2009-07-27 KLOCKAN: 21:06:59
Just hemkommen från jobb.. (ja jag vet.. skriver alltid det) Men det är ju sant och inte har jag något mycket mer att berätta haha! Ska betala mina räkningar strax.. och kolla runt lite på internet innan jag åter somnar till en film och stiger upp jätte trött imorgon också! Fick just en chokladmask av Tessan så har den i ansiktet just nu och GUUUD vad den luktar gott.. Man har bara så stor lust att slicka sig runt munnen ;P





Natti natt!

Vecka 20..

SKRIVET DEN: 2009-07-26 KLOCKAN: 18:42:03
Går ju in i vecka 20 idag! Det är ju nått iallafall! Så på en vecka har jag gått halva tiden! Gud så skönt det känns.. "Bara" 20 veckor kvar då.. alltså en evighet.

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.



Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.



Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Mängden fostervatten är ungefär en halv liter.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.

Att vara eller inte vara..

SKRIVET DEN: 2009-07-26 KLOCKAN: 18:33:31
Jag är riktigt jäkla slö idag.. Sover, ser film och gäspar!
Är myssugen.. som vanligt.. RIKTIGT myssugen.. Vill kramas och ruffsa nån i håret. Och inte blir det bättre av att man ser en massa kärleksfilmer hela tiden. Jag kanske får byta strategi och se sådana blodiga hemska filmer istället.. Men det är inte riktigt jag.

Jag känner mig fotosugen.. Men varken väder eller annat är på min sida.
Jobb imorgon igen, helgerna går alldeles för fort, trots att man inte gör nått vettigt. Just nu ser jag bara fram emot onsdagen. När den sen är över blir det nya mål att se fram emot.

Ska nog passa på att köpa lite större kläder och bättre byxor när vi ändå är i stan på onsdag!
Nu blir det väl en femte film kanske? Marley and me.. en till sån myspys film I guess.. haha!

Kram på er i detta regnväder.


GÄSP...

SKRIVET DEN: 2009-07-26 KLOCKAN: 12:46:01
Godmorgon, eller snarare god eftermiddag.. Tog en lång härlig sovmorgon till klockan 10:40.
Somnade till en av filmerna så jag tänkte sätta mig och se fortsättningen senare, just nu är jag nämligen barnvakt.
Pappa och Daniel for och skulle riva något tak.. men nu började det just ösregna, så jag kanske har tur, och dem kommer hem snart.. ?! =) Men det tror jag inte...

Busungarna sitter och ser tv just nu, eller snarare springer mellan tv:n och alla andra rum.
Jag är fortfarande trött...


Hang over

SKRIVET DEN: 2009-07-25 KLOCKAN: 22:43:35
Just sett Hang over & incendiary, försnämnda var helt klart bäst!

Nu ska jag snart fortsätta med Ice Age 3 och The accidental husband
Filmdag/kväll för mig med andra ord...



SILVER

SKRIVET DEN: 2009-07-25 KLOCKAN: 14:09:07

Mardrömmar igen!

SKRIVET DEN: 2009-07-25 KLOCKAN: 12:58:22
Åh så sjukt jobbiga drömmar jag haft i natt.. Drömde först att jag fick en bebis.. men gud hur denna bebis såg ut, Han/hon var inte välskapt för fem öre. Ett öga, ett huvud lika stort som en melon medan kroppen var som en spindels..
Sen fick jag helt plötsligt en till.. en som var helt rynkig i ansiktet, 60årig kropp och va nästan 160 lång..  Sedan skulle jag välja vilket av "barnen" jag ville ha kvar.. vilket jag ville behålla.

Det finns många både fysiska och psykiska faktorer, som kan störa din sömn, till exempel:

  • Kramper i vaderna.
  • Andfåddhet och kraftig hjärtklappning.
  • Behov av att kissa.
  • Att du har ett mycket aktivt barn i magen, som sparkar och sparkar, och som är expert på att sparka precis på urinblåsan eller på en annan öm punkt.
  • Besvär med att vända och vrida dig i sängen för att du tar mer plats än vanligt.
  • Smärtor i ländryggen.
  • Fler drömmar än vanligt.
  • Mardrömmar som du kommer ihåg bättre än annars.
  • Nervositet inför födseln.
  • Bekymmer om barnet och om det är normalt.


Samtidigt har jag vaknat flera flera ggr i natt av sådana magsmärtor.. kunde inte vända mig från rygg till sidan får då slet det som tusan! Till sist klev jag upp.. tänkte att det kanske blir bättre om jag kissar eller något.. men OHH kunde inte ens ställa mig rakt.. vad är detta tänkte jag, vad är feel??
Gick upp.. gick ner.. gick upp igen. drack te. hann bli jätte orolig att nått var fel, men nu är smärtorna nästan helt borta!
Har städat kasper och Jontes rum så nu är jag helt svettig.. Man svettas mycket lättare nu, jag som brukar ha så jäkla svårt för att ens komma upp i normal kroppstemeratur, idag får man duscha 2ggr per dag för att inte känna sig som en lurk.

Ska nog mest ta det lugnt nu.. känner att det kan behövas.. försöka få bort dessa magkrämpor helt..
Skulle dock behövt köpa nån slags anntennkabel så man får se hur bilden är på nytv:n. .

Adjö!

Rörelser!

SKRIVET DEN: 2009-07-24 KLOCKAN: 19:58:07
Idag har jag för första gången känt fostrets röresler och verkligen kunnat konstatera att det var fosterrörelser. Känades underbart! Har känt lite då och då.. svagt svagt svagt, men inte kunnat vara helt hundra på att det varit fosterrörelser och inte typ bubblor i magen. Men detta kändes rejält och just där den lilla/lille ligger. Gissa om jag blev glad!=)

Just nu gör jag bilder i photoshop och äter på en massa onyttigheter som kexchoklad, godis, surabjörnar och cola..
Yummiii!=)

Hej så länge!







Fakta om fosterröresler:
De första fosterrörelserna brukar man känna runt halva graviditeten, runt vecka 18-22, om man är förstföderska och något tidigare om man är omföderska. En del kvinnor kan känna fosterrörelser redan i vecka 13-14 medan andra inte känner av dem förrän i vecka 26. Det är mycket individuellt och inget är rätt eller fel. Dessutom så inverkar barnets placering inne i magen, samt moderkakans placering, på när man känner av fosterrörelserna första gången.

I början kan det kännas som lite bubblor i magen eller kanske fjärilar eller små sprattlande fiskar. I början känner man oftast heller inte av bebisen varje dag. Det kan gå flera dagar, tom veckor, mellan rörelserna. Det i sig är inget konstigt eller ovanligt, om än lite läskigt så klart. Det beror på att bebisen fortfarande är så liten att den lätt kan hitta en ny favoritställning djupt inne i livmodern. Kanske sparkar den mot din rygg – då känner du den inte. Det är först efter vecka 26 som du bör känna av bebisen ett par gånger per dygn.



ÄÄÄÄÄNTLIGEN HELG!

SKRIVET DEN: 2009-07-24 KLOCKAN: 17:47:14
Wow..

Men vad sker i helgen då? Bara lugnt eller? ideér på vad man kan göra i detta ösregn?
Ska då börja med att äta tachos..
Kram!

<3

SKRIVET DEN: 2009-07-24 KLOCKAN: 17:38:52

Har slut rubrikideér!

SKRIVET DEN: 2009-07-23 KLOCKAN: 17:21:06
Man har som inget att blogga om längre.. I varje inlägg skriver jag att jag nyss kommit hem från jobbet, är trött och kanske till och med vad  jag ätit under dagen. Ändå känns det som ett måste att skriva av sig varje dag! Detta får bli ett till sådan inlägg.. Jag antar att det inte kan hända nya spännande saker varje dag.. eller varje vecka för den delen.

Therese håller på med maten där uppe.. kyckling.. Ett recept som jag också brukar göra. Älskar den maten!
Tänkte jag skulle dela med mig av det..

Ingredienser

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1-2 tsk hackad röd
chilifrukt
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av 1/2 lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk smör
1/2 tsk salt

Gör så här 

Kyckling i jordnötssås

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop
nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.







Kasper och jonte ståjar på som vanligt.. värsta energiknuttar det dära.. fulltös medvetslös från morgon till kväll.
Tur man inte jobbar på dagis.. provade ju det nere i skåne.. Nej det var inget för mig. Man blir helt psykiskt utmattad av alla skrik, prat, lekar osv.. att dagen känns sååå lång. Blir man av äldrevården också iof men det är då inte lika hög ljudnivå!
Har fått en badbalja och en bilbarnstol av Annika och Per idag också.. !=) Tack så mycket.

Imorgon jobbar jag igen.. men ledig helgen.. troligtvis.. om jag får som jag vill ;-)
Hejhej!



korta nätter(!)

SKRIVET DEN: 2009-07-22 KLOCKAN: 22:46:53
När man jobbar såhär så blir det då inga långa natter.. Hemma vid halv tio sen är det bara äta lite och i säng.. fast ja.. ni ser ju vad klockan är nu.. och man lär väl inte somna riktigt än heller. Sen upp halvsex.. eller så snozar man till 06:00 och måste stressa iväg till jobbet (cykla i massa uppförsbackar) och joggar med tunga andetag in 06:50.. FRAMME JUST I TID!
Hatar att stressa.... Men väljer nog det framför att stiga upp jätte tidigt..

Prick en vecka kvar till RUL.. Känns nervöst och spännande!

Tydligen så har svininfluensan kommit till Arvidsjaur nu också.. URS PIII och BLÄ! Man vill ju inte drabbas av den, speciellt inte nu när man bär på ett liv till.. Den drabbar ju tydligen lättare unga människor, känns ju inte så tryggt!

Ne blä.. nu MÅSTE jag sova.. minst 9,5 h jobb imorgon med..
GODNATT!



Vår sista dans...

SKRIVET DEN: 2009-07-21 KLOCKAN: 22:29:54
Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är


Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär



Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans


Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i


Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur



Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans


Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals


Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men aldrig fått tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls



Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans


Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans



Älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans

Älskar Melissa Horn..

SKRIVET DEN: 2009-07-21 KLOCKAN: 22:18:06

konstiga drömmar!

SKRIVET DEN: 2009-07-21 KLOCKAN: 21:16:22
Dem senaste två nätterna har jag haft ett par konstiga drömmar.
Den första handlade om en cykelutflykt, eller liknande,.. det var som att vi skulle leka uteliggare och bara fick leva på det vi hade på oss.. samt cykla flera mil. Det var jag och klassen som jag gick i 1:an till 9:an.

I natt drömde jag att jag och bla Annika min kusin var med i någon sångtävling.. och jag med min scenskräck samt urusla sångröst.. ni kan ju tänka er hur jag kände mig. Nåväl det hela slutade med att jag fick bära nån tight liten magtröja.. + att jag helt plötsligt kom på att jag var gravid.. och att magen skulle stå rätt ut. Nåväl, inte bara det.. när det var min tur att sjunga visste jag inte vilken låt jag skulle välja och benen skakade som några ruttna asplöv.. Minns inte riktigt hur det slutade men jag valde till sist låten "battle" med Colbie Callat.. men någon musik i bakgrunden till den fanns inte..
Jag vill inte veta hur det lät och som tur var vaknade jag innan jag fick några kommentarer från juryn! Haha..

Just varit ute och cyklat.. till Ok.. och till jenny och Robin en sväng, sen hem igen.
Jobbar kväll imorgon, känns skönt så slipper man stiga upp före tuppen..
Var och tog prover idag förövrigt så nu är då det bortgjort..

Snart blir det sängen, först ska jag dricka upp mitt te.. som jag förövrigt satt på min nya "beroende av - lista".

Natti små söta!

seeeg!

SKRIVET DEN: 2009-07-21 KLOCKAN: 14:01:58
Somnade vid 18:30 igår.. vaknade 22:30.. var vaken en timma sen sov jag till halv 8 imorse.. ut och kissa.. hunden med, sen in och sova till 10:30. Snacka om att man är seg idag.  . blir nog inte mycket gjort idag. Ska försöka ta mig till vårdcentralen och ta några prover iaf.  Får se om brorsan och hans tjej kanske kommer till arvidsjaur idag!?

Kram

Skallebang..

SKRIVET DEN: 2009-07-20 KLOCKAN: 16:17:01
Ont inni "hövve" och trött..
Kräktes imorse, konstigt nog.. inte gjort det på ett bra tag!

Slappa,slöa, sova och äta tachos..
Varit hos jenny och käkat go tårtan också!=)



GRATTIS JENNY 20 ÅR!!!!!!!!

SKRIVET DEN: 2009-07-20 KLOCKAN: 11:43:14


Wow.. !

Du är däcken på en båt.
Du är svaren efteråt.
Du är det tysta i en låt,
Du är det mjuka i nåt hårt.
Du är det lätta i nåt svårt.
Du är ursäkten i förlåt.

Du är vattnet till en ros.
Du är sötare än pulvermos.

Du är Royal straight flash i poker.
Du är ett lyxhotell på en åker.


Du är sommarlandet i Skara,
Du är tjejen alla vill vara.
Du är skimret i det klara,
Du är frågan på det man ska svara.
Du är milen i en mara,
Du är undret i det underbara.


Du är vattnet under båten.
Du är solot mitt i låten.
Du är M:et i Mårten,
Du är känslan i Belåten.

Du är sidorna i en bok,
Du är det knäppa i en tok.
Du är röken från ett lok,
Du är maten i ett kok.


Du är paketen under granen,
Du är öronen på svanen,
Du är barndomen i barnen,
Du är vattnet ifrån kranen.
Du är honan som får hanen.
Du är hjärnan bakom planen.


Du är spriten på en fest,
Du är MVG på ett test.
Du är gnägget från en häst,
Du är värden till en gäst.


Du är svansen på en haj,
Du är äppel i en blåbärs paj.
Du är det roliga på ett partaj,
Du är slipsen till en kavaj.


Du är Cider i en öl,
Du är kossan till ett föl.
Du är det våta i en vattenpöl,
Du är det vita i mjöl.


Du är det vita i nåt svart,
Du är dagen på en natt.
Du är hunden i en katt,
Du är kepsen i en hatt,
Du är det tjocka i nåt platt,
Du är muffen på en ratt.


Du är skalet på potatis,
Du är vätskebristen i en som är bakis.
Du är det stilla i en skakis,
Du är det sura i lakrits.


Du är Wallander i Beck,
Du är blyerts färgen i bläck.
Du är det rena i en fläck,
Du är det klippta i en häck.
Du är is chokladen i knäck,
Du är paketen i tomtens säck.


Du är rutorna i ränder,
Du är snön på soliga stränder.
Du är tandställningen på tänder,
Du är tårna på händer.
Du är brandmännen som släcker bränder,
Du är mejlet som datorn sänder.

Du är tjejen vi idag ska fira,
Du är det goda i en bira.
Du är bollen i en lira,
Du är färgen i en blåtira.

Du är huvudet under hår,
Du är svaret på det man inte förstår.
Du är idag fölet som blir ett får,
Du är hösten som blir till vår.
sol som följer regnets spår

...Och idag så fyller du år!!
GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!


Renare än en ren!

SKRIVET DEN: 2009-07-19 KLOCKAN: 21:13:15

Nyduschad och bastat.. så skönt!
Fortfarande hos mamma och myser på.
Jätte härligt väder idag!

Nu ska jag gå och mysa framför tv:n istället.
Sov så gott.

Vecka 19

SKRIVET DEN: 2009-07-19 KLOCKAN: 10:39:40
Bebisen

Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer än vad den gör nu, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!


Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Mamman:

Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från "nu är jag gravid" till att "nu väntar jag barn".

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.


Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.



Mina Tankar: Jag är hungrig oftare, Inte så trött som i början längre, kissnödig ganska ofta, sugen på salt och choklad, är varmare om händer. Järnbrist (köpt blutsaft) , lågt blodtryck, längtar så mycket till December!!!!!

Godmorgon!

SKRIVET DEN: 2009-07-19 KLOCKAN: 10:19:37
Sitter just och vräker i mig frukosten. Varit på en liten prommenad med hunden.
Önskar att jag tog med mig kameran!!

Vackert väder ute.. så shortsen är på!
Lika fint väder hos er?

Nu ska jag käka klart sen he mig ut och försöka få en gnutta färg på mitt likbleka skinn!

Puss

Bebis..

SKRIVET DEN: 2009-07-18 KLOCKAN: 21:25:10
Magen:

   
Vecka 10.        Vecka 12.              Vecka 15.                   Vecka 18

bebiskläder:

 
Den bodyn i mitten fick vi av Helmer, och skorna av William =)

Bilder

SKRIVET DEN: 2009-07-18 KLOCKAN: 21:20:25
Har ju inte kunnat ladda upp några bilder från telefonen innan.. så här kommer ett par som jag tagit sen jag kom hem från skåne..
Mamma hade en kabel som passade..



Barnvakt  .                En dag på stranden   Åka båt i stugan


Helmer i bärselen .  William och inger.  Idas tårta


Coolkasper..           Cool Jonte..           Me.. not so cool.

Helgen:


Ung Mamma?!

SKRIVET DEN: 2009-07-18 KLOCKAN: 14:24:14
När jag var hos barnmorskan så talade vi lite om unga mammor. Hon sade att jag, 21 år gammal inte alls anses vara en ung mamma. En ung mamma är man tydligen tills man fyller 18. Tänk att det finns massa massa unga mammor där ute. Dem som är 14, 15, 16, 17.. Som är världens bästa mammor fastän den ringa åldern. Jag tycker det är fantastiskt. Jag menar.. Jag själv känner mig faktiskt som en jätte ung mamma. Men tydligen kan jag inte definiera mig som en..



Det pågår en massa debatter om just unga mammor, många har flera åsikter om just dem. Dem är för unga, inget jobb, går skola, ingen inkomst, inte hunnit göra en massa i livet.. and so on..
Personligen så kan jag hålla med till en viss nivå, men samtidigt, vad tänker man med då man måste resnonera så hela tiden? Tror dem/vi  inte att denna unga kvinna också hade önskat att hennes liv vore fulländat till just den delen att hon kände sig redo att bli mamma. Klart hon önskar, men man får ju göra det bästa av situationen! Och det är där just jag tycker dem är så starka.. Dem blir jätte bra mammor, klarar allt MINST lika bra som en person som gar allt nämnt ovan. Är inte det otroligt, och starkt? Är det inte dessa mammor vi ska se upp till? Att dem gör jobbet minst lika bra, trots sämre ekonomi, liverfarenhet osv...
Bara för att man är ung är man inte en sämre mamma.. det finns dem som absolut inte borde få vara mammor men ingen bryr sig om att debattera eftersom det har åldern inne.. !

Det finns ingen ålder på att bli förälder, Ingen vet hur det är att vara en, förens man blivit det.. och det är lika mycket första gången för alla!

Alla som väl får barn hör man säga, vad var egentligen mitt liv innan? Vad gjorde jag av mitt liv? Det är så himla mycket mer världefullt nu. Dagen har större mening. Livet har en större mening.

..Och JAG VET att jag kommer känna detsamma! <3

Jag brukar följa en serie som heter 16 and pregnant på mtv ibland.
Det är vekligen en otrolig resa dem gör i tonåren!


Nu tittar solen fram så nu ska jag ut igen =)
Hejhej!



SÄNGKOMPIS!

SKRIVET DEN: 2009-07-18 KLOCKAN: 12:54:20
Inatt har jag haft en fin kompis i sängen, nämligen hunden.. Jag visste inte att hundar kunde sova såå mycket.
Jag somnade första gången vid 19 och sov två timmar.. sen bytta jag plats till sängen och somna där lika fort.. sov till 04 någon gång.. gick på toa och hunden med.. Nästa gång vaknade vi vid 07:30 och gjorde samma sak, sedan somna vi om och sov till 11. Skönt.. känner mig riktigt riktigt utvilad nu.  Synd att det är så tråkigt väder ute.. minns att det var sol andra gången vi klev upp men inte kl 11.. och inte nu heller!=/

Igår cyklade jag en tur här runt och hunden sprang före riktigt riktigt fort.. så lite motion fick vi oss.
Idag har jag haft så ont i magen, nästan magknip.. kanske beror på all denna sömn?! som min kropp inte vart van vid senjag började jobba..

Nu ska jag se om vi kan hitta på nått utomhus. Vi hörs..
Kraaam!

Hundvakt hos mor!

SKRIVET DEN: 2009-07-17 KLOCKAN: 18:05:10
Har för en stund sen kommit till forsheden där jag i helgen ska spendera min tid med Hulda.. Hunden alltså :)




Känns så skönt att bara kunna slappa och koppla av.. känns som jag verkligen behöver det.
På måndag fyller min kära barndomsvän Jenny 20år.. det MÅSTE vi ju fira!
Jag blev så sugen på mashmallows just.. grillade.. så om någon kommer hit, köp med det så vi kan grilla! haha..

Sist jag sovde hos mor min var när jag och danne var upp påsk och då snöade det som tusan den dagen vi for.. med all packning. Hittade lite bilder sen dess..

  

Är fortfarande trött så ska nog ta en tupplur strax.!
Mina fötter har svällt.. =/

Vi hörs. Kram

Jobba är jobbigt...

SKRIVET DEN: 2009-07-16 KLOCKAN: 22:07:46
Fast ändå ett jävligt bra tidsfördriv.. Tänk vad dagarna kanske skulle gå sakta utan jobbet. På ett sätt trivs jag jätte bra.. Men jag är så trött, det är bara det!  Speciellt då man är uppe så länge på kvällarna, för att man verkligen inte kan sova fast man försöker, , och JO jag är jätte trött.. Man har så långa långa pass varje dag känns det som.. så man hinner inte med annat än jobbet. som idag.. började 06:50 och kom hem strax efter 20..   äta lite, sen duchen och nu sotter jag här.. Funderar grymt mycket på sängen nu. 10h imorgon också.. sen är man ledig heeeela helgen. GUD SÅ SKÖNT!

Ska va hundvakt hos mor min.. så ska sova, sova och sova..
Men just nu är jag så badsugen.. så jag måste hitta en fin sjö någon dag att bada i. där ingen kan se mig!

Ntaii natt.

POLLY!

SKRIVET DEN: 2009-07-15 KLOCKAN: 17:15:53
Jag är nog beroende av Polly... BLÄ! vill inte vara det..


Just hemkommen från jobb.. snart mat, sen ut och ränna!
hajs!

Tröttare än tröttast!

SKRIVET DEN: 2009-07-14 KLOCKAN: 20:56:08
Steg upp halv nio imorse efter några fjuttiga timmars sömn..
sedan var det bara aytt duscha och he sig iväg till frissan.. ALLTSÅ TOKCYKLA!!!! Satt där över tre timmar.. sedan gick jag till Annika, och vi gick vidare till samhället och handlade lite samt tog en fika på Greya knut.. Vid klockan 16 cyklade jag hem igen.. trött som tusan var jag.. städa lite grann och sedan åt mat. Just nu sitter jag barnvakt.. eller från kl 17:30 ungefär..
För pappa och Therese fyller ju år idag! GRATTIS GRATTIS! Dem är i storforsen som sagt i tidigare inlägg har jag för mig?!








Nu hoppas jag att dem små ska somna snart så jag med får krypa i säng.. fattar inte varför jag är så trött just idag.
Dem ligger nere i mitt rum . . och har just druckigt sin gagga! Annnika och Helmer har varit och hälsat på en stund också!

Natt natt på er. Imorgon blir det jobb igen.. suck.. 06:50-16:50..

Hejdå!

om du ha lite tråkigt..

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 23:10:48
kan du lyssna på denna låt...


                        

om du har lika dålig humor som vi...

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 21:52:00

HAHAH!



Heluu igen!

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 18:49:25
har varit hos Ida och ätit godtårtan, samt  köpt mig en 42" tv på expert !=)
Niiiice..

Nu äter jag polly och mår finafisken.

Imorgon ska jag till frissan! Sen ut med annika på samhälle.
Pappa och tessan fyller ju år imorgon, så dem ska till storforsen på diggeloo eller vad det hette så ska sitta barnvakt.
Kraaaaaaaaam!

Jag och magen idag!

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 13:17:55




Nu ska det ut och handlas presenter.. sen til Ida och gratta henne!
Sen ska jag höra med mor min om hon vill hämta mig.
Kraaam!

The luckiest..

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 01:17:12

I don't get many things right the first time
In fact, I am told that a lot
Now I know all the wrong turns, the stumbles and falls
Brought me here

And where was I before the day
That I first saw your lovely face?
Now I see it everyday
And I know

That I am
I am
I am
The luckiest

What if I'd been born fifty years before you
In a house on a street where you lived?
Maybe I'd be outside as you passed on your bike
Would I know?

And in a white sea of eyes
I see one pair that I recognize
And I know

That I am
I am
I am
The luckiest

I love you more than I have ever found a way to say to you

Next door there's an old man who lived to his nineties
And one day passed away in his sleep
And his wife; she stayed for a couple of days
And passed away

I'm sorry, I know that's a strange way to tell you that I know we belong
That I know

That I am
I am
I am
The luckiest

Kom just på...

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 00:48:55
Att jag går ju in i vecka 18 idag=) Vad roligt.. då ska vi se vad som kommer hända denna vecka!:


VECKA 18 

Fostret: Fostret kan svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. 

vecka 18 är kroppslängden ca: 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

Mamman: Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som före graviditeten och det kan hända att sexlusten ökar..(haha..)
Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår. Nu syns nog i de flesta fall den putande magen.

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo..
Min viktuppgång vecka 18: Ca: 3,5kg

Äntligen ledigt..

SKRIVET DEN: 2009-07-13 KLOCKAN: 00:34:23
Då har man jobbat hela veckan.. och hela helgen. Jag ska inte ljuga.. därför ropar jag: JAG ÄR HEEEELT SLUT!
Men nu har man då ledigt imorgon, vilket känns underbart. Och ja.. jag har som vanligt en massa planer uppbokade. Men vad vore livet utan sådant?!

Nu måste jag säga GRATTIS GRATTIS till min kusin Ida som fyller 20år idag. Synd att jag jobbade så länge idag.. Men imorgon kommer jag och våldgästar dig!

Igår hade förövrigt min kusin Annika och hennes karl Per barndop. Deras son Helmer döptes till.. Helmer såklart! Haha
Tyvärr jobbade jag även då så hann inte vara med i kyrkan, men hann träffa dem senare + halva släkten på församlingshemmet. Massa god tårta hade dem gjort och alla var så fina.

Min kär far hade tagit med sig min kamera i kyrkan.. han är ju ingen toppfotograf (inte jag heller) Men blev ändå gode stolt över att han fick igång den + kunde ta kort.
Sitter just nu och försöker redigera lite bilder.. men denna dator är inte alls lika snabb som dem jag är van vid så varenda liten bild tar ca 30min.. så har just gett upp efter några enstaka bilder:



  



Kommer väl fler eftersom...

Nu ska jag sova.. är superdupertrött.
Natti natt.



Sega FREDAG!

SKRIVET DEN: 2009-07-10 KLOCKAN: 21:24:21
Snacka om seg Fredag.. känns som dagen aldrig skulle ta slut.. somnade dessutom på min lunchrast kl 14.. och sen dess har jag varit dötrött!!  Pappas syrra och hennes man + barn var här hemma då jag kom hem..
Annika har ju dop imorgon så det lär nog bli fullt hus i kyrkan!  Tyvärr jobbar jag ju, men kanske kan ta min lunchrast lite senare.. men det beror ju på hur det är på avdelningen..
Sitter och äter risen nu.. MMMMm.. va gott=) Ska nog lägga min snart börjar ju 6:50 imorgon.. och ska hinna duscha, äta frukost och göra mig fin på morgonen.. + cykla till jobbet som numer tar typ 20 min MINST.. och jag som trodde på kanske max 10.. 
Men det blir väl som igår.. Man är för trött för att tvätta av sig maskaran, somnar i den och hinner inte tvättabort eller sminka dit nytt på morgonen för att man snoozade tills det var 30min innan man skulle börja.
Hoppas det inte regnar på morgonen.. ösregnade nu när jag cykla hem..  Well well Nu ska jag nog försöka sova!

NAttinatt.

Sveriges hyllning till jackson

SKRIVET DEN: 2009-07-10 KLOCKAN: 00:28:23

och förresten..

SKRIVET DEN: 2009-07-09 KLOCKAN: 23:38:16
har fått tid till ultraljudet i piteå också.. Äntligen =)
Ska bli så spännande.
Puss

God kväll/natt.. =)

SKRIVET DEN: 2009-07-09 KLOCKAN: 23:37:10
Haft en bra dag idag.. gått en prommenad sen träffat jenny och robin. Blev bjuden på god mat (grillat) sedan tog vi lite foton, och åkte även till dollarstore.. sådär 5min innan dem skulle stänga, och köpta godis.. sen hälsa vi på jennys föräldrar.





STANNA UPP!

SKRIVET DEN: 2009-07-09 KLOCKAN: 14:19:09
Stanna upp, fokusera.. tänk på vad du har. Allt det fina DU har! 
Alldeles för många tänker på vad dem kunde haft, eller hade..
Tänk på allt det du har!

God morgon!

SKRIVET DEN: 2009-07-09 KLOCKAN: 14:09:11
Tog en rejäl sovmorgon till 12 imorse.. skit skönt, dock känns det ju som att man är sjuk nu. Ont i skallen och mår illa..
Typsikt då man sover rejält en natt.

Gjorde en risgrynsgröt till frukost och sedan har jag pratat med jenny en skvätt. Hon höll på att laga morotskaka så jag tror jag ska dit och snåla lite sen;) Haha ne men.. ska fota hennes katt iaf!=)
Nu ska jag hoppa in i duschen.. som vanligt är vädret kasst då man är ledig.. men nästa sommar då jäklar gott folk!

Jag tycker INTE om britney spears men det finns en hel del härliga remixer med hennes "womanizer" som jag kan tänka mig att dansa heeeelt galet till.. ;)

lyssnar mest på spotify nu..

Ne duschen var det.. vi hörs hej hej!


vad av detta?

SKRIVET DEN: 2009-07-09 KLOCKAN: 01:53:41

Tjohoooo!

SKRIVET DEN: 2009-07-08 KLOCKAN: 22:51:52
Har "må jätte bra hormoner" idag också.. haha känns hela tiden som att man svävar på moln!=)
Har förövrigt varit hos barnmorskan direkt efter jobbet idag.. Inte sovit så mycket i natt heller.. men det skyller jag på någon annan !=) Haha..  så med andra ord; har varit lite trött på jobbet, men efter lite choklad i magen så var man speedad igen och kunde köra på! Världens sötaste barnmorska har jag också träffat.. tror hon hette maja!

Tog en massa prover.. mitt Hb var lite för lågt så också mitt blodtryck.. Men jag skulle köpa nått.. ja vad det nu hette (har det uppskrivit på en lapp) så skulle det troligen bli bättre.. Hon tyckte att det var konstigt att jag inte svimmat! Haha..
Men har känt mig lite yr på morgonskvisten men hellre lite yr än illamående!
Sen fick jag lyssna på bebisens hjärta.. do-doo , do-doo.. =D Härligt att höra att den fortfarande fanns kvar där inne=) man går ju ibland och oroar sig lite.. ni vet den där mammanojjan man kan få. Men nu känns det ju toppen då man vet att hjärtat slår!  Sen sa hon att jag måste dricka mycket mer vätska.. Vet att jag är dålig på att dricka.. känner mig som aldrig törstig men nu sitter jag då här med en massa bubbelvatten och ska göra det som regel att dricka minst en gång i timmen omen jag inte är törstig!

Efter jag ätit pappas goa laxsoppa så åkte jag till Britta.. hennes kusin var också där..sofie?! Jätte trevliga människor båda två. Sen fick jag ju snabbträffa linnea och hjalmar.. och guuuuuuuuuud så stora dem blivit. skit söta båda två!=)
Sen käka vi en massa chips och choklad och såg en romantisk komedi.. ni vet.. den med han MC. dreamy.. TROR filmen hette Made of honor.. dock inte säker.

Just hemkommen och nu ska jag sitta här, sen är man ledig imorgon så ska sova ut =)

Natti på er alla!

Fin låt..

SKRIVET DEN: 2009-07-07 KLOCKAN: 21:35:59

Inget nytt!

SKRIVET DEN: 2009-07-07 KLOCKAN: 21:04:21
nej denna dag var nog händelselös. Men lika bra är nog det för jag är grymt trött!
 Sov gott folk!




Jätte trött!

SKRIVET DEN: 2009-07-07 KLOCKAN: 17:52:24
var vaken till nästan fyra imorse så denna dag ( 06:50-16:50)  har varit otroligt seg!
Ska strax äta lite firre.. =)

Imorgon ska jag till barnmorskan direkt jag slutar och sedan är jag ledig heeeeela torsdag!
Just kommit ut ur duschen, och kan konstatera att jag verkligen verkligen skulle behöva gå tille n frisör, så vi får väl se om jag kanske unnar mig det denna månad..  var ju trots allt över ett år sedan sist..

Kan inte förstå denna hysteri om jackson.. tänk minst 12 personer har till och med tagit sitt liv bara för att han gått bort..
Herremin gud. karln skulle ju ändå falla sönder när som helst.. så går det när man ska hålla på och göra förändringar med sin kropp. . och aldrig blir nöjd. Nej personligen tycker jag att han inte skulle ha rört nått från början för då såg han ju faktiskt bäst ut.

Hörs senare...

Just hemkommen!

SKRIVET DEN: 2009-07-06 KLOCKAN: 22:24:51
Wää.. smärta, smärta och smääärta! Har så ont i nedre delen av ryggen, och sen strålar det enr ändå till vaden.. Har haltat på jobbet sen klockan 16..

På min timmes rast så var jag över till jenny och åt mat å snackade lite ! Sen har det bara varit jobb idag för hela slanten..
Imorgon börjar jag ju tidigt så ska väl försöka lägga mig snart.. Blev uppe till 03:00 i natt och det var väl inget vidare!

Natti natt!



William igen.
Inger & Marius lilla bebis!=)

mardrömmar!

SKRIVET DEN: 2009-07-06 KLOCKAN: 10:03:29
Urs hade värsta mardrömmen i natt.. såklart var du med också...
Jobb, jobba, jobbar!
Hejsvejs!

GOD NATT!

SKRIVET DEN: 2009-07-05 KLOCKAN: 23:05:58
Jobb imorgon då igen.. blää! Jag vill ha semester, åka utomlands.. ligga på en sandstrand och glassa! Men ikket..
God natt på er!




suck!

SKRIVET DEN: 2009-07-05 KLOCKAN: 20:30:27
Ibland känns allt så hima bra.. men sen finns det vissa stunder varje dag då man känner det där som gör så ont i hjärtat.
Saknaden.. saknaden av den man tycker om så otroligt mycket, men ändå vet att man aldrig kommer att få vara med igen..
Ni vet den där känslan som sätter sig som en klump i magen, som får en att känna sig mätt, inte kan äta.. oro i kroppen. Inget lugn.. Man känner sig helt vilsen, undrar en massa som man inte tycker man fått svar på. Finns många saker man går och ältar inom sig, saker som man aldrig kommer att få veta.. kanske inte vill veta heller.  Konstigt nog kan jag sova på nätterna. Men visst känns det tomt.. Det känns tomt bredvid mig.. Vaknar ofta att jag ligger intryckt mot väggen.. som att jag ska göra plats för en till.. sen tittar jag bak.. men där finns ingen.. 

var allt bara en lögn?
Allt känns så iallafall..

Inerst inne är jag så arg, så ledsen, så besviken när jag tänker på dig.... och NEJ.. jag tycker inte det är okej.
Jag tycker inte det du gjorde var okej..

Även om jag måste försöka hålla masken, försöka låta trevlig, försöka vara din "vän" så vet vi båda hur allt ligger till...  Men ja.. det finns lyckliga stunder, lyckliga dagar! När jag tänker om min framtid, på den lilla pluppen som ligger i min mage.. på mina nära och kära då är jag lycklig! <3

Jag har ingen aning hur jag ska kunna glömma detta bara, eller aceptera det som hänt..
jag får försöka fylla ut dem tomrum som finns med annat...  Men när ska man kunna släppa?!

SÖTASTE WILLIAM!

SKRIVET DEN: 2009-07-05 KLOCKAN: 18:56:54

Snus!

SKRIVET DEN: 2009-07-05 KLOCKAN: 13:15:46
Sitter här och suger på min nikotinfria lakrits snus.. Mums.. MEN ett stort MEN.. är att man får sådana blåsor och sår under läppen av dem. Någon som vet något bättre märke på nikotinfria snusar som dock inte smakar röv?!

Just nu har jag WQS  Winter och Licorice...


Resident evil

SKRIVET DEN: 2009-07-05 KLOCKAN: 13:12:45
vet ni?? Resident evil 4 är påväg.. Den kommer utspela sig i Tokyo!
Manuset finputsas just nu och inspelningen kommer att påbörjas i slutet av 09.
Biopremiär - september 2010!


Vecka 17

SKRIVET DEN: 2009-07-05 KLOCKAN: 13:01:05



Rubriken blir.. eh.. detta?!

SKRIVET DEN: 2009-07-04 KLOCKAN: 23:59:12
Just kommit hem. Var hos Marius, Inger och William. Blev bjuden på god mat (grillat) och trevligt sällskap såklart!
Och han är ju för söt den lille pluppen.. fick ju hålla han massor.. *MYS!*
Tog lite kort men som sagt har ju inget program för bilderna på denna dator så vi får väl se om broder låter mig ladda hem programmen på hans dator eller om jag får vänta tills jag har min egen!

Pappa hämtade mig vid 22:20 då åkte vi en sväng till stugan och kollade på bryggan han byggt idag. Himla fin blev den. Tog ett par fina bilder där också..




Och jåånte han pratar och pratar!  Har haft en himla huvudvärk idag, kanske för att man sov 8h för en gångs skull.. eller så är det nått annat.. Men har då tagit alvedon. Man får tydligen inte äta Ipren då man är gravid heller.. Dem som jag vanligtvis brukar leva på 4 dagar i månden.. ja ni förstår säkert sammanhanget, men nu slipper man ju faktiskt sånt, ganska skönt!

Annars så har inte så mycket nytt skett denna dag. En hel del snack i telefonen.. och lite verkstad! Eller jag hann ju städa lite på ovanvåningen. Men man blir ju så fort slut nu för tiden.. och trött! Dock inte lika trött som ibörjan men när man arbetat en dag så känns det ju i både kropp och själ.

Söndag imorgon.. Jag gillar inte söndagar.. bara för att man jobbar måndag. Känns som hela dagen blir förstörd för att man bara gruvar sig för ännu en lång arbetsvecka. Nåväl man får ju i allafall sova ut! SKÖNT!

Sov så gott nu allihopa. KramKram!

En ledig lördag...

SKRIVET DEN: 2009-07-04 KLOCKAN: 11:23:11
Hur ska en tillbringas? Ingen aning än så länge. Tog en rejäl sovmorgon imorse.. la mig vid 01:00 och steg upp 11. Men hade legat vaken i sängen sen tio. Men nu har jag så ont i huvudet.. man harväl sovit för länge antar jag!
Nu ska jag upp och äta lite frukost sen duscha.. Sen får vi se vart planerna bär en.
Dem andra drog just till stugan.


Mitt schema för nästa vecka:

Måndag: 11:40-21:40.  Att göra: (ringa piteå)
Tisdag: 06:50-16:50
Onsdag: 07:00-16:15  Att göra: (barnmorskan)
Torsdag: Ledig
Fredag: 10:00-20:00
Lördag: 06:50-16:50  Att göra: (dop)
Söndag: 07:00-21:10

Colors

SKRIVET DEN: 2009-07-03 KLOCKAN: 21:12:11

Äntligen HELG!

SKRIVET DEN: 2009-07-03 KLOCKAN: 19:14:45
Åh nu är man ledig två dagar, gud så skönt!=)
Ska bara ta det lugnt och vila upp mig.. är helt slut!
Har ju bara varit ledig två dagar sen jag kom hem från skåne.. känns som jag hunnit göra mer än vad jag gjort under 5månader där, nu denna veckan! Haha..

Min mage har börjat bli stor.. REDAN! Konstigt tycker jag..  Längtar så mycket till ultraljudet! <3
Kommer inte sätta lösenord på bloggen riktigt än, så ni som skickat får lösenordet då det sker! =)
Kan tänka mig att det blir om en vecka eller två!=)

Vad ska ni göra i helgen???!

Kram

100000 Mygg kan inte ha fel.. Arvidsjaur är bäst!....

SKRIVET DEN: 2009-07-02 KLOCKAN: 22:57:57
Haha.. kom ni ihåg den frasen?!


Efter jobbet idag så åkte vi (pappa, tessan, kasper, jonte och jag) till stugan och åt jätte gott grillat! tyvärr var det så himla mycket mygg så det gick nästan inte att vara ute.. Men som tur var så får jag som inga kliande bett längre!Destovärre är det för dem små.. dem får ju hela ansiktet fullt.. och tessan är typ allergisk mot myggen så hon får riktigt stora bett. =( 

Jobbat till halvfem idag.. var riktigt död idag på jobbet.. alla tidiga morgonar och sena kvällar som börjar sätta sig.
Men i helgen ska jag som sagt sova ut! Imorgon ska jag vara på solbacken och jobba extra! Sån tur jag har som har så mycket jobb ändå!

inger och Marius hade varit till stan idag och shoppat! Så hon skickade ett sms till mig då dem hade kommit hem.. eller då dem skulle hämta deras son hos hans mormor & Morfar som bor mittemot oss.. När jag kom ditt så fick jag en jätte fin present till bebisen i magen.. ett par söta rosa/vita skor. Verkligen jätte fina. Så nu får det faktiskt lov att bli en tjej haha! Men blir det en pojke så får han nog ha dem skorna ändå=) hehe. Sen har jag nu tre bodysar till den lill(a/e) också. Jätte fina alla tre.. En med stjärnor på som vi fick av Helmer, och en vit med svarta söta babyansikten på, och en  vit med brun/blå/rosa runda ringar på. Så nu känns det verkligen som att det finns en till .. en som snart.. eller ja.. i december ska komma till världen.=)

Fått tag på barnmorskan idag också! =) Så hatr tid nästa vecka och veckan därefter ska jag troligen till piteå på rutinultraljud. ska bli mycket spännande!=) Hoppas jenny eller stina kan följa bara!

Nu ska jag sova..


Har förresten tänk skaffa lösenord på bloggen.. dels för att veta vilka som läser den, och för att jag då kan sålla bort sådana jag ej tycker ska kunna läsa, för att jag kanske vill börja skriva om lite mer privata saker. Så dem som vill fortsätta följa min blogg kan ju antligen skriva en kommentar och lämna sin mejl på eller skicka ett meddelande på min hotmail: ([email protected]) så skickar jag lösenordet till er!=)

Natti natt..

Det känns "tryggt".. =)

SKRIVET DEN: 2009-07-01 KLOCKAN: 23:16:16
Haft fullt upp även idag.. Gick introduktion i förmiddags också men allt flöt på så bra så jag fick gå lite tidigare eftersom jag sedan skulle börja om 15 och jobba kvällen.. ! Så på mitt break gick jag ut på samhället och shoppade lite dop-presenter.En försenad till Inger och sen en till Annika och p(Ä)rs bebis Helmer. Men jag lär väl jobba på deras dopdag! BLÄÄÄÄ! Sedan gick jag en stoor omväg hem till Inger (haha tänk att man inte hittar i "stora" Arvidsjaur fortfarande och har bott här i princip hela sitt liv). inger låg och sov och jag råkade väcka henne. Sen fick jag ju hålla i William.. Han är SÅ söt =)  Efter besöket där gick jag till OK.. träffa jenny en snabbsväng, (hon jobb ju denna) köpte en sallad och gick sedan hem till Annika och käkade upp den. Sen fick jag ju hålla en till SÖT bebis. Som dessutom bestämda sig för att kräka ner mig =) haha!  Var där i två-tre timmar sen gick vi till frasses och käka glass som Annika bjö på!  Sedan fick jag rusa till jobbet igen.. där var det fullt ös- medvetslös från start till hemgång.. Fick jobba över en skvätt men det gör då inget. Vid 20:30 så sluta jag .. Gick hem till Jenny och snacka lite åt en kaka och hämta tandborsten jag råka glömma hos henne. Sedan kom pappa och hämta mig.. vi åkte till deras sommarstuga och hämtade nå grejer.. och det blev en lycka för 20000 mygg som fick smaka på mitt blod.. aja då har man då gjort många lyckliga på samma gång. Synd bara att det ska klias så förbannat. Men hä gå väl över de me!

Imorgon jobbar man som tur var endast från sju till halvfem.. skönt att slippa kvällen för en gångs skull.. Sen ska jag jobba extra på solbacken på fredag! Men lördag och söndag ska jag mest sova tror jag!=) För sedan jobbar jag hela veckan och helgen..





Jag mår SÅ himla bra nu.. Borde kanske inte alls må så bra som jag gör.. Men det kan inte bli bättre känns det som..
Allt flyter på som smort. Visst det hade ju varit pricket över i:et om man fick va med den man älskade.. Men livet är surt ibland och jag har tur som har det så bra ändå. Vet inte om det är graviditetshormonerna som ligger på topp eller om allt bara blev så mycket bättre då jag fick komma hem. Man känner sig som en helt annan person, som den Malin man brukade vara.. Tror man blev lite konstig där nere då man inte hade någon att umgås med eller snacka med om allt och inget som jag är van vid här.. jag behöver verkligen det sociala, då mår jag som bäst! Och det kan man ju lugnt säga att man har här hemma. Så jag har då lärt mig en sak.. aldrig mer lämna alla nära och kära, vänner, och den natur & miljö man verkligen älskar.. Okej jag ska inte lova nått, men kommer då aldrig mer flytta så långt bort att jag inte kan hälsa på så ofta det bara går. !!! Vem som helst hade nog blivit deppad av att förflyttta sig så långt och sedan känna sig isolerad från omvärlden då man är van att flänga runt bland olika människor som en galen apa!  Och det ÄR skit svårt att hitta nya vänner, speciellt då man inte har någon rödtråd att starta från. Men nu är det som sagt toppen och jag njuter till och med då jag arbetar så svetten rinner under armarna! Dessutom är det härligt när dem gamla förstår vad man säger, och jag dem!=) Haha,,

Ne nu ska jag nanna.. är SÅ trött.. blir inte så mycket sömn dessa dagar.
Ha det så bra.